Passat B5.5 do 14.000 e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Pezo 406.

Jeftiniji od pasata,ne razmisljas o njemu dal ce da ga kradu,odrzavanje za njega nista nije skuplje od nemca,plus sto je udoban,dizeli su im super,lepo su se pokazali...

Reno Laguna

Isto sto i za 406.

Takodje pogledaj i Citroen C5.

Onda imas i Mazdu 6,Hondu Accord,toyotu Avensis,u svakom slucaju sve ti je bolji izbor nego passat.

Comment

• gti16v
      CBC Senator XXL
      • 05.08.2007
      • 343
      • BGD
      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

A4 i Passat su vrlo slicni, s' tim sto je A4 vise zamisljen kao sportski automobil manjih dimenzija i bolje zavrsne obrade od Passata, dok Passat igra na kartu porodicnog automobila. Ako oces vise luksuza u manjem prostoru - Audi, u suprotnom Passat, ja bih uzeo onaj koji je u boljem stanju, sa vise opreme...

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

@vulebg
        Onda ti je bolji A4, bolje je odradjen nego Passat a i noviji je model. Ali gledaj da uzmes 1.9 TDI od 130KS.

@milorad90
        A ti si ih sve vozio pa znas(sa 18 godina), ili samo tako mislis!?

P.S. Da ne budem pogresno shvacen, ne mislim da su Passat i A4 najbolji na svetu, vec da su vrlo dobri i da su pri vrhu kad se sagleda celokupan auto. I ne podcenjujem druge marke, svako neka vozi sto voli i sta mu lezi.

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

Pa cekaj cemu onda ova tema kad vec si zacrto sebi sta ces da kupis?

Prosto me cudi da si ti imao alfu pre,jer mi delujes kao tip koji zna samo za nemce i to je samo auto za tebe,cemu to,nisam vozio nista od toga,vec ti govorim ono sta sam cuo od ljudi koji ga voze.

Ne pada mi napamet da ti solim pamet ja sa 18 godina,vec pokusavam da ti pomognem,da malo vidis nesto drugo sem nemca.

Mozes za te pare i manji ali nov auto da uzmes.

Kia rio 1.5 crdi,Accent 1.5 crdi,Astra.....

Comment

• vulebg
            CBC Član
            • 11.08.2008
            • 64
            • Beograd

Originally posted by subicd
            @vulebg
            Ali gledaj da uzmes 1.9 TDI od 130KS.
            Jel samo zbog vece snage ili ima jos neki razlog?
            Originally posted by Milorad90
            Prosto me cudi da si ti imao alfu pre,jer mi delujes kao tip koji zna samo za nemce i to je samo auto za tebe
            Vozio sam tu Alfu skoro 3 god i posle gomile kvarova nikako ne bih uzeo ponovo Alfu. Uopste ne obozavam Nemce, ali cu ipak uzeti nemacki auto, onako za promenu, da se i sam uverim da li je opravdano to sto su najcenjeniji u Srbiji
            Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Pa cekaj cemu onda ova tema kad vec si zacrto sebi sta ces da kupis?
              Ko je pažljivo pročitao prvi post, treba da mu bude jasno da čoveka ne zanima 607, 166-ica ,Rover 75, C5, Laguna, Alfa 156, Lybra... Ima među njima par lepih automobila, ali uglavnom predstavljaju izuzetno lošu investiciju, zbog ogromnog pada cene sa godinama. Uložiti 14k€ u auto koji će za godinu-dve vredeti upola te cene nije baš pametno.

Modeli Passat B5.5 i Audi A4 2001-2005 su itekako dobri automobili, koji dele istu platformu i ponašaju se dosta slično u vožnji. Passat je dosta prostraniji auto od A4-vorke i nudi više mesta kako u kabini tako i u prtljažnom prostoru, dok Audi ima moderniji izgled.
              Pogledaj ova dva, uživo izgledaju dosta dobro, mada ih nisam preterano zagledao jer su DISELi:

Ako neko ima korisnu informaciju o modelu Passat B5.5 ili Audiju A4, neka napiše, ali nepokušavajte da ubedite čoveka kako je nešto treće bolje, jer ga to jednostavno ne zanima.

Vozio sam tu Alfu skoro 3 god i posle gomile kvarova nikako ne bih uzeo ponovo Alfu. Uopste ne obozavam Nemce, ali cu ipak uzeti nemacki auto, onako za promenu, da se i sam uverim da li je opravdano to sto su najcenjeniji u Srbiji
              Ja sam se iz revolta posle 10-ak godina vratio VW-u nakon ALFE zbog slične situacije i siguran sam da nisam pogrešio...
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

Originally posted by vulebg
                Originally posted by subicd
                @vulebg
                Ali gledaj da uzmes 1.9 TDI od 130KS.
                Jel samo zbog vece snage ili ima jos neki razlog?
                Zbog snage naravno. Provozaj ga i videces kako je dobro uparen menjac i motor, auto prosto kida asfalt i jako lako vuce, naravno za svojih 130KS i 1450kg. Vozio sam i cipovanog Passata od 130KS, tek to sto kida, nisam mogao da verujem.Potrosnja na otvorenom mu je smesna, jer ima 6 brzina u kojoj isto odlicno vuce, i krece se sa ukljucenom klimom(koju ne oseti ni po gradu) oko 6-6.5l i to da ga ne spustas ispod 150km/h. Normalna voznja sa klimom do 110-120km/h je oko 5l. Jer na 3000rpm ide blizu 180km/h. Po gradu nije mali potrosac(trosi kao i 1.9 TDI sa 105ks mozda 0.5l vise), kod njega je oko 8l sa normalnom voznjom, a moze i 1-2l gore dole, zavisi od stila voznje.

Ne znam koliko si strucnjak za automobile, ali svaki Passat i Audi do 200 hiljada km moraju biti unutra kao novi, znaci volan ne sme biti izlizan. Ako nije kozni sve one sitne resice na njemu moraju biti postojane, a ako je kozni isto mora biti kao nov znaci ne onako da se vidi ono belo(al sam objasnio za ono belo), kao i menjac. Dugmici od klime takodje ne smeju biti izlizani, jer pokazuju da je vozilo prevalilo preko 300.000km, znaci svaki detalj mora biti kao iz fabrike.
                Zazori posto se radi o VW i Audiju moraju biti na svakom delu isti, znaci nema odstupanja ako nije lupan.
                Plivajuci zamajac se moze nazvati boljkom zbog velikog obrtnog momenta, 320Nm cini mi se, ali opet zavisi od stila voznje. Ako je otisao zna da zvecka kad je pusteno kvacilo i kad usporavas pri zaustavnim brzinama da trza. Zamena, ne daj Boze, nije toliko skupa jer mozes dati stare delove i uzeti nove reparirane sa garancijom od 2 godine, a to izadje oko 400e sa zamenom. Mada ovo ne bi trebalo da te brine do bar 200.000km pa i da je vozen ostrije. Inace vecina delova moze da se uzme reparirana iz fabrike sa garancijom, samo je uslov da su postojeci delovi originalni i te ostavljas, sto znatno pojeftinjuje odrzavanje u ovlascenom servisu.
                Redovan servis u domacoj radinosti je oko 90e, dok je u ovlascenom duplo skuplje(bespotrebno po meni).

Ako te jos nesto interesuje pitaj.

Cale je sa njegovim presao 85.000km i imao je problem samo sa termodavacem i to je zamenjeno za 2200din(kazu poznat problem losa serija, mada nije imao nikakvih ozbiljnih nuspojava, osim sto mu se povremeneno palila check lampica, dok je temperatura uvek bila zakucana na 90 stepeni). Kao sto sam vec rekao auto je i dalje utegnut(a 2 puta je pri velikoj brzini udareno u odsecen put, prvi put je ojacanje gume kod felne otkinuto duzinom od 1cm), a jos je tvrdji i spusten jer ima S-line paket opreme. Nije bas preporucljiv ovaj paket, iako je sportski bas onoliko malo koliko treba za taj auto po meni, jer je previse tvrd za nase puteve, pogotovu za putnike na zadnjem sedistu. Ubistvo je voziti se na zadnjem sedistu do npr. Zlatibora, Crne Gore, dok su prednja sedista odlicno profilisana i ne smetaju niti zamaraju duza putovanja.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Ivane sto se jedis, pa covek lepo rece sta smo mi mislili pod onim "bolja kupovina", svi smo mi razliciti, zar ne... =]
                  Passat je po Nemackom TUV-u ispod Alfe 156, to jest sa vise kvarova i odlazaka u servis! Ako su Nemci to napisali, verujem da ima istine! =]
                  Salu na stranu, ni sam ne volim te generalizovane testove i liste, ali eto moj glas ide za A4, ako je vec Nemac, onda neka bude Premium, sta god to znacilo... =]

Zazori posto se radi o VW i Audiju moraju biti na svakom delu isti, znaci nema odstupanja ako nije lupan.
                  Sta ovo treba da znaci...

Subicu ti bas volis te gastarbajterske izraze, kida asfalt, mrcina, vencanica, azdaja i ostalo?! NHF

Pozdrav...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

I vi alfisti imate dusu za ostale marke automobila.

Comment

• Kljucko
                      CBC Član
                      • 19.08.2007
                      • 51
                      • Pirot,Nis
                      • Rover 75 2.5 v6 190+

ako vec gledas a4 zasto ne razmislis o 1.8t motoru jer benzinci uvek imaju manje predjenih kilometara neko dizeli,a ovaj motor se super slaze sa plinom

Comment

• gt nebojsa
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 348
                        • Preljina,Cacak

E Vule,Vule...
                        Ista tema na dva mesta...
                        A samo ja odgovaram na drugom...
                        http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 675#550675

Copy/paste:

Dakle,da pripomognem ako mogu:
                        1.Ovo ne bih znao,nisam pratio cene.
                        2.Ima.ELSA je VAGov program,ili bolje receno paket,koji sadrzi sve za VAG vozila sem kataloga delova-podaci o vozilima,tehnicka resenja problema,vremenski normativ....Jedino sto ce ti za azurirane podatke trebati veza sa VW Portalom.Dakle,za ovo ipak mora originalna ELSA,dakle odes u ovlasceni servis,na osnovu VINa dobijes podatke o vozilu;za zap.Evropu postoji i istorija odrzavanja,kad i na koliko km je sta radjeno...popravke u garanciji,itd...
                        Dakle samo dobra volja prijemnika u servisu ti je potrebna.
                        3.Pogresno tumacenje oznaka.
                        To je vazilo za 1.9TDI sa Bosch pumpom.
                        Kod PD motora oznaka nema veze.Ista je oznaka i na 74kW i 96kW motoru.
                        Motori spolja gledano izgledaju isto.Kad ubacis VIN u Elsu,dobices siguran odgovor;mada mozes i iz oznake motora da vidis koji je.
                        AVB je 74kW.
                        AWX i AVF su 96kW.
                        ATJ je 85kW.
                        Cak mi se cini da je bio i neki od 110kW,k'o u Golfu IV.
                        Ovo ipak proveri,da nisam negde omanuo.
                        4.Trapovi,set kvacila,turbina,potrosnja ulja.
                        5.Ovo stvarno ne bih znao.
                        Pozdrav.

I dodatak na ovde zapocetu pricu:

Opet neke price tipa bolje uzmi ovo ili ono...
                        Covek hoce Passat,i sta ga vi sad tu ubedjujete.Ili mu konkretno pomozite tako sto cete reci sta treba da gleda,gde da proveri auto,itd...ili pustite coveka.Kaze lepo DEFINITIVNO sam odlucio.
                        Toyota Čačak

Comment

• AlNik
                          CBC Veteran
                          • 18.07.2008
                          • 144
                          • Beograd

Originally posted by bojanTI
                          Originally posted by ToNcA
                          Usput - zasto ne bi razmislio o novom automobilu za te pare ili relativno malu "doplatu" umesto polovnjaka starog 4 godine sa sumnjivom kilometrazom (kakvi su 95% kod nas)?
                          E sad ako bas hoces polovan automobil vise klase, onda bi mogao razmisliti i o necemu drugom osim VW, za 14 000 mozes kupiti veoma dobru limuzinu, po meni bolju od tog Passat-a!
                          Razmisli jos malo, ovde se mnogo pisalo o tome, pronadji i procitaj, informisi se, videces da stvari oko VW ne stoje bas onako kako se u narodu uveliko veruje!
                          Evo iz prve ruke da ti kazem da stvari stoje BAS onako kako se u narodu veruje. Jako je zahvalan za odrzavanje, divno se ponasa na putu, prostran je, udoban, jako tih za dizelasa, naravno najzahvalniji za autoput i voznju oko 150-160.

Audi A4 dizelas je jako precenjen kod nas, a ne nudi skoro nista vise od Passata (vozio sam se u oba). Lancia Lybra koju preporucujes je blago receno kazna za oci (odavno ne videh nesto tako ogavno na 4 tocka - osim Megana). Sto se tice tebi voljene Alfe, ona meni i ne izgleda kao visa srednja klasa, pre kao niza srednja - meni bar deluje jeftino.

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Da li mozemo plz. vise da se manemo mitova o losim Tdi motorima, a narocito tome od 130ks. Pre mesec dana sam prodao Boru sa tim motorom 2002g. Presla pravih 210000 km, (na satu 120k) covek dao lovu, rekao da ce u Bg da proveri kompresiju pa ako nevalja, on vraca auto, ja varcam pare.... Zove me uvece, kaze 99% krs motor. Stari majstor otvorio poklopac za ulje, izlazi dim, zazori na karikama znaci povecani, duva motor, bla....bla... vraca sutra auto... Ok, jebi ga. Znam da su gluposti.... Ne,a problema, vratite auto.... kazem ja. Zove ujutru opet. Mladi majstor (sin) izmerio 29 od fabrickih 32, sto je oooodlican rezultat.... Auto je presao preko 200k km, a ja ne lazem, MAJKEMI!!!! Taj motor je u najmanju ruku, odlican!!!! odlicna medjuubrzanja, od, recimo 120 do max cas posla i bez napora. 180km ide na smesnih 3100rpm.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

je zahvalan za odrzavanje, divno se ponasa na putu, prostran je, udoban, jako tih za dizelasa

ovo pokazuje neobjektivnost i /ili nemanje iskustava sa drugim vozilom.

ako ista, VW 1.9 TDI je ubedljivo najbucniji dizel motor na svetu. i to je toliko opste poznata notorna cinjenica...da nije potreban dalji komentar.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Mladi majstor (sin) izmerio 29 od fabrickih 32, sto je oooodlican rezultat....

Golf 2 dizel motor si imao u autu

1.9 su reda 18-20 fabricki...
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X