Kupovina buljavka E200 W210 do 10k

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Auto je dugo kod mene i sa trapovima je sve u redu, ona super lezi na pravcu, u stvari samo je i napravljena za vozikanje po autoputu, bilo kakva ostrija voznja kod nje je nemoguca, ali je zato udobnost i ja mislim da je omega dobro resenje, ako je prosli put kad je imao bio zadovoljan sa voznim karakteristikama, neznam samo onaj 2.2 bezinac sa 144hp kakav je, jer sa sekvencijalnim plinom mislim da je ekstra resenje jer stari motor sa 136hp imao ubrzanje kao neka baba na izdisaju...

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Sto se tice restilizovane omege, ne secam se da sam se u njoj vozio, nekako imam predrasud da je to manje-vise isti auto kao omega B koju sam imao, samo ulepsan spolja i donekle unutra i sa mozda jos nekim poboljsanjima... a ne daje mi se 2 puta vise para za manje vise-isti auto, mislim sto sam onda prodavao omegu b

ispravite me ako gresim

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Ne gresis, potpuno se slazem sa tvojim rezonom.

Omega nije los auto, ali je po svemu prosecan, a koliko sam shvatio ti hoces na bolje, tako da je bolje da zaboravis...

Sto se 240 motora u E klasi tice, motor je tako anemican, da je to cudo...

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Originally posted by subicd
          Ja bas ne bih preporucio 2.4 V6 sa 170ks. Puno trosi, prosek oko 13l sa tiptronikom ''brze'' voznje, a nekako mi ne ide kao da ima 170KS, mozda i zbog tog automatskog-sekvencijalnog menjaca i quattro pogona, ne znam ali sam stekao takav utisak. Dok je zvuk tog sestaka stvarno prelep.
          Ide taj ko da ima 170ks, veliki auto, zavidne mase, prednja vuca - ide taman ko da ima V6 i 2.4l, a tih 170ks je deklarisano za odredjeni broj obrtaja, vec je brick pisao o tome... Ide sasvim ok, barem ovo cudo koje vozim sa manuelnim menjacem. Ako ga poredim sa recimo BMW e34 od 2l i 130ks (redni 6-tak), ili sa pugom 406 od 2l (4 cilindra) i 132ks, taj audijev V6 daje osetno bolje performanse A6-ci. Recimo da imam i solidno iskustvo sa sluzbenim SuperB i motorom 2.8l, ima razlike, ali ne toliko drasticne, i taman je to tu negde kako je i deklarisano.

I sta je tu puno potrosnje? 13l je ok ako to malo stisnes po gasu, racunajuci tezinu auta, kvalitet (?!) goriva kod nas, realne uslove ekspolatacije, koriscenje klime... U gradu Beogradu ne ide ispod 15-16l, i to je to. Mozda i moze nize, van spica, van guzve, ali ako se zapucas u srce saobracajnog haosa u Beogradu, ne ocekuj mnogo nizu potrosnju u toj klasi, a ni u klasi ispod. I to je tako za svakojake automobile i svakojakih proizvodjaca. Ponovo navodim primer da u knjizi za pomenutu 406cu stoji DEKLARISANA potrosnja u gradu od 12,9l/100km. E sad sto skoro svima u Srbiji kola trose manje nego sto je deklarisano (cast izuzecima) - to je neka druga prica o kojoj ne bih sada...

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

CikaKure ne kazem da on ne ide, vozio sam ga pre nego sto sam vozio A4 1.9 TDI od 130KS i isao mi je odlicno, pogotovu na drugoj polovini gasa, ako si obratio paznju osetio si sigurno da ima kao dva stepena.Ali, sad ono ali, ovaj A4 mi bolje povuce, startniji je, nekako bolje ide dok krajnju brzinu ima vecu taj A6 2.4. I najvaznije 1.9 TDI trosi upola manje ili 8e manje goriva na 100km.
            Ovo je primetio i caletov vozac, koji je sa tom A6-icom prevalio preko 100.000km, kao i tata koji je sa A4-om oko 85.000km.
            Zbog toga sam stekao takav utisak. Inace taj auto je imao ispod 200.000km kad je prodat, znaci totalno ispravan.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

bolje povuce, startniji je,
              stara prica, turbo motor je gotovo uvek takvih osobina kada se radi o poredjenju sa atmo motorom uste/ slicne maksimalne snage.

turbo je jaci motor u sirokom upotrebljivom rasponu obrtaja, to je prosto osobina turbo u odnosu na atmo.

u ponudi je turbo 1.8 motor kod VAG grupe, pretpostavljam da ga je i AUdi koristio u svojim modelima.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• subic
                CBC Početnik
                • 26.11.2007
                • 8
                • NS

@brick, ovaj dizel je 40KS slabiji od 2.4 V6 atmo. benzinca, a ide za nijansu bolje, brze kako vec hoces, do nekih 180km/h sigurno, posle ne znam ali 2.4 ima vecu max brzinu.

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Opet prica - kriva snage je cudo jedno. Dizel bi trebalo da ti daje snagu blisku deklarisanoj na mnogo manjem broju obrtaja od benzinca, koji to po pravilu daje na 5000+ obrtaja u minuti.

I ne zaboravi, A4 je manji (laksi) od A6. I da ne idemo sad u raspredanje o potrosnji dizel vs. benzinac - nije mesto svemu tome ovde. Covek oce vka za 10.000 eur, zato je pokrenuo temu.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@brick, ovaj dizel je 40KS slabiji od 2.4 V6 atmo. benzinca
                    nije. podaci kazu da je dizel jaci od 2.4 V6 atmo u vecem delu raspona obrtaja, i to dovoljno jaci da se oseti...

ide za nijansu bolje, brze kako vec hoces,
                    bas takva posledica jaceg dizel motora.

auto UVEK ide bolje, brze JEDINO usled vece snage koja je na raspolaganju za pokretanje.

posledica u kretanju vozila je rezultat unete energije za pokretanje (tj snage).

do nekih 180km/h sigurno, posle ne znam ali 2.4 ima vecu max brzinu
                    tek tada, V6 atmo motor pristize snagu dizela i tek tada pocinje da prevazilazi snagu dizela a sto ima za posledicu i vecu max brzinu jer tada ima i vec snagu.

snaga motora je promenljiva u radnom opsegu, i to NIJE max snaga sa papira.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• subic
                      CBC Početnik
                      • 26.11.2007
                      • 8
                      • NS

Sto ce reci da je ovaj ''dizel'' bolja kupovina od 2.4 V6 atmosferca, sto se tice potrosnje a i sto se tice ubraznja i postizanja brzine.
                      No otrovasmo coveku skroz temu, mada mozda mu i pomogne i odustane od ''mrcine'' i kupi BMW ili Audi, koji su po meni bolji izbor.

Comment

• AlNik
                        CBC Veteran
                        • 18.07.2008
                        • 144
                        • Beograd

Originally posted by Marko001
                        Sto se tice restilizovane omege, ne secam se da sam se u njoj vozio, nekako imam predrasud da je to manje-vise isti auto kao omega B koju sam imao, samo ulepsan spolja i donekle unutra i sa mozda jos nekim poboljsanjima... a ne daje mi se 2 puta vise para za manje vise-isti auto, mislim sto sam onda prodavao omegu b

ispravite me ako gresim
                        Nije da hvalim svog konja, ali zasto ne razmotris i Passat kao opciju? Mozes ga nabaviti za tu cenu, i ima ih prilicno ocuvanih. Ja sam prezadovoljan svojim - i sto se odrzavanja tice i sto se tice ponasanja na putu. Zaista je uzivanje za voznju.

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Posle mnogo mozganja, zvanja oglasa, gledanja dosta automobila,citanja foruma itd. doneo sam odluku da odlozim kupovinu, da do daljnjeg vozim ovaj novi sluzbeni 207 a pare nek se kisele u banci dok ne skupim jos neku kintu. jbg kao sto rekoh bmw mogu da kupim ili dizel ili benz sa nikasil motorom sto mi ne odgovara, audi se krade i sumnjicav sam prema ogibljenju, dobar merc kompressor nesto i nisam uspevao da nadjem, za restyling nemam para, omega mi je manje vise isti auto kao i stara omega b istina ulepsana i sa vise opreme itd ali i duplo skuplja a za 607 isto nemam dovoljno. kad skupim jos 2-3 k onda cu da vidim da li uzeti neki noviji 520i,merc, 607 ili mozda accord ili mazdu 6 koje jesu klasa ispod al mi se svidjaju dosta i je li, japanci su. hvala svima na savetima.

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Onda LOCK na temu!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...