Nov automobil...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali mnogi zaboravljaju da je Impreza tu negde sa cenom. Pitajte me šta će manje da se kvari, manje da troši, bolje da ide, bolje da leži i kakvu će cenu imati kao polovnjak za 5 godina
    manje će da se kvari Hyndai/ Kia, manje ćeć da troši H/K i to bitno manje pri čemu Subaru nema adekvatan dizel u ponudi, bolje će da leži i da se vozi Subaru, bolju cenu kao polovnjaka će imati H/K.

takodje, daleko bolja je servisna mreža H/K za sada ako uopšte ikada zatreba.

mana Subarua je i što nema u ponudi auto sa 5 vrata, takvu karoseriju.

H/K je čini mi se ekonomski isplativiji a Subaru "vozljiviji" izbor.

koji god da odabere neće imati problema sa kvarenjem i slično, a s obzirom na očekivanu poveliku kilometražu i potrošnja je možda bitna tema.

za planiranih 250,000km to je 2500 x razlika lit na 100km.

ako je samo 1 litra više za Subaru to je 2500 € u novcu ukupno za to vreme. a verovatno i više jer će gorivo još poskupljivati.

izbor je težak kako god da se okrene jer je ponuda bogata, a auti su medjusobno prilično sličnih osobina.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• gti16v
      CBC Senator XXL
      • 05.08.2007
      • 343
      • BGD
      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by sw.brick
      Ne razumem, zar nisu SVE nove Impreze sa 5 vrata?

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

mislim da korejski dvojac nije resenje zbog ogranicenja kilometraze u garanciji. sta ti vredi 7 ili 5 godina, kad ces 100000 da izduvas za dve. ford sa 4g i 200000 je bolje resenje. inace, fiesta je na akciji, 4g/200.000km + redovno odrzavanje u tom periodu. 1.4/16v/arb/abs/elektro-paket/alu15/metalic/5 vrata ... za oko 12000
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

A klasa manjih automobila ?
          Corsa, Clio, Fiesta... Accent...

Vidis ... ta Fiesta je interesantna...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

primamljivo, 4 godine placeno i redovno i neredovno odrzavanje, iako nisam ljubitelj forda, za tebe je kao stvorena ponuda. kad istekne lizing, prodaja. doduse, dodaj plin na cenu.

Comment

• bozza1979
              CBC Veteran
              • 08.01.2007
              • 112
              • Beograd

Niko nije pomenuo Renault Megane? Nisam bas detaljno iscitavao...
              1.4 Extreme kosta 13999... Ista cifra je za hatchback i sedan, dok je karavan 600-700 evra skuplji...

Sa 1.6 motorom je opet, cini mi se nekih 600-700 evra skuplji...

Iskreno, enterijer me nije bas odusevio, bolji je na Kia Ceedu...

Od opreme ima i vise nego sto ti je potrebno. Klima, ABS, 6xairbag... Cini mi se da u tu cifru ulaze i alu felne 16"...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

vidim reklamu za Fiestu, liči da je dobra ponuda bar po ceni.
                e sad da li je to klot model ili ima i neku opremu u toj ceni nije navedeno u reklami.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Jeste da je sa gepekom ali tu su parking senzori

Fiat Linea 1.4 T-Jet 16V 120 ks Dynamic 15,458 €

Mala kubikaza, registracija niska, povoljni redovni servisi, 2god garancija ali neograniceno km

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

I sta da radi sa FIATom koji ce posle 2 godine izgubiti garanciju, a planira da ga zadrzi nekih 250k km?Moze samo da se slika sa njime i da ga vozika po servisima...
                    Ako je za Ford stvarno garancija 4 god , odnosno 200 000 km, uzimaj i ne razmisljaj.Ostace ti ta peta godina da je preguras, a do tada dzabelesku...Nisam ljubitelj plavog ovala, ali ako je ova ponuda tacna, pa to ne treba propustiti.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

S felnama izadje ~16.000EUR mnooogo brate...
                      12*270=3240*6=19440eur

skoro 20.000 za auto.

mnooooogo brate...

Zar nije bolje da kupis nesto sto je izaslo iz garancije, staro 3-4-5 g. , sigurno nece odmah da pocne da se kvari, cena ce biti upola od cene novog, a umesto lizinga da uzmes kredit vezan za euro, posto je vlast ponovo tako formirana da sve ukazuje da ce dinar da ostane stabilan.
                      A posto nije na lizing uvek mozes da ga prodas ako ti se ne svidja ili iskrsne nesto bolje.

Jedino ako bas volis miris novog auta...
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Samo novo ... a lizing ili kredit ... vise je forma nego sustina ...

Ni jednog polovnjaka nisam vozio vise od dve godine. Prvo kupim, pa popravljam, sredjujem, doguram do visoke kilometraze i opet ponovo ...

Jednako me kosta da imam novo... zato i hocu novo !

19440eur je sa sve kamatom koja je ~35% na ukupnom nivou na kreditiranu sumu ... dakle, kreditirana suma je ?! 14.400 EUR

To "izaslo iz garancije" je taman zrelo za lepe popravke ...

@brick: Corsa turbo je diesel od 68KS ..
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

vidim reklamu za Fiestu, liči da je dobra ponuda bar po ceni.
                          e sad da li je to klot model ili ima i neku opremu u toj ceni nije navedeno u reklami.

u ponudi je motor od 1.4 benzinac, ako ti to odgovara mada je to dosta slabije od Corse turbo i ako imaju na stanju za odmah isporuku, pogledaj i tu varijantu.
                          naveo sam sta ide od opreme.

btw brick, ako ja mogu da citam tvoje kilometarske postove, mozes i ti moj od par recenica. nhf

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Impreza se kod nas prodaje jedino sa 5 vrata.

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Ta Fiesta staje 11900, na nekom popustu je... Puna opreme, chak i sa alu-felnama shto je za Ford tih klasa vec pravo "razbacivanje" u osnovnom paketu Sa 4 godine servisa, itekako vredna razmatranja.

Naravno, za broj je manja od i30 i Ceed'a, ali i cenom je za broj ispo

Slazhem se i i sa predlogom inache vrlo nezavisnog i nepristrasnog kolege mikimazde

Mazde 3 su vec neko vreme na popustu od 1500 evra. U poredjenju sa ovim ostalim solucijama tipa i30, ceed, fiesta i sl. - izmishljen auto Za 15 soma dobijash verziju sa 1,4 motorom, klimom, 4 airbaga, "nekom" muzikom i 4 zvuchnika, ABS-om, EBD-om (elektronskom kontrolom raspodele kochione sile - izuzetno pozheljno za stabilizaciju auta pri naglim kochenjima u krivinama ili pri kretanju kad su tochkovi po neravnom/neujednachenom terenu) itd itd. Za 16200 dobijash isto to plus digitalna klima, kompletan elektro-paket sa zadnjim el. podizachima i el. podeshavanjem retrovizora, kvalitetnije materijale na sedishtima... Vrlo interesantnan auto, najozbiljnije ga uzmi u obzir

A ako vec razmatrash auta klase Corsa i Fiesta, onda nikako ne zaboravi na Mazdu 2 =]
                              http://www.bmw.tv

Comment

• Gruja
                                CBC Senator XXL
                                • 09.02.2006
                                • 614
                                • Bgd
                                • Alfa 75 TS

Evo konkretnijih informacija od mene:

1. Focus 1.8 tdci, 5 vr, na popustu, oko 18500 evra, od opreme: automatska dvozonska klima, alu felne, metalik boja. Nema podizace nazad, kurblaj sinovac... nema ni parking senzore...
                                Otprilike poklon oprema u vrednosti nekih 1000e...

2. servis je nekih 13000 dinara, radi se na 20000km.. Za Kiu nemam tacnu informaciju no trebalo bi da je nesto jeftiniji, 10ak do 12 hiljada dinara ALI radi se znatno cesce, na 10 ili 15k km, svejedno, ispada skuplje u svakom slucaju...

3. garancija je 4 godine ili 200 000 kilometara sto zvuci gotovo SF =]

A ako ti ne treba toliki auto Fiesta se cini kao pravi izbor...
                                Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

Working...
                                X