auto za početnika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Nisam mislio na preglednost i neokretljivost, jer konkretno taj Passat ima dobar precnik zaokreta
    uh, mora da se salis.
    precnik kao da ima 6 metara duzine

Koliko puta mi se desilo da nadjem parking mesto, ali duzine za auto max 4.3-5m-o tome pricam
    u 5.1metara parking prostora ces da uparkiras Mecedes E klase, Volvo kao moj i slicne koji su svi veci od Pasata po duzini

dobar ajnslag cini cuda

No nebitno je, decko je rekao da ne ide na limuzine
    u pravu si, nebitno pa da ne kvarim temu.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• subicd
      CBC Senator XXL
      • 20.06.2008
      • 463
      • Novi Sad

Informisi me i prosvetli molim te u vezi Passata, posto nisam presao vise od 45.000km sa njim.
      Pricas napamet i diskvalifikujes Passata u svakom postu gde se pomene. A ja stvarno ne zelim nikog ni u sta da ubedjujem, ali ti se raspises u 30 redova u svakom postu sa nekim teoretisanjem.
      Evo gledam u AutoBildu C5, Mazda6, Novi Accord 12m(+/- 10cm) precnik zaokreta, Passat B6 11,3m.

Comment

Originally posted by Sheta_Junior
        Tog marutija vetar oduva...
        Ako je neko ljubitelj velikih automobila onda sam to ja. Imao sam između ostalih i GS-a i BX-a. Istina je da Marutija pri većih brzinama može vetar da oduva ali novi maruti nije truo, ne duva, još uvek ima karburatorska varijanta i ne puca po svim šavovima kao neki ''dobri'' polovnjak.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

Evo gledam u AutoBildu C5, Mazda6, Novi Accord 12m(+/- 10cm) precnik zaokreta, Passat B6 11,3m.

"takav je Pasat (i ne samo on).
          za sirinu gradskih ulica i prosecnu velicinu parking mesta ta vrednost treba da bude oko 10metara, do max 10.5 metara"

ponavljam ono sto sam vec napisao, dakle ne samo Pasat nego i drugi modeli od kojih si ti neke pobrojao imaju precnik zaokreta VECI od 10.5m cime su uglavnom nezgrapni, preglomazni, neokretni, nepodobni, komplikovani, ne znam kako vec da napisem za voznju po gradskim ulicama cija je sirina u proseku 4.50 ili 5m neto kolovoza.

slicno se odnosi i na parkiranje, auti sa velikim precnikom zaokreta traze puno vise prostora za parkiranje, pogotovu u uskim ulicama za bocno parkiranje.

Pricas napamet
          mozda ti zelis da vidis stvari kako ti odgovara no brojke su neumoljive.

pricam ti iz iskustva sa dovoljno mnogo modela vozila i dovoljno mnogo km gradskih uslova voznje. cista praksa, teorija nije ni potrebna da se uvidi prednost okretnijih modela za grad.
          pri tome spoljna duzina vozila nije presudan element za okretnost

evo ti jos neke brojke da uporedis i sam zakljuci koliko su Pasat &co neokretni.

Volvo 340 duzina 4.35m precnik zaokreta 9.40m.
          Volvo 940 duzina 4.84m precnik zaokreta 9.90m
          Volvo 240 duzina 4.90m, precnik zaokreta 9.80m
          Mercedes W124, precnik zaokrata 11.2m
          (svi RWD)
          Pasat duzina 4.7m precnik 11.3m
          Accord precnik 12m

tako (pre)veliki precnici tih modela su smetnja.

Pezo 107, Citroen C1, Toyota Aygo precnik zaokreta 9.46m

Mazda MX 5 krug zaokreta 9.2-9.4m zavisno od guma nalazim podatak (to je RWD)

da ne tupim dalje jer ces mozda pogresno protumaciti da je tema Pasat a nije..

Turning circle

Turning circle is the measure of how easy the car will be to park or to perform a U-turn. Usually measured kerb to kerb using the front outside tyre. Sometimes only the radius is given so for the diameter, or complete circle, multiply the radius by two. Front wheel drive cars are usually the ones worse off when it comes to a turning circle (the smaller the better) as the front wheels are unable to turn as much as the front wheels on rear wheel drive cars
          sa http://www.caradvice.com.au/302/turning-circle/

kako su kod nas ulice obicno do 5metara sirine i poluprecnik zaokreta vozila mora da bude do 5m (ili 10m precnik ukupno) da bi auto mogao da napravi polukruzno okretanje iz cuga.
          da ne pricam o javnim garazama gde ta Honda, Mazda, Pasat jedva da mogu da se uopste voze izmedju spratova. (na onim montaznim garazama na sprat u BG uopste i ne mogu da se voze iz cuga, mora da se napravi manevar iz 2 puta da bi uopste mogli da se okrenu, svaki dan gledam kako se vozaci muce).

u nekim drugim uslovima i nekim drugim gradovima mozda glomazniji auti nisu tako problematicni za voznju. opet mera nije Pasat ili ime nekog modela vec surovi realni centimetri potrebnog kolovoza.

The new Volvo V70 also benefits from a reduced turning circle (from 11.9m to 11.2m), improving manoeuvrability in the tightest of spaces.

sa http://www.autocult.com.au/NewsDetail.aspx?id=821

gde je isti problem neokretnosti, glomaznosti sa V70 kao i sa Pasatom i ostalima.

ne biram marku i model vec ukazujem na predrasudu da spoljna velicina auta apriori odredjuje pogodnost za upotrebu u gradu.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

Ako je vozac dobar... Uparkirace svuda mercedesa S, a ako nije i maruti ce mu biti velik...

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Ala ga mrsis

Covek ti govori cijenice a ti udario po filozofiji.
              Da, uz dovoljno vremena svaki auto ces uparkirati, ali ostaje cinjenica da je sa nekim automobilom to mnogo jednostavnije.

Mali RWD auto je ideal, veliki AWD/FWD je na na drugom kraju skale i tacka.

Znaci, Miata, a ? Pa nije loze za prvi auto

Poruku izmenio: sri98
              work in progress

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

gledam brojke za Dodge Challenger SRT8 model za 2009.
                duzina 5.02m, precnika zaokreta 11.43m pri cemu je medjuosovinski razmak ogromnih 294cm.

sirove brojke..

Mali RWD auto je ideal, veliki AWD/FWD je na na drugom kraju skale i tacka.

inace Mazda 6 model za 2009 su promenili za dodatnih nepunih 5stepeni ugao upravljackog mehanizma pa je sada precnik zaokreta umanjen na 10.8 metara.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• hellboy_90
                  CBC Početnik
                  • 21.07.2008
                  • 8
                  • Beograd - Slanci

auuuu momci, al ste se vi raspisali

šalim se, nema veze..

verovatno će pasti corsa... ili punto... jbg... za početak mi bolje ni ne treba... biće neki uvoz iz francuske ili nemačke pa ću vrv još malo da ga sredim po svom ukusu i to je to... hvala svima na pomoći...

Comment

• KOXTER
                    CBC Veteran
                    • 07.07.2007
                    • 109
                    • Beograd, Palilula

I toliko smo se mucili da ti pomognemo a sad necesh da nas prosvetlish koji si auto uzeo, koji je najbolji po svemu gore navedenom.
                    Ne stvarno, jesi uzeo neshto, shta se deshava...?
                    Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• dejannis
                      CBC Početnik
                      • 12.10.2008
                      • 7
                      • niš

evo i ja da se priključim temi, dakle i ja bih uskoro trebao da dobijem prvi automobil, tek sam položio, i trenutno sam najbliži corsi. Dakle, gledao sam jednu Corsu B, 96o god, ima 1200 kubika i 45 konja, pa me zanima da li je neko imao iskustvo sa tim motorom, kako se pokazao, kako ide (ne treba meni nešto mnogo brzo, još sam početnik, nego ne želim baš auto koji će fića moći da prestigne) itd.

Comment

• Pozdrav dejannis!

Koja je cena korse?

Comment

• dejannis
                          CBC Početnik
                          • 12.10.2008
                          • 7
                          • niš

3700

Comment

• Dejane, puno je to para za takav automobil... Za te pare mozes dosta ozbiljniji auto da kupis... Pa i ako je jaci, ko te tera da juris sa njim...

Pogledaj ove automobile u toj cenovnoj klasi...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=78302

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=76261

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=77370

Ovi nisu prejaki, a ipak su najmanje za klasu bolji automobili od korse.

Comment

• Nikolaj
                              CBC Veteran
                              • 20.05.2008
                              • 120
                              • Kragujevac

Ona prva hondica je stvarno super izbor,stim ako je kupi odma da se baci na farbanje,zamenu sedista,popravku kasetofona,zamenu soferke i generalnu motora.Sjajna preporuka

Comment

• Rins
                                CBC Član
                                • 23.09.2008
                                • 39
                                • BG

Ja sam isto pocetnik ali bih uzeo peugeot 307 posto niko u familiji ne vozi a ima nas cetvoro. Sta mislite ocu uspeti da se izborim s tim autom?

Comment

Working...
                                X