Evo, da me ne shvatite pogrešno.
Ja sam upravo uradio kako sam napisao. Kupio yugo za 800€ i za godinu dana uložio još 1000€
Činjenica je da i dalje vozim yugo, samo, sa malo finijim prepravkama, ide lepo, često idem na dalja putovanja sa njim i za 32000 km koliko je kod mene tj godinu i par meseci, NIJE ŠTUCNUO.
Uz sve to, sada kada pogledam, nemam ni dinar da uložim i to na duži vremenski period, osim redovnog servisa.
Na brdima i na običnim putevima (ne auto put) retko ko me prestiže, čak šta više, kada se zainatim ne mogu baš da se zezaju sa yugom.
E sada, jeste koštalo, ali za te pare, auto sa plinom, potpuno stabilan i siguran (nov trap, izvaren i ojačan, 4 nova amortizera, diskovi, pločice, kočiona creva ... ) nema šanse da te tako služi službeni auto koji je prešao 100000 km.
Istina je da je YUGO krš, ali ako se lepo sredi, za obične potrebe, sasvim zadovoljava. Troši oko 8 - 10 l TNG a, registracija jeftina, a opet, POUZDAN.
Kome god to zvuči čudno, moj otac vozi keca 94 godište auto je prešao 265 000 km i naravno, još uvek radi, nema kvarova, samo redovni servisi.
I on je na 180 000 km uradio generalnu sa naravno malo boljim delovima, KS klipovi, bolji dihtunzi, semerinzi...
Eh, da ne zaboravim, sipam SELENUI GOLD verovatno i to ima uticaja.
Moj otac ka pripadnik titove zlatne generacije ima tako par teorija kojih se cvrsto drzi. Sada je odlucio da kupi automobil ali da nije previse star i pomogucstvu sto jeftiniji. Ja kao uzoran sin ga odvedem na internet i pokazem kako se krecu cene i objasnim mu koliko je dobro imati klimu, vazdusne jastuke i slicno. Ali to njega bas puno i ne zanima posto on cak ne dozvoljava da ima i muziku u autu posto onda ne cuje rad motora . Jedan od faktora koji ga ogranicava u kupovini je i to sto ne bi da da preko 3000 eura. I jedini automobil koji mu zadovoljava te kriterijume jeste Fiat Panda te je on cvrsto odlucio da ga kupi. Kaze to je auto uvozni, mlad a jos nije skup .
Ja sam ispu sve argumente u pokusaju da ga odgovorim ali nista ne pomaze. Ako neko ima bilo kakav savet nek se javi sto pre, castim pivu svakoga ko pomogne da ga odgovorim od ove kupovine .
Ili mozda neko ima neki komentar za kupovinu? Mozda auto stvarno nije toliko los kao sto ga ja dozivljavam? Necu da gresim dusu.
Na www.izaberiauto.com imaju tri pande a on se odlucio za bijelu od 2300 eur. Ja samo kada je vidim puknem od smeha.
I sta bi na kraju od ove toliko analizirane kupovine . Bas me zivo interesuje jeste li na kraju pazarili i ako jeste kako ti je cale zadovoljan?
Stvano hvala svima na dobronamernim savetima i podrsci mogu vam reci da ste bili od pomoci.
Za sve one koji se pitaju da li je famozna panta kupljena odgovor je da .
Cale je prezadovoljan pa i ja po nekada sednem da vozim ali kada niko ne gleda . Sve u svemu iako sam bio bas skeptican i sve ostalo dobro smo se udali kako smo se nadali .
Stvano hvala svima na dobronamernim savetima i podrsci mogu vam reci da ste bili od pomoci.
Za sve one koji se pitaju da li je famozna panta kupljena odgovor je da .
Cale je prezadovoljan pa i ja po nekada sednem da vozim ali kada niko ne gleda . Sve u svemu iako sam bio bas skeptican i sve ostalo dobro smo se udali kako smo se nadali .
Vidis i ja sam nedavni imao slican problem. Moj cale je predstavnik stare garde koji je u svojoj vozackoj karijeri promenio dva keca i jednog yuga odlucio je da kupi Fiat Pandu ne stariju od 2002 godiste! Posle vise stotina obavljenih razgovora nisam uspeo da ga odvratim od Pande sve do momenta dok ga nisam odveo na auto plac. Na placu Pande, pored njih Punto II, Citroen Saxo, Peugeot 206... Kad je sastavio sve kockice Panda je vrlo brzo ispala iz konkurencije!
Na kraju se odlucio za Suzuki Wagon R+ 1.3, 2002 godiste.
slabe, da.
Fizika kaže jasno da se neke krivine ne mogu proći sa više od... pa ti vozi i ferrari. Tako da ako je neko malo umešniji, ako je dobro uštelovan i brzo se zavrti motor, na brdima posebno u opšte nemam problem da preteknem mnogo jače automobile. Stim da verovatno u tim jačim automobilima nema onog osećaja da će da iskoče klipovi ali tu onda opet dođe, cena - kvalitet
Ukoliko se dobro ušteluje i lepo sredi 1.1 motor može baš dosta zadovoljstva i zabave da pruži.
Ova panda je mala, manja od yuga, unutrašnjost je kao u fići iz 78 a težište visoko i verovatno je prevrtljivija od yuga (mislim na std, ne kao moj, malko spušten, to ne može da se uporedi). Ja sam čoveku dao predlog, kao zamenu za tako mali auto, a on je već odlučio i kupio auto.
Da li će imati probleme, to će on videti.
Prvi servis, dotrajali delovi, ne kvalitetno gorivo, skupa ugradnja plina...
neka ga on služi lepo, da se dobro navoza pa da čujemo i utiske...
Comment