PEUGEOT 407 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milan.87
    CBC Član
    • 18.05.2008
    • 76
    • N.Beograd

I ja bi v6 ali registracija, odrzavanje, potrosnjna...

Comment

• malivuk406
      CBC Senator XXL
      • 04.04.2007
      • 490
      • Nbg

pa registracija je ja mislim 200tinak evra vise nego za 2.2 sto na godisnjem i nije mnogo..
      a potrosnja moze da bude razumna ako si nezan sa gasom...
      ma salim se, bolji izbor je 2.2...

Comment

• Marko_G
        CBC Član
        • 25.10.2008
        • 44

Pa jel vozi neko ovdje ovaj model?

Ja planiram da se castim ovim modelom ( ) pa bi bilo kakvi savjeti bili dobrodosli

p.s.
        ne znam da li ovaj dio foruma uopste koristi za ovu pricu....

Comment

• Marko_G
          CBC Član
          • 25.10.2008
          • 44

Originally posted by kosmej
          Peugeot 407 mi je stvarno san od auta...
          Kao da sam ja pisao topic!

Kosmej, u koliko si jos na forumu i uzeo si ovaj auto molim te da izneses neke utiske, kako si zadovoljan, itd...

Ukoliko nisi, kazi zasto nisi...?

Comment

• malivuk406
            CBC Senator XXL
            • 04.04.2007
            • 490
            • Nbg

ima Miflaaa tu zerku, pa ce ti valjda pomoci...

Comment

• traktorista
              CBC Početnik
              • 30.10.2008
              • 8
              • beograd

pug 407 2.0 hdi

Evo ja sam pre tacno 1 godinu kupio 407 2.0 hdi. 10mesec 2005,
              star tacno 3 godine.kad sam ga kupio presao je bio 33 000km.Inace kupio sam ga od prijatelja koji ga je kupio u veranu,i koristio ga skoro isklucivo za putovanja,kao 2 auto.
              prednosti:
              1.Za putovanja dobar,udoban,mala potrosnja, put do grcke i nazad oko 3000 km potrosnja 5.2 litra.
              2. Po gradu trosi oko 8 litara, u proseku za 12 000 km koliko sam ja presao oko 7.5 litara na 100km.
              3.po meni lep spolja,ali narocito iznutra.ali o ukusima...
              4.kao polovnjak za fine pare moze da se uzme s obzirom da nov kosta oko 27 000.ja sam ga platio 16000.
              5.pregledan.
              6.ok ubrzava narocito preko 100 km.
              mane:
              1. odvratno nizak narocito ona prednja maska na braniku,koju sam cuknuo na par mesta vec posle prvih par meseci voznje po gradu.
              2. amorzizeri se cudno cuju kad prelazite preko lezecih,sitnih rupa..
              ali u servisu su mi rekli da je to normalno.nista previse,ali iritira.
              3. sitna krckanja u unutrasnjosti pri voznji(sediste vozacevo ,prozor vibrira..),opet kazem nista strasno ali s obzirom da je auto star 3 god,ocekivao sam vise bescujnosti mozda imam velike standarde.
              4.malo mesta na zadnjim sedistima,gepek ok zapremina ali dosta nizak.

Kvalitet tek treba da se vidi,sto se tice do sada ni jedan problem ili menjanje osim red.servisa.

Comment

• miflaaa
                CBC Član
                • 05.07.2008
                • 44
                • lazarevac

e reci mi traktorista jel bucan malo pri vecoj brzini , t.j. kao da je slabija malo izolacija ,a????

Comment

• traktorista
                  CBC Početnik
                  • 30.10.2008
                  • 8
                  • beograd

meni iskreno nije,ali dizel je to,meni vise smeta dok je u mestu a nije zagrejan

Comment

• BioSQUAD
                    CBC Član
                    • 21.09.2008
                    • 58
                    • Presevo

Pre mesec i po sam menjao 307, pa sam uzeo 407, 1.6 HDi, 110 KS.
                    Za pocetak sam zadovoljan svega..

Comment

• Marko_G
                      CBC Član
                      • 25.10.2008
                      • 44

Re: pug 407 2.0 hdi

Originally posted by traktorista
                      3. sitna krckanja u unutrasnjosti pri voznji(sediste vozacevo ,prozor vibrira..),opet kazem nista strasno ali s obzirom da je auto star 3 god,ocekivao sam vise bescujnosti mozda imam velike standarde.
                      4.malo mesta na zadnjim sedistima,gepek ok zapremina ali dosta nizak
                      Istina ziva!

Ovo sa amortizerima sam tek danas primjetio, juce sam preuzeo kola i
                      vozio se citav dan ali tek danas mi je ovo upalo u ushi! Rek'o ma sta mu je
                      sad, ali sad mi je lakse kad sam procitao ovo!

I ovo krckanje sam primjetio, i moja kola su stara 3 god tacno (15.10.2005 godiste) pa je i meni cudno, al sta da se radi...

Najvece mane po meni su stvarno mali prostor na zadnjem sjedistu, ali bas mali!
                      Ja imam 2m i ja moje sjediste gurnem skoro do kraja nazad, iza mene moze da sjedne samo dijete od 3 godine...
                      To, i nedostatak zadnjeg brisaca! Meni bas hvali...

Ali ipak je mnogo vise prednosti tako da one potiru mane u potpunosti!

Comment

• Marko_G
                        CBC Član
                        • 25.10.2008
                        • 44

Re: pug 407 2.0 hdi

Originally posted by traktorista
                        Danas sam provalio na sta me podsjeca taj zvuk koji se cuje prilikom
                        prelaska lezecih ili nekih drugih neravnina...

Podsjeca na skripu onih starih kreveta, znate one koji u madracima imaju one federe pa zaskripe kad se skoci na njih!

Jesam li u pravu Traktorista, jel znas na koji zvuk mislim i jel se i tebi tako cuje?

Comment

• BioSQUAD
                          CBC Član
                          • 21.09.2008
                          • 58
                          • Presevo

Ne bi reko da se to cuje kod mene!

Comment

• Marko_G
                            CBC Član
                            • 25.10.2008
                            • 44

Originally posted by BioSQUAD
                            Ne bi reko da se to cuje kod mene!
                            Uh, nemoj me sad prepadati!

Anyway, ranije sam rekao da mu je mana mali prostor na zadnjem sjedistu!
                            Juce sam otkrio da to uopste nije tacno, da samo tako izgleda, i veoma mi je drago zbog toga!

Juce sam ukrcao 3 druga u kola, i bas smo se komotno vozili!
                            Nazad je sjedao momak koji ima oko 195cm/196cm i drugi koji je malo nizi, oko190cm mozda i oni su se
                            sasvim komotno smjestili. Ja i suvozac smo pomjerili sjedista malo naprijed ali smo ipak normalno sjedali, tako da je prostor nazad ipak OK!

Comment

• Marko_G
                              CBC Član
                              • 25.10.2008
                              • 44

BioSQUAD, a da te pitam ovo!

Da li tebi Trip computer zna da brljavi sto se tice pokazivanja potrosnje goriva??
                              Meni pokazuje svakakve gluposti tj. neke lude brojke!

Kada ga vozim malo ostrije i brze, i kada je broj obrtaja na 2500/3000 onda pokazuje normalne cifre, oko 5L/6L/7L/8L!
                              Ali kada ga vozim sporije, ili recimo pustim ga nizbrdo bez gasa (ali je ipak broj obrtaja oko 2000rpm ili vise) on pokazuje od 20L pa sve do 200/300L potrosnju!
                              Ili po neki put, kad bas sporije vozim, on pokazuje 999L potrosnju...

Naravno vidim da on ne trosi toliko! Juce sam mu sipao 20L i bas cu da vidim koliko cu da predjem sa tim dok mu se opet rezerva ne upali (sipao sam cim se upalila)...
                              S' obzirom da sam vec presao 150km rekao bih da ce lagano jos 100km da predje, sto bi bilo oko 8L je li...

Comment

• BioSQUAD
                                CBC Član
                                • 21.09.2008
                                • 58
                                • Presevo

Nisam primetio takve cifre. Mada mozda ima neka greska. Nizbrdo ako je na ler gas, onda stoji 0 l/km a ako je na neki stepen, onda vrti se oko 0.9 do 1 litar na 100 km/h.
                                Moj 1.6 HDi, na bordkomp. stoji oko 5.2 litra na otvoreno a kombinovano oko 7.

Comment

Working...
                                X