Ajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu...
Sinoc u velikoj zurbi proletim kroz bulevar ovde u Nisu,mislim da sam vozio negde oko 110 i u jednom trenutku izlece pandur na sred ulice i pocinje da mase onim crvenim,ja ga zamalo zgazim ali uspem da ga izbegnem i bez kocenja nastavim dalje(bas sam bio u zurbi) I posle dva semafora naidjem na patrolu koja me zaustavi i privede,tj odvede kod one prve patrole gde mi onaj cika pokaze da sam vozio 105km/h,dozvoljeno je 60km i posle mnogo kenjanja sa moje strane,kao "zurio sam" i "izvini sto sam te zamalo zgazio" ne trazi da platim nista samo mi da neki plavi papir i kaze dovidjenja...
Sta ce biti na sudjenju i hoce li mi oduzeti dozvolu i koliko bih mogao da platim kaznu?
Evo jutros se vratih od sudije,ljubazna neka zena,slozio sam pricu ko za spansku seriju,zamalo nisu zaplakali svi medjutim zena kaze da im dolaze prituzbe iz saobracajne policije da su veoma blagi sa kaznama i da su dobili nalog da se SVI kaznjavaju da bi se napravila svest i podloga kod ljudi kad stupi na snagu novi zakon,u fazonu da se uprpajuALI kad sam zacinio pricu jos malo dobio sam resenje na kome pise"kaznjava se novcanom kaznom od 7000din koju treba uplatiti u roku od 15 dana na taj i taj racun i 300din za sudske troskove" jos stoji da se izrice kaznena mera oduzimanja dozvole na 3 meseca ali da se izvrsenje odlaze do daljnjeg ukoliko ne napravim tezi prekrsaj u narednih godinu dana
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Pa to nije mala kazna. Sad te drze u saci
MORAS da pazis. Pa to je i cilj.
Ljudi promene navike (odviknu se od gluposti) i za nedelju dana a ti imas cak celu godinu za to isto.
Ma nisam ja neki divljak stvarno,ali se nadam da to uslovno ne vazi i za neke male glupe prekrsaje kao sto su pojas,prestrojavanje i sl. mislim,nece mi valjda oduzeti dozvolu zbog toga?
Gde se upisuje da je sam ja na uslovnom,jel to nesto interno kod njih?
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Ma ne kazem ja da ti ili bilo ko divlja nesto ali stvarno mora da se pazi pa i vise od toga.
Najlakse kad kazemo "nisam kriv". Ko je onda?
Ebiga, zna to da bude opasno. Ne isplati se.
Korumpirana banda je i ovih dana na ulicama. Lepo vreme nema kise, lepo da se popuni kucni budzet. Onako cisto da imaju za zimnicu.
Vracam se neki dan idem ibarskom, znam da u Stepojevcu ima neki brka policajac, svi znaju kakav je, onako zadrigo, bangav. Uvek ta patrola stoji s desne strane u nekom dvoristu onako skrivena ceka nekog da prekoraci brzinu...
Nece on iditot da stane kod Petke i da kontorlise brzinu (tamo gde ima strasnih udesa...). Da lepo stane na parking da ga svi vide, da upali rotaciju, da svi uspore. Nece on to jer nije cilj bezbednost saobracaja, cilj je popuna budzeta, kako licnog tako i drzavnog.
E zbog takvih baraba korumpiranih bi ja voleo da smem da kazem na sudu: Nisam kriv, korumpirana baraba me zaustavila i trazila mito, kad nisam popustio on pisao prijavu...
Sudije ni izdaleka nisu takvi bauci kao sto ih ovde prikazujete, i to su ljudi koji savrseno dobro znaju u kakvoj drzavi zivimo, nemojte se uvek ponasati kao da ste uvek unapred osudjeni i proglaseni krivima, nije ni izdaleka tako.
Osim toga, rekao si da si prosao na zuto, sto je prekrsaj, jer je dozvoljen prolazak SAMO na zeleno.
The difference between men and boys is the price of their toys
Na zuto se neide. Zato i moras da kazes da si prosao na zeleno a da nemozes da znas da li je u tom trenutku pcela smena svetala.
Zato i uvode ono blinkajuce zeleno pred smenu svetala...
Sudije nisu naravno bauk, ali je jako testko bilo sta uraditi na sudu. Mozes u najboljem samo da se izboris za neku manju kaznu ako su raspolozeni.
Evo meni jos nije nista stiglo iz kragujevca, jos cekam...
A da iznesem i ja moj problem, ja imao udes negde u julu mesecu. Raskrsnica gde se ukrstaju putevi iste vaznosti. Ja sam usao u raskrsnicu i kada sam se ukljucivao ponovo u svoju desnu traku odvali me punto koji je isao nekih 40km/h. Dodje murija i po meni je bilo jasno kao dan. Pravilo prvenstvo prednosti vozila koja ti dolaze sa desne strane u ukrstanju puteva iste vaznosti pri tom ja vec izlazio iz raskrsnice....on nije imao nameru da se zaustavlja, trag kocenja mu je nekih 5.5m pri tom se na crtezu vidi da su mu kocili samo prednji tocovi. Svojom ulicom se kretao sredinom kolovoza, jer mu trag kocenja pocinje tacno na sredini kolovoza (punto uzjahao punu liniju). Meni stigne presuda da sam kriv jer sam u raskrsnici ja malo gazio "zamisljeni sredisnji luk". Pa mi recite sada vi, kako je moguce da sve to sto je on napravio i prekrsio uz ne ispravnost njegovog vozila padne u vodu...a ja budem kriv jer sam delom svog automobila nagazio "zamisljeni sredisnji luk". Po mojoj proceni ja nisam sekao nista tu linija ne postoji da bi se videlo, ali i da sam sekao ja sam vec izlazio iz raskrsnice. Ali on ljudi je prekrsio 3-4 pravila tu. Podneo sam zalbu naravno i sada cekam. Imam i skicu lica mesta pa ako nekog zanima postavicu.
Comment