Neces samo ti gubiti vereme u sudnici mora i on da se pojavi.
Ne mora da se pojavi u sudu....a i ako se pojavi, njegova je uvek protiv tvoje, a on je sluzbeno lice, a ti si prekrsilac zakona...tako da, pisi propalo
to moze da se provuce ako npr prodjes kroz crveno a nije te niko uslikao( sto je uvijek tako jer nemaju tehniku ), to je sve "kadija te tuzi,kadija te sudi"
Kad pomislim da sam kao aktivni ucesnik doveo u poziciju da budu na vlasti i odlucuju o mojoj sudbini razni poltroni,licemeri,prevaranti i ko zna koji sve gmazovi,zao mi sto sam uoste bio tamo,BTW vidjam sada neke od likova koji su bili tamo i vozili fice u Audijima,MB ,BMW automobilima najvise klase,to je samo jedan nacin da se eksponiraju i prikazu nam kako su 5to oktobarske promene bile uspesne,naravno samo za njih,mogao sam postati deo tog sistema,nemogu to je jace od mene
Kad pomislim da sam kao aktivni ucesnik doveo u poziciju da budu na vlasti i odlucuju o mojoj sudbini razni poltroni,licemeri,prevaranti i ko zna koji sve gmazovi,zao mi sto sam uoste bio tamo,BTW vidjam sada neke od likova koji su bili tamo i vozili fice u Audijima,MB ,BMW automobilima najvise klase,to je samo jedan nacin da se eksponiraju i prikazu nam kako su 5to oktobarske promene bile uspesne,naravno samo za njih,mogao sam postati deo tog sistema,nemogu to je jace od mene
Kod nas u CG ima 10% ljudi koji su enormno bogati (sverc komerc i ostale petljavine) i oni drze vlast jer im je ista i omogucila da zarade tolike pare preko noci,ima odredjen dio albanaca kojima odgovara ova vlast jer forsira nezavisnost,a oni samo to cekaju da otcijepe prvo kosovo pa onda i dio crne gore koji su vec razmedjili,njih finansira rodbina iz amerike,ta nekolicina svaki od njih ima rodjaka milionera u americi,svajcarskoj, itd., ostatak populacije je bijeda koju ucjenjuju poslom i raznim drugim nacinima za glasove,mene iskreno boli ***** za sve dok me ne diraju,ali se bojim da ce doci i do toga kako je krenulo,kao prvo nezavisim ni od ove drzave ni od tih "politicara" pa tako i neizlazim na izbore i nepratim mnogo ta desavanja, ni drzava ni politicari mi nisu obezbijedili posao,vec su mi samo otezali jer mene u inostranstvu zbog mog drzavljanstva i pasosa nase drzave tretiraju kao crnog ciganina(sto bi se kod nas reklo),a za sve su krivi pogresni ljudi koji nas predstavljaju u svijetu,kad su nam kriminalci sefovi drzava,bolji tretman nemozemo ni dobit
Sto se oduzimanja imovine tice:
Videh u par postova kako se poredi oduzimanje oruzja sa oduzimanjem auta prema novom Zakonu, medjutim kad je u pitanju oruzje ono se od prekrsioca oduzima kao SREDSTVO a ne kao MATERIJALNA VREDNOST.
Sta to znaci u praksi: ako je nekom oduzeto oruzje, ono odlazi u policijski depo, a prekrsiocu (tj. vlasniku) se ostavlja odredjeni vremenski period da nadje kupca za oduzeto oruzje (pod uslovom da ga je posedovao legalno pre ucinjenja prekrsaja).
Ukoliko se nadje kupac, vlasnik uzima pare, a kupac podize oruzje iz policijskog depoa (naravno, ako ima nabavnu dozvolu).
Sto se oduzimanja imovine tice:
Videh u par postova kako se poredi oduzimanje oruzja sa oduzimanjem auta prema novom Zakonu, medjutim kad je u pitanju oruzje ono se od prekrsioca oduzima kao SREDSTVO a ne kao MATERIJALNA VREDNOST.
Sta to znaci u praksi: ako je nekom oduzeto oruzje, ono odlazi u policijski depo, a prekrsiocu (tj. vlasniku) se ostavlja odredjeni vremenski period da nadje kupca za oduzeto oruzje (pod uslovom da ga je posedovao legalno pre ucinjenja prekrsaja).
Ukoliko se nadje kupac, vlasnik uzima pare, a kupac podize oruzje iz policijskog depoa (naravno, ako ima nabavnu dozvolu).
Cini mi se da sam samo ja o tome pisao, rec je bila o tome da drzava ima pravo da natera gradjanina da ukoliko se on ne rasporedjuje svojom privatnom i/ili licnom imovinom u skladu sa zakonima odredi odredjene sankcije zakonom regulisane.
Kao sto znamo snagu zakona cak moze da ima predlog da se porezuju satelitske antene ili alu felne, kao sto je bilo vec kod nas. Hocu da kazem da zakone predlazu ljudi i oni mogu da odrede koliko ce zakon biti blag ili surov, tu nema mnogo pogadjanja. Posle toga kako je zakon stupio u silu mora da se ispunjava i ceka promena zakona.
Price da su licna i privatna imovina neprikosnovene vazi samo do trenutka kada gradjanin prestane da postuje zakone drzave. Ukoliko recimo covek ostane duzan drzavi za struju ona ima pravo da konfiskuje njegovu privatnu imovinu i namiri dug.
U slucaju sa saobracajem je malo drugacije, i pored gomile placenih kazni covek ne pokazuje da se promenio i drzava mu oduzima dozvolu dozivotno i sredstvo kojim on cini te prekrsaje, nasi su na to dodali i materijalno obezbedjenje drzavnih "interesa" putem prodaje te imovine tj. kola.
U Los Andjelesu je nedavno gradska vlada svojim aktom (nije federalni zakon) odlucila da unistava zaplenjene automobile koji su uhapseni u ilegalnim ulicnim trkama (street racing). Prvih nekoliko je vec unisteno i to pokazno pred kamerama.
Kada postoji zakonski akt koji je prosao odredjenu zakonsku proceduru i prihvacen je on ce imati silu ma koliko bio glup, idiotski i sl.
U prevodu, sila boga ne moli.
Tacno tako Nenade, pa svidjalo se to nekome ili ne. Gde smeju da se zale "terminatoru"
Maki druze,
Ne zameram ti uopste sto tako mislis o drzavi u kojoj zivis i o politicarima. Sta cekas, idi. Zivis jako blizu vatre a nadas se da si nesagoriv? Svi znamo da je New York pun Crnogoraca, pa sta. Oni sigurno nemaju te milione koje ti pominjes da imaju drugi? Solidarnost pobedjuje a koliko smo videli na nekim prostorima se to nije bas pokazalo. Dopustite mi slobodu da kazem da se to na Balkanu nikada nece desiti iz ko zna koga razloga. Muka mi je kad vidim da pametni ljudi ne koriste pamet na pravi nacin, ali sta ces. Lako je da se kritikuje a jos lakse kad se ima ko i zasto. Kad ti bude bila cast da platis porez svojoj drzavi bices pravi patriota. Da je tako bilo poslednjih 50 godina ne bi obala bila bez pijace vode kao sto je sada. Secam se da sam jos 1981. pio u Miloceru vruce pivo a u Cro se tada znalo za frizider. Nemoj da ti ja pricam sto najbolje znas i sto je i tvoj licni problem jer zivis tamo. Ne postoji prirodni raj na zemlji ma kako sta izgledalo. Ljudi stvaraju taj raj ako to samo hoce. Nego, izgleda da niko nece ..... i uvek je posle kriv neko drugi za sve. Jel ti stvarno mislis da ti Rusi sto kupuju sve redom po obali imaju mozga? Sumljam da tamo iko ko nije naviknut na sve te okolnosti moze da opstane. Ti ces doziveti to da vidis, bez svake sumlje. CG nikada nece biti Monaco ili Azurna obala ne samo zato sto joj nesto fali nego sto jednostavno nije to. Isto vazi i za Dalmaciju, Tursku, Spaniju, Grcku itd. Uh previse sam se raspisao izbacice me Boost sa foruma Zaista bi voleo da mnoge stvari nisu onakve kakve jesu i da nam svima bude bolje. Sramota je da se kao Evropljani ovako brukamo a jos nam se to i ne isplati. Pozdrav drustvu
Ja placam porez (mislim da sam medju malom manjinom) za kucu,2 stana i zemlju,godisnje mi odrezu oko 500 eur,a kome idu te pare,to niko nezna,gdje treba da idu neidu sigurno jer se ni usta ne ulaze,a ako neplacas porez slazu se kamate,pa onda ti dodju da plijene imovinu,e sad drugi je problem sto u konkretno budvi 70% kuca i stanova je na crno tj.bez ikakvog papira,a sve su to napravili rodjaci, kumovi,prijatelji visokih drzavnika,naravno od prodaje stanova morali su da daju procenat istima...
A kum mi je u njujorku, zavrsava studije i radi,a ja nemam potrebe da idem igdje jer plovim,a to je isto kao da radim u inostranstvu,prema tome mislim da sam opet u onoj maloj manjini onih koji donose pare u ovu zemlju,nasuprot politicara koji na sve nacine pokusavaju da je osiromase prodajuci imovinu strancima,pa zar ce taj rus sto kupi hotel ostat ovdje i trosit pare sto zaradi ovdje hoce al malo sutra(da nekazem sta drugo),prodali su hotel avalu za 4 000 000 eur, pa toliko kostaju jahte koje dodju u luku ljeti
a ako mislis da ce neko odavde imati koristi od njih(rusa) hoce ali samo oni sto su im prodali sve sto su prodali,sve su to kriminalci,i zasto to sve kupuju,pa da bi prali pare,to su isto radili u libiji,od mog rodjaka ujak u libiji ima gradjevinsku firmu,uso je u poso sa nekim rusima,poslije se ispostavilo da si to zesci kriminalci,duzni su mu vec 2 godine 1,5 miliona eur + kamata,a opet je on duzan skoro isto toliko za plate radnicima,materijal itd., sve ce to isto da bude i ovdje, i pravo da ti kazem da bi rado sve prodao sto imam i poso negdje drugo da zivim,ali mi crnogorci smo tako vaspitani i to je u genima da je djedovina(korijeni) zakon i nema napustanja, tako da je to jedna velika prepreka
Zao mi je sto je tako i nisam mislio kad sam rekao za porez na tebe niti na obicne ljude vec kao primer. Svi znamo ko je kakva stranka u nesredjenoj drzavi. To sto se sve radi si dozvolio ti a ne ja. Sto se tice korena ja mogu da kazem za sebe da ih nemam ali me zato nista ne opterecuje. Zablude i nemo posmatranje stvari oko sebe i sopstvenog zivota u tim i takvim tokovima mnogo kosta i ne verujem da bi bio spreman da zrtvujem svoj kratki bedni zivot kao sto to radi 12 miliona uglavnom nesrecnih gradjana SCG. Znas, ja smo ovde ne bas toliko dugo ali sam bar nasao mir koji nisam mogao da nadjem na prostorima Balkana. Nije bio u pitanju sam rat i sve one najgore stvari koje su se desavale ljudima vec beskrajna neizvesnost koje nisam bio svestan sve dotle dok mi za putovanje u zapadnu Evropu nije prvi put trebala viza. U tom trenutku sam se osecao kao u zatvoru i to vise nisam mogao da izdrzim. To je bio kraj. Razumem ja odlicno zasto se svi plase promena zakona i slicnih stvari jer je skoro sigurno da ce se zloupotrebiti kao i uvek. To niko ne zna da objasni i uzalud je misliti da bilo iko iz prostora van balkanskog mogao da razume taj fenomen. Stvari ponekad prevazilaze svaku fikciju a opet su sasvim svakodnevne. Nece Rusi odneti Avalu ne boj se. Novac u njihovim rukama je samo vruc, krvav i crn da ne moze biti gore i ne znaju sta sa njim pa misle da je to ono pravo. Narod ionako ne verujem da ce imati neku stetu od toga mada je sve izgradjeno od drustvenih para. Odrzavanje je jako skupo i tu se svi zaglave kad to dodje na red. Mislim da je mafija jedan od razloga sto EU zateze u svakom smislu. Nije svejedno kupiti fudbalski klub ili drzavu. Stara politika od pre 10+ godina se samo nastavlja i nista se nije promenilo osim nekih imena. Licno bi voleo da vidim kralja i u CG i u Srbiji ne zato sto mislim da je neko Bogom dan vec zato sto je dokazano da je to bolje za drustvo odn. drzavu. Monarhije se veoma tesko manipulisu. Naravno da to nikome sada ne odgovara. Maki, ti si sa svojim poslom jos i jako dobar kakva je situacija a to sto je drzava mala pa nema neku flotu pa plovis na strancima nema ionako veze jer su posade skoro uvek internacionalne. Lako je tebi kad si po 6 meseci izolovan pa si postedjen svakodnevnih trzavica a ziv nisam za one sto pozdravljaju sa obale. Salim se ja sa tobom jer nije sjajno na brodu ali bar znas sta radis i zasto ako je za neku utehu. Pozdrav
Sto se posla tice,plovim vec 4 godine,sad ce peta,i vec mi je preko glave,poslije 2 godine svaki put kad podjem mi je samo jos ovaj,i sad treba da idem sredinom februara i opet govorim samo jos ovaj put,pare se istope koliko god da ih donesem,a jos se i od tate ogrebem,da nepovjerujes,zadnji put kad sam bio bio sam 14 mjeseci iz cuga,potrefilo mi se da su samnom 3 druga iz skole pa mi nije bilo tesko,donio sam oko 50000 eur, i sredjivao sam sprat kuce (previo sam sebi stan) oko 150m2,sve je bilo napravljeno,samo renoviranje,rusenje nekih zidova,zidanje nekih drugih pregradnih i opremanje(nista ekstra) doslo me 40000 eur,ostatak se potrosio na izlaske itd. kuci sam nepunih 6 mjeseci a svu platu sam potrosio,reko sam sebi jos godinu dana da odradim i da krenem neki kopneni biznis,unistih se ovako,velike su klimatske promjene,oluje nisu vise kao nekad,i prije je bilo oluja,ali sad su nepredvidive,pa kad se uleti u neku,pa kad pocne da ljulja i trese,to su talasi po 10m,kad poklopi pramac ti molis boga da izroni,sreca nisu ceste situacije ali je strava i uzas
El Ninjo bato! Sve se menja. Ne znam sta da ti kazem ali dok nisi ozenjen jos i mozes na brod posle nikako. S druge strane "glavni" deo zivota je pre zenidbe. Ne valja nikako ali se izdrzi samo da je zdravlja.
he he he,kad se ozenim mislim da ce mi onda brod biti najmiliji salim se, sto se tice najboljeg dijela zivota,ja se odlicno provodim,organizujemo i mi na brodu subotom uvece zurke,doduse nas 10-tak se skupimo i olesimo,ali samo u drustvu kapetana da nebi bilo poslije tuzakanja ,a u lukama je provod samo takav, najbolje je u dubaiu,onda u japanu u lukama imaju javne kuce sa specijalnim masazama,tretman kosta 500$ ali se isplati 3 sata relaksacije,a neosjetis kako brzo prodju ,a tek onda kad dodjem kuci a jos kad je sezona ljeti,to je urnebes,kad nije sezona odem na "turneju" po srbiji
da dam sebi malo oduska
navucem ja prvo kesu pa onda sve ostalo , salim se, bolesti se dobijaju od onih sto stoje po coskovima,a usluga kosta reda 20$, ovi za 500$ sto te masiraju i jos po nesto rade imaju strogu kontrolu i sve je po propisima,javna kuca je ko Hayat,svaka soba ima svu mogucu opremu,od igle do lokomotive,vodeni kreveti sa cirkulacijom,sauna,djakuzi,a zenske su u prosjeku 1,5m i sve su misicave,nema nigdje da zulja a opet nisu debele,a tek da vidis nacine masaze, ti legnes na stomak a ona ti sjedne za vrat,pa nekim pokretima samo sto te neosamuti,poslije takve masaze mogo bi 5 dana orat njivu
Comment