Best Buy - 20.000 eur

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Caesar
    CBC Član
    • 28.01.2009
    • 13

Best Buy - 20.000 eur

Pozdrav svima. Vec neko vreme pratim forum pa evo i mog prvog posta/teme.

Kako je ova finansijska kriza dosla time je i prodaja novih kola naglo opala, pa sada ima dosta popusta na vozila koja su im ostala na lageru. Sta kupiti do 20.000 eur? To je koliko imam i stvarno ne mogu ni cent preko toga. Ja cu vam napisati izmedju cega se razmisljam pa vas molim da mi pomognete sto pre da se odlucim. Svaka sugestija i savet su dobro-dosli.

Opcije o kojima razmisljam:

1. Novi Ford Focus 1.8 TdCi 115 ks
    Cena: 18.700 eur
    Oprema: Trend
    Dodatna oprema:
    -Paket za pushace
    -Centralna konzola sa naslonom za ruku i pretincem
    -Zadnji parking senzori
    -16" Alu felne
    -Comfort pack 3 (dvozonska klima, svetla za maglu, tempomat, kozni volan, senzor za kishu, prednja svetla sa auto nivelacijom i follow me funkcijom, retrovizor sa funkcijom auto-zatamnivanja)
    Duzina: 4342
    Sirina: 1840
    Visina: 1497
    Tezina: 1229kg
    Potrosnja po gradu: 6.7l

2. Seat Leon 2.0 TDI 140 ks
    Cena: 18.500 eur
    Oprema: Style
    Dodatna oprema:
    -MF volan + 2 dodatna zvucnika, pushacki paket, dodatno zatamnjena bocna i zadnja stakla, parking senzori pozadi
    Duzina: 4315
    Sirina: 1768
    Visina: 1458
    Tezina: 1315kg
    Potrosnja po gradu: 7.4l

Oba modela imaju dosta opreme i u tome su jako slicni
    Takodje, focus ima migavce na retrovizorima (sto volim) i unutrasnjost je daleko bolja nego kod Leon-a.
    Isto tako Leon je model iz 2006 tako da se uskoro ocekuje i nov model, dok je focus star 6 meseci. Izasao je sredinom 2008.

Mozda mozete da mi preporucite i neki drugi automobili do 20.000 eur posto za vise nemam.
    Ja trenutno vise naginjem ka Focusu ali bih voleo da cujem vas.

Unapred Hvala!
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Best Buy - 20.000 eur

prvo pravila foruma neka da se ispostuju pa onda sve ostalo!!!

od ta dva svakako ford ,ali imas i mazdu 3 i mazdu 6 za 20000e,naravno tu su ti i jos nissan qashqai,toyota auris (ja bih nissan uzeo,toyotu ili mazdu 6).....
    za nissan 1.6motor 115ks,imas i 1.5dci ali on je 21000e
    oprema:bluetooth ,klimu,frizider,komande na volanu,edb,abs,esp,servo...ma idi na radulovic group pa pogledaj u opremi sta sve ima
    mazda je 1.8 benzin

toyotu i dizel imas za te pare u dobroj opremi
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Jesse Jane
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 355
      • Zemun

Kia Ceed ?
      Kolika je garancija na Focus?
      Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Caesar
        CBC Član
        • 28.01.2009
        • 13

Hvala na odgovorima...

@ srdjannissan
        Sto se toce mazde 6, ona je 21.790 sa dosta slabijom opremom...a to mi je stvarno mnogo i to u benzin varijanti. Pogledacu danas Auris

@ Jesse Jane
        Nekako mi se kia ne svidja bas toliko, a mislim da kasnije pri prodaji lakse idu Ford i Leon
        Sto se tice garancije nisam pitao, ali mislim cak 3-4god

Mozda jos necije misljenje...?

Comment

• r1cer
          CBC Senator XXL
          • 22.01.2006
          • 363
          • Beograd

Ako nemaš problem što na znaku piše kia, razmotri 2.0 dizel verziju. Prodavao se i golf 5 1.9 tdi sa solidnom opremom za 19k. Što se tiče dva automobila što si naveo, kao što si rekao ford ima bolji enterijer ali je zato motor u seatu znatno jači pa ti vidi šta ti je bitnije. Polu suv polu auto koji nit je dobar za teren niti leži kao običan auto, diskutabilnog izgleda sa 1.5 motorom francuske izrade i imenom KAŠKAJ ja ne bih razmatrao. Ja bih ti preporučio da sve automobile koje razmatraš odvedeš na probnu vožnju i vidiš koji ti najviše leži jer to je ono što je najbitnije.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Za par meseci me ceka slican posao kao i tebe, da biram nesto slicno, doduse budzet ce biti nesto siri. Prirodno, vec sam poceo da razmisljam o tome.

Necu da delim savete, nego cu napisati par pitanja koja mene muce, mozda pomognu u odluci:
            - Servisna podrska? Strucnost ovlascenih servisa, dobavljivost delova (lager), zakazivanje, broj ovlascenih servisa...
            - Dizel ili benzinac? Nesto sam gledao razliku u cenama izmedju dizel i benzinskih varijanti, pa me to zbunjuje, kako u kom cenovniku - recimo za hondu accord je to islo preko 4000 eur. Opet u nekim cenovnicima, gotovo da je nema.
            - Cena redovnog odrzavanja u ovlascenom servisu (zbog garancije); dizel vs. benzinac u smislu cene redovnog (i kasnije vanrednog) odrzavanja, ukupni troskovi posedovanja i eksploatacije odredjenog modela u prvih n godina?

I moram da priupitam: Koja se to mazda 6 nudi za 20.000 evra? To mi zvuci kao odlicna cena za taj automobil.

Comment

• Caesar
              CBC Član
              • 28.01.2009
              • 13

@r1cer

Hvala na pomoci. Skroz si u pravu, danas posle posla idem da probam I jedan I drugi I da vidim sta mi vise lezi.
              Sto se tice motora koji god da kupim bice isti/jaci nego sto trenutno vozim. Imam Lagunu 2001 1.9dci 110ks. Kao sto rekoh vise vucem ka Focusu zbog vise stvari:
              - Manja potrosnja (nije toliko bitno ali da se napomene)
              - Model se pojavio u Maju 08’ vs Leon koji je izasao 2006 tako da vrlo uskoro ce izaci nov
              - Laksi za prodaju kasnije
              - Bogatiji enterijer
              - Za nijansu visi nivo opreme
              - Malo veci gepek
              - I ono sto je najvaznije (proverio sam danas) 4 godine garancije vs 2 god

Opet prednosti Leon-a su to sto je mnogo lepsi spolja, jaci motor, jeftiniji delovi.
              Kada kupujete nova kola ne ocukejete bas mnogo kvarova mada….

@CikaKure

Najjeftinija mazda 6 1.8 benzin je 21.790 sa dosta nizim nivoom opreme u odnosu na Leon I Focus, tako da mazdu za 20k ne mozes da kupis…

Hvala vam na odgovorima I pomoci

Ako ima jos neko da da poneki savet, informaciju, misljenje bilo bi lepo…

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

Originally posted by r1cer
                Ako nemaš problem što na znaku piše kia, razmotri 2.0 dizel verziju. Prodavao se i golf 5 1.9 tdi sa solidnom opremom za 19k. Što se tiče dva automobila što si naveo, kao što si rekao ford ima bolji enterijer ali je zato motor u seatu znatno jači pa ti vidi šta ti je bitnije. Polu suv polu auto koji nit je dobar za teren niti leži kao običan auto, diskutabilnog izgleda sa 1.5 motorom francuske izrade i imenom KAŠKAJ ja ne bih razmatrao. Ja bih ti preporučio da sve automobile koje razmatraš odvedeš na probnu vožnju i vidiš koji ti najviše leži jer to je ono što je najbitnije.

brate,da znas bolje ne bih tako pricao, qashqai je jedan auto koj ije razgrabljen kada se pojavio (sigurno zato sto je los) sem toga,jedan od automobila koji je dobio najvise poena na euro ncap testu ikada.
                Ja mislim da za nase uslove,taj auto je potpuno odgovarajuci zbog svih nasih puteva i stanja puteva,sem toga ima i 1.6 varijanta kao sto sam napisao i sigurno nije los u lezanju.

nemoj nikako da uzimas auto kome stize zamena vrlo uskoro kao golf5,sestica ce biti mnogo bolja i jevtinija ,a mislim da sam ih video kod nas negde da se prodaju. Razmisli i o hondi civic,naravno o mitsubishi lanceru ovom novom modelu..

A ako si malo mudar ,ti kod dilera mozes da izvuces i neki popust,500-1000evra nije za baciti,uz malo ubedjivanja. radije bi ti skinou cenu nego neprodao auto pogotovo sada....Jos ako dajes u kesu onda je popust zagarantovan.Ali je diskutabilno ta kupovina novih automobila,ti na njega kada nakacis tablicu cena ti je odmah 15% manja...
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Originally posted by Caesar
                  @r1cer

@CikaKure

Najjeftinija mazda 6 1.8 benzin je 21.790 sa dosta nizim nivoom opreme u odnosu na Leon I Focus, tako da mazdu za 20k ne mozes da kupis…
                  Tako sam i ja procitao, pa zato pitam koja je to mazda 6 i gde za 20.000 . Cak i na tu cenu od 21.790 treba dodati 500 eur za metalik boju, ako se dobro secam pa to sve prelazi 22.000 (odnosno 10% vise od pomenute cifre). Bilo bi mi nelogicno da je slicne cene kao Focus i Leon, jer je ta Mazda 6 za broj veci auto od ta dva.

Comment

• little
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 912
                    • BGD
                    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Da li si razmišljao o Opel Insigniji? 1.6 Košta 20.900e, ima 115KS, čak ni oprema nije loša (za te parice ide ono standardno: ABS, Klima, airbagovi, podazači, muzika...)

Oko 20.000 e su još i:
                    Epica (2.0 16V, 142KS cena: 20.546e),
                    Sitroen C4 (početna je oko 15.000e),
                    Dodge Caliber (1.8SE, 17.950e),
                    Mazda 5,
                    Škoda Octavia...
                    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Focus novi model kreiran sredinom 2008 ? Jest, ali nove lajsne, oblik farova i tako to... U sustini je to isti auto kao i model iz 2007... Nemoj da te to prevari...

Na strani Leona je 140 KS... Izgled je do ukusa, pa o tome necu, garancija nije nebitna... Ali se raspitaj o realnim iskustvima sa te 4 godine Forda...

Koliko dodje Altea ? Ona ima jos i vise prostora unutra, ako ti je to bitno...

Trebas li dizel uopste po kilometrazi, i kolike su razliku kod istih modela u odnosu na benzince...? Nalozi se na cjenkanje do bola, moze se skinuti par % cijene...

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Skoda Oktavia A5 1.9 TDI je sad 17.600e, a predpostavljam da je 2.0TDI oko 19.500e bar tako bi trebalo da bude, jer navode popust od 3000e.Inace izasla je i restayling Oktavia koja izgleda dosta bolje i prefinjenije od aktuelne, al ne znam cenu za nju i da li je pocela da se prodaje kod nas. Po meni sasvim solidan porodicni automobil sa velikim gepekom.
                        Toyora Corolla 1.6 b je oko 20.000e, treba proveriti cenu dizela ali tu je negde, a isto kao i Oktavia fin porodicni auto.
                        Auris 1.4 d4d 90KS je 17.800, e sad da li imaju 2.0d4d na akciji ne znam, ali se verovatno uklapa u cenu.

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

ako moze opel insignia da se kupi ja bih nju uzeo http://www.topspeed.co.yu/content/view/708/60/ pa to je klasa iznad focusa i leona, i to je potpuno nov model, a oni su vec stari modeli...

mozda ne bi bilo lose ni da sacekas sajam automobila, bice popusta, pogotovo s obzirom na ovu krizu, pa ces verovatno za 20k moci da biras mazda 6, avensis, honda accord, citroen c5, insignia, ford mondeo, uz neki popust svi bi mogli da kostaju oko 20k, eventualno 21k.

Comment

• Caesar
                            CBC Član
                            • 28.01.2009
                            • 13

@Dren

Po izgledu se ne mogu porediti to si u pravu. Leon je daleko lepsi. Sto se tice dizel vs benzin to trenutno nemam da biram posto I Seat I Ford imaju tih par modela, na lageru I zato ih prodaju jeftinije (ako se moze reci da je jeftinie)

@subicd

Hvala za predlog. Pogledacu Ocatviu. Sto se tice toyote, na stranu njihov kvalitet, koji je nadaleko poznat, spolnji izgled skoro svake toyote, po meni, je nekako daleko losiji od ostalih konkurenata. Tipa nova avensis vs Nova Honda Accord vs Mazda 6. Meni je Toyota dizajnerski jako “ruzna” u odnosu na ostale. O ukusima ne treba diskutovati, to je neko moje misljenje, tako da mi Toyota u svakom pogledu otpada…

@marko011

Mislim da si totalno u pravu. Mozda je bolje sacekati pa videti. Vidno je da je prodaja novih automobila stala usled krize, tako da nije zgoda sacekati sajam gde se mogu ocekivati veliki popusti. Taman do tad moze se skupiti I koji dinar vise, pa bi mogao I da predjem u kategoriju do npr 22k eur…itd….

Zvao sam Opel Insignia ide od 22.000 eur

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Originally posted by Marko001

mozda ne bi bilo lose ni da sacekas sajam automobila, bice popusta, pogotovo s obzirom na ovu krizu, pa ces verovatno za 20k moci da biras mazda 6, avensis, honda accord, citroen c5, insignia, ford mondeo, uz neki popust svi bi mogli da kostaju oko 20k, eventualno 21k.
                              Osnovne verzije modela koje si ovde naveo, vec kostaju vrlo blizu tih 21.000 eur. Problem je sto prvi sledeca verzija opreme kod vecine tih modela najcesce kosta po nekoliko hiljada evra vise. Primer je da je avensis sa 1.6 motorom kostao 22.700 (terra, 1.6 motor), a prvi sledeci u luna opremi (i motorom 1.8, 1.6 je bio nedostupan u toj opremi) 26.900. Nemam cenovnik za novi model aven****. Kod mazde je razlika u ceni na istom motoru 1.8 nesto manja 1.500 eur, kod forda je jos manja. Accord je ozbiljno skuplji, za citroen C5 ne znam.

Bilo kako bilo, cekanje nekog popusta i smanjivanje cene je potpuno logicno u godini recesije.
                              Pitanje je koliko ti je bitno da dobijes neki up to date model, jer kupovina (sa lagera) modela koji je vec zamenjen novim ili onoga za koji se ceka zamena moze biti finansijski izvanredan potez. Ali ne samo to - raspolozivost delova na trzistu je svakako bolja nego za neki potpuno novi auto, a kroz 3 godine, kad garancija istekne - to bi trebalo biti jos vise izrazeno.

Comment

Working...
                              X