Nemam tu naviku... Od mog ortaka burazer radi u urgentnom pa je pricao neke price sta pojas radi pri sudaru na vecim brzinama... tako da ono neka bude sta mora biti!
A, pitajte tog lika iz Urgentnog, u koliko delovasu mu dovezli nekoga ko nije imao vezan pojas, a imao je sudar ''pri vecim brzinama'' ???
...''Neka bude sta mora biti''... - bezveze... [ mada, moglo bi se
reci i - glupost ]...
Nema ljutnje, ali te price o sudbini...i neka bude sto mora biti
[ jer valjda je to negde vec zapisano, sta li... ] su najobicnije biiiip!...!
Ako se ti ne cuvas, NIKO te nece cuvati...A, sigurno ni Bog s'neba nece silaziti opet posle 2007 godina, da bi tebe spasio...
Pa znas kako pomeni bolje na mestu ostati mrtav, nego invalid zbog pojasa....
A sto se tice cuvanja pa ti brate mozes da se cuvas koliko kod hoces, a onda jedan dan se okliznes na plocicama u kupatilu posle tusiranja i polupas glavu o kadu ili sl....
sta drzi suvozaca u sedistu ako ti vozis
gravitacija pretpostavljam
a ako kocis
misici verovatno
a ako se sudaris
pojas
ili
soferka
verovatno vezivanje ima svojih mana, a i verovatno pri direktnom sudaru pojas lomi kljucnu kost ili letis u soferku
ljudi pricaju da air bag odlicno stiti tako da nemoras da se vezes ( Tose Proeski)
verujem da je stvar opredeljenja i koje auto da vozis
isto tako znam da oni u lamborginiju sa lambo vratimo nebi kupili takav auto da su znali za sudbinu
nadmudrivanje sa policijom je nesto sasvim drugo
zato ako idete preko 60 km/h i prezivite direktan sudar, to je sreca - vezao se ili ne
a tek ispod 60
vezite sebe , svoje saputnike, decu smestite u sigurnosna sedista
ne izigravajte sudbinu
ucinite sve sto je u vasoj moci da zastitite sebe i druge,
Ja sam jedan od onih koji je preziveo stravican udes bez pojasa. Da sam bio vezan, kazu policajci, ne bih najverovatnije preziveo.
I pored toga, vezujem se apsolutno i stalno, makar isao po cigare tu u kraju.
Zasto? Zato sto ne vozim brzinom kojom sam vozio i u kojoj bi mi pojas predstavljao opasnost po zivot, vec vozim brzinom u kojoj on jos uvek moze da mi spasi zivot.
Poenta nije pojas da/ne, vec je poenta pojas + nesto manja brzina. Kao sto moze da se vidi na sledecem snimku, cesto je dovoljno samo malo sporije (48 km/h umesto 56 km/h)
gospodja je imala nevazece osiguranje i naravno nikom nista
Objasni ovo bas me zanima, kakvo ne vazece osiguranje i da pri tom ne odgovara, jos ispade da je to prednost?!?!
Pa osiguranje koje je uplatila kada je registrovala auto...u medjuvremenu sindrom Srbija stupa na snagu, osiguravajuce drustvo pada u stecaj, polise ne vazece, a ljudi i dalje voze...platili su. To se sve kao prebacuje na drzavu, proces i dalje traje i trajace godinama kako kazu. A policija joj je naplatila sudske troskove i dali joj uslovno 6 meseci...Kao sto rekoh - SRBIJA!
Kako su poceli hladniji dani sednem sa jaknom u kola i retko vezem pojas, smeta mi u kombinaciji sa jaknom, a hladno da skinem jaknu. To samo za kratke gradske relacije, cim znam da cu duze biti u kolima skidam jaknu i vezem se.
Citirao sam sebe jer me to sinoc kostalo 1000 din, dobio sam i priznanicu!!!
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Nego, zar nisi mogao da se izvuces? Jakna ovo ono. . . Nije se jos zagrejao motor
Ma pokusao sam, ali taj covek me par puta zaustavljao, i uvek me pusti, jednom sam prekoracio brzinu i samo mi je rekao da vozim sporije da ne kaznjavaju! Taj pandur je uvek ljubazan i korektan tako da nisam hteo mnogo da se vadim. Sad sam mu naleteo da ispuni kvotu, inace ovde ide neka akcija pojacane kontrole saobracaja, signalizacija, tehnicka ispravnost... tako da su malo vise kaznjavali, trebaju ima pare za nesto...
Sad se vezem i u gradu, sa jaknom...
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment