Kupovina buljavka E200 W210 do 10k

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Kupovina buljavka E200 W210 do 10k

Dakle treba da uklonim avatar, omega prodata

Razmisljam o kupovini vka E200- benzinac, koliko znam postoje 2 varijante 136ks i E200 kompressor 163 ks...

Vrlo malo znam o mercedesima tako da su svi saveti dobrodosli

Neka alternativa je bmw e39 520i, mada sam vise za varijantu vka jer racunam sa tim da mercedese ljudi voze smirenije, a kad je bmw u pitanju cini mi se da ih vecinom voze temperamentni vozaci koji ih gaze maksimalno

osim toga iako mi se ne svidja bas ni imidz jednog ni drugog mislim da je manje zlo imidz vka kao gastarabajterskog ili taxi auta od imidza e 39-ke
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

...a ti auto kupujesh prema svojim potrebama ili njihovog "imidza"?

Ne robuj predrasudama, kupi ono shto nadjesh u boljem stanju i shto je redovno servisirano, jer u suprotnom cesh da zaglavish sa ogromnim troshkovima obzirom da su cene odrzhavanja za oba slichne, i nimalo naivne...

Ako birash mechku zaobidji verziju sa 136 KS, malo je to za poprilichno teshku i glomaznu karoseriju. Verzija sa kompresorom je sasvim druga pricha. Sa tim motorom od 163 KS ce da ide otprilike kao i E39 520i. I to jedino na pravcu...
    http://www.bmw.tv

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

pa pre svega prema potrebama, jeste da nemam jos ni 40, al sam vec nekako blize mercedesu nego bmw-u, stizu me godine valjda vozim prilicno smireno i cenim udobnost, jedino bas na auto putu kad idem negde dalje volim da poteram brze

a sto se tice motora od 136 ks to je ista snaga kao i u mojoj doskorasnjoj omegi a ako se ne varam ta mecka i omega su priblizno iste mase tako da cenim da bi trebala da "ide" slicno kao i omega b na koju sam navikao ili bar ne znacajno losije ispravite me ako gresim...

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

iskreno nisam imao prilike da se vozim u e200 benzincu ali jesam u e200cdi dizelu mada znam da to nije isto, ali opet isao je totalno ok, mada za takav auto ipak bih ja licno gledao jachi motor, ali opet ako kazes da za tvoje potrebe nije snaga presudna, onda gledaj da nadjes u sto boljem stanju.

za 10k ne bih dizele gledao, jer si ogranicen ili obicnim td motorima, sto opet i nije lose ali pored cdi mi je nekako sad glupo uzimati njih, a cdi za te pare nema dobar nikako..

uzmi provozaj neki vidi kako se ponasa, mada opet on ce sa tim motorom trositi jako lepo jos ako je automatik, zato mislim da je bolje da gledas neku jacu masinu.

e sad sto se kompressora tiche, to nije isti motor kao moj, moj je ovaj novi posle 2003 sto se i do skora, ako ne i dan danas ugradjuje. Tu vec imas dosta snage na raspolaganju, auto ide sjajno, i sto je over poredio sa 520i, ne bih ga mogao porediti jer je ipak ovo kompressor i mislim da je dosta agilniji, 528 sam imao prilike da vozim on je vec druga prica, no da ne idem sa teme..

kod kompressora gledaj najvise sam kompressor, i km, jer on do 250tkm nikako ne pravi probleme, e sad za posle sve zavisi kako je vozen, manje vise lutrija. Na netu citam nekome kenja preko na 200tkm, a nekome 400tkm i nista.. ali ja bih pre kompressora uzeo nego obicnog e200 uvek ..

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

pa i ja bih radije kompressor naravno ako je to ok motor... samo ga treba naci

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

e jbga to jeste, bas ih je malo, ali uvek neki izleti samo budi strpljiv

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Jel tacno da su ti motori sa lancem? i koliko izadje otprilike remont kompresora?

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Imaju lanac. A o remontu nemoj da razmisljas, nadji neki sa normalnom kilometrazom i neces imati problema. Jel se uklapa u cenu vi restilizovani, posto nisam u toku sa cenama?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

ne znam, restilizovani dizeli sa kao nekim ok km u nekom stanju idu i do 14000e, tako da tesko za te pare moze kompressor isto ..
                  pa rekoh ti za kompressor, od 250000km pa gore, mada ne tako retko i na 400000km kao nov i dalje.. kao sto ti srdjan reche, ne rezmisljaj o tome

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

Marko imas mercedesov podforum pa tamo postavi pitanja u vezi vog ima dobrih poznavalaca pa ce te fino posavetovati na sta da obratis paznju i sl.

Btw na onaj od 136ks zaboravi ! ja sam se neko vreme bavio mislju (otprilike iz istih pobuda kao i ti ) da kupim w210 i probao sam nekoliko svi sa tim motorom su bili totalne mrcine znaci kao nekad onaj 200d uzas ,jednom sam vozio kasnije clk 200 kompresor koji je takodje bio prilicno mrtav (za moj pojam e sad jbg nismo svi isti ) a jedini pravi koji je stvarno bio po meri toj klasi i tezini koji sam vozio (i umalo kupio) je bio e320 on je stvarno bio prvoklasna limuzina sa full avangard opremom , ali ipak 3200ccm je vrlo skupa registracija i servisi uopste ali eto ako hoces dobar pravi i po meri w210 sve ispod nakon razgledanja zaboravices ..

Pozz (e ja sam posle kupio ovu hondicu iz potpisa - prva koju sam gledao )
                    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Durango
                      CBC Senator XXL
                      • 01.02.2006
                      • 590
                      • Zemun, Srbija

Ne bih se bas slozio da je E klasa sa tim motorom malo brza od spomenika i poredio je sa 200D. Naravno da nije trkac, ali moze lepo da se vozi, kako u gradu tako i na otvorenom putu. Ja u 124-ki imam taj motor, a E-klasa je nesto preko 100kg teza i imao sam prilike i nju da probam. Preko 4k obrtaja motor jako lepo vuce i to uzbrdo sa 4 osobe u kolima. Kompresor ima mnogo bolje performanse ali i trosi najmanje 2 litre vise, a i nema ih puno u ponudi. Inace se kompresori ne kvare tako cesto tako da ih ne treba iz tog razloga izbegavati.
                      Najbolje bi bilo da Marko proba ovu verziju od 136 konja i sam zakljuci da li mu odgovara ili ne. Dacu samo jedno poredjenje: Drugar ima Omegu B karavan 2.0 16v (kao sto je Marko imao u limuzini) automatik i primetno su losije performanse nego kod E-klase sa istim motorom, ali manuelnim menjacem!
                      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

@miki, tom clk onda verovatno nesto nije bilo dobro jer kompressori idu vrh.. ja imam u mojoj c klasi najnoviji ovaj motor koji je valjda do sada ugradjivao, 1.8 sa 120kW, ide valjda od polovine 2002 do sad i auto sabija kako ide ..

Comment

• Durango
                          CBC Senator XXL
                          • 01.02.2006
                          • 590
                          • Zemun, Srbija

Moguce je da je nesto bilo neispravno ili su kriterijumi bili visoki.
                          Jos ako je taj clk imao jaci motor od 192ks, tek onda ide kao mecava, ali i trosi. Ovaj tvoj je mishio malo ugusen zbog euro normi, ali ne sumnjam da ide odlicno.
                          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• ///M_Power
                            CBC Senator XXL
                            • 05.05.2008
                            • 335
                            • Beograd - Minhen

E bas si nasao koja dva automobila da poredis... Izbor bi svakako trebao biti E39... to je jedna od najbolje uradjenih karoserija. Sa vkom se ne da ni porediti.
                            A koliko znam vko je korak nazad u odnosu na prethodni model E klase, sto ce ti i oni zakleti ljubitelji merca priznati...
                            U pogonske grupe necu da ulazim, sve zavisi na sta naletis, ali i tu bih prednost dao BMW-u...
                            Ako bas hoces merca, ja licno bih vka zaobisao, i kupio prethodni model...
                            U svakom slucaju, to je moje misljenje... raspitaj se, provozaj i jedan i drugi. Na kraju, sve zavisi na sta naletis.

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

da durango, jos ako je taj 193ks, a verovatno jeste to je onda stoka .. vozio sam od prijatelja do skora e320, auto ide sabija, ali nista preterano bolje od npr mog kompressora, a mislim da od tog sa 193ks vec je gusto da je zilaviji clk, jer ovaj tezak i ipak atmo ..

Comment

Working...
                              X