auto za početnika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Nikolaj
    Ona prva hondica je stvarno super izbor,stim ako je kupi odma da se baci na farbanje,zamenu sedista,popravku kasetofona,zamenu soferke i generalnu motora.Sjajna preporuka
    Sve se da srediti. Ne mora odmah sve da uradi. Kako bude imao para, neka je polako sredjuje. Niko ti ne garantuje da ni na toj korsi nece biti sta da se radi...

@Rins, zasto ne bi uspeo da se izboris sa tim automobilom? Pa ja kad sam prve vozacke metre napravio sa fiat ulisom, i bez problema sam ga vozio... Nemojte da gajite predrasude da brzi i veliki automobili nisu za pocetnika... Ako je vozac pajser, i peglica ce mu biti zestok auto... Brz auto moze da ide sporo, a spor nikada brzo...

Comment

• dejannis
      CBC Početnik
      • 12.10.2008
      • 7
      • niš

hm... ne znam, ne sviđaju bi se baš ove honde, voleo bih da čujem još neko mišljenje o corsi?

Comment

• bozza1979
        CBC Veteran
        • 08.01.2007
        • 112
        • Beograd

Ortak vozi tu Korsu, 97. nesto duze od godinu dana...
        Kupio je za 3100, tek registrovanu. Ima par sitnih ogrebotina. U pocetku ga je bas dosta zezala... Trosila i preko 14 litara... Ali kad je resio da je fino sredi... ulozio nekih 600-700 evra (samo u mehaniku), sad se vozi i uziva... Potrosnja, kaze, oko 7-8 litara po Beogradu. Mada, i dalje se kaje sto je prodao Daewoo Matiz...

Comment

• gt nebojsa
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 348
          • Preljina,Cacak

@sheta:
          E jes' ti preporuka,3 totalno razlicita automobila...
          i to jedan 1998,drugi 1988,treci 1996...
          CRX preskup,stanje Boga pitaj kakvo je,tesko je naci dobar CRX,to si mogao da vidis na ovom forumu.
          Ovaj Civic sar'anjen,ne vredi ni ovoliko,ima da se ulozi ~1500e.Dobar je 5000e+
          306 ici sumljivo godiste,model pre restylinga.
          @dejannis:
          Ako hoces Corsu B,1.2 8v zaobidji.Mnogo je slab,45ks.1.2 16v je OK.Ugradjivao se od 1998.
          1.4 16v je taman,ako nadjes.
          Limarija nije neka,ali mislim da je corsa B Ok auto.
          Toyota Čačak

Comment

• Ma video sam da ima da se u Civica ulozi, doduse tek kad sam pogledao 2 puta oglas. CRX-a sam spomenuo jer je pravi auto za momka, a ne tu neka korsa... CRX ce uvek biti zanimljiv, i ja bi je kupio da nisam nasao bx-a kojeg dugo trazim. Samo sto bi uzeo vti crx-a. A 306-ici je mozda godiste sumnjivo, ali je 1997-ma prelazna godina za restyle, tako da ako je januar, feb, itd '97. onda je ok. Sve u svemu lepo izgleda.

Evo jos jedan CRX koji mi je privukao paznju, a decko ima da je do 3800 evra koliko kosta korsa preceslja mehanicki u sitna crevca.... Jes' da je malo jaca od korse, ali moze ona i polako da se vozi...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=79776

Comment

• gt nebojsa
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 348
              • Preljina,Cacak

Samo je i dalje 10ak godina starija...U Srbiji su i mladji automobili lose odrzavani,zamisli te koji su 90e preziveli na ovim prostorima...
              I dalje tvrdim da je to mnogo za CRX,posebno uzimajuci u obzir prosecno stanje CRXova kod nas...Vidis ovoj zelenoj branik napao levi far...
              Toyota Čačak

Comment

• Nikolaj
                CBC Veteran
                • 20.05.2008
                • 120
                • Kragujevac

Ne znam koliko se bas isplati kupovati jednu zujalicu od dvadesetak godina.Ovde malo teze prolazi prica o babama iz Nemacke i o voznji auta samo vikendom do prodavnice .Honda je odlican auto,ali je ovo mnogo matoro i verovatno "saranjeno " do sada,bez obzira na sminku.

Comment

• Originally posted by >nebojsa<
                  Samo je i dalje 10ak godina starija...U Srbiji su i mladji automobili lose odrzavani,zamisli te koji su 90e preziveli na ovim prostorima...
                  I dalje tvrdim da je to mnogo za CRX,posebno uzimajuci u obzir prosecno stanje CRXova kod nas...Vidis ovoj zelenoj branik napao levi far...
                  Pa branik jeste napao levi far, neces zbog toga odustajati od kupovine, ako ti se auto svidja!? Npr. meni kad je tata kupovao auto (tacnije BX-a 16V jer sam ja insistirao), nije gledao stanje uopste, jer da nije bio 16V u ludilu ne bi dao te pare za bx-a. Da ne kazem koliko sada kosta nakon svega sto je uradjeno na njemu, ali on jos uvek nije dostigao cenu novog juga, cak ako se odbije gasni uredjaj od 650 evra, tek je presao pola cene novog juga, po sadasnjem kursu evra! A sedi u juga, pa sedi onda u mog bx-a, pa mi uporedi ta dva automobila. Jos bolje, sedi u g3, pa sedi u bx-a, neces pozeleti da se vratis u gnoja... Isto to vazi i za CRX-a.

Cek, ako je to mnogo za CRX-a, kako nije mnogo npr za golfa 2 3500 evra?
                  Ako gledas da je nov jugo sada oko 4500-5000 evra po ovom kursu, ako je ta korsa koja ne moze da se ocese o hondu 3800, onda 2500-3000 evra za CRX-a nije puno. Ipak je honda autina i za tog golfa, a za juga ne trebam da pricam... Pa i ako je iznjakana, sve se da srediti... I opet imas auto, a ne serpicu... Nikada mi nece biti jasno kako neko moze da da 6000 evra za Sparka npr!?

Comment

• Kenno
                    CBC Senator XXL
                    • 21.08.2006
                    • 460
                    • Zenica, BiH

CRX nikako nije auto za početnika, lagana sportska jurilica stara 20-tak godina je ipak za iskusnije vozače...
                    Ako već nije yugo (kojeg ja smatram najboljim autom za početnike), onda bi nešto iz klase corsa B, punto mk2, kakav clio ili 206 najpodesniji bili....ni previše stari, a ni previše novi da bi eventualna popravka zbog neke početničke greške (limarija, ali i mehanika) bila preskupa.

Comment

• Superbird
                      CBC Senator XXL
                      • 06.02.2006
                      • 384
                      • Sabac ---> Novi Sad
                      • Audi 100 Typ 43

Originally posted by Sheta_Junior
                      Ako gledas da je nov jugo sada oko 4500-5000 evra po ovom kursu, ako je ta korsa koja ne moze da se ocese o hondu 3800, onda 2500-3000 evra za CRX-a nije puno. Ipak je honda autina i za tog golfa, a za juga ne trebam da pricam... Pa i ako je iznjakana, sve se da srediti... I opet imas auto, a ne serpicu... Nikada mi nece biti jasno kako neko moze da da 6000 evra za Sparka npr!?
                      3500 evra je itekako mnogo za G2.

Po kom to kursu evra Yugo kosta 5000?

Comment

• Originally posted by Kenno
                        CRX nikako nije auto za početnika, lagana sportska jurilica stara 20-tak godina je ipak za iskusnije vozače...
                        Ako već nije yugo (kojeg ja smatram najboljim autom za početnike), onda bi nešto iz klase corsa B, punto mk2, kakav clio ili 206 najpodesniji bili....ni previše stari, a ni previše novi da bi eventualna popravka zbog neke početničke greške (limarija, ali i mehanika) bila preskupa.
                        Po cemu je jugo najbolji auto za pocetnika? I objasni mi sta je auto za pocetnika? Ja ovo isto pitanje vec puno puta pitam, a ne dobijam pravi odgovor. Auto za pocetnika ne postoji! Neces ti nekoga spreciti da divlja i sa 45ks, ako je divljak i som u glavi... A neko ce npr sa 150ks da se ponasa sasvim normalno u saobracaju, samo zato jer ima nesto u glavi, za razliku od onih koji tamo imaju samo talog...

Sve je stvar u glavi vozaca, o svesti o opasnosti saobracaja i o svesti o automobilu. Ja imam tu srecu da sam bukvalno od malih nogu u kolima, puno su me navozali, maltene sam vozan vise nego sto je 50% ljudi kod nas vozilo auto u zivotu...

Znaci meni nisu jasni moji drugari koji npr mastaju da sednu u automobil i da se potpisuju, da stave jos 4 konja u auto da idu da se vozaju, da divljaju... To je tako plitkoumno...

Znam ja da nije za svakoga automobil, kad vidim neke devojke kako voze, strasno... Ja bi tom sto joj dao dozvolu dozivotno uzeo posao...Drugo, ima nekih koji su se u zivotu svega 10-20 puta vozili u kolima i nemaju pojma sta je saobracaj...

Comment

• Originally posted by Superbird
                          Originally posted by Sheta_Junior
                          3500 evra je itekako mnogo za G2.

Po kom to kursu evra Yugo kosta 5000?
                          Kad je evro skoro bio 76 bio je i skuplji. Mozda je sad 4300-4400 sto je za jedan takav auto enormno skupo! Ma i 4000 je za to skupo...

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Originally posted by Kenno

Comment

• "Znas sine, da mi tebi kupimo jedan mali, lep, sladak auto, to je za tebe, sta ce tebi veliko i jako, nesto malo da se ucis". - Ovo u prevodu znaci to sto je receno u post pre (na srecu meni ovo niko nikada nije rekao).

E da je ovo moja baba rekla koja u zivotu nije vozila auto, jos bi i razumeo...
                              Ja bi mogao da teram auto od 500 konja, pa bi ga normalno vozio... Samo kupujte te male... Od nazad vas udari neko, vi napred nastradate... Kako niko ne shvata da nije do automobila, niti do njegovih konjskih snaga niti maksimalne brzine!? Ako neko za dete ima idiota, to se ne moze promenti pa makar mu dao bicikl, on ce biti u svom stilu i sa biciklom.... Najveca greska je sto svi misle da se nesreca izbegava kupovinom neceg slabijeg, a niko ne pokusava da sedne i da deci objasni sta je automobil, da je to opasna igracka i da ne treba da se ponasaju kao kreteni sa automobilom... Pa nece auto sam da ide 200, ipak treba neko da mu da gas zestoko... Vi ludaka mozete da "ogranicite" na neko vreme sa nekim slabijim automobilom, ali on ce se kad-tad docepati neceg jaceg, i onda ce se izivljavati... Od glupog jos niko nije napravio pametnog, i obrnuto...

Kraj price, ja se vise ne pojavljujem o ovoj temi...

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2004
                                • 1915
                                • ZR

Mali, koliko godina ti imas? Koliko znam ti nemas ni dozvolu jos uvek? I jesi bio nekad za volanom neke ozbiljniije sprave a pogotovo stare 20 godina u kojoj nema nikakvih elektronskih pomagala? Iskusnom vozacu je ponekad tesko da se izbori sa takvim autom a ne nekom klincu koji je tek polozio...Pre ili kasnije desi se nekakva nepredvidjena situacija a takav auto ne prasta greske neiskusnog vozaca!

Comment

Working...
                                X