PEUGEOT 407 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko_G
    CBC Član
    • 25.10.2008
    • 44

Originally posted by bugarin
    Sto se tice aktiviranja turbine preko 2000 obrtaja to je losa informacija,kod Pezoa je turbina stalno ukljucena (postoje dva tipa turbine).
    Ok ako pouzdano znaš, mada sam i ja primjetio (kao što i svi primjete sigurno) da kola polete tek na 2000/2200rpm...

Originally posted by traktorista
    u svakom slucaju zbog njegovih iskustava i preporuka je ne vozim preko 2000 obrtaja (jer se tek tad pali turbina ) dok se turbina ne zagreje.
    to je onaj sat sa desne strane, takodje uvek mi je rezervoar pun do pola i preko da nebi pumpa u****vala prljavstinu sa dna rezervoara.da kucnem u drvo
    za sada nemam problema sa turbinom .
    Onaj sat na desnoj strani inst. table pokazuje temperaturu ulja! Tada je i turbina zagrijana misliš, kad se ulje zagrije?
    Ovo sa nivoom goriva ti nije loše, dobra stvar sigurno!

Evo danas sam bio u servisu da uzmem turbinu i večeras krećem za Užice.
    Sve je gotovo za par sati tamo, tako mi rekoše...
    Nego sad se nadam da jeste tubina u pitanju, čudne li situacija a?
    Pitam danas majstora jel' definitivno turbina, on mi pokazuje onaj propelerčić od turbine i pokazuje mi kako ima par
    milimetara lufta, može da šeta lijevo/desno! Govori da je to...
    Stvarno se ne razumijem u turbine, ali sam ranije imao iskustva sa majstorima da postave potpuno pogrešnu dijagnozu!
    E sad, ovo je malo više problematično jer sam ja ipak sa primorja Crne Gore i treba sad da zapucam do Užica, i ako mi
    tamo kažu ma nije to do toga ima baš da popi*dim...
    Em džaba išao em majstori (ovlašćeni servis) loši i ne znaju šta je kolima!
    Zato kažem nadam se da jeste turbina i da ću to sve završiti u ova dva dana i konačno
    malo uživati u kolima!

I da, ispalo je da je Peugeotu 407 turbina slaba tačka!
    U servisu danas još jedan Pug 407 kome je turbina potpuno produvala! Čovjek me odmah pita
    za ovaj servis i traži br telefona! Majstor mi je takodje prvi dane rekao da su prvi modeli 407-ice koji su izašli 2004 valjda imali
    velikih problema sa turbinama, da su se doosta kvarile! E ovaj moj je 15.10.2005 ali mu turbina ipak pošla na 59 000 km...
    To sa turbinama se nastavilo i kasnije izgleda....

Comment

• BioSQUAD
      CBC Član
      • 21.09.2008
      • 58
      • Presevo

Kad resis, javi sta je bilo...

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

marko, turbina jeste stalno upaljena, ali na jako malom broju obrtaja... tj poenta je da posle tog perioda kad "puni" ona ostane da radi, da bi je ulje hladilo...
        takodje, kad idete na puteve gde duze vozite vecom brzinom, kada stignete na odrediste nemojte odmah gasiti auto bas zbog nje.. trebao bi da radi par min, da se ona ohladi...
        i naravno, ne citajte uputstva, ulje se menja na 10k, pogotovo kod nas...

jbg, zao mi je sto se to desilo, al takav je zivot... inace autic bas lepo izgleda...

Comment

• Marko_G
          CBC Član
          • 25.10.2008
          • 44

Originally posted by Marko_G
          Nego sad se nadam da jeste tubina u pitanju, čudne li situacija a?
          Pitam danas majstora jel' definitivno turbina, on mi pokazuje onaj propelerčić od turbine i pokazuje mi kako ima par
          milimetara lufta, može da šeta lijevo/desno! Govori da je to...
          Stvarno se ne razumijem u turbine, ali sam ranije imao iskustva sa majstorima da postave potpuno pogrešnu dijagnozu!
          E sad, ovo je malo više problematično jer sam ja ipak sa primorja Crne Gore i treba sad da zapucam do Užica, i ako mi
          tamo kažu ma nije to do toga ima baš da popi*dim...
          Em džaba išao em majstori (ovlašćeni servis) loši i ne znaju šta je kolima!
          Zato kažem nadam se da jeste turbina i da ću to sve završiti u ova dva dana i konačno
          malo uživati u kolima!
          I eto, desilo se baš ono čega sam se bojao! U Užicu kažu turbina ispravna 100%!
          I turbo kompresor i elektronika na turbini potpuno ispravna kažu, očistili su je, naplatili mi 50€ dijagnostiku i to je sve što sam dobio od Užica...
          Rekli su mi elektronika na kolima je otišla, nema šta drugo!

Vlasnik ovlašćenog servisa u Pg, koji me poslao u Užice, govori otišla je elektronika na turbini! Ne priznaje ove iz Užica!
          Ja mu prekjuče vratio turbinu, rekao ispravna je potpuno džaba sam išao, on kaže otišla je elektronika...
          Ja mislio sad će on da traži kvar u elektronici na kolima, a on me juče zove kaže ja sam ti vratio turbinu pa ti kad budeš htio da kupuješ novu
          javi mi se da je poručimo i ugradimo!
          On tvrdi da je otišla elektronika na turbini, i onda smara sa pričom "ja 40 godina radim Pežoa, ako nije zatvoriću servis, ja ću da ti platim turbinu...."

Uglavnom, nova turbina košta 2300€, sad je poručio neki čovjek preko njega isto za Pug-a 407!
          Ja ću sad kola da vozim ovako, ne pada mi na pamet da poručujem turbinu, to mi i ovaj kreten od majstora govori da je najbolje, kaže možda se elektronika "razbudi"...
          Kad budem imao živaca vodiću kola u Veranov servis u Dubrovniku ili u Bg da tražim treće mišljenje, pa ćemo da vidimo...

Sada sam bacio 200€ bezveze i to je sve što sam uradio, 50€ servisu u Užicu, 50€ goriva do tamo i nazad sa starim Renoom, i ovaj mi uzeo
          90€ za demontažu i montažu turbine, resetovanje bord računara i još neke gluposti...
          Kad imaš posla sa debilima i kad niko u ovu državu ne zna svoj posao kako treba nego sve nešto priučeno!

Comment

• malivuk406
            CBC Senator XXL
            • 04.04.2007
            • 490
            • Nbg

ako mozes pre bih ti preporucio Dubrovnik nego Bg... tek ovde nista ne znaju...

Comment

• Marko_G
              CBC Član
              • 25.10.2008
              • 44

Originally posted by malivuk406
              ako mozes pre bih ti preporucio Dubrovnik nego Bg... tek ovde nista ne znaju...
              Odlično!
              Ja sam iz CG i Dubrovnik mi je na 2 sata vožnje tako da sam i planirao prije tamo da ga vodim nego u Bg, a sad ću definitivno u Hr sa kolima kad to kažeš!
              Čuo sam i od drugih ljudi, što na netu što ovako, da je su ovi u Bg "u krv" skupi a da je servis u Dubrovniku na dobrom glasu!

Comment

• Marko_G
                CBC Član
                • 25.10.2008
                • 44

BioSQUAD ili bilo ko ko ima 407-icu, da li imaš dugme TEL na instrument tabli i čemu
                ono služi?? Nalazi se lijevo od displeja a pored dugmeta TRIP...

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

trebalo bi da bude integrisan telefon u autu.. tj pricas preko spikerfona koji je povezan sa audio sistemoom... samo jos da vidis kako sve to funkcionise.... ja bih rekao preko BT-a... imam nesto slicno u Laguni...

Comment

• Marko_G
                    CBC Član
                    • 25.10.2008
                    • 44

I meni je to prvo palo na pamet ali ne mogu da provalim kako funkcioniše, ako je to uopšte!

Znači kad pritisnem dugme ništa se ne događa, kad ga držim isto ništa, BT na telefonu ne registruje ništa u kolima,
                    nije mi jasno ništa...

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

imas deo pored gde se stavi kartica, nalazi se na desnoj strani od tockica, mislim da je iznad tog dela za karticu kao neka crvena lampica ili tako nesto, ne mogu sad da vidim jasnu sliku u glavi.

Comment

• gordi014
                        Moderator
                        • 02.10.2004
                        • 1049
                        • Valjevo, Srbija
                        • PEUGEOT 206 XS 1.6

Comment

• CLD
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2005
                          • 1225
                          • Belgija - ranije Luna-Chico

hvala Gordi, ja zaboravio da sam postavio ovu donju sliku. Na njoj se lepo vidi deo gde se stavlja kartica, jel imas to?

Comment

• gordi014
                            Moderator
                            • 02.10.2004
                            • 1049
                            • Valjevo, Srbija
                            • PEUGEOT 206 XS 1.6

Comment

• Marko_G
                              CBC Član
                              • 25.10.2008
                              • 44

Eh da, to dođe uz drugu bolju opremu koju ja nemam!
                              Ja nemam taj dodatak za SIM karticu i to crveno dugme za šlep službu, to je za verziju kola koja imaju RADIOTELEFON GPS RT3!

Ja od opeme imam AUTORADIO RT4 koji u sebi ima samo taj Set za slobodne ruke, tj. povezivanje telefona sa kolima preko Bluetooth-a!
                              Pritiskom na TEL bih trebao na displeju da dobijem te opcije za povezivanje ali se ništa ne dešava kada pritisnem dugme!

Moraću da pitam u servisu o čemi se radi, da je moguće da sam dobio hardware ali da nije instaliran software za to ili
                              je to dugme bezveze tu... Ili je samo pokvareno...

To sam sve danas skapirao na info stranici za Peugeot kola! http://public.servicebox.peugeot.com/dd ... _sr_yu.htm
                              HVALA NA POMOĆI u svakom slučaju!

Comment

• dragisam
                                CBC Početnik
                                • 14.01.2010
                                • 2
                                • trebinje

Re: PEUGEOT 407 - iskustva

jos sam negdje procitao da na zadnjim sjedistima ima malo prostora,sto nije istina,komotno moze sjesti 4 srednje tezine osobe,a to sto se cuje kad prelazite preko sitnih rupa su kugle u tockovima,kada vam bude mnogo lupalo morate ih zamijeniti,jer bi vam mogao tocak spasti,krckanje je uobicajeno kod francuskih auta,u kojima je vecinom plastika,dok je kod njemackih auta umjesti plastike umetnut mahagi drvo,i slicno. Tako da ne treba obracati paznju na krckanje. Auto je jako udoban,stabilan,siguran,sa njim sam isao do krajnjih granica sto se tice proklizavanja,jako se dobro ponasa ESP,ali je vazno kad dodjete u kriticne situacije da ne panicite. Dug hod mjenjaca jeste mana,ali ko zna dobro voziti,to ne predstavlja problem. Po snijegu i ledi se dobro ponasa,naravno sve u normalnoj brzini!

Comment

Working...
                                X