RENAULT Megane II 1.5 dCi 80 KS 2005.g. - Pomoc pri kupovini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Megane II 1.5 dCi 80 KS 2005.g. - Pomoc pri kupovini

Mislim da naslon imaju svi megani.

Nek ti je srećna kupovina! Seti nas se i okači par sličica, da ga vidimo!

Comment

• Rins
      CBC Član
      • 23.09.2008
      • 39
      • BG

Nemaju svi naslon za ruke-provereno, tj confort authentique po pravilu nema ali meni se zalomilo i to i digitalna klima koju nekad ni expression nema.

U svakom slucaju prezadovoljan sam kako na papiru sve izgleda ali videcemo kako ce biti kad stigne...

Inace slika koju sam stavio par postova iznad je slika mog Megana. Predstavicu ga cim mu skinem to chudo od retrovizora

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Znam da je to slika tvog megana, ali i nije baš nešto korisna... Samo ti njega slikaj kad stigne, sa ili bez retrovizora.

Comment

• Rins
          CBC Član
          • 23.09.2008
          • 39
          • BG

Video sam auto i stvarno sam prezadovoljan. Sve je bas onako kako ga je covek i opisao uz napomenu da je unutra stvarno fenomenalno ocuvan sto je po njegovim recimo zasluga voznje po autu putu. Motor smo ja i buraz malo sagledali i jedino sto sam mogao laicki da primetim je neka "prasina" koja je po njegovim recimo normalna jer je posledica oksidacije. Tu zamascenost koju si pominjao nisam primetio.Na leru radi mirno i uopste govoreci deluje mi prilicno kultivisano u odnosnu na dizel na kojem sam ja polagao voznju ( 1.9 sdi). Takodje mi se ucinio malo tvrd ali razlog je verovatno sto su gume na 2.4 jer je upravo dosao sa autoputa. U sredu zavrsavam sa carinom pa cu da ga odvezem u servis da uradimo kaiseve i pumpu i filtere i ulje. Otkrio sam jos neke sitnice koje mi se svidjaju-recimo naslon za ruke pozadi, senzori za kisu.. Sve u svemu izgledom sam prezadovoljan ali ono najvaznije ostaje da se vidi...

Naravno odredjena ulaganja su potrebna- tacnije trebace mi nove gume, verovatno cu uzeti sve cetiri nove. Ako neko ima predlog rado bih ga cuo- mislim da je u pitanju 195/65/R15 a uzecu letnje gume jer po snegu ionako necu voziti a i ne verujem da ce ga biti mnogo ove godine. Da sumiram treba mi udobna letnja guma, brzinski index ne mora da bude neko besnilo jer ionako necu prelaziti 130kmh. Ne znam koliko vredi da se isprsim za neke top gume tipa Michelin, Bridgestone- vise sam za neku racionalniju kupovinu od recimo 50-60 eu po gumi.

Comment

• pmilovanovic
            CBC Član
            • 24.10.2008
            • 18
            • Čačak

Preporucujem ti michelin energy. Sad sam prednje gume skidao da bi stavio zimske i video sam da su izuzetno mekane. Inace su proizvedene u Italiji. Sa njima je dosao iz Francuske. Pozdrav.

Comment

• Rins
              CBC Član
              • 23.09.2008
              • 39
              • BG

Hoces reci da su mu to fabricke gume? Mislim da moje nisu Michelin ali nema veze. Znaci Michelin energy saver? Ali to ide na nekih 100 eu po komadu a meni se nesto ne daje 400eu za gume tek tako u komadu-nesto mi to para usi al ajde razmislicu.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ako si za moje mišljenje, michelin energy su jedne od najgorih guma sa "poznatim imenom". Imao sam ih na staroj laguni. Bolje od njih su bile i barum bravuris, koje su jeftinije. Uostalom, pogledaj malo testove po netu.

Nemoj da se zezaš i da kupuješ neke jeftine gume, a posebno ne neodgovarajućeg brzinskog indeksa. Auto koji si kupio je brz i težak, ima jake kočnice i sa lošim gumama je prava opasnost u saobraćaju. U inostranstvu osiguranja ne priznaju štetu ako imaš gume slabijeg brzinskog indeksa od fabrički preporučenog, a što se zakona tiče, to se smatra neatestiranom prepravkom. Na žalost, to kod nas još uvek nije tako, ali se nadam da će biti.

Moj savet - goodyear hydragrip.

Comment

• Rins
                  CBC Član
                  • 23.09.2008
                  • 39
                  • BG

Sad citam kako je taj hydragrip strasno bucan mada ne znam koliko se to moze primetiti pored 1.5dci. Ljudi preporucuju Bridgestone Turanza ER300 cini mi se.

Comment

• gordi014
                    Moderator
                    • 02.10.2004
                    • 1049
                    • Valjevo, Srbija
                    • PEUGEOT 206 XS 1.6

Test 2008
                    Sommerreifen 195/65 R 15 V
                    Detailinfos durch Klick auf den Reifen

Im ADAC Reifentest: 16 aktuelle Modelle der Dimension 185/65 R15 für viele Kleinwagen. Die Gesamtbilanz ist positiv – bei den Reifen mit kleineren Schwächen lohnt ein Blick in die Detailbewertung.

Test 2008
                    Winterreifen 195/65 R 15 T
                    Detailinfos durch Klick auf den Reifen

Schnee, Eis, Nässe oder trocken-frostiges Wetter: Wer meistert die unterschiedlichen Bedingungen am besten? 16 aktuelle Reifen für Autos der unteren Mittelklasse im ADAC Test.

Comment

• Rins
                      CBC Član
                      • 23.09.2008
                      • 39
                      • BG

@gordi gledao sam taj adac-ov test zato i pricam. Al sad kako je evro skocio plasi me da ce taj bridgestone da ide na 9-10000.
                      Treba ipak ostati na zemlji i ne podleci bolesti zvanoj konzumerizam. Nikakve top performanse mi ne trebaju-samo prosecno udobna i sigurna guma za pristojnu cenu, naravno adekvatna automobilu koji kupujem i mom stilu voznje koji jos nije formiran ali ima nagovestaja da ce biti polupenzionerski. Ova Yokohama C bi mozda odradila posao, mozda cak i neka jeftinija.

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Rins
                        Sad citam kako je taj hydragrip strasno bucan mada ne znam koliko se to moze primetiti pored 1.5dci. Ljudi preporucuju Bridgestone Turanza ER300 cini mi se.
                        Ne bih znao... Imam hydragrip na staroj laguni, benzincu i nikakvu buku nisam primetio. Guma je stvarno sjajna, i po suvom i po kiši.

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Meni posao zavrsava i tigar, a uz to je i jeftin.

Comment

• Rins
                            CBC Član
                            • 23.09.2008
                            • 39
                            • BG

Ljudi dajte neke predloge za servis. Meni buraz ide u neki servis Mijatovic u Visnjici i prilicno je zadovoljan- okrenuo sam ih i dali su mi ponudu-
                            Za ruke traze 9000din za veliki i mali servis.
                            Materijal za mali servis je 8200 ( osim ako ne bude bilo potrebno da se stavlja neki filter sa senzorima koji je 3000 din skuplji).

Dajte i preporuku za pumpu- cuo sam hvalospeve o Mol-u ali me zanima da li ima smisla sipati ovaj novi eurodizel za euro5 motore?

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Ja kombinujem MM Rajkovic i Reno Sava, zavisi gde mogu pre da uletim na servis, posto su uglavnom guzve. Nijedan servis nije savrsen, i cene cesto umeju prilicno da se razlikuju od servisa do servisa za istu stvar, tako da ja licno ne znam sta bih ti preporucio - ova dva servisa su po meni OK, i sto se tice cene i sto se tice usluge. Premda, hvala bogu, nemam neka detaljnija iskustva sa servisima.

Comment

• eto tako
                                CBC Član
                                • 05.11.2008
                                • 66
                                • Montenegro-Podgorica

Posto sam se i ja bacio na potraznju i kupovinu istog eto mogla bi ova tema da se digne jos malo pa da mi kazete zasto svi mislite da je bolje uzeti 1.9 a ne 1.5 i koje su sve prednosti osim jacine. Registracija i potrosnja goriva znam da je malo veca,a ima li razlike u servisima tj djelovima ? Sta mi je sve bitno da pogledam osim turbine i toga je li ex van,sto sam vec naucio.

Unaprijed zahvalan,DD.
                                ''Sve se vraca sve se placa''

Comment

Working...
                                X