Uvoz automobila iz Amerike?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wolfic
    CBC Početnik
    • 21.07.2008
    • 7
    • nova pazova

amerika je mama , automobili kao i vecina drugih stvari po extra povoljnim cenama.
    ukoliko je automobil radjen u evropi za evropsko trzishte pa izvezen za ameriku bez problema moze da se uveze direktno u srbiju (preko 2002-og godishta evro3 zagarantovan).
    ukoliko je vozilo "amerikanac" (americhki proizvodjach ili evropski automobil proizveden u americi) homologacija se odradjuje u evropi dobija potvrdu da ima minimum evro 3 i uvozi se u srbiju , u EU carina koliko znam mizernih 1% i porez 15-19% , prilikom izvoza iz EU porez se dobija nazad tj pravi se povracaj .

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Da je tako jednostavo i jeftino ja bih sada vozio Grand Cirokija, ili bar neki od BMW-a...
      Veruj mi nije ni jeftino ni jednostavno a prakticno nije ni izvodljivo. Koliko hiljada automobila bi bilo samo u srbiji registrovano da moze tako lako da se uveze?

P.S. ako ima neko resenje ja imam u americi ko da mi odabere, kiupi, spakuje u kontejner i lepo posalje vamo auto... (moze na i na PP)...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Originally posted by wolfic
        amerika je mama , automobili kao i vecina drugih stvari po extra povoljnim cenama.
        ukoliko je automobil radjen u evropi za evropsko trzishte pa izvezen za ameriku bez problema moze da se uveze direktno u srbiju (preko 2002-og godishta evro3 zagarantovan).
        ukoliko je vozilo "amerikanac" (americhki proizvodjach ili evropski automobil proizveden u americi) homologacija se odradjuje u evropi dobija potvrdu da ima minimum evro 3 i uvozi se u srbiju , u EU carina koliko znam mizernih 1% i porez 15-19% , prilikom izvoza iz EU porez se dobija nazad tj pravi se povracaj .
        Navedi mi jedan jedini primer auta, konkretno model i proizvodjac, koji se pravi u Evropi za evropsko trziste, pa se izvozi u US? Sve i da postoji (u stvari postoje, za modele koji se prave u JAKO malim serijama i kostaju JAKO mnogo, egzotika, itd...), mora da se odradi adaptiranje na US propise, i takav auto ne moze nazad u Evropu bez ponovne prerade i vracanja na evropske standarde...

Krug ukrug...
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nemkebg
          CBC Senator XXL
          • 25.05.2008
          • 337
          • Beograd, Novi Sad

i st se zakljucilo? jel moguc uvoz i usteda? ne znam dal je 10h, al je par hiljada sigurno ako je moguc uvoz, ali gubitak zivaca dok se papiri srede.
          Toyota je mozak
          Aston Martin je lice
          Kadilak je stomak
          Alfa Romeo je srce i dusa...

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Problem postoji svuda u evropi. Negledamo samo mi cene u americi. Gledaju i nemci, italijani...
            Sa svim proizvodima koji se prodaju i u evropi i u americi postoji problem ogromne razlike u ceni.
            KitchenAid mikser kosta u evropi od 400EUR-a pa navise, a u americi od 299USD pa navise...

Comment

• nemkebg
              CBC Senator XXL
              • 25.05.2008
              • 337
              • Beograd, Novi Sad

Nemojmo o kucnim aparatima.

"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
              Toyota je mozak
              Aston Martin je lice
              Kadilak je stomak

Comment

• wolfic
                CBC Početnik
                • 21.07.2008
                • 7
                • nova pazova

uvoz

za djukica - imam i ja tamo ko ce da ode po vozila i da ih spakuje
                za 206-icu - konkretno bmw , mercedes i audi tj razlika izmedju automobila koji su radjeni za evropsko trzishte i automobila koji su radjeni za americhko trzishte je u prvih pet znakkova tj brojeva shasije (izvini ne mogu da se setim tachno kod kojih vozila su to samo slova a kod kojih izmeshanio brojevi i slova , stvarno slabo pamtim cifre) i to je informacija od shpeditera i to sveza (poshto sam pre 2 meseca uspeo posle 4 godine jurnjave da ocarinim BMW-a 93-e god).
                chovek mi je lepo objasnio celu situaciju oko uvoza amerikanaca .
                za nemkebg - MOZE ali ne znam poshto bi izashlo sve to .
                u celoj toj kombinaciji najmanja stavka i najmanji problem je utovar i dovoz , pitanje je koliko je homologacija u EU i koliko je carina ovde .
                mojo mishljenje je da niko ne juri takvu kombinaciju zato shto mnogo love treba da se ulozi u nju a mnogo se cheka na zaradu tj prodaju , po prichama ljudi sa carine minimum 2 meseca da se sve zavrshi u najidealnijoj situaciji (prevoz brodom od amerike do evrope je 25 dana minimum) .
                pa ja 6 meseci sate provodim na netu razbijajuci glavu kako da zavrshim tu kombinaciju , odlepishe svi od mene na kraju ...
                i na kraju kad sam nashao choveka za dovoz iz amerike , choveka koji mi zavrshava homologaciju u EU i carinu ovde i choveka koji doteruje iz EU u srbiju (shto je najmanji problem od svega navedenog) nemam love da pochnem to ...
                SVE JE MOGUCE NEMKE AKO SI UPORAN POGOTOVO OVDE U SRBIJI !!!
                pogledajte site casmiami.com (College Auto Sales) i sve ce vam biti jasno .
                konkretno cls550 (koga nema nashem trzishtu,bar ja nisam nashao) koji je ukraden pa nadjen , preshao neverovatnih 900 milja -znachi NOV , razlikuje se u ceni od nasheg cls500 novog (ortak sa CS-a mi radi u prodaji mercedesovih automobila i poslao mi cenovnik) za 56.000 E !!!!!
                veVErovali ili ne
                ljudi izvinjavam se ako cela ova poruka ili "replika" deluje nabacano i konfuzno ali muka mi je vishe da se prepirem sa ljudima ubedjujuci ih da je UVOZ moguc i da to nisu moja "puka nagadjanja" ili pretpostavke.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za 206-icu - konkretno bmw , mercedes i audi tj razlika izmedju automobila koji su radjeni za evropsko trzishte i automobila koji su radjeni za americhko trzishte je u prvih pet znakkova tj brojeva shasije

konkretno koji model je identican po vazecim zakonskim normama ?

inace, pomenuti BMW, Mercedes, AUdi imaju totalno razlicite i nekomptibilne EU i USA modele.

jedino sto ime je zaista isto su marketinski nazivi tj ime.
                  inace prva 3 znaka definisu proizvodjaca, ako su prvih 5 razlicito kako kazes tada se cak i ne radi o istom proizvodjacu zakonski gledano, a kamoli o istom proizvodu.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• nemkebg
                    CBC Senator XXL
                    • 25.05.2008
                    • 337
                    • Beograd, Novi Sad

Re: uvoz

Originally posted by wolfic
                    za djukica - imam i ja tamo ko ce da ode po vozila i da ih spakuje
                    za 206-icu - konkretno bmw , mercedes i audi tj razlika izmedju automobila koji su radjeni za evropsko trzishte i automobila koji su radjeni za americhko trzishte je u prvih pet znakkova tj brojeva shasije (izvini ne mogu da se setim tachno kod kojih vozila su to samo slova a kod kojih izmeshanio brojevi i slova , stvarno slabo pamtim cifre) i to je informacija od shpeditera i to sveza (poshto sam pre 2 meseca uspeo posle 4 godine jurnjave da ocarinim BMW-a 93-e god).
                    chovek mi je lepo objasnio celu situaciju oko uvoza amerikanaca .
                    za nemkebg - MOZE ali ne znam poshto bi izashlo sve to .
                    u celoj toj kombinaciji najmanja stavka i najmanji problem je utovar i dovoz , pitanje je koliko je homologacija u EU i koliko je carina ovde .
                    mojo mishljenje je da niko ne juri takvu kombinaciju zato shto mnogo love treba da se ulozi u nju a mnogo se cheka na zaradu tj prodaju , po prichama ljudi sa carine minimum 2 meseca da se sve zavrshi u najidealnijoj situaciji (prevoz brodom od amerike do evrope je 25 dana minimum) .
                    pa ja 6 meseci sate provodim na netu razbijajuci glavu kako da zavrshim tu kombinaciju , odlepishe svi od mene na kraju ...
                    i na kraju kad sam nashao choveka za dovoz iz amerike , choveka koji mi zavrshava homologaciju u EU i carinu ovde i choveka koji doteruje iz EU u srbiju (shto je najmanji problem od svega navedenog) nemam love da pochnem to ...
                    SVE JE MOGUCE NEMKE AKO SI UPORAN POGOTOVO OVDE U SRBIJI !!!
                    pogledajte site casmiami.com (College Auto Sales) i sve ce vam biti jasno .
                    konkretno cls550 (koga nema nashem trzishtu,bar ja nisam nashao) koji je ukraden pa nadjen , preshao neverovatnih 900 milja -znachi NOV , razlikuje se u ceni od nasheg cls500 novog (ortak sa CS-a mi radi u prodaji mercedesovih automobila i poslao mi cenovnik) za 56.000 E !!!!!
                    veVErovali ili ne
                    ljudi izvinjavam se ako cela ova poruka ili "replika" deluje nabacano i konfuzno ali muka mi je vishe da se prepirem sa ljudima ubedjujuci ih da je UVOZ moguc i da to nisu moja "puka nagadjanja" ili pretpostavke.

mislim da je za dovoz potrebno citavih mesec dana. zato i napisah gube se zivci. nemam ni ja para za to al buraz ima i hteo bi da pocne da salje kola ovamo ili za bosnu kod njih je bitno samo da auto nije stariji od 7 god. nikakva homologacija nije potrebna. smem li da pitam gde je taj covek? da li bi hteo burazu da zavrsi te poslove i da prosledi vozila do mene? i naravno koja je cena?
                    Toyota je mozak
                    Aston Martin je lice
                    Kadilak je stomak

Comment

• nemkebg
                      CBC Senator XXL
                      • 25.05.2008
                      • 337
                      • Beograd, Novi Sad

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=3

doduse nema slike al pogledajte podatke o autu.

"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
                      Toyota je mozak
                      Aston Martin je lice
                      Kadilak je stomak

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

U Srbiji se vozi dosta USA automobila - dzipova. Ja cesto imam priliku da vozim Infiniti FX 35. Sto se mene tice ko voli takav auto, nema nikakave razlike izmedju evropskih i ovog infinitija....

Comment

• jovancha
                          CBC Član
                          • 13.09.2006
                          • 80
                          • bgd

Ja polako zatvaram krug
                          Znaci imam potvrdu iz Nemacke od coveka koji drzi auto plac tamo gore.
                          MOGUCE JE REGISTROVATI KOLA U NEMACKOJ koja su prethodno uvezena iz USA, i pun ih je 'onaj stvar' u Nemackoj, svi ih uvoze, ima ih i na Mobile-u koliko god hocete.
                          Cifre se krecu od 1000 do 4000 eura, zavisno od modela do modela (tipa da li ima napisane samo milje ili i km na instrument tabli, npr). U tom smisli ML je jedan od zahtevnijih za konverziju, ali likovi naprimer koji rade te seme gore, imaju vec sve rezervne delove za pojedine automobile, i onda samo zamene svetla, registruju, posle vrate stare farove, itd. Jos je manji cim kad kola idu direktno za izvoz, ima neka finta da se radi samo sertifikat da ispunjava euro 3 ili euro 4 standard, ali ga ne registrujes tamo, tad je jos jeftinije, i jos su manje rigorozni, samo treba videti da li nasa carina prihvata to, ili bas izricito trazi da je auto pre nas bio registrovan u EU.
                          To cemo jos videti u narednom periodu. Nisam mnogo detaljisao, jer sad pocinjem da merkam kola.
                          Sestra ce da kupi auto na floridi, spakuje na brod i pravac DE, ona ce ih proveriti, kao i onaj njihov carchex, koji za stotku vozi kola, testira, gleda, itd. Dobije se detaljan izvestaj na tri strane, itd

E sad drugari, koji auto da uzmem, znaci incijalno je trebao da bude pathfinder, ima ih za US$20000 da pamet stane, onda gledam par hiljada vise ima vec Prosche Cayenne, a jos par hiljada vise ima Range Rover Sport
                          Sta mogu ljudi ovde da kazu za pathfindera, ili da otvaram novu temu ?

Pozdrav

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Nisan - Porse - Rover?

Pa naravno Porse, to je ovde najatraktivnije, lako se kasnije proda (mislim lakse se proda).

Patfajnder mi se svidjao u seriji 1 (doduse pocetkom 90tih). Kasnije serija II zajedno sa fordom mi je bezveze. Ovi najnoviji su jako nabudzeni ali nisu na ceni kod nas. Imao sam prilike da vozim neki od oko 4000ccm uvezen upravo iz amerike i razocaralo me to sto je onako enterijer americki tj. sve ispisano nema simmbola ali me zato odusevio spolja onako pun hroma...

Comment

• wolfic
                              CBC Početnik
                              • 21.07.2008
                              • 7
                              • nova pazova

"konkretno koji model je identican po vazecim zakonskim normama ?

inace, pomenuti BMW, Mercedes, AUdi imaju totalno razlicite i nekomptibilne EU i USA modele.

jedino sto ime je zaista isto su marketinski nazivi tj ime.
                              inace prva 3 znaka definisu proizvodjaca, ako su prvih 5 razlicito kako kazes tada se cak i ne radi o istom proizvodjacu zakonski gledano, a kamoli o istom proizvodu.[/quote]"

BRIK TI SI VEROVAO ILI NE JEDINI RAZLOG ZASHTO SAM SE UKLJUCHIO U OVU RASPRAVU !!!!
                              brate prestani da filozofirash vishe , jesi li ti mladjan dinkic ?!
                              krijesh se pod ovim nikom ... ne razumem ...
                              pricham ti prvih 5 cifara , brojeva ili shta vec (nazovi kako hocesh) ZATO shto sam se sluchajno povezao sa shpediterom koji radi carine tog tipa I ON KAZE PRVIH 5 tj ako on kaze prvih 5 ZABOLE ME DA LI U ZAKONU ILI GDE GOD PISHE 3 ILI VISHE kad on moze da ga ocarini ako ga ja nadjem !!!
                              njega sam chak pitao za jedan model mechke chini mi se da je bio slk 320 compresor , chija je cena tamo iznosila 10000 E , 2007-mo god .
                              i dok mi je javio mechka je prodata , naravno trazio sam PRVIH 5 cifara . ZASHTO ?! PA ZATO SHTO JE ON TAKO REKAO !!!!
                              chak ima kombinacija u zavisnosti da li je auto skuplji ili jeftiniji DA SE CARINA RADI U BEOGRADU ILI SUBOTICI da bi se proshlo jeftinije , NEMOJ DA MI OPET "NAVODISH" NEKE ZAKONSKE NORME ILI REGULATIVE ZASHTO TO NE MOZE ILI MOZE TAKO POSHTO SE TO RADI !!!!
                              LOGICHNO POSHTO U SRBIJI ZAKON NE POSTOJI TJ POSTOJI SAMO ZA ODREDJENI SOJ LJUDI !!!!
                              TEBI JOVANCHA SVAKA CHAST BRATE , SVAKI KOMENTAR NA MESTU
                              poz ljudi

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

BRIK TI SI VEROVAO ILI NE JEDINI RAZLOG ZASHTO SAM SE UKLJUCHIO U OVU RASPRAVU !!!!
                                brate prestani da filozofirash vishe , jesi li ti mladjan dinkic ?!
                                krijesh se pod ovim nikom ... ne razumem
                                ajde prestani da vices, da izmisljas, i lupas o stvarima koje ne razumes.

tj ako on kaze prvih 5 ZABOLE ME DA LI U ZAKONU ILI GDE GOD PISHE 3
                                to je tvoj problem sto umisljas da za tebe ne vaze zakoni, ni ove a ni drugih zemalja.
                                a na te fore, rekao mi jedan covek, zaboravi na ovom forumu.
                                ovde se ne igramo obdanista

LOGICHNO POSHTO U SRBIJI ZAKON NE POSTOJI

TJ POSTOJI SAMO ZA ODREDJENI SOJ LJUDI !!!!
                                ma i policija, postoji ne postoji....logicno
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X