Passat B5.5 do 14.000 e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Sto mi brisete postove bez veze?!!! Odoh odavde. Ovo ozbiljan forum!!!!? Najgori ste, dno dna!!! Sto vise pljujete taj vagen?!! Kompleksi?! Nema se para za skupo? LJudi koji pisu kako je bog napravio Alfu, ne auto, vec umetnicko delo, hoce nekome da otvaraju oci i usi u spoljasnji svet?!!!! VW socijala i jos brdo nebuloza. Tdi crkava, nesnosne, silne vibracije, probijanje zvuka u drugi auto preko radija i zatvorenih prozora ...To je i neozbiljno i netacno... Kad me neko pita za dobar auto forum, ovo ce biti daleko od preporuke. Naprotiv, za izbegavanje.... Normalno je favorizovati proizvodjaca automobila, ali je ABNORMALNO mrzeti, kao sto se ovde mrzi VW (od silnog znanja valjda) Da li je normalno sto sam dvadesetoricu ljudi (kolega, drugara) koji imaju i vole V.A.G automobile odgovorio od uclanjenja na ovaj forum?!!! Razmislite!!!

Comment

• Nikolaj
      CBC Veteran
      • 20.05.2008
      • 120
      • Kragujevac

Pazi ovi ljubitelji vagena bi mogli malo da se smire.To sto oni vole bore,pasate,golfove to je njihova stvar,ali nemoj da namecu svoje misljenje drugima.Ko da su uhvatili Boga za pace jer voze vagene.A mi sirotinja,pa moramo voziti "jeftine krseve" jer se nema para za skupo.Ali dobro vi zivite i dalje u svom svetu bajki,i svrsavajte svaki put kada pomenete sopstveni auto,jer vi vozite "najbolji" auto na svetu.A nas jadne ostavite u ne znanju,nekako cemo se snaci i bez vasih bajki o "najboljim" autima.Ja posto zivim u Evropi,jos ne videh da onaj ko vozi vagena je nesto prebogat.Taj fenomen je izgleda samo u Srbiji,bogati poput ovog kolege iznad voze W,a "sirotinja" sve ostalo

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

1. profesore, nisi pazio na casu.... Da jesi, video bi koji, kakvi i ciji postovi su obrisani, dakle, nisi jedini.
        2. da je ovo anti vw forum, da li bi postojalo ovo? KLIK
        3. uopste nisi u obavezi da budes drug clan (akitvan ili neaktivan) foruma, tvoja je odluka
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Ja nikome ne namecem svoje misljenje. Ne mislim da je bilo koji V.A.G. auto stvorio Bog, nikada nisam rekao da je, recimo, Alfa, losa. Danas skoro SVI dobri, i razlike su u nijansama, to svakome treba da bude jasno. A i prodao sam VW i sledeci auto tesko da ce biti VW, tako da se ne moze bas reci cak ni da sam neki jak fan... Na drugim forumima se kada je rec o Tdi motorima prica zavrsava na stedljivi, izdrzljivi, bucniji od konkurencije - kraj. A pogledajte ovde !!!!! Svako vozi auto kakav moze da plati, u to ne ulazim.. A to da bogati ne voze VW, to je glupost... Video sam na letovanju xxx extra Tuarega Tdi V10, Phaetona W12, Golfova R32, Eos-a. Sta mislite, kako stoji finansijski neko ko vozi auto sa W12 motorom?

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Da se i ja ukljucim.
            TDI jeste izuzetno bucan u svim izvedbama ali kome ne smeta ta buka nemam nista protiv da ga vozi i placa... Ima svoje prednosti (kada dosadi vrlo lako ga ukradu pa se kupi nesto drugo od kaska) i mane (Pasat ume da ima izuzetno cudne reakcije kada se ozbiljnije potera). Ne poricem da je prostran ali kome je do prostranosti toplo preporucujem C5.

Audi je vec druga prica ali je isto precenjen kao polovnjak.

A sto se tice Baneta i toga da je Civic udobniji od Pasata - malo preteruje ili nije vozio Civic dugo (ili nije isao na druzi put nekom limuzinom). Civic na duzem putu ume da zamori. A te price o "tankom limu" su smesne. Ako neko mosli da treba voziti tri tone celika u eri kada se automobili proizvode od aluminijuma, krila se proizvode od plastike kod dosta modela, svi pokusavaju da vec preteske automobile olaksaju a Vagenovci se hvale da njihvi automobili imaju "debeli lim" ma sta mu toz nacilo... A u isto vreme se Audijima raspadaju aluminijumski trapovi jer je moralo negde olaksati auto koji ima "debeli lim".

A poredjenje Honde i Passata - jeste probali da uporedite Accord i Passat? VW jeste prostraniji i ima veci gepek ali kad se potera po krvinama a i po auto-putu stvar je jasna... Jos mozda VW ima za nijansu bolja sedista ali kada se pogleda oprema i kvalitet vozila sve je na strani Honde...

A poredjenje Alfe i Passata je smesno. Ko je ikada seo na zanje sediste Alfe 156 ili otvorio gepek treba da mu je jasno da su ta dva vozila potpuno drugacija. Alfa je "vozacki" auto koji sluzi za jurcanje putevima i cije vesanje nije pravljeno da traje milionima kilometara vec da prilepi auto za put (takva je situacija i kod BMW-a serije 3 na primer) a ko hoce da mu vesanje traje, traje i traje neka uzme Ladu Nivu i - trajace (vesanje).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• r1cer
              CBC Senator XXL
              • 22.01.2006
              • 363
              • Beograd

Nebitno da li neko voli vw, hondu ili alfu, ako misli da je njegova marka najbolja i da su svi ostali glupi što voze nešto drugo taj je blago rečeno zatucan. Svaka marka ima svoje dobre i loše strane, ako se neko zaljubi u jednu marku uvek će samo videti dobre a kod drugih loše.

I onda dođemo do toga da neko voli što honda do 5k obrtaja vuče kao jugo, što neko misli da je tdi najtiši među dizelima i da je alfa pouzdan auto koji se malo kvari.

Comment

• gt nebojsa
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 348
                • Preljina,Cacak

Prvo,vidim da je moda skretanja tema gde kome odgovara i dalje in...
                Covek se javio sa konkretnim pitanjem,a mi PLJAS- 2 strane off-a...
                Izgleda da je bilo i gore,ali je dezurni pocistio.
                Drugo vidim da me tamo neki prozivaju izgleda samo jer nemaju pametnija posla.Nemam nameru da se bilo kome pravdam,da bi on imao o cemu da raspravlja i dokazuje koliko je u pravu.
                Dalje,SVI DIZELI STEKCU manje ili vise.I gotovo.Tako je.
                Pojedinci ovde nikako da shvate da oni iskazuju vise zatucanosti svojim konstantniom pljuvanjem po VWu nego oni koji brane taj brend.To bre ko opsesija neka.
                Bas mene briga i za VW i Hondu,i Alfu,na jednom forumu nazvanu "brendomcijeimenesmedasepominje" ,pa da ih nesto branim ili osporavam.Svako ima svoje,sta voli,vozi,ili jednostavno cuva u garazi.I bas fino sto je tako.NE bi bilo dobro da smo svi isti.
                I budite bar malo objektivni,pa kad hvalite svoje brendove,budite svesni i njihovih mana.I ne generalizujte stvari vise.Kao kad bih ja sad rekao da su svi koji voze Alfu zaludjenici koji ne znaju za drugo,po svaku cenu.A ono ipak ima i drugacijih primerai objektivnih Alfista,i NHF,ovo samo kao primer.
                A i da razjasnim da nisam ja iskljuciv kao neki ovde,vozio sam i domace,i nemacke,ceske(sto je isto )francuske,i italijanske automobile privatno.I sa vecinom bio ugavnom zadovoljan.
                A ovako,na probu,sluzbeno,itd..sve i svasta.Od 0.8 do 4.2,benzin,dizel,...gas...
                Autoru teme: vule,izvini na off-u,i ja sam delom odgovoran...
                Toyota Čačak

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma jednostavno, previse je 14000 za Passat B5.5, bolje je traziti poslednji model, ako moze da se nadje. Ali opet nije preporuka jer ima i boljih kombinacija. VW je poslednjih godina podigao kvalitet, ali poslednji Passat ima dosta lose plastike u kabini, koja mozda dobro izgleda i ima finu zavrsnu obradu, ali je opet jeftina. Vozio sam novi sluzbeni Passat sa 2.0TDI motor i posle 40k, nema nikakvih problema. Motor lepo vuce i tih je. Nema sanse da bih licno uzeo 1.9TDI nekog 2xxx godista kada smo uveliko u eri CR.

Preporuka A4 ili Superb, pa neka me neko ubije!

P.S. I ja bih pre vozio Accord-a ili Alfu 159, ali potrebe su razlicite. Onom kome treba Passat treba iz totalno drugacijih razloga, nego sto nekome drugome treba auto, pa u tom segmentu treba i da trazi. To su Vectra, Superb, Mazda 6, vec odstupa od toga Laguna, C5, Croma, 407, Accord a daleko od toga je alfa 159/156, BMW 3xx, ...
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• AlNik
                    CBC Veteran
                    • 18.07.2008
                    • 144
                    • Beograd

Originally posted by ToNcA
                    Da se i ja ukljucim.
                    TDI jeste izuzetno bucan u svim izvedbama ali kome ne smeta ta buka nemam nista protiv da ga vozi i placa... Ima svoje prednosti (kada dosadi vrlo lako ga ukradu pa se kupi nesto drugo od kaska) i mane (Pasat ume da ima izuzetno cudne reakcije kada se ozbiljnije potera). Ne poricem da je prostran ali kome je do prostranosti toplo preporucujem C5.
                    Daj bre definisi izuzetno bucan. Ja sam reagovao kad su vozaci krseva napisali kako se Passat cuje kao gradski autobus i da ne cuju radio od tog motora. Kakve su to gluposti, majko moja.

I sta ti znaci cudne reakcije kad se ozbiljnije potera? Otkud ti sad to? Aman, ne zakljucujte po nekim losim primercima.

Dalje, tanak lim ustvari znaci tanka i lagana vrata. Passat, kao i Audi, ima teska i kvalitetna vrata sto izaziva lep zvuk pri zatvaranju i daje osecaj sigurnosti. Lepo je.

I izvini, nemoj da se uvredis, ali gde su ti oci bile kad si pare za Megana davao? Sta mu znaci ono nazad? Jel ono neko pokusao da napravi limuzinu, pa onda se odlucio ce hatchback, pa onda napravio nekog mutanta sa zadnjim delom koji ni smisla ni pameti nema.

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

"Tanak lim" i tvoje shvatanje kvaliteta automobila necu ni da komentarisem...

To gde su mi oci bile - recimo da mi je auto naleteo izuzetno povoljno (nov sa nulom na satu). Lepse izgleda od svakog Wagena to je sigurno ali ukusi su razliciti. Neki vole i ruzne ribe... A dalje - za te pare sam mogao da nakrpim Golfa 1.9 TDI koji bi od opreme imao - volan (nema ni rezervni tocak serijski). A posto nikada ne bih kupio polovan auto ako ne moram (i za tog polovnjaka ne bih dao vise od 5-6) stvar je jasna. A uz sve to opremu koju ja imam u Megane-u vlasnici VW-a su doskora mogli da sanjaju (moj auto je 2005.).

Uz sve to - da mi je neki vlasnik BMW-a, Audija ili Alfe rekao da mi je auto lose dizajniran (ili bar Seat-a) pa da se uvredim ali vlasnik VW-a... Samo Toyoya je sterilnija.

To da se Passat lose ponasa na putu - ponasa se. Vozio i video. Lepo drzi do tenutka kad dobije neobjasnjiv nagon da produzi napred... Vidi se da nije ni pravljen za jurcanje nego za radi domacin covek + troje sitne dece na zadnjem sedistu i to je to. To da je Passat upravljiv auto mozes da kaze samo neko ko nikada nije provozao neku Alfu, BMW ili Hondu...

Ja nemam nista protiv sto neko hoce da da 14 000 za mator auto iako za te pare ima nov koji ce sigurno sahraniti tog Passata u narednih 5-6 godina...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

To je i neozbiljno i netacno... Kad me neko pita za dobar auto forum, ovo ce biti daleko od preporuke. Naprotiv, za izbegavanje.... Normalno je favorizovati proizvodjaca automobila, ali je ABNORMALNO mrzeti, kao sto se ovde mrzi VW (od silnog znanja valjda
                        u je....a VW je izbacio te motore iz svog programa.
                        sigurno ti Nemci mrze sami sebe, abnormalno

mozes ti da izbegavas i ovaj i bilo koji forum na svetu, mozes i da ne citas izvestaje, da ne citas auto stampu, da iskljucis usi kada setas ulicom, nije to nemoguce....
                        pre ili kasnije napustices tu samoizolaciju od stvarnosti.

srecom pa u VWu dobro znaju gde su omanuli pa su se presaltovali na sasvim drugacije dizel motore i tu ponovo pokazali znanje koje donosi odlicne rezultate.

taman za koju godinu i ti ces spoznati tu cinjenicu
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Da se i ja "upisem", @AlNik mislim da si daleko otisao sa karakterizacijom aktuelnog Megane-a... Na kraju krajeva, to je stvar cistog ukusa, i o tome se ne bi trebalo raspravljati... Mozda ti volis plave cure, sa malim grudima, ali ja vise volim crne sa povelikim...

O tom Megane-u si mogao napisati i mozda ponesto objektivnije, kvari im se ovo, ono, na xxx.xxx km, cijena ovakva, onakva, prostor ovakav onakav, a ti o dizajnu...

Kad smo kod dizajna, ni taj tvoj Passat nije nikome lijep, osim mozda onima koji su nepopravljivo konzervativni, ali to je njihovo pravo. Ja ih necu ubjedjivati da je moj ljepsi od njihovog, ali ne bi trebali ni oni mene...

I da, 14.000 EUR za proslu generaciju Passat-a (koji me odusevljava jedino prostranoscu iznutra, cak i na zadnjim sjedistima) je preskupo. Bar u mojim ocima...

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

I budite bar malo objektivni,pa kad hvalite svoje brendove,budite svesni i njihovih mana
                            pa u tome i jeste fora, jos uvek postoje ljudi koji isticu prednost VW starih dizela u odnosu na konkurentska resenja i tu onda pominju da nisu bucni sto treba da znaci da su tihi, i kao necujni u voznji.
                            pominju da su jeftini u odrzavanju, i pouzdani a potpuno slucajno ili namerno zaboravljaju notorne probleme sa zupcastim i razvodom, probleme sa protokomerom koji su toliko masovni da se o tome pricaju vicevi sirom nemackog govornog podrucja na tu temu.
                            da ne pricamo sta je TUV dokazao kroz pracenje stvarnog stanja u nemackoj vlasnickoj populaciji.

jos samo cekam kada ce da se pojavi neka prica kako VW ima extra dobre brave i extra pouzdane podizace prozora.

sve objektivno, kako da ne

ovde je pokusano ukazati da danas 2008. godine nije mudro kupovati auto takvih osobina kada postoji izbor toliko sirok i velik modela auta koji nemaju te probleme.

ako je bas bitna znacka, onda kupiti 2.0 VW CR dizel...jedino sto to kosta vise, dosta vise od napustene tehnike koja se ovde propagira kao neki vrhunski domet.

Pasat ima nekih drugih objektivnih prednosti za izbor, mnogo jasnije izrazenih nego pitanje motora sa starom tehnologijom.

upravo bi pitanje starih PD dizela trebalo da sto manje pominju vlasnici VWa ako se vec zeli preporuciti neki VW model kao dobra kupovina.

ko razume shvatice
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2007
                              • 741
                              • Nis
                              • Seat Altea 2.0Tdi

210000KM SAM PRESAO TIM tDI-JEM OD 130KS BEZ ikakvih problema, tako da si ugravnom ispricao i ponavjlas kao papagaj bajku za laku noc

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

i ti si jedini vlasnik tog modela na svetu, apsolutni reper koji apriori postaje pravilo. eh, kako bi bilo lepo da se nijedan TDI nigde na svetu nije do sada pokvario.

i posle ja pricam bajke

sto si ga prodao kada je najbolji na svetu i bez mane

one tvoje opise kako dimi, ulje isparava itd smo zaboravili

batali hvalospeve o motoru koji je otisao u muzej.
                                nije slucajno bas tako VW odlucio..
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X