auto za početnika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hellboy_90
    CBC Početnik
    • 21.07.2008
    • 8
    • Beograd - Slanci

auto za početnika?

znači, skoro sam napunio 18 godina, treba mi neki auto za početak... do nekih 7-8k €...
    neki manji, gradski auto.. gledao sam staru corsu, ne sviđa mi se... (nova je ok), ista je stvar i sa cliom... jel imate vi neku ideju? hvala unapred! pozz
  • bozza1979
    CBC Veteran
    • 08.01.2007
    • 112
    • Beograd

Zastava 10

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Saxo, punto, tipo, 121, 2??? Izbor je veliki...
      Jesi li razmisljao da ipak uzms neki stariji, odnosno jeftiniji autic dok neispeces vozacki zanat??

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

I ja nesto ovako razmisljam... Dok ne cvrknes auto, bar malo, neces se osloboditi ubjedjenja da si bogom dan, bar ja nisam... A onda je jeftinije na Yugi to popraviti...

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

ili da uzmes punto, pa da ti ostane neka kinta malo da ga sredis po svom ukusu...?

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Pogle' sliku dole... u potpisu.
            6-7500e 1.2htp ili 1.4mpi, 1.4 16v,5-6god.stara.I taman.
            1.4mpi najjednostavniji,ali i najsporiji.1.2 se solidno vrti za tolicki motor,1.4 16v 75/ili 100ks je taman.Mada tebi,pocetniku,mozda ne treba tih 100ks.
            Brzo ces se navici i na dimenzije,jedino preglednost nazad nije neka...
            Ima ih da biras...
            Sad ce neko reci da je Fabia isto god. 1500e skuplja od Punta...Ako.Toliko ce biti skuplja i pri daljoj prodaji.O kvalitetu...
            Toyota Čačak

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

Kakve to veze ima ako je pocetnik?
              Neka kupi sta mu se svidja i za sta ima para.
              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Ako je početnik...onda je početnik. Ima veze, koliko god dobar bio

U klasi corse i clia pogledaj i 206, po meni jedan od najboljih auta te klase. Za 7-8k eura mozes uzeti jako dobar 206, cak i redizajn (phase 2) i plus da ti ostane love...pusti se skode i kamenih sjedista, a taj 1.4 mpi trosi najvise u klasi.

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Sigurno nije zmaj za volanom ali sto, obrati se paznja i po pravilima pa nece biti problema.

Comment

• Kenno
                    CBC Senator XXL
                    • 21.08.2006
                    • 460
                    • Zenica, BiH

Eh lako je to napisati na forumu...ja prvi, dozvola u dzep, kljucevi u bravu, iza prvog coska gas-patos

Comment

• mrki
                      CBC Senator XXL
                      • 08.11.2006
                      • 550
                      • nis, serbia

svaki pocetnik isto razmislja, ali iskustvo nema cenu, narocito u ovakvim stvarima, kad postoji mogucnost ugozavanja tudje i svoje bezbednosti!

moj je savet da pocetnik treba da vozi sto jeftiniji auto, jer je neminovno da ce negde da ga ogrebe, ulubi, pa makar i ocesa branik, sto sa skupljim vozilom moze da bude veoma skupo ucenje!

Comment

Licno mislim da je ta teorija "auto za pocetnika" totalna glupost.... Neka kupi auto koji zeli.... I za koji ima para. Sta je ustvari "Auto za pocetnika"? Nikada mi to nije bilo jasno... Onda mi kazu, kao pa nesto sporije, nemas iskustva... Pa ako sam ja blesav ja cu se i sa jugom 45 zdimiti negde... Isto se gine i sa 100 na sat i sa 250...

Comment

• Alekre
                          CBC Senator XXL
                          • 12.09.2005
                          • 780
                          • Smederevo

Potpuno se slazem sa postom iznad.
                          Vidjao sam kako divljaju svakakvim automobila. Ako je covek klipan, sto rece Steta neminovno je da napraviti neki haos. To za grebanja i cukanja, hm, pa znate kako sam bar ja resavao to? Procenim da li na nekom mestu mogu lako da uparkiram i kasnije izadjem. Ako ne moze, trazim drugo mesto.
                          Dakle, sve je to pitanje glave a ne auta.

Comment

• subicd
                            CBC Senator XXL
                            • 20.06.2008
                            • 463
                            • Novi Sad

Uzmi sto stariji, pa ako se ne daj Boze sudaris da budes sto vise izlozen riziku.

Dajte bre ljudi, auto se da popraviti, ali glava tesko.
                            I kao sto neko rece, i sa Yugom mozes da juris i pravis gluposti, tako da...

Ja bih isao kao sto su neki nabrojali na Pola, Fabiu, 206, Corsu, Clia...Bezbedni su automobili, imaju dovoljno snage za normalnu i sigurnu voznju, lepo izgledaju, nisu skupi za odrzavanje(dobro ovo je relativan pojam)...

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Originally posted by mrki
                              svaki pocetnik isto razmislja, ali iskustvo nema cenu, narocito u ovakvim stvarima, kad postoji mogucnost ugozavanja tudje i svoje bezbednosti!

moj je savet da pocetnik treba da vozi sto jeftiniji auto, jer je neminovno da ce negde da ga ogrebe, ulubi, pa makar i ocesa branik, sto sa skupljim vozilom moze da bude veoma skupo ucenje!
                              E vidiš, sam sebi uskačeš u usta sa ovim kontradiktornim izjavama. Prvo mu kažeš da treba da bude siguran po druge i sebe, a onda mu kažeš da kupi juga. Daj odluči se, jesi li za prvu ili drugu varijantu.

Nema veze iskustvo sa tome o čemu vi pričate. Hoćete da kažete iskusni vozači ne prave greške, ne čukaju kola, ne grebu ih, ne izleću sa puta? Ne bih rekao.

Iskustvo dolazi je bitno za neke dugačke puteve... pa da znaš kad si umoraš, kada da staneš, kada da obiđeš nekoga... Isto tako, bitno je ako ćeš da vučeš prikolicu ili karavn ili tako nešto.

Za po gradu ili da se ode do Novog Sada, Zrenjanina i tako to, nema veze iskustvo, samo četvoro oči i dobri refleksi. I naravno vežba svakodnevna.

Uzmi sine auto koji ti se dopada, pošto o kolima slabo znaš, jer da znaš, ne bi nikoga pitao, nego bi samo birao. Uzmi onaj koji ti se sviđa, pa ćeš za par godina da naučiš šta i kako, pa ćeš sledeći auto za 4-5 godina sam da izabereš, ali onda na osnovu nekih bitnih činjenica... a ne sad na osnovu toga koje je boje i kakve farove ima .

Comment

Working...
                              X