U pitanju je beli clio. Sbidja mi se sto od dodataka spolja nema nista cak ni nalepnice.
Dao sam sebi rok do sutra uvece da odlucim a nadam se da cu vas slikama obavestiti o odluci .
Hvala na pomoci i mogu samo jos da dodam "mudro zboris, starce"
nac dragi moj Alfisti MiTo sam ozbiljno razmatrao ali realno za te pare ne bih dobio ni pola onoga sto ima ovaj Clio tako da je otpao, na moju zalost a GTA iako je najavljen bice preko budzeta ali ima vremena.
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Pa kao i uvek u ovakvim temama, u pitanju se uvek uglavnom krije odgovor, a iz tvog pisanja se vidi da oces clio, realno ti je to mnogo sigurnija kupovina, ali kad bi tako svi razmisljali , pola ljudi ovde na forumu ne bi ni pisalo, niti posecivalo isti.
U svakom slucaju prodaje se jedna RX-8ica u Novom Sadu, sa predjenih 30k km.
A sta bi ja odabrao verovatno ne moram ni da napisem
@uzelac: naravno,slazem se sa tobom. ali onda ne bi ni audi s3 trebao da se ubacuje u tu grupu... i on je slicniji mps-u vise,nego sti-u.
uglavom,da ne gusimo coveku temu... uzimaj clia kad vec mozes i vozi ga kako treba
Danas sam svratio do Renault salona i samo sebi zadao novu muku - sada mi je dilema da li Clio Sport ili Megane Coupe (novi model) u 2.0T izvedbi. Naravno da Megane u toj izvedbi nije rasni sportista kakav je Clio ali ne zaostaje previse a sa druge strane je aktuelni model koji se pojavio pre par meseci... Razlika u ceni je podnosljiva (skuplji je ali ne previse) a sto se opreme tice ne zaostaje ni malo tako da...
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Megane coupe je extra... sa 2.0 TCE motorom bi bio savršen (vozio sam taj motor u laguni coupe, kida kao nenormalan), ali ga obavezno, ponavljam - OBAVEZNO, kupi sa parking senzorima jer se pozadi ništa ne vidi pri vožnji u rikverc.
Kako nije skuplji novi Megane coupe od polovnog Clia? Ovaj skoro novi Clio sto ti se nudi je oko 15-16k, a Megane coupe? Razlika je solidna, cak i da se radi o novim kolima.
Clio je okruglo 18000 a Megan Coupe pocinje od 19700 - Dinamique oprema. Ali da bi se doveo na isti nivo opreme koju Clio ima potrebno je jos 2000e - tako da razlika i jeste znacajna (bar meni koji sam planirao plafon 15000 za auto). Clio je inace nov kostao skoro 23000.
A sada kako me je prolsa euforija od nedelje i pocinjem polako racionalno da razmisljam pada mi na pamet jedna stvar - koje su mi sanse da Clio prodam za par godina (a da to ne bude totalno u bescenje) posto mi nesto ne ide kombinacija trkalica i beba a planovi su mi otprilike takvi... Koliko mi se cini uz Clio sport je veoma velika verovatnoca da umesto saobracajne dozvole ide vencani list.
i zna li neko koja je cena seta kvacila za Clio Sport (razmisljam ako mi nesto rikne na autu to ce, jer je ostalo pod garancijom ).
Ako ti prodaje Clia za 18000 onda ti u odnosu na sadasnju cenu prodaje skupo jer je njegova cena manje od 20000 evra, a uz cenkanje moze da se spusti nov i na skoro 19000 bez ikakve dodatnd opreme. Mislim...to je toliko dobar auto da je i 18000 ok cena za ono sto taj auto pruza, ali u odnosu na cenu novog - nije povoljno, ako ti trazi 18000. To sto je on platio 23000 je potpuno nebitno za tebe. To je njegov problem sto je kupio auto za tu cenu i ne daj da te pravi volom.
Megan Coupe pocinje od 19700 - Dinamique oprema.
Kako mozes da uporedjujes Megane Coupe koji "pocinje" sa zujalicom od 200ks? Za Clio sport mozes da uzmes u obzir samo Megane Coupe "kojim se zavrsava", a to je verzija od 2.0t od 180ks. Sve ostalo je smesno, mada Clio "sije" i taj od 180ks. Mislim, mozes da kupis novi auto, ali to je onda druga prica.
koje su mi sanse da Clio prodam za par godina (a da to ne bude totalno u bescenje) posto mi nesto ne ide kombinacija trkalica i beba a planovi su mi otprilike takvi... Koliko mi se cini uz Clio sport je veoma velika verovatnoca da umesto saobracajne dozvole ide vencani list.
"GTI" klasa se u principu ne kupuje nova jer ima inicijalno veliki pad cene, te je najbolje kupiti gotovo nov auto, star 1-3 godine dok ga neko ne "zgazi" i onda relativno ih brzo menjati dok im skroz ne padne cena. Ako mislis da drzis Clia dugo vremena onda racunaj da ces ga prodati vrlo jeftino jednog dana...to je tako. Kako ces prodati zualicu najvise zavisi od toga kako ce biti ocuvan auto. Dobro ocuvana zujalica ce uvek biti trazena. Jedino sto neces izvuci neke pare. Ako budes prodavao nekog krsa,onda ces se namuciti da ga prodas. Trkalica i beba nisu neka kombinacija, ali to pre svega zavisi od subjektivnog shvatanja zivota i "sta treba da se radi" u zivotu i sta je "normalno", a "sta nije normalno". Megane coupe takodje nisu resenje ako hoces da imas bebu, cajk stavise to je mnogo gore resenje od Clia jer ima manji prtljaznik, manje mesta na zadnjoj klupi i prostor pozadi je nehuman za decu jer ima male prozore i mracan je.
i zna li neko koja je cena seta kvacila za Clio Sport
Imas Alfu na avataru, pricas o Cliu sport od 200ks, sportskoj Mazdi sa Wankel motorom, a iz tebe izlazi psihologija Golfa "dvojke" dizel...
razmisljam ako mi nesto rikne na autu to ce, jer je ostalo pod garancijom ).
Razmisljaj, razmisljaj...mozda ce se nesto zapaliti i auto ce ti izgoreti...to se desava ...mozda ces auto slupati na prvoj voznji, a ti neces imati kasko...a mozda ce ti sutra pasti teg od 16 tona na glavu dok budes isao po hleb, pa neces ni docekati da vidis koliko kosta set kvacila...
...razmisljanje sta moze da rikne je podsvesno bezanje i trazenje razloga da se neki auto ne kupi...
Mislim da ovakva kola nisu za tebe i bolje da ih ne kupis. Kupi nesto laganije. Mislim ovo ozbiljno, ne lozim te da bi ti sada iz inata nesto dokazivao i kupio Clia, RX8, Imprezu ili nesto drugo... Covek treba da bude svestan sta moze, sta ne moze. Lepo je imati snove, ali oni ne treba da budu nocna mora. Zbog toga se i prave toliko razlicitih vrsta automobila. Nemaju svi petlju da voze trkalice i nije sramota to priznati.
Comment