Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladetaub
    CBC Član
    • 09.08.2008
    • 26
    • Ub
    • Opel Astra f 1.6 karavan

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Može li na radarskom video snimku da se prati promena brzine kretanja i udaljenost vozila ili beleži samo najveću brzinu kretanja? Napravio sam prekršaj i vozio brže od ograničenja ( 50 ). Policija kaže 72 km/h, ja mislim da sam vozio 60-65.Može li to sa sigurnošću da se proveri?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Na video snimku moze. Ima aparata koji imaju kameru i prave snimak, ima onih koji imaju fotoaparat i prave fotku u trenutku upucavanja, sustina je ista, ako te snime/slikaju plati i to je to.
      Mozes da se branis da radar nije bazdaren, ali slaba vajda, obicno u kolima imaju papir na kom pise kad i ko je bazdario uredjaj.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• metalpirat
        CBC Početnik
        • 28.08.2010
        • 6
        • Beograd

U februaru bio sa drugaricom na pice i popijem ja dva piva velika. Odvezem drugaricu kuci i u povratku kod poste zaustavi me policija. To je bilo oko 24h. On mene kao neradi mi jedna sijalica, da pise kaznu, ja se pravio malo lud, ono nisam primetio radilo je juce. I on kako ne primecujes i bla, bla. Vidim nema nista od njega, on izadje iz auta i kaze, ajde da duvas da proverimo alkotest. Ja duvao i izvuko 0,6 kako i sam sam se krstio. Reko ja da cujem sta kaze, on meni pa da pisem prijavu, ja reko jel mora, mozemo da se dogovorimo nekako. Tu izadnje njegov kolega i poce kao, da pisem i ja za svetlo, i ja reko zasto bi, a on idi u auto i cekaj. Doso on kod mene posle 15 minuta dao mi je papir i reko potpisi ovde. Ja reko necu, on kaze morash, zasto, on je reko mora tako. Video ja koliko je sati i potpisem. On meni da zapsi, dva papira. Vrati mi dozvolu i saobracajnu i kaze sada pravo kuci. Krenem ja kuci odma, doso ispred zgrade upalio svetlo da vidim sta pise. On je meni dao potvrdu da sam privremeno sklonio iz saobracaja dok se ne otreznim. Sada mi nije jasno kako, me onda pustio, sta da su me u ruzveltovoj ili bogosloviji zaustavili opet. Elem, svemu tome. Meni je auto prijavljen u Negotin. Licna karta je do pre mesec dana isto bila prijavljena na negotin, sada je na Beograd. Pre dve nedelje stigo je poziv u negotinu. Podigla moja majka i pise da se 21. septembra javim na Novom Beogradu, u preksajni sud. Pise u drugi papir da je zbog vozne u alkoholnom stanju i obrazlozenje.

Meni je to stiglo u drugi grad, ja tamo ne zivim a idem mozda jednom godisnje. Da li bi mogo da se pravim blesav, pa sada da ne odem. Ako me slucajno panduri navataju mogu da kazem da ja nisam nista dobio. U Beogradu mi nije nista stiglo, moja majka je bila u policiji tamo i pitala oni su rekli da to nema veze sa njima za to je beograd zaduzen. Tamo pise ako se ne pojavim da ce me privesti i dovesti na sudjenje i platicu sve troskove. Sto znaci ako posalju policiju tamo, nece me naci.

Nista mi nije jasno.

Da li oni mene mogu da osude bez mog prisustva?

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Pošalji im dopis da ne možeš da dođeš iz Negotina u BG jer nemaš novca i zamoli ih da ti dozvole da daš iskaz u Negotinu kod sudije za prekršaje. Nakon toga reci majci da ne prima više plave koverte i za 2god će ti stići rešenje o obustavi slučaja
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Onda će da popase prijavu zbog neprijavljivanja promene adrese prebivališta. Osim toga, ako se poziv ne uruči, objavljuje se na oglasnoj tabli suda i smatra se uručenim. Posle toga sudija može da naloži privođenje.

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Pa on je sada prijavljen na Bg...

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Upravo tako... oni će i dalje slati pozive na Negotin, a čovek se prijavio u BG znači šalju na adresu gde on više ne živi...

Comment

• metalpirat
                  CBC Početnik
                  • 28.08.2010
                  • 6
                  • Beograd

ja 21. 09 mogu i da ne odem, na nisam dobio njihov poziv. To sto su oni meni poslali tamo, a ja se u medjuvremenu odselio to nije moj problem. Tu mi nije jasno zasto oni mene zovu da ja iz Negotina dodjem u BG na sudjenje.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Da, ali ti si napisao - Pošalji im dopis da ne možeš da dođeš iz Negotina u BG.

Ako je prijavljen u BG, zašto bi dolazio iz Negotina?

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

poziv salju u negotin jer u trenutku izvrsenja prekraja bio prijavljen u Negotinu i Sud nema podatak da se preselio u BG. Ako Sud bude trazio od policije da utvrdi gde je, oni ce napisati da se tog i tog datuma prijavio u BG i da mu je adresa ta i ta, pa ce Sud slati pozive ili policiju na adresu u BG.
                      Jasno?
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

Samo jos ostaje pitanje kako se racunaju pozivi koji stizu u Negotin a na koje se on ne odaziva?

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

@mupe
                          Kada šalješ dopis za odlaganje saslušanja možeš da napišeš i da vodiš kuče na vakcinaciju, potpuno je nebitno... bitno je da pošto je primio poziv sada mora da se ili javi sudu ili da odloži saslušanje tj. da ih natera da mu pošalju drugi poziv. Ako ode lično reći će mu - ''ok ako ne možeš tada da daš izjavu, 'ajde je daj sada pošto si sada došao'' zato treba da im pošalje poštom. Kada budu ubuduće slali pozive on se već odselio, nema ko da ih primi i ćozdra

@sri98

Dobro i? Kazna za tebe je tačno kolika što nisi javio sudu da si promenio adresu, a da pritom nisi ni znao da treba da im javiš (nijednom dokumentom te nisu na to obavezali)? Dalje, koliko je potrebno vremena da sud natera negotinske policajce da ga traže u Negotinu, pa da ovi odgovore da on nije tu, pa da oni opet pošalju poziv ili bg policiju njemu na vrata? Garantujem da dok oni pošalju još 2-3 poziva koje on neće primiti (jer ne živi na toj adresi) pa dok ga negotinski policajci budu 2-3x tražili na adresi, pa dok sud skonta da on ne živi više tamo, pa dok mu pošalju novi poziv ili BG policiju na vrata ima da prođe min godinu i po... i tada neka se odazove i SVE porekne što piše u prijavi i traži obavezno suočenje proći će još i tih 6 meseci i zastareo slučaj. Srbija brate

Originally posted by Shazalakazoo
                          Samo jos ostaje pitanje kako se racunaju pozivi koji stizu u Negotin a na koje se on ne odaziva?
                          Ukoliko neko primi poziv, a on ne dođe onda mu se može presuditi u odsustvu, tj. uopšte ne mora da dođe da da iskaz... smatra se da ako je primio poziv, a nije došao da je sam sebi presudio Ukoliko pozive niko ne prima onda se šalje policija na vrata, kao što maločas objasnih, a i za to znam slučajeve gde policija priča sa onim koga traže i on im kaže da je sam svoj brat i oni odu, ali dobro... to su već priča

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by DovlaK
                            ima da prođe min godinu i po...
                            bice to mnogo brze

Comment

• metalpirat
                              CBC Početnik
                              • 28.08.2010
                              • 6
                              • Beograd

sto je jos smesnije, u beogradu sam prijavljen na jednoj adresi, a zivim na drugoj.

Mislim da nece brzo stici, ako su oni mene u februaru uhvatili, po ovom sto je meni stiglo pise da je to tek u aprilu stiglo do suda, a poslato je tek prvog avgusta, znaci njima treba 6 meseci da sve to realizuju i posalju do mene. Ja ako odlozim, oni onda podnose da se to prebaci i da se sudi u Negotinu, pa to dok stigne do njoh i dok oni meni to posalju procice jos sest meseci. Sto znaci da ce godinu dana da prodje. Jos ako ja prvi put ne podignem, oni salju opet, a ko drugi put ne podignem, salju mi pandure, e onda moja majka moze da kaze da sam se ja preselio u bg i da zivim tamo, koja adresa ta i ta. Pa onda da posalju za Beograd ponovo, tako da ce i to proci i bice sve gotovo. Naravno ovo je teorija i teoretski sve to lepo zvuci, znam neke ljude koji su tako izbegli. Sve u svemu ovo je rizik i mogu na mnogo nacina da me nadju, ako se oni okome i zele da me traze, pokrenu poternicu, prvi pandur koj bude potrazio licnu kartu i zeli da proveri podatke videce i moze da me privede.

Stvarno nisam pametan, mozda je bolje da odrobijam to i da lepo platim koliko treba i sledeci put pamet u glavu, a ne u d**e.

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by metalpirat
                                sto je jos smesnije, u beogradu sam prijavljen na jednoj adresi, a zivim na drugoj.
                                To ti je prekrsaj neprijavljivanja promene adrese u prebivalistu, pa moze i to da te zakaci kada te pronadju

Comment

Working...
                                X