čuj ako je auto u generalno dobrom stanju ne vidim zašto i bio lošiji od Pola?..osim ukoliko ne patiš od kvalitete izrade ugradbenih materijala..Taj 1.4 tdi se nije baš proslavio na testovima izdržljivosti na 100000 km u hr automagazinu(potrošnja ulja prevelika..bilo potrebno zamjeniti karike)..al tu je vjerojatno danak uzela nenormalno teška eksploatacija kad su se sami novinari hvalili kako su frustrirani njegovom slabosti na autoputevi ta vrijeme puttovanja u Španjolsu i Francusku non stop držali gas u podu jer su imali osječaj da nikad neće stić na odredište..ono po meni sasvim solidna v-max170..ali nekima oćito nedovoljno..Vjerojatno bi rezultat bio drukčiji da se nisu iživljavali na autu..
VW Lupo Kupovina
Collapse
X
-
Motor od 1.0 bi trebao biti taj Skodin konstrukcijski... Nemoj da te to samo po sebi odbije... Trom ??? Pa vozeci Visoko-Sarajevo-Visoko i nemas nekih mjesta za tjeranje... 130-140 km/h, i lagano, sve auto-put, a na ulasku i izlasku u/iz SA svakako saobracajni cep i kolaps, tako da u tim uslovima ja ne vidim veliku razliku potrosnje, posebno ako nadjes benzinca sa 100.000 km manje od dizela...
Posebno sto na benzinca moze plin...
Comment
-
-
1.7 SDI trosi evro dizel, meni licno sa 15" gumama trosi u gradu 5l a na otvorenom 3,7l. Sto se tice odrzavanja ulje menjam na 10 000 jer sipam Castrol Magnetic i dosta je skup ali se preporucuje a u njega ide 4,5l (oko 3000din 5l). Zupcasti se menja na 120000 i izadje sa rukama svim filterima i svim kajisevima + ruke oko 300 e. To jeste dosta ali osim tog ulaganja neces nista pipnuti. Ja sam mog kupio sa 94000km u avgustu 2007 evo sada sam presao 124000 km. Jedini servis je redovan veliki servis.
Comment
-
-
Dobro nevolim ni ja dizel ali ide 10 puta bolje od benzinca a da stavljam plin u 1.0 motor ne isplati mi se nikako.hehe.Pa zato sada gledam dizel ovaj sto sam gledao imao je "problem".HEhe.A ko god ima sta da doda neka doda plz dok jos nisam uzeo.
Comment
-
-
izmedju 2 polovna auta biraj onaj koji je bolje ocuvan!
to su autici koji malo trose, tako da ce razlike izmedju benz. i dizela biti zanemarljive. uporedi cene odrzavanja i jednog i drugog.
osecaj u voznji je takodje bitan.
ja licno preferiram benzince i verovatno ne bih kupio polovnog zeldija od nepoznatog vlasnika sa sumnjivom kilometrazom i sl....
Comment
-
-
Konceptualno su identicni ali postoje manje razlikekod nutrasnje izrade i kod motora. 1.7 SDI je identican dok se benzinac kao sto i sam vidis 1.4 razlikuje. Mislim da je lepota na strani Arose ali da je enterijer ipak na strani VW. Vozio sam i Arosu pa sam se ipak odlucio za Lupo. Postoji i ona razlika sta ce se bolje prodavati kad budes odlucio da ga menjas.
Comment
-
Comment