Nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

pa sve sto je meni potrebno... automatska klima, podizaci, el. retrovizori sa grejacima, muzika i jos neke sitnice, samo mi felne fale ali ima vremena za to, kada budem imao pare kupicu originalne hondine, nisam u fazonu da stavljam aftermarket felne...

Comment

• subicd
      CBC Senator XXL
      • 20.06.2008
      • 463
      • Novi Sad

Ako si visi i dosta putujes, cisto da znas da desna noga boli jer visi butuna zbog kratakog sedalnog dela. To je potvrdilo par vlasnika na drugim forumima. Kazu isto da se javlja ''cvrcak'' u instrument tabli ponekad, i da trucka na poprecnim neravninama.
      Ostalim su extra zadovoljni, a kazu da je potrosnja na otvorenom sa klimom oko 5.5l a u gradu BGu oko 7-7.5l, znaci svaka cast Hondinim inzinjerima.

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

Zola, cestitam!!!

Comment

• zola_
          CBC Senator XXL
          • 24.06.2006
          • 319
          • Novi Beograd

@malivuk406
          hvala

@subicd
          nisam nesto visok, ispod 1.80, a vozio sam taj auto po starom novosadskom putu i nije bilo takvih problema, necu nesto puno putovati sa njim, eventualno do kopaonika...

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Onda je to super kupovina.

Comment

• ljubamih
              CBC Član
              • 28.12.2007
              • 49
              • A'dam

Ako si visi i dosta putujes, cisto da znas da desna noga boli jer visi butuna zbog kratakog sedalnog dela. To je potvrdilo par vlasnika na drugim forumima.
              To bas nije u potpunosti istina - mada kada sam prvi put seo nisam bio odusevljen sedistima (prednjim)

PS: Kupi naslon za ruke ako mozes - mislim da to kosta oko 250Eur-a dodatne opreme...

Kazu isto da se javlja ''cvrcak'' u instrument tabli ponekad
              Pa ja imam zaista minimalne cvrcke - ali postoji sansa...

, i da trucka na poprecnim neravninama.
              Da ali samo na kratkim neravninama - i navikne se covek - inace primeti se...

Ostalim su extra zadovoljni, a kazu da je potrosnja na otvorenom sa klimom oko 5.5l a u gradu BGu oko 7-7.5l, znaci svaka cast Hondinim inzinjerima.
              Meni je sa CVTom potrosnja u gradu dosta manja nego na otvorenom putu mada sve zavisi u koje se guzve uvlacis - ali je prosek oko 6 ako ne pazis a moze da ide i ispod 6 kombinovane voznje...

Comment

• r1cer
                CBC Senator XXL
                • 22.01.2006
                • 363
                • Beograd

Originally posted by ljubamih
                Meni je sa CVTom potrosnja u gradu dosta manja nego na otvorenom putu mada sve zavisi u koje se guzve uvlacis - ali je prosek oko 6 ako ne pazis a moze da ide i ispod 6 kombinovane voznje...
                Pa honda je onda stvarno svemoćna ako je potrošnja manja u gradu nego na otvorenom.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Koliko airbag-ova ima?

Comment

• ljubamih
                    CBC Član
                    • 28.12.2007
                    • 49
                    • A'dam

Pa honda je onda stvarno svemoćna ako je potrošnja manja u gradu nego na otvorenom.
                    Nije Honda svemocna nego CVT menjac u kombinaciji sa motorom - ne predje nikada 1700 obrtaja ako ne pritiskam gas jace - znaci startujem malo brze nego prosecni vozac, a sto ide brze vise trosi... Po gradu mi je stalno na 1700 a cim izadjem na neki put ide i preko 2000 pa racunica je cista. Koci inteligentno motorom i sl... I naravno ne racunam "tezak grad" nego samo npr. Novi Beograd (put sa mnogo semafora i brzinom do 50km/h)

Koliko airbag-ova ima?
                    Moj ima cetiri...

Comment

• majkrofajber
                      CBC Član
                      • 03.03.2008
                      • 24
                      • Beograd

Originally posted by r1cer
                      Samo da potvrdim ovu pricu, imam Jazza, 11.000 preso, 6.4 mi je prosek u gradu / gazela, 2-3 puta nedeljno pakleni centar bgd, i tome slicno /. Najekonomicnije se vozi na 90tak (ume ode na oko 4.5-5l), 120 je postrosnja malo veca od ove gradske , a 130-150 je vec oko 7.2-7.5 Izgleda da mu je kljucna stvar broj obrtaja, i safe je do 3 soma, preko 3 soma pocinje naglo da trosi vise.

Nije tipicna honda, i lepo se vozi na 2.5-3 soma obrtaja po gradu, mada ako krenes da je navijas...

Comment

• zola_
                        CBC Senator XXL
                        • 24.06.2006
                        • 319
                        • Novi Beograd

kako ti je 6.4 po gradu, ja ne mogu da spustim ispod 7.4, a vozim bas mirno sa minimalnim kocenjima i ubrzavanjima

Comment

• majkrofajber
                          CBC Član
                          • 03.03.2008
                          • 24
                          • Beograd

Bem li ga, zavisi gde vozis, ja sam na relaciji nbgd-dedinje, tako da bar 2 puta dnevno prelazim gazelu, a u gradu sam mozda 2-3 puta nedeljno. U gradu skace potrosnja. Zena ga vozi drugacije, njoj trosi i po 7, ali kad se sve sabere prosecna potrosnja od 3-4 rezervoara bez resetovanja, tu se lomi na 6.4-6.5. Bukvalno je fora da ga ne vrtis preko 2.5-3000 (a tu mu je negde i max obrtni momenat, ako se dobro secam 2800.)

Ja kad ga vozim "mirno" na autoputu na 4000, ide do 7-7.5.

I jos nesto, kako je krenulo hladnije vreme, trosi vise, u hladnijim danima do 6.7.

Naravno, to je ono sto na njemu pise, mada sam jednom merio, i cini mi se da precizno prikazuje.

Poruku izmenio: sri98

Comment

• zola_
                            CBC Senator XXL
                            • 24.06.2006
                            • 319
                            • Novi Beograd

ma ne znam, meni kada je guzva kreni stani na ukljucenju na gazelu od sajma skoci potrosnja po bordu za minimum 0.2 a svaki dan tuda prolazim...
                            inace je prilicno precizan bord kompjuter odskace maksimum 0.3 od realne potrosnje koju ja merim

Comment

Working...
                            X