Re: Porodicni auto za 8000eur cca, suziti izbor?
Focus sam vozio i stvarno je dobar auto nema se sta reci, 1.6d motor je odlican, vozio sam nekoliko auta sa tim motorom i svi idu odlicno (307,407,Partner), manje trosi od 2.0d litru i vise.Mislim da je realno da motorizacija za porodicni karavan od 1300-1400kg mora biti bar 90ks, idealno je oko 110ks jer 2.0d u C-Maxu ili u Focusu mora trositi osetno vise od 1.6d sa 90/110ks, to je neminovno. S obzirom da imam korsu sa 70ks za mene ce sve preko 90ks biti odlicno, sa vecom kilazom ce ici slicno kao korsa sa 1000kg i 70ks ,pretpostavljam...Svi koji su presli na auto sa manjiom snagom imaju rekaciju kao ti, ne mogu da se naviknu ali to je ok.
U sustini radije bih uzeo minivan nego karavan,ali izbor nije bas idelan...Scenic/Zafira/C-Max/Corola Verso...ne racunam Turana zbog visoke cene,ni korejce jer preferiram evropske aute,eventualno Toyota.Voziti minivan je super stvar, osecaj je odlican, visoko se sedi i mas odlican pregled, ko nije probao ne moze znati.
Originally posted by mmijatovic
U sustini radije bih uzeo minivan nego karavan,ali izbor nije bas idelan...Scenic/Zafira/C-Max/Corola Verso...ne racunam Turana zbog visoke cene,ni korejce jer preferiram evropske aute,eventualno Toyota.Voziti minivan je super stvar, osecaj je odlican, visoko se sedi i mas odlican pregled, ko nije probao ne moze znati.
Comment