Passat B5.5 do 14.000 e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Ti nikada nisi POSEDOVAO jedan Tdi, dok ja moram da zastanem da nabrojim koliko sam ih imao... Skodom iz potpisa sam se vartio sa letovanja pre 10 dana. 4 odrasla putnika, prtljag, klima i prosecna potrosnja 5.2l. 160km/h na 3200rpm lagano, sa svojih 77kw. Sjajan motor koga ce biti i u Golf-u 6, dakle ne ide u penziju..

Sto se tice prodaje, prodao sam za 10000e auto koji sam pre tri godine kupio za 11000e. I prodao sam ga da bih opet kupio TDI, ovoga puta u Seat Altea 2.0Tdi. A to sto Tdi ima isparenja (ne dim) na cepu za ulje je normalna pojava prisutna kod glanc novih auta. Google malo ako ne mozes licno da se raspitas i uveris... Serviser iz ovlascenog Skodinog servisa u Nisu je bio dobre volje da mi dokazuje to prilikom odlaska na redovni servis na glanc novom autu!

Comment

• r1cer
      CBC Senator XXL
      • 22.01.2006
      • 363
      • Beograd

kad bi neko uzeo da broji na koliko je tema brick rekao da su tdi motori stari i konceptualno pogrešni... pa ovi što izmisliše jtd bi trebalo da ti poklone saaba nekog

A ja vozih jtda od 150 ks koji je po tebi druga dimenzija u odnosu na tdi i iskreno iako je tiši, mnogo mu je veći turbo lag, više troši i više dimi od tdi-a od 130. Brick ako si zainteresovan da ti organizujem test vožnju i jednog i drugog pa da onda napišeš neki review iz prve ruke a ne samo ovako što si pročitao...

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Ste citali u SAT-u Kia pro-ceed i Golf 5 test. Super je Kia ali Crdi 140ks nije mogao da se nosi sa 2.0Tdi 140ks. Lag, mnogo slabija medjuubrzanja...

Tdi Pd jeste motor starije generacije, ali je snazan, pouzdan, izdrzljiv, stedljiv motor koji ima i bolje performanse i manju pottrosnju od c-raila kao u testu koji sam spomenuo...

Tdi 130ks u Golf-u Bori ce da obrise jtd-a 150ks...

A dosta vise o buci. Prosle godine sam postovao tabelu sa bukom u Db raznih modela sa dizel motorima. Izmedju Tdi-a i C-raila razlike u buci na 30, 60, 90, 120km ili nema ili su akademske..

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Dobro, dosta je bilo vise. Nemam strpljenja da pratim raspravu koja je otisla van granica teme. Zakljucacu je na 24h, da se glave malo ohlade!

P.S. Brick je imao TDI koliko ja znam, pa je malo patio... Morao je da nauci na svojoj kozi
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

proslo 24h, ajd' da vidimo dalje kako ce ici prica
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=69785

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/255802 ovaj ima i kožu.

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/252887 passat b6 takozvani b7. 2.0 tdi od 140 ks. malo izlazi iz bužeta ali IMO vredno para koje treba da se doplate.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• AlNik
                CBC Veteran
                • 18.07.2008
                • 144
                • Beograd

Originally posted by jevtic
                http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=69785
                Ovo je B5.5, a ne B6 kako pise na oglasu. B6 je poceo da se pravi 2005. godine i ima drugaciju karoseriju i prednji deo.

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

Originally posted by AlNik
                  Originally posted by jevtic
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=69785
                  Ovo je B5.5, a ne B6 kako pise na oglasu. B6 je poceo da se pravi 2005. godine i ima drugaciju karoseriju i prednji deo.
                  pa ja i nisam rekao da je b6.

doduše u oglasu piše da jeste ali to samo govori o obrazovanju preprodavaca polovnih automobila.
                  ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Najbolje je da odes do Porschea ili Autokomerca ako ne kupujes auto sa placa. Ako pak kupujes sa placa a auto nije registrovan, uzmes broj sasije i nazoves ili odes do Porschea da ti izvuku sta imaju o tom vozilu iz baze(ako je iz Italije uvezen ne mozes dobti info, ja savetujem da bude uvezen iz Nemacke) sto se tice servisa, opreme sa kojom je izasao iz fabrike(donekle mozes proveriti da li je auto pakovan), a na plac povedi nekog limara ako se ne razumes dovoljno.

Comment

• subicd
                      CBC Senator XXL
                      • 20.06.2008
                      • 463
                      • Novi Sad

Zaboravih, najpametnije je da insistiras da ipak odes do ovlascenog servisa pa makar i ti platio probne tablice. Jer 13-14 hiljada nije mala suma, da se igras.

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Ovi sa oglasa ne moraju da se proveravaju. Iz licnog iskustva sa polovnjacima, narocito vw, rekao bih da su ovi presli min. 300000km.
                        Provere su bacanje para. 99% IZ UVOZA IMAJU VRACENE KM.... Od 10 br. sasija vw-a koje sam pokupio za proveru pre god. dana, jer imam poznanika pa da ih proveri sve od jednom, SVI su bili vracani, i to zestooko, cak i po 150-180k km. Ovaj Hopsi automatik je tuga. Auto je silovan i presao je jedno 500000km, odokativno. Uzivo racunaj x2 gore da izgleda...

Po meni, ovo je mnoooogo bolja kupovina, recimo, i ako je benz:

Seat Leon Reference 1,6 2007 8,769 Km EUR 13.990,-
                        mis metalic...

i to ne prodaje bilo ko nego Porsche ada Beograd, sa svim garancijama...

Dorazradis i uzivkas. Druga opcija je kupovina nekog Passat-a sa 50k, tj. 500k i onda vozis.... pa crkne nesto, pa onda psujes Tdi kao krs crko na 100000km....

Kad sam ja pre 3 i po godine kupio Boru kraj 2002g sa 150000km, ne smem ni da pomislim na koliko su to godiste sad uvezeni...

A i, po meni 14000e je mnogo pare za tog Passata. Za te pare moze iz V.A.G, Skoda Octavia 2.0Tdi, za generaciju noviji, bolje oslanjanje...

Comment

• AlNik
                          CBC Veteran
                          • 18.07.2008
                          • 144
                          • Beograd

Originally posted by iwcham1979
                          Ovi sa oglasa ne moraju da se proveravaju. Iz licnog iskustva sa polovnjacima, narocito vw, rekao bih da su ovi presli min. 300000km.
                          Provere su bacanje para. 99% IZ UVOZA IMAJU VRACENE KM.... Od 10 br. sasija vw-a koje sam pokupio za proveru pre god. dana, jer imam poznanika pa da ih proveri sve od jednom, SVI su bili vracani, i to zestooko, cak i po 150-180k km. Ovaj Hopsi automatik je tuga. Auto je silovan i presao je jedno 500000km, odokativno. Uzivo racunaj x2 gore da izgleda...

Po meni, ovo je mnoooogo bolja kupovina, recimo, i ako je benz:

Seat Leon Reference 1,6 2007 8,769 Km EUR 13.990,-
                          mis metalic...

i to ne prodaje bilo ko nego Porsche ada Beograd, sa svim garancijama...

Dorazradis i uzivkas. Druga opcija je kupovina nekog Passat-a sa 50k, tj. 500k i onda vozis.... pa crkne nesto, pa onda psujes Tdi kao krs crko na 100000km....

Kad sam ja pre 3 i po godine kupio Boru kraj 2002g sa 150000km, ne smem ni da pomislim na koliko su to godiste sad uvezeni....
                          Ne znam koliko puta moram da ponovim. Kupio sam mog Passata na domacem auto-placu, kilometrazu licno proverio i prava je (130 i kusur hiljada), i znam da su sve kilometraze bile tacne sa tog auto placa (da ne reklamiram). Dakle, mozda su vracane kilometraze kada kupujete preko oglasa, ali nije istina da je 99% uvezenih vozila sa vracenom km.

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Jeste. Retki su oni koji ne vracaju, ali ima ih (onaj 1 %) Ja sam recimo jednog od svojih bivsih Golfova Tdi kupio u Ekabo, Smederevo. Oni, recimo ne vracaju km....

Comment

• vulebg
                              CBC Član
                              • 11.08.2008
                              • 64
                              • Beograd

Ok je to za kilometre, ali ja sam pre svega pitao kako da proverim da auto nije kraden, tj. da nije na nekoj poternici? (ako ne kupujem na placu vec od pojedinca preko oglasa)
                              Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• subicd
                                CBC Senator XXL
                                • 20.06.2008
                                • 463
                                • Novi Sad

Tesko, vrlo tesko. Auto moze da ti danas nije na poternici a sutra da bude. Mozes proveriti u MUPu cisto radi reda, ako imas nekog poznanika tamo ako ne jedino placanjem u AMSS pregledom celog auta. Sto nije lsoe, ali ne znam koliko se ceka da se dodje na red.
                                Zato sam ti i rekao da uporedis opremu sa postojecim vozilom i onim iz baze-kakav je izasao iz fabrike, pa mozes sa neke strane i tu nesto saznati ako je muckano.
                                Poznaniku su uvalili ''blizanca'', reno je u pitanju, i to je provalio tek kad je otisao u servis da mu naruce neki deo oko motora. Ispalo je da auto jeste siv ali druga nijansa, da ima visi nivo opreme, da je motor dCi a ne TD, da je 2000-to, a ne 1999 kako pise u saobracajnoj.. Znaci njega verovatno nikad nece ni provaliti, ako ne daj boze neki od ta 2 ne bude bio ukraden ili se nesto slicno desi.

Comment

Working...
                                X