VW Touareg v6 tdi 2005-2007g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Re: VW Touareg v6 tdi 2005-2007g

Imao sam priliku da provozam Touareg V10 TDI i isao je sasvim OK za svoju masu (kako i nece sa 750Nm ) ali mi se vjesanje uopste nije svidjelo. U tom nekom "comfort" modu se ljuljao kao ladja a u "sport" se osjecala svaka neravnina na cesti. Nemam pojma kakva je situacija sa obicnim vjesanjem (cini mi se da V10 postoji samo sa pneumatskim) ali ovo definitivno izabrao.
    A sto se tice auta - dobro opremljen, sa odlicnom zavrsnom obradom ali bez karaktera kao i vecina VW
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Baci pogled na Volvo XC90. Dva bivsa vlasnika Touarega, moji poznanici, su nakon losih iskustava presli na Volvo (jedan bas na moj nagovor) i uzivaju. To su naravno dva pojedinacna slucaja, i ne moraju da znace Bog zna sta, ali mislim da Volvo ima i objektivnih prednosti.

I mnogo se krade Touareg...Treci koga znam (ovaj je zadovoljan bio sa VW), ukrali su mu Touareg pre mesec dana na Senjaku ispred svoje kuce, a cela ulica je prekrivena raznim kamerama i cuvarima rezidencija koje se tamo nalaze, pa mu nista nije pomoglo.

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

tacno,njega smo zaboravili...ima 2.5t motor ...
        ma uzmes mazdu cx7 ako ti ne treba ogroman SUV ,ima 2.3t 260ks lepoti nikad kraja,a mozes oko 20.000e da je uzmes staru godinu dana!
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Mislim da covek hoce dizela, a Mazde ima samo u benzinskoj varijanti (za sada).

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

da znam,ali naglasio je da je gledao i kajena al mnogo trosi,mazda ne trosi mnogo....fabrika kaze 10.5l
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• maki
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 878
              • Budva, CG

*ebiga sad to ode u sirinu,sto se kradje tice to me i ne brine toliko jer bih takvo auto kasko osigurao,u moje neke potrebe najbolje se uklapa x5 i touareg,e sad kad bi imao za novi tip x5 nebih se puno razmisljao,a opet za novi tip touarega bi i mogo mozda da nategnem, mada mi sad nesto pade na pamet i ml 320 cdi,da li je on nesto izmedju ova dva ili je nesto trece po pitanju karakteristika i na putu i van puta
              HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Nismo mnogo otisli u sirinu. Volvo XC90 je direktni konkurent Touaregu...druga stvar je ako ti se ne svidja ili u tvojim ocima on nije dovoljno "posh".

ML je osetno bolji od Touareg na putu, a u offroad voznji je Mercedes malo bolji.

Comment

• maki
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 878
                  • Budva, CG

volvo me odbija zbog cijene odrzavanja,neznam koliko su sad dijelovi za taj dzip ali prijatelj mi ima s40 2004.god i neko mu je odvalio ogledalo sa vanjskog retrovizora koje je on platio oko 300 eura ˝sa montazom˝ pa kad je tako skupo za taj model koliko je tek za luksuznije auto, a opet ovi bmw,mercedes i vw su popularniji kod nas pa se lakse nalaze i polovni dijelovi. U svakom slucaju hvala na pomoci, cekam da mi odobre sengen vizu pa idem sa prijateljem koji radi sa autima u njemacku da obidjemo par placeva pa cu tamo vidjet sta bude best buy od ova 3 ˝njemca˝,treba iskoristit ovo sto su dosta pale cijene

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

a zasto q7 niko ne uzima kao opciju, on mi je daleko bolji izbor od touarega, koji je po meni najlosiji izbor od pomenutih. Skoro sam vozio q7 3.0 tdi, odusevio sam se, prava sminka SUV da se vozis i po autoputu, i po snegu i kisi, naravno nije terenac ali to se od njega ni ne ocekuje. X5 mi je takodje mnogo bolji izbor nego touareg. Ne znam kakvo je stanje u CG ali ja ni jedan od gore pomenutih ne bih uzeo zbog kradje, jer i nema tu mirnog sna ioko kasko stavis opet bedak da imas neprijatnost i sl. Landcruiser se ne krade toliko, sta vise mislim da se uopste i ne krade, a auto je stvarno napravljen vrh, ali opet on je pre terenac.

Sve sto ti je 206 napisao i par ljudi ovde uzmi kao merilo, nijedan od modernih SUV ti nece nikakav problem praviti po off roadu sa dobrim gumama, po meni redukcija nije potrebne, ja imam dosta jeftiniji suv ali opet nikako los sante fe hyundai, automatik 4wd i nema gde nisam prosao, po snegu, blatu, usponi, nema razmisljanja, ne verujem da je ista touareg losiji na terenu, e sad jbg ko hoce off road da ide sa autom od nekoliko desetina hiljada evra vrednim autom, mora biti lood

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Meni je cx-7 zimus potrosio 65 lit. benzina za predjenih 340 km. doduse cisto gradske voznje, ali ide za sve pare. Za ML-a prve generacije ja jos uvek nemogu da poverujem da ga je napravio mercedes!! mene kvalitet upotrebljenih materijala i nacin i kvalitet izrade pre asociraju na nekog amerikanca
                      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Andrej55
                        CBC Veteran
                        • 28.07.2008
                        • 104
                        • Beograd

ne znam kakav je x5. uglavnom,vozio sam se i vozio touraga taj 3.0 v6,sa vazdusnim ogibljenjem. sto se tice performansi,230 ks (ili koliko vec) je sasvim dovoljno,auto lepo ubrzava,ne oseca brzinu uopste,sto u principu moze biti lose,jer moze lako da se pretera i ne koci dovoljno pred krivinom. a kako auto ima skoro 2.5 tone,prilicno je nelagodno ako izgubi kontrolu i da,primetio sam da kocnice i nisu bas najsjajnije,tako da se ne treba zaletati sa tim kolima,nizbrdo pogotovo.
                        vozio sam ga po rudniku i zlatiboru,i kao sto rekoh,bez problema navlaci uzbrdo i 160. a sto se tice offroada,ovaj je imao lose letnje gume,tako da nije mogao skoro nista da uradi van asfalta. jos je bio neki sneg,ono je strasno bilo,gore nego putnicki auto sa letnjim gumama znaci,samo dobre gume i nemas brige u tim ''van asfaltnim'' situacijama

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

Mislim da sam se vec odlucio za x5,imam nekoliko kandidata,u nedelju idemo za D pa cemo vidjet sta ce ispast od toga. Hvala na savjetima pa se javljam krajem sljedece sedmice kad se vratim da javim sta sam napravio,nadam se da cu se vratit sa nekim autom

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Imaj samo u vidu da za svoje pare mozes da biras koji i kakav auto da uzmes, nebitno da li je Tuareg ili X5, pogotovo sada kada su ljudi u maleru s parama. Ako imas imalo sumnje u sam auto, nesto mu fali, velika kilometraza ili da ima bilo kakav problem - dovidjenja i hvala, ponuda je sasvim dovoljna da mozes da nadjes perfektan auto.

Za X5 neces pogresiti, samo NIKAKO ne uzimaj 3.0 benzinac - koliko god nekome 230KS bilo dovoljno na tolikom autu, ili imao subjektivni osecaj da auto lepo ubrzava i ne oseti brzinu, ta snaga je ipak malo za auto te klase, jednostavno to mu nije dovoljno. Dizel to pegla obrtnim momentom, benzinac ce se muciti sa tom kilazom, a ne zelis auto koji ce odavati utisak da ce da crkne pri malo jacem dodavanju gasa.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

I ja mislim da je za SUV najbolji izbor neki dizel motor zbog obrtnog momenta, jer ipak treba pokrenuti mrcinu od preko 2t.

Comment

• VR6
                                CBC Senator XXL
                                • 31.10.2004
                                • 512
                                • Sarajevo

Kako ti neki napisase, mislim da ti je bolje da ganjas X5 ili nesto drugo. Touareg definitivno nije dobra opcija, prije par godina sam citao neko istrazivanje o pouzdanosti automobila, i Touareg je bio najnepouzdaniji SUV. Imao je 48 kvarova na 100 vozila - prosjek autoindustrije je oko 10 kvarova na 100 vozila. Ne zaboravi i cinjenicu da je Touareg ekstremno sirok SUV, sto ti se nece svidjeti ako auto vozas u gradu cesce...

Comment

Working...
                                X