Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Mene zanima, ajd postavi
    https://t.me/pump_upp

Comment

• max_power
      CBC Član
      • 20.12.2006
      • 99
      • vrnjacka banja
      • bmw

Ulica kojom sam se ja kretao je uzbrdica, moj prednji levi tocak u trenutku udarca se nalazio u ravni sa njegovim prednjim levim uglom. Moj auto se od udarca odbio i vratio u nazad.

Pod brojem 6 su dva metalna velika kontejnera zgrade zbog kojih je raskrsnica jako nepregledna, crtez je toliko veran da ta dva velika kontejnera po ovom ovde mogu da stanu u gepek punta!

Comment

• Chila
        CBC Senator XXL
        • 18.07.2008
        • 401
        • Kos. Mitrovica

Znam lika koji je zbog prekoracenja zaustavljen,dogovorio se sa likom da plati nesto da mu ne pisu nist.Platio on ga pusti i kao sve ok.Medjutim i njemu su upisali podatke u neki kao notes.Posle skoro godinu dana stigne mu sudski poziv.inace lik je vozac u Kosovsko Metohijskoj Banci i prilikom tog dogadjaja je bio na sluzbenom putu sa direktorom.Isli su zajedno 4 puta na sud i na kraju je odluceno u njihovu korist cak su izvukli i neku odstetu i putne troskove!
        U principu ima razlicitih primera,ali ako je neko u pravu,vredi se zaliti,ali treba biti spreman na vise rocista i spremiti sve dokaze i eventualne svedoke!
        Samo vas gledam ...

Comment

• Bug
          CBC Član
          • 19.11.2006
          • 21
          • SU

poz svima treba mi pomoc

Prvi put me u zivotu zaustavi policija i napisu mi prijavu zbog prekoracenje brzine...
          Sitvacija sledeca...
          Iz pravaca Svilojeva idem ka Apatinu(banji junakovic) , izasao sam iz svilojeva i do znaka ima nekih 400m i tako tacno kod znaka stoji patrolna kola sa radarom ,(a tih 400m nema kuca) zaustavili me ,uzeli podatke i krece sad raprava.
          Trazim potvrdu da li je radar atestiran (tj njegov datum) jedan pandur vice "jeste jeste" jaa mu kazem da moze on vikati jeste dok ja ne vidim potvrdu ne vredi mu nista, i on ponovo jeste jeste ,ja ponovo isto , on kaze ima pecat na radaru ,ja reko daj da vidim ,i on kaze drugom panduru da otvori gepek ,otvori on gepek(njihov) i trazi nesto ,ne moze da nadje ode kod radara i zove mene ,pokazuje mi narandzastu nalepnicu na kojoj su IZLIZANI podaci ,tj nije citljivo NIKAKO ,i tu izadje moj cale pocne da se svadja snjima, ovaj drugi sedi u autu i pise prijavu ...(skracujem pricu gde je bilo prepirke) ...ovaj drugi pandur koji je pisao prijavu da nam se osveti sto zabadamo nos odugovlaci da napise( bukvalno se smeje nama u lice) ,ovaj drugi zaustavio nekog taj cutao napisao mu prijavu i otisao za manje od 5 minuta ,a ja sam napolju stajao 30minuta sigurno!!!(dok sam ja cekao proslo je najmanje 4 auta sa brzinom vecom od 100km/h i nikom nista)
          Zapisnik NISAM potpisao ,ali mi je POTURIO bez moje dozvole da ga uzmem.

Zapisnik je napisan ko da je pisao djak prvak ,veoma necitko ,sa mnogo svrljanja.
          U zapisniku pise da se javim 02.12.2008 u Apatinu (sud) gde NE PISE koja soba(broj sobe).
          Ja do Apatina NE MOGU da idem jer mi to veliki trosak ,a nigde ne pise kako bi se ja mogao pismeno zaliti na zapisnik (Sto bi veoma rado uradio)
          Ogranicenje je bilo 60km/h ja sam isao 75km/h (veoma cudno sto nije 73;74;76 nego ravno 75km/h) i razdaljina 371m...u autu mi je bila porodica (nzm dal oni mogu da uticu kao svedoci) ispred mene je isao jos jedan auto koji nije zaustavljen...u zapisniku pise da je glavna raskrsnica a to uopste nije raskrsnica vec prav put nekih ~2-3km...
          Primedba mi je bila da lose rade kasnije sam se setio da sam trebao reci da se ne slazem sa napisanim :/

Ima neko neki pametan savet kako da se obrati sudu u Apatinu ? u roku od 8dana moram da uplatim(necu) ,a posle kao ide prekrsajna prijava,sad nzm dal moram da cekam da se pokrene prekrsaj protiv mene ili mogu ranije da se zalim?

Ja sam siguran u sebe da mogu da osporim to ,to mi je prvi prekrsaj (bilo kakav u zivotu),siguran sam da je radar nije atestiran,i da su ti policajci veoma ne profesionalni...a i navodno prekoracenje je smesno...a i tesko da bi mogao da prekoracim brzinu jer je keva iz obliznjeg sela pa uvek idemo polako da ne bi mozda sreli nekog koga ona poznaje pa da se isprica malo ...

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Napisi tuzbu na Zapisnik i posalji je direktno u Sud naveden u Zapisniku, takodje navedi da nemas mogucnosti da ides tamo jer nemas para/vremena, trazi suocenje i prebacivanje suocenja u neki Sud blizi tebi, jer njihova bahatost nije razlog za tvoj trosak vremena i para.
            Mozes i da tuzis policajce zbog ponasanja, nedavanja informacija koje su duzni da predoce, navodjenja netacnih podataka u Zapisniku... a cini mi se da imas i osnov. Porodica ti moze biti svedok. Moras da navedes svaki, pa i najsitniji detalj, ne mozes biti previse detaljan.
            To sto je 5 kola proslo sa preko 100km/h nije osnov za tuzbu, osnov je samo njihovo ponasanje prema tebi i ostalim putnicima, ali navedi i taj podatak. Tuzis ih Sektoru Unutrasnje Kontrole MUP-a. Sve imas na net-u, ako te zanima. Posalji pismo, mail, ma sve ...
            A to da li je prvo ili 101-o prekoracenje brzine takodje ne igra veliku ulogu. I ne znam zasto je cudno bas 75km/h ?! Da li bi ti bilo lakse da je 76km/h ?

U autu moraju imati papir na kom je evidentirano kad i od strane koga je atestiran aparat, to ne pise na radaru. Na radaru imas samo serijski broj, koji, opet, mora biti jasno vidljiv.
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bug
              CBC Član
              • 19.11.2006
              • 21
              • SU

Originally posted by prolupator
              Napisi tuzbu na Zapisnik i posalji je direktno u Sud naveden u Zapisniku, takodje navedi da nemas mogucnosti da ides tamo jer nemas para/vremena, trazi suocenje i prebacivanje suocenja u neki Sud blizi tebi, jer njihova bahatost nije razlog za tvoj trosak vremena i para.
              Mozes i da tuzis policajce zbog ponasanja, nedavanja informacija koje su duzni da predoce, navodjenja netacnih podataka u Zapisniku... a cini mi se da imas i osnov. Porodica ti moze biti svedok. Moras da navedes svaki, pa i najsitniji detalj, ne mozes biti previse detaljan.
              To sto je 5 kola proslo sa preko 100km/h nije osnov za tuzbu, osnov je samo njihovo ponasanje prema tebi i ostalim putnicima, ali navedi i taj podatak. Tuzis ih Sektoru Unutrasnje Kontrole MUP-a. Sve imas na net-u, ako te zanima. Posalji pismo, mail, ma sve ...
              A to da li je prvo ili 101-o prekoracenje brzine takodje ne igra veliku ulogu. I ne znam zasto je cudno bas 75km/h ?! Da li bi ti bilo lakse da je 76km/h ?

U autu moraju imati papir na kom je evidentirano kad i od strane koga je atestiran aparat, to ne pise na radaru. Na radaru imas samo serijski broj, koji, opet, mora biti jasno vidljiv.
              pa da je reko 73km/h (tj ne neku "okruglu" cifru) jos bi mu i poverovao ,ovako malo tesko...
              cek jer mora prvo da se digne prekrsajna prijava na mene (posle onih 8dana od roka za placanje kazne) ili mogu to i ranije?
              U zapisniku pise samo adresa suda ,ne pise broj prijave (veec OBR MPP xxxxxxx, nzm sta im to )..
              a zapisao sam broj znacke oba pandura pa nije problem da ih nadjem ...

al ovo za radar si mi dao bitnu informaciju ,hvala ti
              ako jos neko ima neki predlog /link ..slobodno napisite
              Hvala jos jednom

EDIT: zaboravio sam da kazem,na radaru nije moguce da se utrvdi/potvrdi da je to brzina mog vozila(meni se cini da na novijim moze) ,radar ima jedan tekstualni red i to je to ...kako on moze da dokaze da je to moj auto ..zivo me zanima...

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Pandur koji je potpisao zapisnik morao je i da napise i broj znacke. Za drugog samo navedes da je njegov kolega, postoji evidencija ko je s kim u smeni.
                U zalbi se pozoves na broj Zapisnika, pise na njemu, nije nevidljiv, gledaj malo

Sve to mozes i ranije (pre tuzbe) da posaljes na navdenu adresu Suda, a ako/kad dodje tuzba, sve to ponovis i pozoves se na ranije poslatu Zalbu (prepises je i napises da je poslata tad i tad)

Inace, tuzba ili zalba protiv policajaca ne odlaze prijavu po zapisniku, ali moze da utice ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bug
                  CBC Član
                  • 19.11.2006
                  • 21
                  • SU

ma dobro ne mislim ja zaustaviti proces ,al da cu da se zalim na njih...veoma moguce samo zato sto su bili drski ...

Evo skeniran zapisnik sad nzm dal mu ono broj ili je ono prazno mesto trebalo da ide za broj? i ono nasvrljao 15km/h prvo napisao valjda 65 pa prepravljao na 15...******
                  I jel ima mozda neko zalbu na pc-u da vidim kako je on napisao ...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Br. Zapisnika ti je 264nesto, ispod ObrMPP.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bug
                      CBC Član
                      • 19.11.2006
                      • 21
                      • SU

e opet ja ,zaboravio sam pitati a interesujeme jel ima negde zakon ili nesto slicno gde pise gde se na zahtev gradjanina(tj mene) MORA pokazati atest o radaru?

Comment

• Chila
                        CBC Senator XXL
                        • 18.07.2008
                        • 401
                        • Kos. Mitrovica

Bug,svi ovi tvoji postovi mi nekako izgledaju neozbiljno,tj.njihova sadrzina!
                        Zasto bas 75 an neki drugi okrugli broj,ne znam sta podrazumevas pod okruglim brojevima i kakve to vaznosti ima?
                        Izjava tipa "Ja sam siguran u sebe da mogu da osporim to ,to mi je prvi prekrsaj (bilo kakav u zivotu),siguran sam da je radar nije atestiran,i da su ti policajci veoma ne profesionalni...a i navodno prekoracenje je smesno...a i tesko da bi mogao da prekoracim brzinu jer je keva iz obliznjeg sela pa uvek idemo polako da ne bi mozda sreli nekog koga ona poznaje pa da se isprica malo ..." su u najmanju ruku smesne,a i ako zavrsis na sudu sudija ce ti se slatko nasmejati. Bez obzira koliko verujes u sebe treba da dokazes materijalno ovo o cemu pricas,a ti nemas nikakav dokaz.To sto kazes da su se bahato ponasali prema tebi je nesto drugo,ali nemoj da zaboravis da su oni sluzbena lica i da se nima vise veruje nego tebi,posebno ako se tvoje optuzba svodi samo na pricu i da ce oni da uzvrate kontra optuzbom da si bio arogantan i bezobrazan i ...Ijako ti mislis,kao i vecina ljudi da su plavci glupi,to ni izbliz nije tacno.Ne bih smeo dase zakunem,ali sobzirom na pola sata verbalne rasprave,gotovo bih se opkladio da je u svojoj beleznici upisao tvoje podatke,vreme,datum,mesto i opis dogadjaja sto bi ga pokrilo ako dodje do suda,a policijska beleznica je sudski dokazni materijal! To dali imas pravo da proveris jel radar bazdaren i kada ne znam,ali u svkom slucaju sud ce od njih traziti potvrdu o istom i vrlo verovatno da ce je dobiti gde ce pisati da je radar ispravan,jer sa neispravnim radarom ne mogu da izadju u patrolu! Tako kad se sve sabere i oduzme sanse su ti tanke,po meni!
                        A u stvari ti nisi rekao dal si prekoracio brzinu ili ne ili ni sam ne znas?
                        Sto se tice procedure ona je sledeca:Na kazni ti je lepo sve napisano,mozda necitko,ali pise sve sto treba.Ako u predvidjenom roku ne uplatis naznacenu sumu,predmet ide kod sudije za prekrsaje ili nekog drugog pravnog lica koje obavlja taj posao u ime nadlezne saobracajne stanice policije i ti posle nekog vremena na adresu dobijas resenje kojim se oglasavas krivim zbog ucinjenog prekrsaja i tamo ti stoji gde i koliko para da uplatis,u nekim slucajevima dobijes i uplatnice odstampane samo da pljunes lovu. Na to resenje imas pravo zalbe u roku od 15 dana od dana prijema istog.
                        Pre nego se ovo desi ti ne mozes po pitanju ovog slucaja da tuzis sudu ove saobracajce,osim po privatnoj tuzbi zbog neprimerenog ponasanja ili maltretiranja,ali mozes da ih prijavis unutrasnjoj kontroli.
                        Ako u datom vremenu ne ulozis zalbu ili ne pltis kaznu,mogu izdati nalog za privodjenje,jer si time nacinio jos jedan prekrsaj,neodazivanje sudu i oglusivanje o sudske naredbe.
                        U svakom slucaju,opet kazam po meni,sanse su ti veoma tanke,ali ako mislis da si u pravu i da imas dokaze cime to mozes da potkrepis onda samo napre i srecno
                        Samo vas gledam ...

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Ja pobedio. Danas mi stiglo resenje kojim se obustavlja dalji postupak, jer je nastupila zastarelost. Nisu hteli da se bave vise s mojim slucajem. Ima jos oaca pa su presli na druge...
                          Skenirano resenje cu postaviti ovde uskoro ako nekog zanima
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• max_power
                            CBC Član
                            • 20.12.2006
                            • 99
                            • vrnjacka banja
                            • bmw

Ja izgubio, juce stiglo. Aj treba mi savet ljudi. Bila raskrsnica iste vaznosti, ja mu dolazio sa desne strane, pritom sam vec izlazio iz raskrsnice i vracao u svoju desnu traku. Spuca me lik puntom u levo krilo pokrca me nacisto videcete i sliku. Poceo je da koci, trag mu je nekih 5m kocila mu samo 2 tocka, trag kocenja mu pocinje dok je jahao sredisnju liniju tako da se kretao sredinom kolovoza, ustanovljeno da nije imao nameru da se zaustavlja u raskrsnici (isao je pravo)....sve to uzeto u obzir ali pada u vodu jer je meni zadnj deo auta gazio "zamisljeni sredisnji luk" kojji spaja 2 trake, pri tom ja u mojoj ulici nisam imao oznacen kolovz. Ja sam isao BMW-om i onom globom nemam mnogo mogucnosti kako da udjem u usku ulicu i da ne nagazim nepostojecu liniju zadnjim delom vozila. Padnem na sudjenju, zalbu mi odbiju kao neosnovanu. Napominjem da sam ja vec bio u raskrsnici i ulazio u svoju traku kad me grunuo lik.
                            I sta sad???

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

nista te ja nisam razumeo...
                              aj ponovo.. svojim recima sa razumevanjem

Comment

• max_power
                                CBC Član
                                • 20.12.2006
                                • 99
                                • vrnjacka banja
                                • bmw

Pa ovako, udario me lik na raskrsnici u levu stranu. Nije postovao prevo prvenstva vozila koja ti nailaze sa desne strane. Pritom isao nedozvoljenom brzinom, bez namere da se zaustavlja u raskrsnici. Trag kocenja njegovog auta ukazuje na to da su mu kocila samo 2 tocka i trag kocenja mu je oko 5m. Isao je sredinom kolovoza tj. jahao je svoju sredisnju punu liniju. E, a ja sam vec izlazio iz raskrsnice, znaci usao i skretao ulevo, ispao sam ja kriv u tom sudaru jer sam svojim autom...tj . zadnjim delom svog auta gazio zamisljeni sredisnji luk koji spaja sredisnje kolovozne trake, drugim recima sekao sam krivinu. Ja je jesam sekao tim zadnjim delom, i da postoji ta linija (u ovom slucaju ne postoji pa mi je sud rekao da sam morao da je zamislim) verovatno bih je nagazio zadnjim tockom, ali ulice su toliko uske da svojim autom nisam drugacije mogao da udjem u raskrsnicu. Moja ulica nije obelezena sredisnjom trakom kao ni raskrsnica. Proglasen sam krivim iz tog razloga. A svi ovi prekrsaji koje je on napravio padaju u vodu. Jednostavno udaren sam u raskrsnici u kojoj sam imao pravo prvenstva prvenstva prolaza!

Comment

Working...
                                X