Passat B5.5 do 14.000 e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Cinjenica je da passat ima vece medjuosovinsko rastojanje od civica, 2709 prema 2620 mm (oba 2005), ali ne verujem da tih 89 mm znacajno utice na udobnost, pogotovo sto passat pripada kategoriji iznad civica. Sta bi bilo da je neko hteo( smeo) da poredi passat i accord?

a sada nastavite dalje o passatu, cini mi se da je i ova usputna dilema o udobnosti resena.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Znači kvalitet automobila se vodi po debljini lima Ovo ko rasprava o automobilima na stočnoj pijaci u Obrenovcu.

Kad smo već kod tih zatvaranja vrata. Na ovom G5 koji je ko čaša i nov i nikad udaran, desna vrata su toliko "dobro" upasovana i dihtuju da moraš da uzmeš popriličan zalet i imaš triceps Ben Valasa kako bi ih iz prve zatvorio do kraja.

Nemačka medicina je najbolja na svetu.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Originally posted by Bane®
        Znači kvalitet automobila se vodi po debljini lima Ovo ko rasprava o automobilima na stočnoj pijaci u Obrenovcu.
        Upravo...

AlNik i subicd su kratko na ovom forumu pa ne znaju da ovde ne prolaze te opstenarodne floskule o VW, kao na nekim drugim neozbiljnim forumima, prica postaje sve smesnija i stereotipnija.
        U sustini pravo svakoga je da bude samokrunisani kralj u svom mikrokosmosu i da upravlja svojim zivotom onako kako on zeli, pa isto tako i pravo na izbor automobila koji ce voziti i bajke u koju ce verovati, nemam problema da prihvatim to, ali prenositi one dobro poznate price iz kladionica, buvljaka, pijaca i autopijaca, ovde gde ljudi o automobilima zaju vise nego velika vecina neinformisanih u ovoj zemlji pa i sire, to se vec granici sa nepristojnoscu.
        Ne mogu da se setim kako bih to nazvao osim gastarbajterski zargon, sa zeljom da se niko ne uvredi, ali nemam bolji izraz, ili frazu. Na ovom forumu se takve fraze zaista jako retko upotrebljavaju i to je veoma dobro, a onda neko dodje i pokusa na tako nizak nacin da opsti sa ljudima ovde koji ipak znaju o cemu se, kako i na koji nacin govori.
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Vozio sam citavu gamu 1.9tdi motora, i nisu svi isto bucni
          sto niko niti ne osporava.

ali su SVI 1.9 TDI bucniji od bilo kog savremenog dizela tj CR.

uporedi 1.9TDI VWa i 2.0 CR isto VW koji se danas pravi.

ako ne cujes razliku u buci, zaista

TDI motori imaju neke prednosti i neke mane.

opste poznato je da su bucni, nekultivisani, drndavi u radu, i da su po tim parametrima ubedljivo najlosiji dizeli na svetu.

sa druge strane isto tako je opste poznato da su stedljivi, i efikasni sa potrosnjom goriva.

koliko su dobri 1.9 motori pokazuje sam VW koji ih je ekspresno otpisao posle veoma kratkog perioda primene, i POTPUNO napustio TDI koncepciju dizel motora sa pumpa dizna sistemom.

sam VW je napustio to sto vi hvalite, i presaltovao se onaj drugi sistem koji je kao tek za nijasnu razlicit.

ne vrsi se ukidanje sopstvene ideje radi navodnih nijansi....

dobra akusticna izolacija puno pomaze naravno, ali buka samog motora time nije otklonjena i on i dalje grmi ispod haube i u okolini oko auta ostalima stvara smetnje.

besmisleno je hvaliti 1.9 TDI motor bilo koje snage sa argumentom kako je njegova prednost i dobra osobina tihi rad.

stanem na semaforu, ukljucen radio naravno tiho.

pored mene stane neki VW dizel.
          unutra u mom autu cekica njegov motor i nadjacava i moj motor i moj radio kroz zatvorene prozore.

niti jedan drugi auto se tako ne cuje.
          samo VW dizel

isto kao kada stane gradski autobus pored pa gruva njegova "tiha" dizel masina.

i to kao nije bucno, vec je tiho i ugodno...
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Originally posted by sw.brick
            stanem na semaforu, ukljucen radio naravno tiho.
            pored mene stane neki VW dizel.
            unutra u mom autu cekica njegov motor i nadjacava i moj motor i moj radio kroz zatvorene prozore.
            :
            Sad ce neko da ti kaze da tvoj auto ima losu izolaciju, tanak lim, nisu mu spojevi dobri jer nije VW, losa zavrsna obrada, kvalitet plastike, nije premium, nije Svabo napravio i ostalo, pa zato cujes buku spolja... =]
            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• AlNik
              CBC Veteran
              • 18.07.2008
              • 144
              • Beograd

@bojanTI

Klasicni vozac "alternativnih automobila".. Sve sto se prica dobro o VW (a i ostalim nemcima pretpostavljam) su stereotipi, i svi koji hvale i vole te automobile su gastosi bez grama mozga. Ako vam je tako lakse sto vozite to sto vozite, neka vam bude.

@sw.brick

Dakle VW 1.9 TDI je glasniji od gradskog autobusa i svih drugih dizela zajedno? Pazi, samom ovom izjavom svaka tvoja prica pada u vodu, ocigledno je da imas kompleks. Osh da ti pozajmim koji dinar da kupis normalna nemacka kola?

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

ma da, a najcudnije je da se sve te mane ispolje tek kada pored zastane VW dizelka. na druge marke ne reaguje, nisam ga dobro vaspitao
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

940ka ima kompleks iskljucivo od nemackih dizelasa.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

Osh da ti pozajmim koji dinar da kupis normalna nemacka kola?
                    imam bolji predlog za tvoju investiciju. ulozi koji dinar i iznajmi jedna normalna dizel kola, moze i nemacke produkcije.
                    silno ces se iznenaditi tisinom
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• AlNik
                      CBC Veteran
                      • 18.07.2008
                      • 144
                      • Beograd

Originally posted by sw.brick
                      ma da, a najcudnije je da se sve te mane ispolje tek kada pored zastane VW dizelka. na druge marke ne reaguje, nisam ga dobro vaspitao
                      Ja zaista mora da sam gluv jer moj ne zvuci kako ti opisujes. Ali neka ti bude, ocigledno su ti usi osetljivije na odredjene modele.

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

AlNik niko te nije vredjao, pa nemoj se ni ti tako ponasati. =]
                        Sa odredjenim nepostovanjem izvlacis iz konteksta to sto smo rekli, zapravo je sve bilo krajnje objektivno i nikako nije zvucalo tako kako si ti predstavio. =]
                        Budi malo realan, lepo je sto volis svoj automobil, ali nemoj nama pricati kako je nesto sto nije.

Comment

• AlNik
                          CBC Veteran
                          • 18.07.2008
                          • 144
                          • Beograd

Originally posted by bojanTI
                          AlNik niko te nije vredjao, pa nemoj se ni ti tako ponasati. =]
                          Sa odredjenim nepostovanjem izvlacis iz konteksta to sto smo rekli, zapravo je sve bilo krajnje objektivno i nikako nije zvucalo tako kako si ti predstavio. =]
                          Budi malo realan, lepo je sto volis svoj automobil, ali nemoj nama pricati kako je nesto sto nije.
                          Sta je bre objektivno? Da je Passat 1.9 TDI glasniji od gradskog autobusa..
                          Jedno je sto vi kupujete socijalne varijante, drugo je da bezocno lazete i pljujete.

Comment

• vulebg
                            CBC Član
                            • 11.08.2008
                            • 64
                            • Beograd

Nevazno mi je da li je malo vise bucan od drugih CR ili nije.
                            Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Uhuhuh... Aj se malo smiri...
                              Kao prvo prevedi VolksWagen pa ces shvatiti da je zapravo on socijalna varijanta, uvek bio i ostace. Nema tu niceg loseg, to je jednostavno tako.

Kao drugo, ako nemas smisla za salu da skapiras ono u vezi autobusa onda i nisi nesto za neku zdravu socijalizaciju, bolje preispitaj svoje stavove.

Ono trece i najosnovnije je da svi trebamo ponekad pogledati iznad nase tarabe u spoljni svet i videti kako zaista stvari stoje.
                              U tvom slucaju misliti da je socijala nesto sto je kao polovno jeftinije od toga sto si ti takodje polovno platio skuplje, a dok su bili novi situacija je bila sasvim obrnuta, je u najmanju ruku pogresno.

Comment

• subicd
                                CBC Senator XXL
                                • 20.06.2008
                                • 463
                                • Novi Sad

Originally posted by vulebg
                                A Audi TT 1.8T ?
                                Kostaju oko 13.000e, ali 2000-2001. godista. Sigurno su u losijem stanju i sa mnogo vecom sansom da ce se kvariti nego Audi A4/Passat B5.5 iz 2004, zar ne?
                                Pucaj na A4 ako naletis na dobar primerak jer je bolji auto od Passata, osim sto nije prostraniji. Naravno podrazumeva se ovlasceni servis pre kupovine, da se utvrdi opste stanje auta, tj. najbitnija je km i da li je redovno servisiran kao i da li je lupan.

Za motore ne brini, to sto pricaju ne pije vodu, jer su motori vrlo dobri i moja preporuka je taj od 130KS. Ko sumnja u njega, sto se tice buke i ostalog, kad proba da ga vozi i bude ga vozio bar 50km neka se onda javi i neka kaze svoje impresije. A ne da se poredi sa benzincim po ugladjenosti, jer je jedino to sto je losije od atmo benzinaca iste snage mozda cak i vece snage.

Srecna potraga za dobrim primerkom.

Comment

Working...
                                X