foresteru ce sve plastike odpasti kad izadje van puta. njemu odpada plastika sa sajtne ako stavis nogu na nju kada izlazis iz kola, ako hoces da vezes pertle i naslonis nogu....cao...odpala je...
Skroz je los.
Na prvi pogled Niva rula, ali na drugi, samo niva ima odgovarajucu gumu.
Svi ostali su imali 50-80% sire pneumatike pa ovaj tekst dokazuje samo jedno, da sa letnjom/gradskom gumom nema sta da se trazi u blatu/teskom terenu.
Pa dobro, nije to jedini snimak tog tipa gde se lada pokazuje kao stvarno dobra za offroad. Nisam ja vatreni fan lade, ali s obzirom koliko kosta i sta sve moze, nije bas ni za potcenjivanje tj. prilicno je ozbiljno vozilo za te stvari.
Skroz je los.
Na prvi pogled Niva rula, ali na drugi, samo niva ima odgovarajucu gumu.
Svi ostali su imali 50-80% sire pneumatike pa ovaj tekst dokazuje samo jedno, da sa letnjom/gradskom gumom nema sta da se trazi u blatu/teskom terenu.
3 bambija za tebe
Niva stvarno jeste mnogo prohodan terenac, ali dobrim delom tu svoju reputaciju duguje svojim fenomenalnim fabrickim gumama
svi, doslovce svi terenci na video klipu su stvaro ozbilji terenci i relativno su male razlike medju njima
ok, za ovaj uspon su mnogi platili danak masi vozila gde opet Lada vlada jer je lagana i lako ju je pokrenuti uzbrdo, ali su svi platili danak neodgovarajucim gumama
ako pogledate bolje, Niva je poskocila i bezmalo stala, ali je izgrebala do vrha, dok su ostali samo kopali po povrsini u mestu
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
za svaki teren postoji odgovarajuca guma, posebno za blato sa tvrdim dnom gde je potrebna uska guma sa poprecnim sarama koje istiskuju blato sa strane i dozvoljavaju gumi da "potone" a posebno za blato sa mekim dnom gde bi guma morala da bude sira i gde ne bi smela da potone.. neko pribegavaju ispumpavanju guma na pola pa kasnijeg naduvavanja u slucaju nemenje drugog tipa gume za teren ili nailazak na mesoviti teren
ladine fabricke gume su odlicne za sneg i blato ali su zato po putevima katastrofa i prave nesnosnu buku, a ada ne pricamo o sastavu materijala koji je veca plastika od trayal-a
ja sam sa 4-runner i celavim gumama!! prolazio tamo gde lada nije mogla jer je dizel, pa nema kablova za kvasenje... inace, odlican terenac za male pare je suzuki jimny koji je naslednik popularnog samuraja, neprikosnovenog za tesko prohodne terene jer je lagan i ima odlicnu redukciju.. sta da vam kazem, seljaci koji ga imaju a imali su ladu pre njega kazu da je auto za odrzavanje"sipaj i vozi" dok ladi lamela crkava na 20.000 i to niko ne moze da namesti... o koroziji i ostalim kvarovima da ne pricam
elem, meni se ne svidja varijanta forestera za terenca, ipak je on samo malo prilagodjen za ruralnije sredine a ne za staze i bogaze preko kojih traktori prelaze i prave "medjashe" koji su previ ispit izdrzljivosti za ozbiljne terence a ne za jedna gradski karavan koji je blago izdignut. idem na dzipijadu sledece nedelje pa cu vam pustiti snimke nekih terenaca, cisto iz prve ruke da vidite gde je kome mesto. sto se tice isuzu-a, moj glas ide njemu jer se pokazao kao izuzetan dzip u verzijama "trooper" koji je pravi spartanac u izdrzljivosti i kvalitetu, jedino mi se ne svidja servisna mreza graditelje, uvoznika za isuzu i pokrivenost delovima jer je u ovom delu sveta ipak isuzu retkost osim u agregatima koji se ubacuju u opela vec dugi niz godina i koji su se odlicno pokazali..
Evo da se pohvalim, konačno je kupljen terenac. Nije Subaru, ali ok. Videćemo kako će se pokazati po terenu još ali zasad sam zadovoljan. Brzo sam se navikao na veličinu i nepreglednost pozadi ali sva sreća pa ima parking senzore. Dakle Mitsubishi L200:
Comment