...buba...lajka...campus...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Re: ...buba...lajka...campus...

Pa za 1500 eura imaš i malo širi izbor. Ipak, pošto su to stariji auti, gledaj da budu oni rasprostranjeni ovde, zbog servisa i delova, mislim, dćžaba ti daihatsu koji je dobar, kad nemaš gde da ga popraviš ili kupiš deo. Dakle, reno ti je dobra varijanta, lada, na kakvu naletiš, a buba, ne znam, za velike terete ne možeš obarati sedište. Što se tiče tojote i li mazde i sl., nije to loša stvar. Ja imam stav o tome zašto ih vredi kupovati - naime ta kola su uvek kupovali specifični kupci, racionalni, štediše, mpozgom, a ne srcem, nisu im trebala za ulične trke i obaranje rekorda, već samo za štedljivi prevoz. To su likovi koji ne puše u kolima, i peru ih redovno. Čista psihologija. Šalim se, naravno, ali ima istine u tome

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Posto je ovaj moj monstrum sa avatara postao nezeljeno vozilo (ponajvise zbog toga sto trenutno ne mogu da se upustim u kompletno rasturanje i sredjivanje limarije posto je mehanika OK) ne ide mi ni da ga vozim dok se ne "skupim" pa mi je i potrosnja i sve ostalo postalo problem. Auto je na prodaju i manje-vise nesto se tu dogadja ali mi se javio covek i kroz pricu i dogovor kada moze da vidi auto, pomenu da ima Reno 5 crnogorca kojeg upravo carini i zavrsava registraciju i mene zainteresova ovaj toster. Mislim, od tacke A do B, malo trosi, (motor od 1.1l ima plin) to je malo komplikovanije nego bicikla, tako da ni odrzavanje nije problem, cini se kao razumna zamena za postojeci 325i, a toster ce da posluzi par meseci dok se ne organizujem za nesto drugo.......Mislim jel' stvarno trosi 7-8 litara plina u gradu?
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

yugo 45 i 55 su mi trosili 9-10 litara po gradu , korsa A od 1000ccm je trosila 8-9 litara.
        tako da ni taj reno 5 sa tim motorom, nebi trebao preko 10 litara nikako.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Bas sam u rebusu, Reno je ok jedna sajtna bi trebala na jednom mestu da se varne i to mu je to. Nista vise, kljuc u bravu sedi vozi..........
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Reno 5, i to sa četvoro vrata jer je duži 6cm i ima više mesta na zadnjim sedištima. Motor 1,1 troši k'o upaljač.
            ex SAABotražitelj

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

309. 205, BX, strasni automobili, uz to pocinkovani. Ja sam do skoro imao 309 1.4 , i mogu reci da je 18 godina radila ko satic, i ostalala je maltene u fabrickom stanju. Dobar motor je 1.4 TU, ili 1.9d.
              Mada je moj auto imao samo 130.000km.

Burazer je BX 1.9d, vozio cak 500.000km, samo je on pipav jer na starom komadu moze da ispusti ulje od hidraulike, i onda auto postaje neupotrebljiv.

Renault 5 nisam imao pa ne znam. Verujem da je slicna skola, jel pocinkovan?

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by bax76
                Renault 5 nisam imao pa ne znam. Verujem da je slicna skola, jel pocinkovan?
                Nije pocinkovan, ali mu se limarija dobro drži. Takođe je jeftin za održavanje. Sve pohvale za peticu
                ex SAABotražitelj

Comment

• dris
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 172
                  • Novi Sad

u cenovnom rangu do 2000e evra ti je najjače da uradiš sledeće:

izaberi koliko toliko očuvan autić za 1000-1200e (verovatno lada) + za 150-200e odma pazariš nov akumulator i izmenjaš gume + za 250-300e nađeš nekog ko će ljudski da ti izmenja sve kritične delove na autu, a da pri tome stavi kvalitetne (za ladu je malo kvalitetnih), ostalo ostaviš u šteku za ne daj bože i bog da te vidi.

p.s. mada što se Lade tiče moraš makar malko da se razumeš u autiće i da imaš pokoji rez. deo u gepeku jer ako budeš čekao na majstore ispašće ti skupo održavanje

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

jos jedan + za pandu... imam je kao rezervno (zimsko) vozilo, i stvarno ako pogledas da za manje od 2000 je mozes naci 2002 god, mislim da je pun pogodak...
                    auto prostiji od malo jace bicikle.. popravljas ga sa onim svajcarskim nozicem
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Alekre
                      CBC Senator XXL
                      • 12.09.2005
                      • 780
                      • Smederevo

To da Lada trosi mnogo su price onih koji ne znaju. Moja trosi 8 litra plina na otvorenom a urbano oko 11. Sasvim okej. Fantasticnu ces naci za oko 1000 evra. Dobices izuzetno pouzdan auto koji je komforan, mnogo komforniji od Renoa 5 (sedista, prostor za noge, gepek). Pored toga, imaces udobniju voznju od 5ice i Pande zajedno. Tu ti Lada najvise pruza za malo para.
                      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Originally posted by Alekre
                        To da Lada trosi mnogo su price onih koji ne znaju. Moja trosi 8 litra plina na otvorenom a urbano oko 11. Sasvim okej. Fantasticnu ces naci za oko 1000 evra. Dobices izuzetno pouzdan auto koji je komforan, mnogo komforniji od Renoa 5 (sedista, prostor za noge, gepek). Pored toga, imaces udobniju voznju od 5ice i Pande zajedno. Tu ti Lada najvise pruza za malo para.
                        Za ovo si u pravu! Mi smo imali Ladu Samaru 1300 i ako je na njoj nesto valjalo bio je motor i menjac. Prodali smo je sa oko 100 000km. Za tu kubikazu i snagu je super isla, nije bila veliki potrosac u gradu, a na otvorenom putu da ne pricam. Mogu samo da zamislim onu 1500 sa tng-om. Slabe tacke su naravno limarija, zadnji kosevi pogotovu kao i sajtne. Plastika unutra je ocajnog kvaliteta, nama je cak ispucala od sunca + sto je bila one kaki boje.

Comment

Working...
                        X