Kupovina m3 e36

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hagor
    CBC Senator XXL
    • 05.12.2007
    • 362
    • Krusevac

Kupovina m3 e36

dakle zesce se razmishlajm o kupovini ovog auta, pa ako neko zna neshto vishe o njemu ili uopshteno o m3 e36 nek kaze

prvenstveno me interesuje odrzavanje, potroshnja, registracija

uglavnom evo malo o autu...

Cena: 7.500 EUR ( fiksna )

Godi
    BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
  • Gruja
    CBC Senator XXL
    • 09.02.2006
    • 614
    • Bgd
    • Alfa 75 TS

Za pocetak obrati paznju na volan.
    Mislim da se '96. ovaj volan nikako nije ugradjivao u M3 ali neka neko strucniji to kaze... Moguce da je ozbijno tresnut... Sta vise, koji je auto u pitanju, izvesno je...
    Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• dadok
      CBC Član
      • 01.11.2008
      • 43
      • nis

Ono sto mogu da primetim sa slika je to da je auto jako izvozen i najverovatnije lupan od napred ali ti najbolje znas kakav je ako si ga video uzivo a ono sto mi je zapalo za oko je to da bi verzija 3.2 morala imati crveno polje od 7400obrtaja a ovaj je na 7000 kao model 3.0 286ks i drugi detalj je skoro 100% mora imati duple air bagove ako je pravo 96.god i drugaciji volan a o drugim detaljima ce ti reci neko vise strucniji.

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Ovde mi ni
        http://www.bmw.tv

Comment

• hagor
          CBC Senator XXL
          • 05.12.2007
          • 362
          • Krusevac

hvala svima na pomoci i komentarima, inace odustao sam od ovog auto iz vise razloga shto su mi naveli clanovi foruma a i cuo sam se sa likom koji ga je gledao i kaze da je u shit stanju, tako da idemo dalje...

hvala josh jednom pozz

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Ne tako davno razmisljao sam o E36 M3, pa cu sebi dozvoliti na citiranje PP:

U svakodnevnoj voznji nije nista komplikovaniji ili zahtevniji nego bilo koji drugi E36. Potrosnja po gradu je 17-18l realno, nekad i vise - one lovacke price o 10l u gradu necu ni da komentarisem...Na otvorenom putu oko 13l. Kvarovi? Kakvi kvarovi? Smesko VANOS mora da je PERFEKTAN, ne sme da zvecka, znali su da crkavaju, i ako je menjan i nije uzupcen kako treba, auto jako slabo vuce. Ne sme da bude nikakvog kuckanja na leru, cesto se desi da vlasnici skrtare na ulju (IKSLJUCIVO Castrol ide u taj motor, i SAMO Castrol...) pa lezajevi zaribaju ocas posla. Kvarova nema nekih specificnih, osim sto je trap (iako prilicno cvrst) ipak malo osetljiv na nase rupcage. Takodje pate od poznatog problema svih E36, a to je pucanje oslanjanja zadnjih amortizera na koseve, ovo mora da se proveri. Nosaci motora, menjaca i diffa moraju da su perfektni, znaju da crknu od gazenja, proveriti. Kocnice vlasnici jako cesto znaju da uniste, nimalo jeftine za zamenu. Kvacilo traje 60-ak hiljada, NE sme da kliza, znak gazenja takodje ako ne hvata kako treba pri ostrijem saltanju. Nesto buke iz menjaca na leru sa pustenim kvacilom je normalno, taj menjac je NEPODERIV ako se koristi propisano ATF ulje. 5-brzinac je malo slabiji ali generalno su pouzdani. Naravno, rekoh da je normalno da MALO zvekece, ako ronda kao da jede eksere, pitaj vlasnika sta je sipao od ulja - ako je BILO sta osim ATF II unutra, zaboravi.

3.0 su imali problem sa Nikasil hilznama, ovo ako nije sredjeno, zaboravi, lek je zamena celog motora. Inace, ja bih radije izbegavao 3.0, nece te oduseviti...radije nadji dobar 3.2, ali takvi su retki kao zablje dlake...Smesko

Sretno Mig
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• scarab26
              CBC Senator XXL
              • 27.09.2006
              • 353
              • bgd

viedo sam danas ovaj m3 pored smederevskog puta na nekom stovaristu kod skretanja za vincu (terao sam prikolicu na vagu)

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Ovaj M3 deluje ok na slikama.

Nekako mi je realnija ova cena od 8.000 eura za 93. godiste nego 7.500 za 96.!
                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• dadok
                  CBC Član
                  • 01.11.2008
                  • 43
                  • nis

Ne pali coveka taman je odustao od kupovine
                  E ovaj lici na nesto odnosno u mnogo boljem stanju je i kompletniji od onog prvog bar ovako na slikama nema neke vece zamerke i ako je za verovati vlasniku sto je napisao o njemu ali nista dok ga detaljno ne pregledas da ne bude posle

Comment

• hagor
                    CBC Senator XXL
                    • 05.12.2007
                    • 362
                    • Krusevac

ko odustao, ja, neeee, gledam ja m3-ojke josh uvek, nego dao bog sve neki lesevi, ovaj sa oglasa je dobar, mada i on ima neke nedostatke citao sam o tome na bmw forumu, inace gledao sam skoro m3 jedan beliem shto je uciganisan na spoljashnjosti, nego mu motor lossss, inace cena 6000e

Comment

• fantom
                      CBC Senator
                      • 24.06.2005
                      • 218
                      • Subotica
                      • Fiat 500, StreetKa

Taj plavi m3 je dugo bio auto od "Cubike" sto drzi masinsku radionicu "Cubi" u Ns, al jako, jako dugo, dolazio je na Miseluk...posle toga je bio negde na jugu, mislim da je vlasnik bio registrovan na Bmw forumu, bilo je nekih "intervencija" oko motora, ali ne znam kakav je auto...video sam ga pre par meseci ovde kod mene u Su...
                      Old school...

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Hagor. M-a nemoj da gledas ispod 8 hiljada. Sve sto mislis da je povoljno to sto gledas ce ubrzo preci cenu skupljih.
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ///M_Power
                          CBC Senator XXL
                          • 05.05.2008
                          • 335
                          • Beograd - Minhen

Mislim da nema dobar m3 e36 ispod 10000 evra...
                          Ovo se odnosi na model sa 3.2 motorom, koji bih jedino i preporucio.
                          Auto je pouzdan, i odrzavanje je prihvatljivo pod uslovom da je auto koji kupis redovno odrzavan a ne zapusten.

Comment

• jonicalfa
                            CBC Veteran
                            • 14.10.2007
                            • 128
                            • Sm.Palanka

Sto znate da ubijete coveku volju...prijatelju ako ti se svidja tebi, licno tebi pazari auto, ispuni sebi zelju.Nek on bude lupan, menjano ovo menjano ono, pa neces ti da ga kandidujes za BMW muzej.znas li kad je bila 94 -95 98god. neki sa foruma nisu imali ni dozvole. Zamisli sebe da budes vecni rob nekog auta, stvarno mislis da neko ima neke koristi sto neko kaze, ej onaj ima sve kao sto je iz fabrike izaslo. To je relativno kao sto ces dobiti na nekoj igri na srecu. Ove godine sam promenio iz zadovoljstva dve alfe, 75 i 155, peugeot 605 3.0 - bmw e34, nisan 200sx, renault laguna, mecka coupe 124, a da i vw corado.Dakle volim automobile nisam ljubitelj samo jednog, da bi znao nesto o njima moras ih bar vise provozati ili imati. Ako ti se nesto svidi a imas pare pazari, nemoj bas mnogo da se sekiras da li je neko promenio volan, ili rucicu menjaca ili sl...

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Uz duzno postovanje, ali lupas.
                              Ako uzimas auto kao sto je M3, gledas da uzmes sto bolji i ocuvaniji primerak, ne zbog muzeja, vec zbog cene odrzavanja.
                              Raspitaj se koliko kostaju samo kablovi za svecice za ovaj auto, a recicu ti da ne postoje zamenski.
                              Verovatno isto vazi i za ostale delove, ali za ovo znam provereno.

I da... Ovako nesto trazis da bi vozio i uzivao, a ne gustirao 15 dana i promenio, a i nesto sto ima oznaku M tesko menja vlasnika, a cena tu ima veliki uticaj.

Comment

Working...
                              X