Boli glava, boli glava, boli glava...oću Auto sa velikim A!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bgd
    CBC Član
    • 30.06.2008
    • 22
    • Beograd

Boli glava, boli glava, boli glava...oću Auto sa velikim A!

Hajde da malo unesemo humor u kupovinu polovnog auta.

Još pre dve godine sam razmišljao o zameni moje meckice 190E 2.3 (1989 god) ali evo danas sam je prodao pa sam opet u dilemi na šta da predjem...
    Evo šta tražim (dobio sam ideju čitajući jedan članak na netu)

Želim auto koji mora biti:

1. limuzina tj dugačak preko 4,5 m

* znači hoću udoban auto ("lađa na točkovima"- udobna sedišta, dobro ležanje, nizak nivo buke), bezbedan auto sa jakom karoserijom i pouzdan auto. da bude udoban a da ima poneku sportsku performansu.

2. da se retko kvari i da ne bude skup za održavanje

* pod ovim podrazumevam da ima dobru reputaciju što se tiče malog broja kvarova, da u zemlji Srbiji ima dovoljno servisa za održavanje ovog modela a ne samo 1 ili 2 koji deru kožu sa leđa i da postoje originalni i oni "manje originalni" delovi na našem tržištu.

3. lepo dizajniran i kvalitetno izrađen

* o ukusima se ne raspravlja ali da ima "prijatnu spoljašnjost" i da se vidi da se na izradi nije suviše štedelo na jeftinim plastikama i sličnim stvarima koje mogu da zagorčavaju psihičko zdravlje vlasnika.

4. da ima od 1.8 do 2.0 motor, da "normalno" troši tj da nije poznat po prevelikoj potrošnji goriva i da postoji mogućnost lake naknadne ugradnje sekvent gas opreme.

5. da košta do 8K evrica i da je mladji od 1998. :

Na prvu loptu na pamet mi padaju Honda Accord 2.0, A4 1.8T, VW Passat 1.9, Citroen C5...

Šta mislite?

Fala puno!
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Honda po tvojim kriterijumima u startu otpada, jer nema servisa.

Passata sam vozio 1.5god i presao 45000km(doduse 1.9 TDI) ispunjava sve tvoje kriterijume i odlican je auto. Prostran, udoban,kvalitetan u svakom pogledu, ima 1.8 T motor, u cenu se uklapash a i servisa imas na pretek. Taj motor odlicno podnosi TNG.
    Odrzavanje u ovlascenom servisu nije jeftino, a ako kupujes nemacke delove vrlo su pristupacni, da ne pricam o turskim(ali ih ne preporucujem).

A4 isto kao Passat, malo manji ali i kvalitetniji materijali koji su upotrebljeni u unutrasnjosti.

C5, nemam pojima o njemu ali me ni ne zanima.

Comment

• r1cer
      CBC Senator XXL
      • 22.01.2006
      • 363
      • Beograd

za hondu imaš mile pile a ako ti se bacaju pare imaš i ovlašćeni delta servis. Volkswagen ima svega DVA ovlašćena servisa u Beogradu(auto komerc i porše) tako da nemoj da te odvraća honda zbog toga. A4 nije kao passat već kao golf/jetta(što se tiče veličine)

U suštini si sam sebi odgovorio na pitanje, moj predlog ti je samo da nađeš bilo koji od tih automobila ali da bude u odličnom stanju i to je to.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

A4 i passat mladji od '98. tesko za te pare. od svega sto si nabrojao C5 ti je najbolji izbor aujedno ce biti i najmladji. za 8K mozes naci 2004god sa 1.8 ili 2.0 16v motorom sa gomilom opreme.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Re: Boli glava, boli glava, boli glava...oću Auto sa velikim A!

Dobrodoshao na forum, na pravom si mestu

Originally posted by bgd
          Šta mislite?
          Ja mislim da bi prvo bio red da se predstavish =]

A kad sam vec tu, da ti dam moja dva centa shto se tvog pitanja tiche.

Imash poprilichan broj zahteva, shto je prirodno jer bi svi mi sve ali cesh sa neke strane morati da "istrpish" i da neki kompromis napravish.

Honda Accord mi deluje kao sasvim dobar izbor, ali je problem sa njom shto nije bash "ladja na tochkovima", jer nije ni pravljena sa tom idejom, pa to znachi da ne ispunjava tvoj prvi zahtev. Sa druge strane, japosima je kvalitet materijala i uopshte dizajn unutrashnjosti uvek nekako bio slaba (ili slabija) tachka, tako da se to "kosi" sa tvojim trecim zahtevom. I situacija sa servisima bi mogla biti daleko bolja, kao shto ti vec rekoshe ranije. I pored svega, da sam JA na tvom mestu ona bi medju ovde pobrojanima bila prva na listi i moj najozbiljniji "kandidat".

Audi A4 je sve samo ne "limuzina na tochkovima", tj. daleko je to od nivoa komfora koji ti ochekujesh i zhelish od svog novog prevoza. To kod Audija tek mozhesh da dobijesh u A6-ici, i to ne onoliko koliko bi ochekivao od te klase Sa druge strane, ergonomija i kvalitet materijala u unutrashnjosti su sasvim dobri, a motor 1,8T bi u A4-orci bio pravi izbor i zbog naknadne ugradnje sekventa. Medjutim, preporuchio bih ti izuzetnu opreznost jer su te prve generacije imale odredjenih problema (konstrukcijski propust) sa ubrzanim koksanjem ulja. Problem je brzo uochen i otklonjen na reviziji motora. Dakle, ovaj auto bi meni da sam na tvom mestu bio drugi na listi zhelja, jer zadovoljava recimo podosta kriterijuma, ali definitivno od njega ne mozhesh da ochekujesh da bude "ladja na tochkovima". Nezavisnih servisera za VW grupaciju ima sasvim dovoljno.

Passat teshko da mozhe da ponudi primetno veci nivo komfora u poredjenju sa A4, bar ne onaj nivo koji ti zahtevash (ladja). Sve ostalo napisano za A4 vazhi i za njega. Za taj kesh mozesh da se domognesh solidnog primerka sa benzinskim motorom, opet, 1,8T je tu najbolji izbor ali se isto recheno za A4 odnosi i na njega...

Citroen C5 je najblizhi onome shto sa napisao "ladja na tochkovima", dizajn je vec subjektivan pojam i necu da komentarishem, ali recimo da je meni prihvatljiv izgled tog auta. Vozio sam se u njemu i vozhnja je recimo duplo udobnija od Xantie, shto znachi VEOMA udoban auto Medjutim, ne mozhe se pohvaliti visokom pouzdanoshchu, sudeci bar po broju primedaba vlasnika u prvim godinama vlasnishtva, odnosno sudeci po statistikama ADAC-a odnosno TUV-a. Dobra stvar je shto za te pare kupujesh kalendarski najmladji auto, ali bih JA ovaj model izuzeo iz nekog ozbiljnijeg razmatranja.

Za josh malko veci budzet bi mogao da uzmesh u razmatranje recimo neku Mechku koja bi zadovoljila vecinu tvojih zahteva, ali bojim se da je 8 k dovoljno samo za B klasu prve generacije, a one su bile sve samo ne pouzdane i sa sportskom notom. I kad sam vec tu, mogao bi da razmotrish i BMW seriju 5 u recimo 520i izvedbi. Kvalitet materijala je dobar, zavrshna obrada takodje, ali udobnost je recimo na nivou A4-orke (mozhda za nijasnu tvrdji trim). Sa 150 KS dobijash poprilichno snage za tu karoseriju.

U svakom sluchaju, neki kompromis cesh morati da napravish. Medju ovim modelima koje si naveo, napisah ti ranije shta bih JA uradio na tvom mestu. Pitanje je, medjutim, koji su tvoji prioriteti.
          http://www.bmw.tv

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Prijatelju, tebi treba Ford Mondeo. Za 8.000 imas mozda i 2002. TDCI.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

Peugot 406?

Comment

• bgd
                CBC Član
                • 30.06.2008
                • 22
                • Beograd

Re: Boli glava, boli glava, boli glava...oću Auto sa velikim A!

Originally posted by overspeed
                Honda Accord mi deluje kao sasvim dobar izbor, ali je problem sa njom shto nije bash "ladja na tochkovima", jer nije ni pravljena sa tom idejom, I pored svega, da sam JA na tvom mestu ona bi medju ovde pobrojanima bila prva na listi i moj najozbiljniji "kandidat".
                Ovo o lađi, molim vas shvatite uslovno. "Lađa" u smislu relativno udoban automobil u odnosu na skučene gradske autiće. Znači, tebi je ACCORD numero uno. Da li bi bio ljubazan da mi malo obrazložiš svoj izbor? Da li je to izbor srca ili glave?
                Iako nikada nisam seo u Accord, mnogo mi se dopada i navukao sam se na ovaj model citajuci pozitivne reakcije zadovoljnih vlasnika, afirmativne novinske clanke i razne top liste najpouzdanijih automobila gde je hondica uvek u vrhu.

Citroen C5...Dobra stvar je shto za te pare kupujesh kalendarski najmladji auto, ali bih JA ovaj model izuzeo iz nekog ozbiljnijeg razmatranja.
                Hmmm, ovo mi je zanimljivo. Primećujem da naši ljudi imaju negativan otklon prema Citroenu. Zašto?

U svakom sluchaju, neki kompromis cesh morati da napravish. Medju ovim modelima koje si naveo, napisah ti ranije shta bih JA uradio na tvom mestu. Pitanje je, medjutim, koji su tvoji prioriteti.
                Kompromis je obavezan. Ovo je lista želja, a ja trazim model koji zadovoljava najveci broj zadatih uslova, ne nužno sve.

I dalje sam u velikoj dilemi...razum kaze Passat ili nesto slicno a srce/oči kažu Accord.

Osećam se ko Hamlet:

Biti Passat (ili nešto slično) ili Biti Accord...Pitanje je SAD!

Comment

• bgd
                  CBC Član
                  • 30.06.2008
                  • 22
                  • Beograd

Originally posted by Dragon
                  Prijatelju, tebi treba Ford Mondeo. Za 8.000 imas mozda i 2002. TDCI.
                  Zanimljvo...u pravu si...i Mondeo može na listu...

Hmmm, sad je još teže odlučiti

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Govorim ti iz sopstvenog iskustva. Auto zaista nudi dosta za te pare.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• nikola_VUK
                      CBC Senator XXL
                      • 20.09.2005
                      • 317
                      • Podgorica - Novi Sad
                      • Mercedes vaneo 1.7

Iz sopstvenog iskustva ti govorim, imam Omegu 2.0 98 i prava je ladja, ekstra je udobna ali nije neka trkalica, nisam siguran ali 99+ godiste ima neki 2.2 benzinac sa kojim pretpostavljam da bi isla malo bolje sto joj i treba. Ja imam sekvencijalni plin (kod IvanaT sam ga stavio) koji ekstra radi i potrosnja na otvorenom sa klimom je oko 10l.
                      Omega je skuplja za odrzavanje ali mislim da je i dalje smesno u odnosu na Hondu i A4 ali mislim da je tu sa Passatom.

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

Heheehe kao ponosni vlasnik Honde accord (doduse) coupe mogu ti reci da poslusas srca (e upravo kao sto sam ja - ljubav na prvi pogled !) i pazaris dobar auto a otprilike upravo ono sto ti od njega i ocekujes. Svoju Hondicu sam skoro kupio pa ne mogu reci bas neko dugorocno iskustvo ali i ovih nekoliko meseci pokazala se u odlicnom svetlu i ispunila je sva moja ocekivanja i opravdala pohvale kojih sam se naslusao od vlasnika Hondi.Sto se servisa tice tu se ne sekiraj ,svaki polupismeni majstor moze da ti promeni ulje i filtere a ostale intervencije nece biti tako ceste - Honda je to

Sto se tice ostale ponude ja bih takodje mogao preporuciti volvo v/s 40 (imao ga i bio sam prezadovoljan s njim), pezo 406 ,reno laguna I a mislim da je i C5 dobar izbor (imao sam XM-a i bio prezadovoljan) samo nisam bas siguran koliko su nasi majstori vicni da ga odrzavaju posto c5 ima hidroactiv 3 generacije a retko ko zna da radi i bx-a tako da....ako ga uzimas gledaj sto bolje stanje. Inace C5 je sigurno ladja (verovatno najudobnija od svih o kojima razmisljas) iskljuci predrasude i slobodno pazaruj !

Pozdrav i srecno
                        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Alien108
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2008
                          • 129
                          • Beograd

Accord u srcu, a Mondeo ili Passat iz drugog plana.
                          C5 je većini pa i meni nepoznata naprava pa smo time i nemerodavni (negativno otklonjeni), ali sam se provozao i od pobrojanih naj najudobniji i veoma prostran.
                          A4 po meni uvek precenjen, ali i on i Passat najmanje gube prilikom preprodaje, što također nije za zanemariti iako nije navedeno kao uslov izbora.
                          Lično koristim vrlo korektan "gospodski" 300E autom. sa klimom i plinom za pola od tih para, nisam siguran da bi se bolje osećao u navedenim modelima po pitanju komfora udobnosti tišine i lakoće upravljanja.
                          A za malo više od polovine sume ima i odličnih E(T)34 veoma udobnih i kvalitetnih "tenkova" sa motorima od 2.0l i plinom. Ovi BMW-ci se pokazali OK u svim disciplinama koje tražiš osim godišta, ali zato su najbolji primerci skoro upola jeftiniji. Nije loše imati sa "strane" i za dobre gume, kvalitetan i pravovremen servis, zar ne?

... sve je samo iz mog ličnog ugla ...

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Greska 2 postavljeno modovi obrisite
                            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• starac vujadin