Treba mi jeftin auto koji mnogo malo trosi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Miloš-
    CBC Senator
    • 16.12.2007
    • 269
    • Beograd, Karaburma
    • yugo tempo 1.1

Uzmi marutija bez razmishljanja

Taj auto me odushevljava shta sve dobijesh za ulozeno [a to ulozeo je jeftinije nego neki yugo].

Skoro je neka komshinica prodala svog za 1000 evra.

Ja sam kontao da uzmem istog [student], ali ideja mi je slichna tvojoj [jachi auto za uzivanje, slabiji za upotrebu].

Mali je a ima 5 vrata, registracija je manja nego kod yuga, troshi srazmerno kubikazi [smeshno].

Gume su mu manje nego kod yuga pa samim tim i jeftinije. Suzuki je nekvarljiv auto koliko sam imao prilike da chujem iz komshinicinog iskustva, a i iskustva drugih ljudi.

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

Miki, ko je rekao da trazim auto koji se ne kvari? Malopre sam napisao da sam zadovoljan ako dajem iste pare za odrzavanje kao sto sam do sada davao za 19-icu. A za te pare na yugu mozes svastaaaa da uradis.
      Sto se tice zeljene potrosnje od 6l plina na totalno otvorenom putu (znaci ne ulazim nigde u grad, nemam nijedan semafor usput itd) vodio sam se nekom racunicom da auto koji trosi 5l benzina trosi 20% vise plina.
      Ja svu ovu racunicu pravim samo za relaciju do posla. Znas li koliko ja jos predjem km van posla? Brdo. Neka deo tih km preuzme ovaj drugi auto i super.
      Nije meni skupa voznja, niti sam zeljan krseva, ali sto da rasipam novac ako ne moram? Prema nekoj racunici, ja dajem godisnje oko 2500eur na PLIN, plus benzin sto sipam s` vremena na vreme. I tu ne racunam putovanje na more i slicno.
      Pa i da jedan dinar da ne ustedim imacu dva automobila, imacu sigurnost u smislu eventualnog kvara jednog auta, posto mi treba auto svaki dan, kada budem prodavao renaulta ne moram da zurim istog dana da kupim drugi, kada moram da tovarim i prevezem nesto tovarim taj drugi auto itd.
      Uostalom, verovatno cu da probam sa ovom kombinacijom, i videcu kako ide. Ako ne valja, prodacu ga i nikom nista. Da li cu biti u plusu, ili cu izgubiti 100-200eur totalno je nebitno. Ako ne probam, nikad necu znati da li se isplati.
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Zloco nisam mislio nista lose , nego ti predlazem da skrpis kintu i kupis auto sa malo boljom osnovom na to sam mislio kad sam napisao 1000e sta mozes da ocekujes od njega tu je sve potencijalno dotrajalo .U svakom slucaju moj glas ide za rendza 4 odlican autic zahvalan i rentabilan.

Pozz
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• banebg81
          CBC Veteran
          • 26.06.2008
          • 195
          • Beograd

Moram da dodam nešto.
          Svi ovi automobili ovde što su stavljeni su u najmanju ruku tehnološki stari koliko i yugo (a u većini stvari i stariji) a fino izraubovani tako da ga tu čeka gomila nekih popravki koje složićete se nisu jeftine.
          A opet, čovek voli i da vozi malo oštrije, voli "konjiće".

Nove gume za yugo 2200 din kom 155/70 13 - ima da leži kao na šinama
          novi amortizeri 1650 din kom sachs
          pločice i diskovi - 2000 - 2500 din komplet i to da bude LPR ili LUKAS
          španer i kaiševi 1500 dinara
          ulje (selenia) i filteri 1500 - 2000 dinara
          Može da zameni i razvidnu kapu, ruku i kablove, svećice ukupno 2500 dinara i nema da brine da li će da upali preko zime ( a možda neće morati ) uz sve to ima elektronsko (tranzistorsko) paljenje pa nema drndanja sa platinama i štelovanjem a to posle traje jer sam uzeo u obzir da kupi BOSCH ruku i kapu, kablove NGK i svećice bosna.
          To će morati da uradi koji god auto da kupi.
          I onda može da se iživljava na motoru i na menjaču, da ga vozi u III 100 km/h dok mu ne crkne motor ( a neće baš tako lako, pouzdani su to motori prilično ) a ne mora da vozi tako, može i da ga štedi ali voli čovek da stisne.
          Naravno, uvek bi mu preporučio 55 jer je tehnološki napredniji dosta od 45.
          Koji god auto da kupi te neke osnovne stvari MORA da uradi, znači zamena ulja, kaiševa, pregled kočnica...
          I na kraju, ostaje mu mogućnost da se žena uči na njemu, da se lako proda ...
          Ja sam sa mojim prezadovoljan, pouzdan, malo troši ... ja sam išao i u drugu krajnost, spušten, ojačana školjka, alu felne... i nemam nameru da ga menjam još bar 3 godine dok ne isplati sve što je uloženo jer će narednih par godina samo osnovno.
          Uz sve to, imam kuku, malu prikolicu i kada treba da se spakuje 4 ljudi sa sve stvarima bez problema ide i do 300 km u jednom pravcu natovaren (što njemu ne treba ali može) bez naravno bilo kakvih problema. O buci i udobnosti nema govora, jeste bez veze ( što se može rešiti ali traži ulaganja) ali ipak je to JEFTIN i POUZDAN autić još kada bi bio i bolje izolovan ....

javi šta si kupio

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

auh brate, i ja sam nekad vozio y45, da sam ovo znao, ne bih ga menjao ni u ludilu
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• banebg81
              CBC Veteran
              • 26.06.2008
              • 195
              • Beograd

što nisi samo zamenio motor i menjač za 1.1 ili još bolje 1.3?

Moj otac vozi keca, prešao je 265 000 km uz jednu generalnu, još nije skinuo iber !!!
              za 265000 mislim da nema dela koji nije zamnjen, neki 2 puta ali je u funkciji i nikad ga nije nigde ostavio.
              Sa druge strane, najveći je problem imati dobrog i poštenog majstora, da ti odradi sve kako treba. I još ako poštuješ servisne intervali, ima da traje... jbg, podizač prozora, ručica za otvaranje vrata, teška ručna kočnica i još gomila sitnica uvek će da prave problem a to ako si zaludan (imaš slobodnog vremena i malo alata) možeš sam da rešiš, a osnovni mehanički sklopovi su krajnje pouzdani.
              U prilog tome, spone, ramena i gumice balans štangle zamenjeno sve na 100 000 km i SVE to promeniš sa sve majstorom za 60 - 70 € (uračunato centriranje trapa) da li treba nešto da se doda na sve to !?
              Set kvačila 2600 dinara sa majstorom 50€ traje 100 000 km !?
              pozzzzz

Poruku izmenio: sri98

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Danas sam pricao sa prijateljem koji je ranije godinama vozio renault4. Kaze: Ako predje potrosnju od 5.5 litara po gradu, odseci mi glavu!
                To mi prilicno odgovara za ovu moju pricu ako je tacno.
                Sada se nesto lomim izmedju R4 i yuga.
                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

R4 jeste ruzan ali je stvarno dobar, kvalitetan i jeftin auto i trosi ko upaljac

Comment

• Durango
                    CBC Senator XXL
                    • 01.02.2006
                    • 590
                    • Zemun, Srbija

Ipak si resio da prodas 19-icu:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=80690

Ja bih iskreno razmisljao o Renou 4 i Yugu 45. Mislim da do 1.000 eura ne mozes uzeti nista sto ce te bolje sluziti!
                    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Zloca
                      CBC Senator XXL
                      • 21.12.2005
                      • 510
                      • Novi Sad
                      • Astra bertone turbo

Kad ga pre vide? Pravo da ti kazem, video sam jednu lancia deltu koja mi se svidja pa pravim neke kombinacije, zato sam pustio oglas. Videcemo sta ce da ispadne na kraju...
                      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

Ipak si rešio da pokušaš? Jbg, nije lako, znam. Elem, verujem da će za ove pare brzo da bude prodan, pošro sam pre godinu dana prodao za 3300 isto R 19, al sa 1.7 motorom, bez ikakvih dorada, i bez TNG-a...a dobro znamo da od tada cena tog godišta nije padala....

Sretno!

Comment

• Zloca
                          CBC Senator XXL
                          • 21.12.2005
                          • 510
                          • Novi Sad
                          • Astra bertone turbo

Ma meni bi trebalo zameniti prednji branik jer ovaj sav ochotan, zato bas i ne guram neku cenu.
                          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Kenno
                            CBC Senator XXL
                            • 21.08.2006
                            • 460
                            • Zenica, BiH

Meni sa 195cm i 90kg je puno ugodnije u yugiću nego u renou 4, a i reno se više naginje (ili barem samo ovaj u kom sam se vozio) pa mi se taj osjećaj ne svidja.

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Naginje se ko lud ali nece da se prevrne tako lako

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nyz3eAbZC2g[/youtube]
                              Vidi kako pici ko popizdeo

Comment

Working...
                              X