Razmisli dobro o kupovini VW/Audi automobila, ukoliko ne zelis da ga kasko osiguras.
Osigurao bih ga ja kasko, samo ne znam da li osiguravajuce kuce prihvataju vozila starija od 3 god? Cuo sam da im je 3 god. starosti maksimum.
Prihvataju.. U Dunav osiguranju podneses zahtev, par dana kasnije oni o tome popricaju (i naravno odobre) i onda ti obracunaju kasko. Kostace jer se VW smata visoko rizicnim, ali moguce je osigurati.
Nisam bas sve pazljivo procitao, ali mislim da niko nije spominajo Peugeot 407? Po meni je 407 mnogo moderniji, luksuzniji i udobniji od pasata...
Na primer:
Nisam bas sve pazljivo procitao, ali mislim da niko nije spominajo Peugeot 407? Po meni je 407 mnogo moderniji, luksuzniji i udobniji od pasata...
Na primer: http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/255739
Meni je recimo, kod kola bitno da su velika i da ima dosta prostora i unutra i u gepeku, pa da uporedimo Octaviu, Pezo i Passat:
To su samo cifre, verovatno je tako i u stvarnom svetu, mada ne mora biti. Udobnost je opet relativan pojam, ne ogleda se ni u mekoci kako vesanja, tako i sedista, skoro pa naprotiv. A opet ako je do velicine, ipak je to Compact Executive, ovde su bili pominjani automobili vece klase, pa su shodno sa tim i dimenzije vece.
Ovaj Peugeot je veoma zanimljiv...
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
To su samo cifre, verovatno je tako i u stvarnom svetu, mada ne mora bit
bas tako, to su kozmeticke cifre spoljnasnosti.
za komfor kabine, i njenu velicinu bitne su cifre mera same kabine.
recimo, sirina u ramenom delu bitno odredjuje osecaj.
a ta mera od recimo 1450+mm sirine nije bas uobicajena pa cak i kod vozila koja imaju po spoljasnosti siroku karoseriju.
isto tako dimenzije sedalnog dela sedista, odnos / raspored komandi menjaca, kvacila, kocnica, volana u mm itd.
sam raspored i tvrdoca pedala gasa, kocnice....
postoji citav niz elemenata koji jednom recju potpadaju pod pojam ergonomija radog mesta vozaca.
u to spadaju i vibracije i njihovo prigusenje, bilo nastale od motora bilo vibracije i buka guma itd.
same cifre ne govore mnogo o udobnosti, tek se sa njima nazire sta bi se moglo ocekivati.
Mercedes je Mercedes po udobnosti ne samo zbog cifara, pre svega zbog nacina kosntrukcije, izrade i primene do faze odlicne ergonomije.
ergonomija se ne vidi iz brojki, treba je osetiti a onda se tesko privikava ne manje ponudjeno, bez obzira na papirnate cifre.
kad bi neko uzeo da broji na koliko je tema brick rekao da su tdi motori stari i konceptualno pogrešni...
A ja vozih jtda od 150 ks koji je po tebi druga Brick ako si zainteresovan da ti organizujem test vožnju i jednog i drugog pa da onda napišeš neki review iz prve ruke a ne samo ovako što si pročitao...
eh, Brick je odavno, ima jedno 4 ili 5 godina kada je TDI PD bio na vrhuncu napisao zasto je koncept pogresan.
tada je to bilo nesvarljivo, neprihvatljivo, nerazumljivo za vecinu a danas je VW taj koncept izbacio i napustio potpuno bilo kakav razvoj.
ja nemam mogucnosti da isprobam 1.9VW PD dizel vs 2.0 VW CR (jtd koncept) dizel, pa ako ti zaista imas resurse za tako nesto jesam zainteresovan i kao posmatrac, a verujem da bi bilo veoma mnogo interesanata da uporedi ta 2 koncepta u realizaciji iste (VW) kuhinje.
To su samo cifre, verovatno je tako i u stvarnom svetu, mada ne mora bit
bas tako, to su kozmeticke cifre spoljnasnosti.
Klasicno licemerje. Kada cifre govore u prilog VWu, onda su to samo cifre, a kada se par vozaca kola koja su po godinama fakultetlije skupi ovde i prica o "buci kao kod gradskog autobusa", to je cinjenica?
eh, Brick je odavno, ima jedno 4 ili 5 godina kada je TDI PD bio na vrhuncu napisao zasto je koncept pogresan.
tada je to bilo nesvarljivo, neprihvatljivo, nerazumljivo za vecinu a danas je VW taj koncept izbacio i napustio potpuno bilo kakav razvoj.
I zato je redovno ugradjuje TDI motore u nove B6 Passate? To oni da prevare neobavestene koji nisu procitali tvoje umotvorine?
Mislim da pretjeruješ, a uzeću ti primjer P407 vs. Passat, doduše aktuelnog modela, i što se prostora u unutrašnjosti, posebno nazad tiče, Passat ga "šije" za bar 10 cm u unutrašnjosti... To pričam jer sam ih probavao oba, i to po 7 dana, a pričam o realnom, iskoristivom prostoru, kada ljudi sjednu unutra...
Kod 407 koliko god izgledao "ajkulasto" i sexy izvana, ta dužina prednjeg kraja ga košta prostora u kabini, a šta će u kabini zaplatiti nego prostor zadnjeg sjedišta...?
Još nešto, šta smatraš pod TDI motorima ? Samo to što se zovu TDI (koji je postao prepoznatljiv VW brand) bez obzira postižu li to tehnologijom Pumpa-Dizna, ili Common-Rail-om ? Ako tako smatraš, onda si u pravu, jer će TDI postojati kao oznaka, ali ako je tehnologija rada promijenjena sa PD na CR, onda to tehnološki više nije "onaj stari poznati" VW TDI, pa onda tu nisi u pravu...
Još nešto, šta smatraš pod TDI motorima ? Samo to što se zovu TDI (koji je postao prepoznatljiv VW brand) bez obzira postižu li to tehnologijom Pumpa-Dizna, ili Common-Rail-om ? Ako tako smatraš, onda si u pravu, jer će TDI postojati kao oznaka, ali ako je tehnologija rada promijenjena sa PD na CR, onda to tehnološki više nije "onaj stari poznati" VW TDI, pa onda tu nisi u pravu...
Ne znam da li je ovo meni upuceno, ali da odgovorim.
To što su počeli da ugrađuju nešto osim PD na novim motorima je signal u kojem pravcu idu... A "stare" motore, koji su razvijeni za PD sistem, i optimizirani za njih, bilo bi skuplje prepravljati na CR, nego prjektovati nove... Živi bili pa vidjeli, svi naredni TDI motori će im biti CR, uz polagano povlačenje starijih PD motora iz proizvodnje...
Comment