Uvoz automobila iz Amerike?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

politički korektno bi neki to zvali kursne razlike.

sva roba u SAD bilo da je zabavna elektronika, mašine, roboti,helikopteri, sve je jeftino kada se gleda iz pozicije nekoga ko zaradjuje u evrima.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sistem33
      CBC Član
      • 21.06.2008
      • 55
      • Beograd

Ovde traze Euro 3 , ali u BiH je zakon da auto bude mlaci od 7 godina...

Tako da bi trebalo da je moguce mnogo lakse uvesti auto nego u Srbiji?

Samo nisam siguran da li je neophodno da se rade prepravke tipa zamena zmigavaca i td...

Da li neko zna neku firmu u Beogradu ili BiH koja se bavi uvozom automobila iz USA?
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Kao sto je nemkebg rekao nije potrebno raditi vis homologaciju za vozila mladja od 2002. godine cak i ako dolaze iz SAD. To je provereno. Sto znaci moze direktan uvoz u Srbiju da se odradi.

Sto se tice prepravki mislim da lista nije dugacka, cak moze da je i nema jer su to sve sitnice sa kojim moze da se zivi tipa km sat u miljama(u pozadini u km), svetla u brancima mogu se iskljuciti, snop svetala se takodje moze podesiti. Znaci auto moze da se koristi bez prepravki.

Comment

• supic dejan
          CBC Veteran
          • 11.07.2006
          • 146
          • Novi Sad

Može dirktan uvoz za ta vozila ali ako su imala registraciju u EU nakon 2001. godine.

Comment

• arbiter
            CBC Član
            • 20.03.2008
            • 45
            • sarajevo

evo jedna firma u BiH koja se bavi americkim automobilima.

trenutno link ne radi, ali radio je donedavno, mozda proradi. nisam imao nikakvog iskustva s njima i ne znam sta i kako rade, ali pogledaj.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

snop svetala se takodje moze podesiti
              proveri.
              potpuno je deseti sistem osvetljenja, i nema nikakvog podešavanja.
              originalni DOT sistem se baca u kantu, sve kompletno i potpuno je neupotrebljivo u Evropi, i praktično ostatku sveta van SAD.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Alien108
                CBC Veteran
                • 03.06.2008
                • 129
                • Beograd

Audi A6 karavan 2.7 biturbo, čini mi se koštao 6.000 $ i u odličnom stanju. Morao da menja svetlosne grupe i kočioni sistem. Da li je to bilo sve od potrebni prepravki neznam, ali se mogu raspitati ako je potrebno.

Comment

• Vicenco
                  CBC Član
                  • 03.07.2008
                  • 35
                  • Zemun

Moj ortak je pre oko 7 godina uvezao hondu u fulu novu ne sećam se koji model iz Amerike i prodao je ovde i tako naljbolje zamenio zaradjene dolare u evre i potom zaradio lepo... Tako su godinama zaradjivali mnogi uvoznici kola dok neko nije primeto i doneo zakon o zabrani pre par godina. Tu informaciju o zakonu mi je potvrdio i drug koji radi u spediciji tj na carinjenju automobila. Tako da koliko ja znam nemoguće je registrovati auto iz Amerike kod nas... Mada kod nas je sve moguće..

Comment

• sistem33
                    CBC Član
                    • 21.06.2008
                    • 55
                    • Beograd

U BiH se uvozi bez problema, samo se plca carina i pdv po proceni iz njihovih knjiga... A ne po profakturi. Samo da je mlaci od 7 godina.. Tako sam cuo.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• jovancha
                      CBC Član
                      • 13.09.2006
                      • 80
                      • bgd

Ispada sad da je kvalitet kola za US trziste ravno kineskom, nije nego
                      Ja sam gledao da i kod njih kola voze preko 200 na sat, a gledao sam da umeju i te kako ostro da voze kola, a i ovom audiju sa slike ne vidim da fali nesto mnogo na kvalitetu a ni na izgledu, a i poznajuci razmazenost americkih kupaca i zakone koje stite potrosaca nesto bas ne verujem da je moj licni standard i osecaj za vrednost veci od tamo neke debele americke domacice koja nece da cuje da ide kod majstora, itd

A ako ce neko da ustedi 10000 ili 15000 eura, onda je deplasirano govoriti dalje na temu kao gistro kvaliteta. Vec na par mesta sam doziveo da kad se pomenu kola iz US, otprilike kao da neko pomene da hoce da kupi fals sat, samo da lici na pravi i da ga fura

Ne znam detalje, cekam da dobijem neke konkretnije stvari jer i ja planiram da uvezem neki dzip iz USA. Ono sto sigurno znam jeste da se instrument tabla ne menja, jer pored oznake u miljama pise i oznaka u kilometrima, bas iz tog razloga. Masa drugih detalja je takodje prilagodjena za oba trzista.

E sad, ja sam cuo za neku cifru od svega 600 eura, ali se ispostavilo da je to na prevaru papir koji moze da prodje, tako da me to ne zanima, medjutim nesto drugo je zanimljivo, na mobile.de ima veoma ozbiljnih i velikih auto placeva koji prodaju kola iz US uvoza. E sad kod mnogih (preko 10 njih), sam video u opisu kola jasne naznake, recimo :
                      price for export : 20000 eur
                      US brief !!! For German papers add 1500 eur (TUV) + 19% (MwST)

Ili recimo ovaj :
                      ----
                      Fahrzeug steht in Hamburg und 19% MWST sind ausweisbar.1. Hand und unfallfrei. Exportpreis ist € 18.067,00. Weitere US- sowie andere Fahrzeuge auf unserer Homepage. FAHRZEUG WIRD MIT USA BRIEF VERKAUFT! Mit deutschem Brief und TÜV Abnahme plus € 1.500,00. Zwischenverkauf und Irrtümer vorbehalten.
                      ----

Sto bi trebalo da znaci da je ta 'prepravka' u stvari 1500 eura, e sad da li je to cena samo za papire ili i za ruke, ili i za delove, ili za stelovanje, itd, to cu saznati sledece nedelje, ali svakako izgleda da nisu relacije tipa 10000 ili 20000 eura

Mislim, stvarno bi bilo malo mnogo
                      Kad dobijem neke dodatne informacije javljam, pa ako se ispostavi da nema nekih skirvenih troskova od par hiljada eura eto prilike da se prodje jeftinije.

Ovu ustedu od 10000 eura, odmah u banku na orocenje, pa da za razliku u ceni imam besplatno odrazavanje samo od kamate

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

Ispada sad da je kvalitet kola za US trziste ravno kineskom, nije nego
                        na paritetu dinar za dinar (ili dolar za dolar) obično je kineski kvalitet bolji od američkog.

US automobili se mogu porediti još samo sa afričkom produkcijom, mada je i tu recimo Južnooafrička proizvodnja vozila kvalitetnija od prosečnog vozila iz prosečne američke fabrike.

za onako male pare za koliko se prave auti u SAD teško da može da se ostvari kvalitet.

npr, ja kupio amortizere napravljene u SAD. nisu niti ofarbani, samo sloj prajmer podloge. posle 4 meseca počeli da površinski korodiraju.
                        kupljeni novi, plaćeni punu SAD cenu, u radnji, sa sve garancijom od celih 20,000 milja (baš se pretrgli) ili 6 meseci šta prvo naidje.

cena je ravno 3,5 puta manja nego u Evropi, identičan proizvodjač i identičan model amortizera.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Mozda su iz Meksika. Cesto je to slucaj.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

kupio amortizere napravljene u SAD
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• jovancha
                              CBC Član
                              • 13.09.2006
                              • 80
                              • bgd

Verovatno je da si ti u pravu, tj. nemam nikakve argumente da dokazem suprotno, a ni ambicije za tako necim, medjutim

Imao sam prilike da u USA vozim i par dana uzivam u BMW 645 KABRIOLET koji je komsija kupio bas tih dana, i to za $36000 sto ce reci ~ 23000 eura. Takav isti macan u nemackoj (verujuci mobilu) kosta od 37000+, a vec na prvoj strani dodju do 45000

Tako da za mene, kad je u pitanju odnos cene/kvalitet, oskar ide u USA
                              I ne da treba imati dilemu po tom pitanju, nego, ono, glupo je polemisati

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

da samo BMW proizvod nema blage veze sa američkim načinom izrade auta.
                                slažem se da je kupovina u SAD veoma isplativa po ceni, a pogotovu uvoznih proizvoda dakle onih koji nisu lokalni američki proizvod.

za nas odavde je gotovo sve vrlo jefitno u SAD, počevši od kuća tamo koje su sada bagatela pa naniže do običnih stvari.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X