PEUGEOT 407 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko_G
    CBC Član
    • 25.10.2008
    • 44

Originally posted by BioSQUAD
    Nizbrdo ako je na ler gas, onda stoji 0 l/km a ako je na neki stepen, onda vrti se oko 0.9 do 1 litar na 100 km/h.
    Dobro, znaci i tebi zna da zabrljavi po malo...
    Ovo sto ti pokazuje 0 l/km pri leru je mozda i Ok, jer sam procitao da
    bordkomp. pokazuje potrosnju samo ako je brzina veca ok 30km/h!

Ovdje mozes naci sva ta objasnjenja, ako nisi vec "provalio" tu stranicu...
    http://public.servicebox.peugeot.com/dd ... _sr_yu.htm
    samo nadji svoj model...

Comment

• BioSQUAD
      CBC Član
      • 21.09.2008
      • 58
      • Presevo

0.9 - 1 l mislim da je to isto kod svaka kola. Sad video i na Toureg istu cifru pri stepenu 6. Ali "20L pa sve do 200/300L potrosnju!" to je vec neka greska.

Comment

• miflaaa
        CBC Član
        • 05.07.2008
        • 44
        • lazarevac

meni bord sasvim normalno pokazuje potrosnju

Comment

• BioSQUAD
          CBC Član
          • 21.09.2008
          • 58
          • Presevo

O ovome sam ti pricao, 0.9 l/km

Comment

• miflaaa
            CBC Član
            • 05.07.2008
            • 44
            • lazarevac

pa i to ti je normalno,ako pustis gas normalno je da nece trositi nista . nego , i ja imam ovaj bluetooth za telefon,ali cini mi se da mi je tiho malo, a ne znam kako da ga pojacam????? i cini mi se da mi je malo bucno unutra , kao kad ti je malo otskrinut prozor , mozda sam umislio ali kad udjem u caletov auto mnogo mi je tise sve.

Comment

• BioSQUAD
              CBC Član
              • 21.09.2008
              • 58
              • Presevo

Pa o tome sam i reko njemu jer ima neku grsku.
              A Parrot je Ekstra. Mnogo ga koristim sa N95 8Gb. Probaj da pojacas zvuk na telefon, jer samo tu mozes da povecas. Preko radio ne mozes nikako.

Comment

• Marko_G
                CBC Član
                • 25.10.2008
                • 44

Originally posted by Marko_G
                Danas sam provalio na sta me podsjeca taj zvuk koji se cuje prilikom
                prelaska lezecih ili nekih drugih neravnina...

Podsjeca na skripu onih starih kreveta, znate one koji u madracima imaju one federe pa zaskripe kad se skoci na njih!
                Ne bi reko da se to cuje kod mene!
                U pravu si, ne cuje se nista i to je ispravno...
                Danas sam bio u servisu, vratili su neku plastiku pored tocka na svoje
                mjesto i sada se nista ne cuje!

Ali lako bih ja za to, snaslo me neko drugo cudo, otisla turbina izgleda...

Comment

• BioSQUAD
                  CBC Član
                  • 21.09.2008
                  • 58
                  • Presevo

U servis li su ti rekli za turbinu? Jel osetis neku promenu?
                  Daj neku sliku da vidimo taj tvoj 407!

Comment

• Marko_G
                    CBC Član
                    • 25.10.2008
                    • 44

U servis li su ti rekli za turbinu? Jel osetis neku promenu?
                    Daj neku sliku da vidimo taj tvoj 407!
                    Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

http://img88.imageshack.us/my.php?image ... opyoz0.jpg

Da, bio sam danas u ovlasceni servis i rekli su mi 99% turbina otisla...

Znaci, jos ne mogu da vjerujem! Uzeo sam kola prosle nedelje i tek juce se pokaze da kola imaju problem sa turbinom!
                    Vozio sam ih ova 5-6 dana laganije, uzivao u voznji (al' nije da ih nisam cimnuo da ih probam) i sve Ok, kola idu odlicno, tako i zvuce i izgledaju!
                    Ali juce ih ja malo nategnem, znaci uz brdo i ostrija voznja i gas odjednom samo propadne! Turbina vise ne postoji!

Ja vidim nesto nije u redu, ali nastavljam voznju... Nakon pauze i gasenja i paljenja kola ona opet idu odlicno!
                    Ali ja ih opet nategnem i opet ista stvar, turbina se jednostavno iskljuci i nema je!

Ja sam mislio neka elektronika, nesto oko ubrizgavanja sta ja znam, kad danas u servisu nakon dvije rijeci kaze
                    mi majstor CRKLA TI JE TURBINA mrtav ladan....

Idem za dva dana da je vadi i potvrdi sve to, ali on kaze 99.99% da je to...
                    Kola presla 59 500km! Kaze prije neki dan je popravljao neku koja je presla 2000km!!! Imao ih je i
                    par koje su crkle na 10 000km...

Znaci kad se to dogodi kad turbina prestane da puni, dovoljno je samo da ugasim kola, ponovo upalim i
                    onda idu kao blesava! Sve dok ne dodje recimo 4 brzinom na 2500/3000rpm i gas samo propadne i turbine vise nema!
                    UZAS!!!

Comment

• BioSQUAD
                      CBC Član
                      • 21.09.2008
                      • 58
                      • Presevo

Ma da si ziv i zdrav sad. Sta da radis. Ce ga popravis. I ja ga vozim tako, a treba da menjam lamelu. Majstor mi je reko da mogu jos da vozim. Pa naviko sam, trese malo u prvu, ali uglavnom ide dobro.
                      A oni sto su ti prodali, mozda su znali, pa zato su i prodali. Ma nije bitno, ne brini. Popravices.
                      A koliko ce kosta turbina?

Comment

• Marko_G
                        CBC Član
                        • 25.10.2008
                        • 44

Ma da si ziv i zdrav sad. Sta da radis. Ce ga popravis. I ja ga vozim tako, a treba da menjam lamelu. Majstor mi je reko da mogu jos da vozim. Pa naviko sam, trese malo u prvu, ali uglavnom ide dobro.
                        A oni sto su ti prodali, mozda su znali, pa zato su i prodali. Ma nije bitno, ne brini. Popravices.
                        A koliko ce kosta turbina?
                        Upravo tako, svo zlo s' njom kako kazu...

Juce sam bas bio popi*dio, i citav dan danas nervozan kao pas, ali ne mogu nista bez da je popravljam, sta da radim kao sto kazes.

Najgore mi je sto sam bas bio odusevljen kolima, i svi oko mene, jer su stvarno ocuvana i skoro kao nova, al' vidis...
                        I to sto nisam siguran dal' su od pocetka takva, ili sam bas toliki baksuz da su mi posle 7 dana riknula!
                        Nije da ih nisam probao, i uz brdo i niz brdo , i isla su besprekorno, al' od prije 2 dana trt...

Popravka turbine kosta od 250€ do 500€, u zavisnosti koliki je kvar!
                        Svi su mi rekli za samo jedan servis, Turbo servis u Uzicu! Daju garanciju od jedne godine i ovlasceni su distributeri i serviseri turbina!
                        Pojma nemam da li su ovi sto su mi prodali kola znali, ili je to meni crklo... U svakom slucaju, ja cu da ih zovem i trazim da
                        ucestvuju u popravci tj. da mi vrate dio novca!
                        Ipak su kola crkla posle samo 7 dana bukvalno!

Vidjecemo sta ce od sve ga bude, najgore je sto me kola sada samo nerviraju i sve se pretvorilo u jednu ruznu situaciju i ruzan osjecaj...

Comment

• BioSQUAD
                          CBC Član
                          • 21.09.2008
                          • 58
                          • Presevo

Dr put nemoj da pustis srce na nesto, jer vidis! Hahha. Ma zdravlje..Popravices, nije skupo.

Comment

• Marko_G
                            CBC Član
                            • 25.10.2008
                            • 44

Milo mi je sto te moja muka zabavlja...

Comment

• traktorista
                              CBC Početnik
                              • 30.10.2008
                              • 8
                              • beograd

vidim da si sredio to oko amortizera ,meni se i dalje cuje ali to je zaista tiho ali se cuje.A sto se tice turbine stvarno neverovatno da se pokvari 7 dana posto si kupio 407,ali turbine sa nasim gorivom na svim novijim automobilima se redovno kvare i to je nesto nasta sam spreman od kad sam uzeo auto.Mom zetu su se turbine kvarile makar na 2 audia (a4,a6)ia bili su stari 1 do 2 godine godine. ali je on nazalost placao mnogo vise za popravku,koliko se secam oko 1000 e.
                              u svakom slucaju zbog njegovih iskustava i preporuka je ne vozim preko 2000 obrtaja (jer se tek tad pali turbina ) dok se turbina ne zagreje. to je onaj sat sa desne strane,takodje uvek mi je rezervoar pun do pola i preko
                              da nebi pumpa u****vala prljavstinu sa dna rezervoara.da kucnem u drvo
                              za sada nemam problema sa turbinom .

Comment

• bugarin
                                CBC Član
                                • 04.06.2008
                                • 75
                                • Pozarevac

Turbina crkava zbog loseg ulja i zamene na velikoj kilometrzi.U lokalnim uslovima voznje ulje se menja na 10000 bez obzira sto sipas ful sintetik jer na tim uslovima brze izgubi viskozitet.Sto se tice aktiviranja turbine preko 2000 obrtaja to je losa informacija,kod Pezoa je turbina stalno ukljucena (postoje dva tipa turbine).

Comment

Working...
                                X