@ToNcA ako vec hoces gradsku zujalicu sa malo vise prostora koja ne gubi mnogo na ceni, zasto onda lepo ne bi uzeo Golf V GTI. Uklapa ti se u cenovni rang, a uz to se pravi i sa petoro vrata i daleko je komforniji od Clia
Evo cena u srbiji za novog megana coupea (ne onaj zuti sa gotnjih slika to je RS -nema ga jos u prodaji ni u evropi ...)
Cena startuje od 15,555E sa pdv-om na to se dodaje jos 407E za boju i ukupna cena iznosi 15,962E.
za tu cenu se dobija Renault megane coupe 1,6 16V od 110KS-a u Expression opremi .
Da bi dobio megane kao sa (gornje slike) moras ga uzeti u Dynamique (1,6 16 v 110 ks benz)paketu koji sa sve metalic bojom izlazi na 17,097 E
u dynamique opremi dobijas ESP, Automatsku klimu , trmpomat , maglenke , kozni volan +rucica menjaca , cd MP3 alu felne od 17" ......
A ako bas hoces cayene orange boju kao na slici dodaj jos 200E na 17,097 jer je ona skuplja od ostalih metalic boja ...
Za sad su u srbiji nije dostupan motor 1,4 TCe od 130 ks .
toliko od mene nadam se da sam pomogao u razresavanju dilema
Preseceno je ali na zalost nisam presekao ja nego moje kolege iz banke jer su me obavestile da ipak nije nikako moguce kupiti automobil od fizickog lica na kredit (a deo cene sam planirao da finansiram iz kredita). Naravno neke druge banke to odobravaju ali tu imam problem i sa kamatom koja ide od 16% pa na gore kao i sa time da kao zaposleni banke uzimam kredit u drugoj tako da Clio otpada.
Sada ostaje Megane ali sa njim ne moram da zurim tako da cu voziti i dalje dCi dok ne smislim sta cu definitivno.
Hvala svima na savetima i pomoci.
A mozda je i @Starac Vujadin u pravu da nije ovo RS za svakoga...
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
U principu, nikakav problem da imaš i dvoje, čak i troje dece i da ih voziš u zujalici (malo teže na neko duže putovanje, more i sl) ali može bez problema, dok ne porastu, do 6 - 7 godina a tada će već taj reno da odradi svoje ...
Plus, što sportski automobili imaju kvalitetnije kočnice, pojačanja na samoj školjci, veće točkove i još gomilu stvari koje upotpunjuju doživljaj u vožnji.
Ako ti je samo to prepreka, imaš firme koje rade posredovanje pri kupovini od fizičkih lica. Ti u tom slučaju kupuješ kola od te firme, oni isplate prodavca a ti dobiješ kredit i platiš njima, uz nadoknadu, naravno.
Ali ako ćeš da racionališeš onda nemoj da uzimaš klio sport, sportska kola nisu za racionalne
Plus, što sportski automobili imaju kvalitetnije kočnice, pojačanja na samoj školjci, veće točkove i još gomilu stvari koje upotpunjuju doživljaj u vožnji.
Ali su i bezbedniji. Naravno, uslov je da se ne divlja, ali to se moze i sa Yugom ili Marutijem i da se jednako @#$@#.
Kazu da taj 1.6 16v motor se nije bukvalno ni menjao od prve generacije megana.... Ja imam taj motor, megan kec je u pitanju (restajlirani model) sa automatskim menjacem, i nemam zamerke uopste - auto ide kao zmaj, dobro povlaci, dosta elastican .... Navodno su taj i 1.4 benzinski motor proglaseni za najkvalitetnije ....
Ali su i bezbedniji. Naravno, uslov je da se ne divlja, ali to se moze i sa Yugom ili Marutijem i da se jednako @#$@#.
Šta da se jednako???
Prijatelj jedan je imao PUG 405 Mi16 koji stvarno išao lepo ( i naravno trošio ) koji je kasnije preradio u DIZEL i mogu da kažem samo da je taj auto bio mnogo bolji od svih 405 u običnoj izvedbi (u kojima sam se vozio), unutrašnjost, upravljivost i sam osećaj je bio drugačiji, BOLJI. Tako da sportski auto (posebno ovi FABRIČKI urađeni) mogu da budu baš dobri i za porodicu, bez obzira što im to nije osnovna namena, a kada ostaviš porodicu kući, pa kreneš recimo nedeljom ujutru na pecanje, poteraš ga malo, da "živne" sportista u njemu
Preseceno je ali na zalost nisam presekao ja nego moje kolege iz banke jer su me obavestile da ipak nije nikako moguce kupiti automobil od fizickog lica na kredit (a deo cene sam planirao da finansiram iz kredita). Naravno neke druge banke to odobravaju ali tu imam problem i sa kamatom koja ide od 16% pa na gore kao i sa time da kao zaposleni banke uzimam kredit u drugoj tako da Clio otpada.
Sada ostaje Megane ali sa njim ne moram da zurim tako da cu voziti i dalje dCi dok ne smislim sta cu definitivno.
Hvala svima na savetima i pomoci.
A mozda je i @Starac Vujadin u pravu da nije ovo RS za svakoga...
okani se ti corava posla, da u ovo vreme uzimas kredit za auto od 18-20 iljada kome pada vrednost. spusti se na zemlju...
imas 5 soma, vozi auto od 5 soma
imas 8 soma, vozi auto od 8 soma
imas 12 soma, vozi auto od 10 soma i 2 stekaj sa strane
Comment