auto za početnika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Kad vam neko nudi novog minija, novu bubu, 306 GTI-6, Xsaru VTS, 406 kupe, VW Corrada, golfa 4, Fiat Coupe-a i mnoge druge automobile, mogao sam da biram, a vi kazete "Ne, samo Citroen BX 16V"
    ...onda treba da posetis lekara... e ozbiljno,jos malo i necu moci da naidjem na temu gde se ne pojavis ti i pocnes bx ovo,bx ono,ljubomorni su na mene zbog bx-a,kad ja u mom bx-u ovo,a motor iz bx ludilo...i tako u beskraj...
    nisam hteo da komentarisem u tvojoj temi pa cu ovde,otvorio si temu u kojoj ne postuje niko vec samo ti sa tvojim hvalospevima...kako ne razumes da je lepo to sto volis taj auto ali odmori malo,vozis(u stvari cak ni ne vozis) najruzniji auto koji postoji,i oko ovoga nema dilema,svako ko kaze suprotno ima problema sa ukusom...
    pricas o nekoj voznji,ubrzanjima ovo ono a vozacko iskustvo ti je manje nego mom sestricu koji igra igrice,ako mislis to sto krades auto caletu i zujis kroz 3 semafora u praznom gradu...ocito si se za.ebo...
    ...a za ove preporuke za auto,to tek nemam komentar...nemoj da se ubacujes i delis savete koje nisu na mestu...ne dao bog da ti se dogodi neka nezgodna situacija,ti bi se ukocio i ne bi stigao ni da udahnes a ne da pravovremeno odreagujes...
    umesto sto snimas glupe klipove nocu i ugrozavas saobracaj u tvom gradu,bolje izadji sa drustvom,uhvati neku ribicu i uzivaj u zivotu dok si mlad....a onda se za 5-10god vrati da procitas sta si sve pisao...
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

@ dejannis

moj savet ti je siecento,to ti je pravi mali zvrk za grad,parkiranje ko od sale,kocenje perfektno,ubrzanja za ne poverovati,potrosnja kao kod skutera,registracija smesna,odrzavanje kao punto i korsa,jedini kompromis je unutrasni prostor,ako ne nameravas da stalno vozis 4 putnika i tvoje destinacije nisu auto putevi onda eto reeeeseeenjaaaa
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• dejannis
        CBC Početnik
        • 12.10.2008
        • 7
        • niš

jbg, ja nameravam da nas bude MINIMUM 4 u kolima, znaš kako je to, društvo, zezancija itd a i obožavam prirodu tako da bi često išao tu do raznih mesta oko Niša (a i malo dalje), tako da mislim da seicento nije za mene hvala na predlogu u svakom slučaju

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Spanjeli tebra to i ja govorim ali ne vredi...

Comment

• remus
            CBC Senator XXL
            • 25.12.2004
            • 695
            • Zrenjanin

VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• @ spanjeli

Za lekara necu da komentarisem, to je vec uvreda. To za ljubomoru nisi razumeo, to sam rekao na ono sto je Lale rekao "Stoji lik sa g2 na semaforu i bulji u tebe", to buljenje se moze protumaciti kao ljubomora. O izgledu mog automobila ne treba raspravljati, meni je lep, a za ostale me ne zanima.
              Ko mi kaze da mi saveti nisu na mestu? I pricam o ubrzanjima i svemu jer sam u automobilu, na zadnjem sedistu prvo pa onda na suvozackom proveo vise nego mnogi vozeci automobil.

A ono ti je najsmesnije da kradem tati auto... Pa nisam toliko malouman da bi to radio. Tata vozi, ja snimam!

@ srdjan_p

Nisi ti za mene nikakav cale, ja imam tatu nesto "malo" kompetetnijeg od tebe da mi prica o kolima, saobracaju i o opasnosti koje isti donose. Ja nisam kompetentan da pricam? Pa nemaju svi tatu koji menja kola k'o carape, koji mi konstantno prica o saobracaju, sa kojim sam isao da gledam bar 70-80 automobila, vozio se u isto toliko najmanje (citaj tatinih, ne taksi ili neciji koji nije iz ove kuce). Ne mozes mene da stavis u korpu sa nekim ko je o automobilima cuo iz price sa drugovima ili gledajuci Top Speed!

Evo, kad me vucete za jezik moram ovo da kazem... Pa vi svi patite od drustva, od izgleda automobila, od toga da li ce neko reci da vam je auto "dobar", patite od mode, sve gledate po sistemu "sto novije to bolje".

Srdjane, ne razumem to "ako budes jedan dan seo za volan", mislis da necu doziveti da sednem u auto ili da kojim slucajem necu preci testove i voznju? Evo, imam 17 godina, zelja ti je ispunjena!

I molim te, da si iole ozbiljan, znao bi da se jak auto otima bezosecajnom coveku i onome koji hoce da mu se auto otima... A ovima ostalima se ne otima. Ako ces ti jak auto da das nekome ko ce da krece sa 4000-5000 obrtaja sigurno ces ga ubiti... Nije za svakoga auto...

Ne zelim da se raspravljam dalje, svi se hvatate za moje godine, a ne shvatate ili ne zelite da ja nisam kao ostali klinci, verovatno jer jos niste sreli takvog kao sto sam ja. Kad sednete i popricate samnom, vidite neke stvari...

Comment

• remus
                CBC Senator XXL
                • 25.12.2004
                • 695
                • Zrenjanin

Ko mi kaze da mi saveti nisu na mestu? I pricam o ubrzanjima i svemu jer sam u automobilu, na zadnjem sedistu prvo pa onda na suvozackom proveo vise nego mnogi vozeci automobil.
                Ako mislis da stim imas vise iskustva,onda si se jakooooo jakooo prevario. Jedino ako nemas moc da citas tatine misli pa da znas sta on misli u tom trenutku dok vozi.

BTW dalja diskusija o ovome ce dovesti Lock-a i ovako smoooo daleko od teme.
                VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Tata mi prica o saobracaju dok vozi, sve sto misli dok vozi, govori mi...

Neka kupi decko golfa, civica, 306-icu, xantiu, 145/6-icu, mercedesa S, peglicu, M3, neka kupi sta hoce... Ja da sam na njegovom mestu uopste vas ne bi pitao koji auto da kupim... Kupio bi ono sto hocu ja hocu, ono sto mene zanima, a ne ono sto se drugima svidja ili ono sto neko drugi kaze da je dobro...

E a na onim snimcima tata vozi, ja snimam. Nisam od onih kretena sto uzimaju auto tati, cak mi sta vise ni ne bi palo na pamet da pridjem autu pre nego sto polozim...

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

Za lekara necu da komentarisem, to je vec uvreda
                    Onaj smajli nije tu za dzaba...

Tata mi prica o saobracaju dok vozi, sve sto misli dok vozi, govori mi...
                    Ajooooj znaci celo tvoje iskustvo o voznji i saobracaju se zasniva na tatinim pricama...e pa onda ti je oprosteno
                    Da li si mozda pomislio da ce biti potpuno druga stvar kad budes sam seo za volan i razocaras se kad nije bas sve isto kao kad tata vozi...sveee izgleda lako kad neko drugi radi,naravno nije voznja automobila ne znam sta ali videces kad budes bio u saobracaju,kad ti izleti neki napaljeni manijak,kad neko predje u tvoju traku ili te isece...jel tata ima odgovore za svaki takav momenat...nemoj molim te,mlad si,uzivaj na forumu i uci a ne raspravljaj se,...eh da smo svi imali ovakvih mogucnosti kao vi danas...

Ko mi kaze da mi saveti nisu na mestu?
                    Neko ko ima mnogo vise iskustva od tebe...

A ono ti je najsmesnije da kradem tati auto...
                    kazi tati da moze to i bolje...

I pricam o ubrzanjima i svemu jer sam u automobilu, na zadnjem sedistu prvo pa onda na suvozackom proveo vise nego mnogi vozeci automobil.
                    e ovo je najsmesniji komentar koji sam cuo ikada,znas li ti koja je razlika u osecaju sedeti za volanom i vozeci se kao suvozac,otprilike kao i razlika vozeci auto od 100 i 200 ks...

Nisam od onih kretena sto uzimaju auto tati, cak mi sta vise ni ne bi palo na pamet da pridjem autu pre nego sto polozim...
                    Ja sam jedan od tih "kretena",auto sam uvek krao i vozio kad god sam stigao,imao sam toliko iskustva da kada sam polagao rodjeni otac mi nije verovao da sam polozio sve iz prve u vremenima kada su ljudi trazili vezu da poloze iz treceg puta...naravno to nije nesto cime bih trebao da se hvalim ali tako je...

I da zavrsimo vise sa ovim,u redu je sto volis tvoj auto,tako i treba ali moras da malo da o`ladis sa komentarima,shvati da postoje mnogo bolji automobili od tvog i poslusaj malo savete iskusnijih...

Comment

• Naravno da uvek ima bolji. Mislim meni je ovaj najbolji, verovatno jer ga previse volim...

Comment

• spanjeli
                        CBC Senator XXL
                        • 17.09.2005
                        • 532
                        • Nis

Neka kupi decko golfa, civica, 306-icu, xantiu, 145/6-icu, mercedesa S, peglicu, M3, neka kupi sta hoce... Ja da sam na njegovom mestu uopste vas ne bi pitao koji auto da kupim...
                        znamo,ti bi kupio BX-a...
                        Decko je lepo pitao,jer je mnogo bitno cuti misljenje ljudi koji su imali/imaju taj neki auto ili imaju izgradjeno misljenje o nekom automobilu...

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Naravno da uvek ima bolji. Mislim meni je ovaj najbolji, verovatno jer ga previse volim...
                          Ne,taj je tebi najbolji jer ne znas za bolje... ...ti si se samo mnogo vezao za taj auto,isto bi bilo i da imas wartburga...

Comment

• Kenno
                            CBC Senator XXL
                            • 21.08.2006
                            • 460
                            • Zenica, BiH

Originally posted by dejannis
                            E sada još jedno pitanje, zanima me i punto, ali sam danas nešto pričao sa instruktorom vožnje i on mi je rekao da između fiata i opela izaberem opela jer je daleko jeftiniji za održavanje i da su delovi mnogo pristupačniji. Da li je to istina? (btw u auto školi imaju baš te corse b i ja je vozim, tako da je moguće i da je ostrašćen malo, ali on kaže da su se fino pokazale)
                            Fiat, Opel, Reno, sve je to u grubo ista kategorija i cijenom i za održavanje...uzmi auto koje nadjes u najbolje stanju u okviru tvog budžeta...seciento je definitivno premali za 4 osobe (osim ako su 2 baš mala djeca), bolji su definitivno corsa, punto, clio...premda računaj da clio ima ponajmanje prostora u toj klasi, posebno pozadi. Za pravi komfor za 4 osobe računaj tek sa limuzinom tipa Mercedes E klase...

Comment

• Superbird
                              CBC Senator XXL
                              • 06.02.2006
                              • 384
                              • Sabac ---> Novi Sad
                              • Audi 100 Typ 43

Od tih manjih auta najvise iskustva imam sa VW Polom 6N (bas ta varijanta, nas cetvorica u auto i furamo negde). Jeste tesno, ali nije nepodnosljivo - pravili smo i po 400+ kilometara u jednom danu i to leti, i nije nam falilo nista, tako da mislim da ce auto te velicine moci da posluzi.

Comment

• TheWickerMan
                                CBC Senator XXL
                                • 11.09.2007
                                • 791
                                • DE
                                • AR Giulietta TCT

Taj Polo je stvarno dobar,vozio sam ga...
                                Mada moj glas ide Puntu,nije veliki,aliima prostora,ekonomicni motori,mada bih ja gledao da izbegnme dizele...1.2 benzinac 8v ili 16v ce da vrsi posao...

Comment

Working...
                                X