Octavia Rs

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Octavia Rs

Octavia RS je 2006g, jos malo u garanciji, presla 41000km, motor je 2.0Tfsi (147kw). Cena je 18000e. Ono sto me najvise zanima je koliko zapravo ovaj motor trosi u realnosti?! Cipovana je, ali to bih odmah vratio na fabricko ako moze?! Naravno prvo me brine da li mnogo pije!

• TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Pa druže auto te snage mora i da malo potroši.U ČA ima jedna, čak iste boje, a potrošnja joj se kreće od 8-11 l/100km.U časopisima se može pronaći prosečna potrošnja od 8,8 l/100km.
    Pošto si ti navikao na dizel taško ćeš se uklopiti u benzinsku varijantu.Uvek kada sam to radio bio sam neprijatno iznenadjen troškovima za gorivo.
    Inače auto mi se veoma svidja!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

To je ta teco iz Cacka. Jel si je video. Kakva je?! Btw, nisam te dugo "video" Cestitam na autu Ovi Alfisti se bre ne zezaju sa propagandom!!!

Comment

• gt nebojsa
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 348
        • Preljina,Cacak

Ovaj auto je u Cacku,cesto ga vidjam.Nista vise ne znam o njemu...
        Tetak me pretece:
        Pa to je ta,slikano je negde kod Cer-a...vidis ove rusevine.
        A poznao sam je po onim jammer sr@njcima na braniku izmedju rebara maske.
        A ovo za gorivo stoji,neces se lako navici na potrosnju...A plin u ovo nemo's da ugradis...
        A moze da se vrati na fabricko,ako nisu nista menjali sem softvera.
        Edit:i iwcham bio brzi...
        Toyota Čačak

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Druga 2 i jedina kandidata su Seat Altea 2.0Tdi iz Weltauta stara tacno 1god sa odlicnom opremom presla 7000km za 18600e

Treci je nov Golf 5 1.9Tdi sa 6brzina i lepom opremom. Sada popust od 3500e, (sigurno jer izlazi Golf 6)

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Glasam za Alfu.....ovaj za Golfa, bez ostatka!
            He,he....toliko sam se zagledao u Škodilaka da ni CER nisam video!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

u realnosti auto troši oko 12 po gradu ako voziš lagano.

meni je do mora trošio ibarskom oko 10,5 l sa malo jačim gasom. jednom mi je ibarskom trošio oko 8 litara ali tad sam vozio iza ćaleta tako da je bila neka penzionerska vožnja. i ispod ovoga ne može a da se to naziva vožnjom. i ovo ti je iz prve ruke ....

btw ovo ti je dobra cena za ovu škodu i ako si u mogućnosti ja bi ti preporučio da je uzmeš. i sigurno ima bolju opremu i od golfa i od seata. a o uživanju u vožnji ne treba trošiti reči. znači samo ako ti gorivo nije problem kupuj škodu.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Hvala za info iz prve ruke. Ipak mi je 12l, i to jos da pazim, mnogo ;( Cena je odlicna. Ova ima nepune 2 godine i presla smesno malo a nova je oko 28000e, znaci ladno -10000e Pretpostavljam da je plin mission impossible? (Mada je sramota uopste pominjati plin u kontekstu sa ovim motorom!!!)

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

pa tebi po aleksincu sigurno može i manje od 12. i da plin možeš da zaboraviš.
                  ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Bez ljutnje, ali ova Skoda nije auto za tebe.Ako ti je mnogo 12l za automobil od 200ks, onda kupi lepo dizela.Ako bas mora od ova 3, onda Golf...

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by jevtic
                      u realnosti auto troši oko 12 po gradu ako voziš lagano.
                      To je nerealno mala potrosnja.
                      Primera radi za Beograd, da bi napravio 100 km treba ti 4 do 5 sati voznje - potrosnju kakvu si naveo ni manji dizelasi nemaju u takvim uslovima.
                      To mozda pise na bord kompjuteru, ali 100 km u gradu je jako mnogo rada u leru, jako mnogo voznje u prvoj i drugoj brzini, mnogo kretanja iz mesta itd...

Mislim, sta uopste znaci "moj auto trosi 10,12,15 litara po gradu", kad jedan dan dok vozis u spicu treba ti 2 sata za 30 km, a u neko vreme kad je gužva manja pola sata. Šta, u oba slučaja auto troši ravno 12 lit na 100 km?

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

12l mozda na otvorenom da, ali u gradu ne verujem da to moze ispod 15l kako god da se vozi ..
                        meni kompressor sa 120kW u gradu nbg voznja lagana 10.5-11l, guzva klima, opusteno 14l .. dok je otvoreno uvek druga prica ja tu spustam i na 7l ali laganim ubrzanjima. ali ako ti je 12l vec mnogo onda nemoj uopste da razmisljas o benzincu ..

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Pa kad spomenes nekome ko sada vozi auto kojme bord u naj najgorem scenariju pokazuje 7.2l cifre od 12-13l opusteno, (znaci najgori scenario15+), sigurno da mu bude mnogo. Sto bi se ljutio. Nema trileme. Sada je dilema Golf 5 na akciji vs isto prakticno nevozena Altea godinu dana stara, sa boljom opremom i 2.0Tdi motorom!

Comment

• Miodrag
                            CBC Veteran
                            • 31.08.2007
                            • 184
                            • Sremska Mitrovica

brate, golf 5, novo je novo,... mada to je moja filozofija, ako imas i mozes onda samo novo jer ja ne volim ako je neko pre mene u mom autu duvao travu, pusio cigare, nosio jeftine parfeme, prljave gace,... i da ko zna kako vozio taj auto. Auto moze biti godinu dana star i vozen jako malo, ali ta mala km je mozda pojela motor i neke sklopove. Ne razumem se preterano ali eto... a zasto, ovo i zanemari ako si odlucio definitivno, ne pogledas i30 npr.?

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

2.0T u autu od 1500-1600kg, po gradu tesko da ce da trosi manje od 15l. Klima + leto, racunaj jos jedno 2l na to. Moze, u najgorem slucaju, ako ga uhvati zeleni talas negde. Meni Mini Cooper S (1.6 kompresor) sa 1250kg trosi ne manje od 12l u gradu, a ZAISTA sam pokusavao da spustim nize od toga. Sve sto sam uspeo je da me autobusi GSP-a obilaze na pravcu a babe u Jugicima trube na semaforu.

Ima li neko mozda predstavu koliko mesecno automobila sa 2.0 TDI motorima zavrsi u Autokomercu na zameni dizni? Sto se hvatate k'o blesavi na taj motor...
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X