Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Svaki savet je dobrodosao.

Napravio sam glupost danas. U Novom Sadu na zeleznickom mostu, iz pravca Petrovaradina sam obisao kolonu na punoj liniji i usao izmedju dva kombija ( kolege ) koja su mi cuvala mesto. Policajci su to videli, bili fini i nazalost posteni i napisali mi kaznu clan 331 st. 1. tac. 10. obilazenje kolone preko pune linije. Jos sam veci mentol sto sam potpisao zapisnik.

E sad me zanima kad dodje vreme za sudiju. Da li bi proslo, naravno da sve to zavisi od sudije do sudije ali ako krenem na pricu da je kolega bio pokvaren pa sam obisao kolonu da ga slepam ili da mu dam alat pa sam obisao kolonu koja je stajala i cekala zeleno svetlo da prodje most? Uz naravno kukanje i ostale fore.

I jos jedna stvar, posto je kombi sa sandukom u pitanju a on je mislio da je kamion, napisao je u zapisniku vozacka dozvola b,c kategorije izdata...bla bla...teretno vozilo... E sad me zanima na sta se odnosi to b, c kategorija? Da li ce mi uzeti C kategoriju ili se to odnosi na kategorije koje imam posto je izostavio E.

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995
      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Auuuu kolega...
      Mislim da ce bolja prica biti da ti je crklo vozilo od kolega pa si pretekao kolonu da stanes ispred njega... Pozovi njega kao svedoka...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
      061/665-94-23

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Ako se radi o obilaženju, a ne preticanju, pročitaj ceo Član 55. novog Zakona, mislim da ni policajci nisu njega pročitali.

Posebno obrati pažnju na ove stavove:
        stav 1: "Preticanje ili obilaženje vozač sme da vrši samo ako time ne ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smera kada na putu ima dovoljno prostora za bezbedno izvođenje tih radnji"

ima i ovo u tom članu: "Obilaženje zaustavljene kolone na putu je zabranjeno ako se vozač nakon obilaženja ne bi mogao bezbedno uključiti na saobraćajnu traku namenjenu kretanju vozila u smeru u kome se on kreće"

i najvažnije pretposlednji stav:
        "Izuzetno, obilaženje u slučaju iz stava 3. tačka 15) ovog člana je dozvoljeno, pod uslovima iz stava 1. ovog člana."
        a ta tačka 15) koja se spominje je da ja zabranjeno obilaženje "na način da prelazi vozilom preko neisprekidane uzdužne linije pri čemu koristi saobraćajnu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera".

Što će reći da je dozvoljeno i obilažanje preko pune linije ako ne ometaš nikog i imaš dovoljno prostora...
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Heinz ima dobar predlog, a moj predlog je da kod sudije NIKAD i NIPOŠTO ne kažeš ''jesam to uradio, ali...''. Onog momenta kada kažeš da nešto JESI uradio sam si sebi presudio i sve što posle kažeš može jedino ta utiče na visinu kazne, ali ne i na pitanje da li ćeš je dobiti ili ne.

U tom smislu, a u vezi ovoga što je Heinz napisao kod sudije odeš i kažeš nešto u fazonu: ''NISAM PRETICAO kolonu već sam je OBILAZIO što je u skladu sa članom 55. ZOBS.''. Nakon toga kao dokaz da si mogao da se zaustaviš tj. dokaz ovog stava:

"Obilaženje zaustavljene kolone na putu je zabranjeno ako se vozač nakon obilaženja ne bi mogao bezbedno uključiti na saobraćajnu traku namenjenu kretanju vozila u smeru u kome se on kreće"

Pozoveš tog kolegu kao svedoka i kažete da je bio u kvaru i da ti je on pravio mesto tj. da si mogao da uđeš ispred njega.

Mada, i povrh svega, ja bih ipak išao na zastarevanje
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Sloba
            CBC Član
            • 11.07.2005
            • 25
            • Novi Sad
            • Opel Ascona 1.8i

Obavezno napomeni da je bila spuštena rampa pa si po tome znao da nećeš ugroziti nikoga iz suprotnog smera i ova priča sa šlepanjem bi trebalo da pije vodu. Reci sudiji da si to rekao pubu a ako te pita zašto to nisi napisao u napomeni, reci da ti pub nije ponudio a da ti nisi znao da imaš pravo na to.
            - Znate li vi ko je Abarth? Šta je to frizirani motor? Šta su to polirani kanali u glavi? Bregasta u glavi? Prednji diskovi...svećice sa platinskim elektrodama...magnezijumske felne?
            - Priznajem da sam zbunjen...

Comment

• Ivans023
              CBC Član
              • 18.11.2008
              • 54
              • Kumane

Sudijnica mi odvalila 15.000.00 dinara kazne za prelazak preko raskrsnice na crveno svetlo. Još me tešila da je to minimalna kazna... E sad, zaista bih bio kriv da je bilo crveno a ne žuto svetlo kada sam prešao zaustavnu liniju ali kako to njoj objasniti? Nije ni znala da je nakon trepćućeg zelenog žuto pa tek onda crveno. Hteo sam da navedem kako nije bilo bezbedno zaustaviti vozilo itd. Tako po saobraćajnom pravilniku ne bi bio kriv. Što je najgore, plavci su čekali zeleno na istoj raskrsnici u ulici u kojoj sam ja ulazio. Da je zaista meni bilo crveno svetlo od početka skretanja, njima bi bilo zeleno i oni bi otišli.
              Ona mi je napisala da sam priznao učinjeni prekršaj.

Bilo kako bilo, ja sam napisa žalbu. Sad mi treba neki pravnik da je pogleda i eventualno predloži šta da dodam ili izmenim. Prekopirao bih moju žalbu ovde ali ne znam koliko bi to bilo dobro. Može na pp.
              U mojoj žalbi sam naveo da sam priznao da je bilo crveno nakon zaustavne linije, te da je činjenično stanje drugačije. Imam i dva svedoka koji su bili samnom. U prijavi sam lepo napisao primedbu ali nemam kopiju. Zaboravio sam da kopiram a sudijnica mi je uzela.
              Takođe, zajedno sa žalbom bih poslao i kopiju jednog mog lekarskog izveštaja po kome ne smem da trpim stres i nesanicu jer..(nebitno sad) U žalbi bih naveo da nisam u mogućnosti da platim i da mi sve to izaziva nesanicu i stres.. Naravno, sve strogo pravnim rečnikom. I onda bih se pozvao na član 44. i tražio samo opomenu. Neki savet?
              Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja ne bih pisao da je bilo crveno nakon zaustavne linije, nego da je bilo žuto sve vreme, dok si ti mogao da vidiš semafor. Ako si mogao da vidiš crveno, onda si morao da se zaustaviš.

Comment

• Ivans023
                  CBC Član
                  • 18.11.2008
                  • 54
                  • Kumane

Nisam video crveno, samo znam da je bilo. Sad ću to izmenuti u tekstu.
                  Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mupe
                    Ja ne bih pisao da je bilo crveno nakon zaustavne linije, nego da je bilo žuto sve vreme, dok si ti mogao da vidiš semafor.
                    Dzabe, zuto je i sto kao i crveno, procitajte zakon ili neki prirucnik za polaganje
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Ok je to, al zar isto tako ne pise da moze da se prodje kroz zuto ako nije bilo dovoljno prostora(ili bezbedno) da se vozilo zaustavi...

Pitam zato sto ovde na NBG-u i dalje postoje neke (manje) raskrsnice sa semaforima koji nemaju treptuce zeleno, nego samo menja na zuto... Pa i pri toj dozvoljenoj brzini od 50kmh, ponekad nema ni teoretske sanse da se zaustavim na zuto...

Comment

• Ivans023
                        CBC Član
                        • 18.11.2008
                        • 54
                        • Kumane

U prijavi sam dodao primedbu da sam prešao zaustavnu liniju na zadnji treptaj zelenog. Jedino što nemam prijavu, sudijnica mi je uzela. Imam svedoka ali treba da ga vodim kod iste sudijnice da da izjavu pa da izjavu šaljem uz žalbu ili tako nekako. Moram da smislim nešto do sutra. Ističe mi rok.

Comment

• reb0rn
                          CBC Član
                          • 04.07.2006
                          • 32
                          • Novi Sad

U nedelju sam presao na zuto ali me je uvatilo i crveno u raskrsnici jer sam tek krenuo i brzina je bila mala... posle 2km stigla su me patrolna kola i zaustavila, pitali su me da li sam presao na crveno, odgovorio sam odricno, napisali su prijavu uneli napomenu da nisam presao na crveno (napisali da nisam se postpisa) i otisli, ponudili su da pogledam snimak u vozilu ali nisam ih razumeo pa nisam ni otisao da pogledam... u zapisniku pise da je prekrsaj utvrdjen zapazanjem i kamerom... nemam pojma gde su bili i zastu su me tek nakon 2km sustigli kad kod raskrsnice nije bilo zive duse (bila nedelja a padala kisica) cak sam pratio retrozvizor i tek kad sam odmakao 1km od raskrsnice primetio sam vozilo na semaforu iza koje mi se priblizava..

Takodje trenutno sam u Novom Sadu gde nisam a prijavljen sam u selu gde ne stanujem (kod roditelja) pa planiram da niko ne preuzme kovertu od poste jer sam napomenuo svojima da u moje ima nista na prihvataju....

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Da nisu bili u Pajeru? Oni imaju video nadzor...

Comment

• reb0rn
                              CBC Član
                              • 04.07.2006
                              • 32
                              • Novi Sad

ma jok obican onaj beli pezo.... nisam razumeo pandura, kaze dodji u dostavno vozilo kad stigne da pogledas snimak i ode, za 5min doneo papire i kaze dovidjenja??? (kontam da ga nisam razumeo da je kazao dodji u dostavno vizilo a da je mislio na njihov pezo...)

Comment

• kovdejan
                                CBC Početnik
                                • 03.02.2009
                                • 1

Ukratko da opišem moj slučaj i da ujedno zamolim za savet. Juče na putu za Zlatibor me je zaustavila policija između Požege i Užica i napisala mi je prijavu da sam preticao na mestu gde je to bilo zabranjeno saobraćajnim znakom. U pitanju je klasična seoska sačekuša na mestu gde znaju da će svaki drugi vozač da pogreši. Naime, na izlazu iz desne krivine ulazi se u veoma preglednu levu krivinu i odma tu stoji znak da je preticanje dozvoljeno. Nas nekoliko normalno kreće u preticanje, međutim isprekidana linija traje tek nekih 50 metara iako je put i dalje veoma pregledan. Završio sam preticanje nekih 20tak metara nakon što se pojavila puna linija. Saobraćajac je u zapisnik napisao da sam preticanje završio dobrih 40 metara kasnije nego što stvarno jesam, a ja sam naveo da sam preticanje počeo i završio na isprekidanoj liniji kod žute kuće koja se fizički nalazi na delu puta gde prestaje isprekidana linija i da nisam učinio nikakav prekršaj. Kad da očekujem poziv/presudu, ima li vajde da se branim? Da su me barem zaustavili zbog nekog divljanja pa da mi ne bude krivo, ali mi više dođe muka i želja da opaučim pandura po ono zadrigloj tintari kad vidim da se služe ovakvim drumskim prepadima koji nemaju veze sa bezbednošću saobraćaja nego samo da napune budžet.

Comment

Working...
                                X