Best Buy - 20.000 eur

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trizex
    CBC Član
    • 14.06.2008
    • 57
    • Shumice

Re: Best Buy - 20.000 eur

Dobro zvuci ovo sto ti je vec predlozeno, da pricekas malo neki sajam, jos neki popust, pa da probas da uklopis u svoju racunicu. Sto se tice Focusa, 2 prijatelja ga imaju, jedan 1.4 s osnovnom opremom, drugi 1.8 diesela s 90 ks i malko jacom opremom, obojica bez zamjerke, i jedan i drugi su vec presli po 30tak hiljada, i nikakvih problema.

P.S. Insignia izgleda kao svemirski brod, predobro

Comment

• srdjanissan
      CBC Senator XXL
      • 20.11.2008
      • 720
      • beograd

Sta ste svi zapeli sa tom insigniom? Opel je posle dosta godina uradio jedan solidan auto i odmah je on najboljii auto,sve te stvari su drugi odavno uradili kao npr citroen,honda,mazda,lexus...i mnogi drugi,po meni je mazda auto koje je mnogo lepsa od opela,onako deluje kao da grabi asfalt napred zadnji deo mazde daleko lepsi,cak opel i mazde imaju slicne linije,kao i sve ostale limuzine koje su izasle u poslednjih godinu dana se su vise manje slicne.

Jeste veliki napredak za opel i sve to ali dzaba im to kada su sa amerima udruzeni.

PS danas sam uzivo video novi avensis i koliko god mi na slikama delovao ruzno uzivo je bio vrh,pogotovo u beloj boji.

Sem toga,ako oce moze da saceka i novi megan koji je izasao bice i on na sajmu sigurno.
      kad koči,cepa gume i prevrće se!
      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• trizex
        CBC Član
        • 14.06.2008
        • 57
        • Shumice

Zapravo za Insigniu pojma nemam kakva je, pogotovo o kvaliteti izrade govorim, samo da djeluje stvarno lijepo. A mazda 6 je prica za sebe, prelijep auto, i kada bi se uklapao u ovu cifru definitivno bi bila moj izbor, igrao sam se s jednom gdje mi drugar radi u salonu, odlicna je.

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

kada je izasao novi accord pomislio sam to je vrh auto a onda sam pogledao accorda pored mazde 6 i video da nije to to i da je mazda za nijansu lepsa (po meni)
          u svakom slucaju,kao sto sam rekao mozes da uzmes auto pola godine-godinu staro za par hiljada evra manje ali vece klase,sto bi ti bilo pametno..jel ti kad kupis auto i npr oces da ga prodas,on ti automatski manje vredi 15% jer svako kome bi ti hteo da prodas auto po skoro ceni koliko je nov,ce kupiti novi.Jedino ako navatas popuste i to ,drugacije nista.

evo ja hocu da uzmem x traila novi model koji je nov kod nas preko 35000e u full opremi,isti takav koji je star godinu+ dana i presao oko 20000km ja cu uzeti za 10000e manje,i ti vidi na godinu dana si izgubio 10000e!

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Tako je to uvek bilo, najvise se gubi na novom automobilu tj. u prvih par godina mu najbrze pada cena, a posle vec mnogo sporije.

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Srdjane, ti vec po drugi put insistiras da ti je Mazda 6 lepa/lepsa.

Dalje, kupovina auta za klasu iznad planiranog, ali polovnog, moze sa sobom da povuce i neke vise troskove, na koje covek mozda nije spreman. Da se ne udaljavamo od teme, covek je u prvom postu sugerisao da gleda nov auto.

Comment

• Schumacher89
                CBC Član
                • 28.11.2008
                • 33
                • .......

Caesar po meni bi bolji izbor od Seata i Forda bio Peugeot 308 u 1,6 HDI varijanti sa 110 KS-a (ili benzinska verzija sa 1,6 i 120 ks ) u Confort pack-u tj ima klimu , cd player , el podizace prednjih stakala (u verziji sa 5 vrata ) , ABS , servo ... to je od bitniih stvari .... Naravno tu je i skuplji 2,0 HDI sa 140 KS-a ... argumenti za kupovinu 308-ice su da je noviji model od Leona i vrhunski dizajn u svojoj klasi ...

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

koje vece troskove ,leba ti.uzima automobile iste kubikaze i iste komplikovanosti samo veceg "pakovanja".Koliko to skuplje moze odrzavanje da ga kosta?Redovan servis mog nissana u koga staje 7,5l ulja ,koji je terenac,koliko je pravljen da traje i izdrzava vece napore ,sa motorom od 2.7l zapremine nikad nije bio skuplji nego ovde sto ste vi pisali za ceed npr.... u ovlascenom servisu sa 2godine svoje starostii.I onda mi ti pricas kako veci auto vise troskova za sobom,da ako ima motor od 2000+kubika ili neki auto koji je tipa lexus,mercedes,infiniti,bmw,rols royce,maybah,porche itd.........ima smisla ali na istim motorima i istoj snazi samo vecim automobilima,to nema smisla ,a za polovan ja mislim da vredi da das 3,4,5t evta manje i da ulozis u servis taj prvi (vec ako nema servisnu ili nisi siguran nesto) 500e ,nije kao da kupujes macku u dzaku ili auto star 6,7 godina pa ne znas ko ga je vozio,koliko njih koliko je presao itd
                  dosta off-a

Stoga ,kao sto sam rekao od one 2 njegove varijante focus,a od ostalog sto sam gore spomenuo pa nek vidi ,bar danas ima da bira automobila mnogo.
                  i jedan + za 308

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Leba mi, ja se necu raspravljati sa tobom, dok ne pronadjes gde sam napisao bilo sta o redovnom servisu, koji si ti u svom poslednjem postu uveo kao kategoriju za poredjenje.

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Sto se tice focusa,za sad ima sve moje preporuke,doduse ja ga imam samo dva meseca ali za to vreme nisam pronasao neke zamerke.Moj je benzinac 1,6 isto trend oprema+sport pack+dvozonska digitalna klima.Auto je jako lepo uradjen unutra i na najvecim minusima nije nista krckalo itd.Sto se tice same voznje isto bez zamerki mada mu to svi i isticu kao jednu od prednosti.Moj je malo tvrdji ali to je zasluga sportskog vesanja,cak je i nizi nekih 16mm od standarde verzije.Ako si vec resio da uzimas dizela mislim da je bolja varijanta 1,6 dizel od 110 ks.To je PSA motor i u praksi se dosta bolje pokazao od fordovih dizel motora.Ja ga imam u mazdi 3 i auto se ponasa odlicno sa tim motorom,cak sam prijatno iznenadjen prformansama.Po recima prodvca u grandu taj dizel im se najvise i trazi.
                      Btw kavi su popusti sad u grandu?
                      Ja sam mog pazario u novembru na onoj akciji i tad su stvarno bila velika snizenja,a verujem da ce ih biti jos ne samo kod granada.Vidim da neko spominje citroen c4 sa pocetnom cenom od 15000eur, u novembru je c4 benzinac sa brdo opreme(digitalna klima,tempomat,felne...) bio 15300eur,tako da ne verujem da su cene sad mogle mnogo da odu gore,odnosno nije se nista bitno promenili od tad i dalje su puni svi evropski lageri.
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

navodim ti primer famoznog ceeda (smatram ga za dobru opciju novog auta do 14-15000e,za preko ne),tako da ti troskovi koje spominjes nisu toliko drasticni i ne gubi mnogo para i ne daje u startu jer kupuje auto koji je star do godinu dana a ne 6-7 pa ne zna za sigurno da li je servisiran i kako itd
                        i nemojmo coveku da pretrpavamo temu bez veze.

moje:focus,qashqai,308,civic,mazda6,lancer,auris

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...samo zato što ga niko nije spomenuo... :

new 1.6 Multijet, the Fiat Bravo has notched up some remarkable records in its category:

* it is the first Euro5-compliant car, well ahead of the legal deadline, and has the lowest HCNOx emissions in its category.
                          * it is one of the few cars in this power segment with a 6-speed manual gearbox (in both the 105 and 120 bhp versions);
                          * it has the highest specific torque (i.e. in relation to the displacement), in the power categories up to 200 bhp;
                          * maximum torque is delivered at lowest revs: just 1500 rpm for an availability of 290 Nm and 300 Nm generated respectively by the 105 bhp and 120 bhp versions;
                          * this is borne out by the acceleration values, the best among all engines up to 120 bhp;
                          * it is the only car with 35,000 km service intervals, reducing ordinary maintenance costs by 25% (calculated on distances travelled of 90,000 or 100,000 km, the most frequently used distances in long-term leasing agreements).

Jedino u cenovniku Delte još nema tog 1.6 16v M-Jet motora u ponudi....ali, biće...
                          Možda već na sajmu automobila...

Comment

• Wooodoo
                            CBC Senator
                            • 01.10.2005
                            • 214
                            • Beograd

Ima ga u ponudi, 18.100 je cena. Motor je nov i zadovoljava euro 5 standarde. Ima klimu, maglenke, kozu na volanu i rucici menjaca, podizace napred, retrovizore na struju, 16" alu, CD MP3 i 4 air baga.
                            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Caesar
                              CBC Član
                              • 28.01.2009
                              • 13

Slazem se da kupovinom novih kola u startu se gubi na vrednosti ali ja ovo uzimam preko kredita gde imam povoljne uslove u banci prilikom kupovine novih kola. Isto, tako ceo zivot vozim polovna pa sam resio ovog puta da kupim novi.

Evo jutros me je zvao covek iz Seat-a i cena na model koji sam naveo gore je pala za jos 1000 eur...tako da je sada 17.500 eur sto je stvarno jeftino.
                              Da li je pametno uzeti ga ne znam. Svi pricaju da ce biti jos veci popusti sto je verovatno. Nije da mi se zuri da kupim nov automobil ovoga trenutka ali za oko su mi zapala ta dva modela koja u odnosu cena/sta nude daju dosta. Sto se tice Peugeot 308 gledao sam sa ovim motorom i opremom koju daju Focus i Seat ide preko 21k. Takodje, da napomenem ovo su cene kola koja su im ostala na lageru i nema izmene u vidu drugog motora, nivoa opreme.
                              Npr. Ako hocete Leon-a sa full opremom tj na gore navedenu + xenon + vece felne itd..cena je 25k eur.
                              Npr. Ford focus u ghia ili titanium varijatni je od 22k pa gore.
                              Ovu su iskljucivo ponude za vozila koja su im na lageru.

@Vlada
                              Sto se tice popusta u grandu to je to..Model koji je naveden gore. Mada verujem da ce ih jos biti. Moram se sloziti sa tobom, Focus je stvarno dobro uradjen. Pogotovu sjajan enterijer.

Mozda je pametno sacekati i novog Renault Megane koji stize 1. februara kod nas.
                              Postoji mogucnost da rasprodaju to sto imaju jer su cene povoljne. Nisam pametan sta da uradim. Krenuti u akciju ili cekati...!

Comment

• subicd
                                CBC Senator XXL
                                • 20.06.2008
                                • 463
                                • Novi Sad

Ako ti se toliko svidja Leon i mislis da je to to sto ti treba, ne trebas vise da razmisljas jer taj model sa 2.0TDI motorom i tom opremom jeftiniji od 17.500e nece biti sigurno.

Comment

Working...
                                X