Zivi smo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

Originally posted by sw.brick
    znači da vrlo dobro procenjuje krivine i situacije na putu, i da ne ide 130 u krivini koja dozvoljava 80.
    saglasan.
    ogromna je razlika izmedju 130 i 80 u krivini, tako da pesnička sloboda dopušta i malo preterivanja

poenta moje primedbe nije bila u iznosu brzine, već rekacija na izraženo objašnjenje da srpski vozač po defaultu je nekakav natčovek i tu gde svi voze nekom xx brzinom kroz krivine u svojoj traci on ima sposobnost da nadvlada i zakone fizike i osećaja i razuma i sve pa da vozi bitno brže, zuazimanjem prostora za suprotni smer i da se još pohvali tom veštinom.

u pravu si, tih 130 jesu pesnicka sloboda

gotovo nikada sebe ne dovodim u situaciju da moj zivot i zivot onoga u susret zavisi od njegove reakcije na moju sumanutu voznju i toga da li ce on stici da zakoci ili se skloni sa puta jer sam ja glupo preticao ili sekao krivinu

vec sam pomenuo da sam pre svega ziheras jer nemam zivota i novca na bacanje

na putu ima suvise ****** i suvise hrabrih, ali ja nisam jedan od njih
    jesam dosta brz, ali ne preterano rizican vozac

niko ne pominje nadljudske osobine srpskih vozaca, vec pominje preterano ziherasku voznju ostalih kultura
    ima i kod nas brdo ljudi koji daju migavac na praznom parkingu
    toliko o njihovoj (ne)svesti za volanom
    ne kazem da to nije dobro ( o tome govori i broj poginulih u skandiavskim zemljama ), ali se postavlja pitanje da li je neophodno

ne gine se od vozaca koji voze 20-30-40 preko ogranicenja, vec od onih koji u uslovima gustog saobracaja peglaju duplo, preticu kolone u desnim krivinama, voze kao da su sami i sve to dok sede u obicnim putnickim automobilima bez adekvatnog vesajna, motora i kocnica....

a to sto ja opeglam 200 na pravcu kod Celija gde vidis 3 kilometra ispred i gde cesto nema ni jedno vozilo ili to sto sa ovakvim autom koji imam vozim 90 ili 100 na mestima gde je ogranicenje 60 ili to sto na krivudavim putevima vozim ostrije, ali uvek sa dovoljno mesta za reakciju mislim da nije idiotski

za volanom sam od seste godine, sa 9 sam seo u kamion i auto, od dvanaeste ili trinaeste vec vozim bez nadzora starijih, vec 10 godina imam dozvolu....
    i za svo to vreme sam imao jedno udaranje parkiranog auta po snegu i jednu koliziju sa Ladom, jer sam se nepromisljeno okrenuo pod rucnom ispred njega
    ne zelim da se ureknem i da mi se desi nesto ruzno, ali mislim da ova statistika govori da znam sta smem, gde smem i koliko smem, za volanom
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Postovane forumdzije, tema polako izlazi iz okvira naslova. U slucaju da se nastavi ovim ritmom, bicu prinidjen da istu zakljucam!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Ima dodirnih tacaka sa ovom temom,ako gresim-zivinjavam se i neka odgovorni obrisu...
        http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=297504
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

@Eon - nije frka, prestacemo (bar ja) nije problem, ali nije tema otisla u pravcu razgovora japanski vs. nemcki automobili, vec se i dalje govori o bezbednosti u saobracaju, sto i jeste bila ideja prvog posta
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Kao sto vidis, nigde nisam naveo da je to problem. Komentari se odnose na temu zivi smo u okviru podforuma SIGURNOST i BEZBEDNOST u saobracaju.

Nije mesto da se prica o krivinama, peglanju istih i brzini u tom trenutku.

ENDE
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

ok, ako je ENDE, onda je ENDE

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Kad smo kod naslova "Zivi smo"...

Jucer sam video Clio UE tablica kako je otkinuo kera na auto putu i ostao bez komplet prednjeg kraja...
                Veceras na NS auto putu kamion se prevrnuo ...

Samo pazljivo !!!
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

puna koncentracija je kljucna rec!
                  cak i na nama poznatim putevima u stanju umora i nepaznje se desavaju sr.anja.
                  posao mi je vezan za voznju i veci deo dana provedem u autu,a vrlo cesto uhvatim sebe kako kucam sms ili resavam preko moba neke bitne stvari.
                  zato sam sebi kazem, pamet u glavu i 4 oci otvorene!

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

ovaj lik sto je meni izleteo pa smo se do'vatili kaze "hiljadu puta sam prosao ovim putem"

ali to mu ne daje pravo da sece vrlo ostru i nepreglednu krivinu

Comment

Working...
                    X