Mazda rx 8 Da ili Ne????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Mazda rx 8 Da ili Ne????

Originally posted by ///M_Power
    ... nagrada je verovatno za trud i zalaganje i uspeh na ovom polju, a ne zato sto je motor po karakteristikama bolji od klasicnih u direktnom poredjenju - ustvari direktno poredjenje sa klasicnom koncepcijom i nije bas moguce, bar ne po performansama...
    Motor je nesvakidasnji u svakom pogledu i tako ga treba posmatrati...

Pa znam, dovoljno sam mator da sam živeo u doba tih motora a sad je renesansa Zato sam i napisao da je pitanje retoričko i da se ne ide u off. X9 je dao karakteristike i zašto nagrada što opet nema veze sa životom jer niti se kubikaža može porediti sa običnim motorom niti se dobijanje konja može porediti, jednostavno dva sveta.

Inače prevedeno i ovde je potrošnja 1l na 1000 km što smatram nedopustivo mnogo ako su već motori napredovali ali tako je kod svih novijih pa to nije izuzetak. Nije mi bila namera da odgovorim od kupnje već da malo podbodem ove što samo svoje hvale
    I ja vozim nešto što ni uputstvo na netu ne mogu da nadjem a kamoli delove
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ///M_Power
      CBC Senator XXL
      • 05.05.2008
      • 335
      • Beograd - Minhen

Znam...
      Nego ja rekoh naglas (napisah) ono sto sam mislio da bi moglo da bude razlog za nagradu motora godine, cisto da se ne shvati pogresno... Nego da ne idem potpuno u off, prijatelj koji ima ovu Mazdu je nedavno imao peh, jer mu u servisu napravise skoro pa totalnu stetu na kolima (da ne idem u detalje)... uglavnom, sada kupuje drugu RX8 i nije ni sekunde razmisljao sta da kupi - to mu je jedini auto, BTW.
      Sta god da odlucis, bitno je da razumes da je auto (motor) specifican u svakom pogledu, i da ga tako shvatis.

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

Originally posted by Dora

Pa znam, dovoljno sam mator da sam živeo u doba tih motora a sad je renesansa Zato sam i napisao da je pitanje retoričko i da se ne ide u off. X9 je dao karakteristike i zašto nagrada što opet nema veze sa životom jer niti se kubikaža može porediti sa običnim motorom niti se dobijanje konja može porediti, jednostavno dva sveta.

Inače prevedeno i ovde je potrošnja 1l na 1000 km što smatram nedopustivo mnogo ako su već motori napredovali ali tako je kod svih novijih pa to nije izuzetak. Nije mi bila namera da odgovorim od kupnje već da malo podbodem ove što samo svoje hvale
        I ja vozim nešto što ni uputstvo na netu ne mogu da nadjem a kamoli delove
        opet procitaj moj odgovor,i nigde ne pise da je nagrada za kubikazu ili sta vec za tehnichke inovacije u pravcu pouzdanosti,i ekologije.
        sto se tiche hvaljenja nadam se da nisi mislio na mene,jer ne znam veceg kritichara ne samo Mazde vec i ostalih proizvodjaca od mene.nije mi nikad bio problem reci sta ne valja.ali isto tako nije mi ni problem reci sta je odlichno kod nechega.kod starih wankela je potrosnja bila mnogo veca od tih 1l na 1000km,sto je sada neki standard kod klipnih motora.a sto se tiche da vozis nesto sto ni upustvo ne mozes da nadjes na netu,trebao bi da te stavim na svoje muke gde svaki deo imas samo na jednom mestu-Mazda servis.i sve placam ko da vozim predratnog Jaguara
        al hebiga,imam nesto sto nema svako,pa makar to bilo qrac na chelu
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

Originally posted by starac vujadin

Ta verzija od 192ks nema nimalo obrtnog momenta, preporucujem turbo varijantu od 231ks jer je mnogo bolja.
          nije turbo, kao sto rece X9, i ima nizi obrtni moment od slabije varijante

Originally posted by Cherokee_NS
          Jedno pitanje, delom off:

Cuo sam, da kad se auto sa takvim motorom registruje ovde, ne upisuje se u saobracajnu kubikaza od 1300 ccm, vec 2600? Jel to istina, i zbog cega?
          a???
          kako moze to?
          to isto kao kad bi hondama upisivali 3000ccm, jer njihov dvolitras pravi snagu kao neki 3.0 v6
          motor je 1300ccm ( 2x650) i to je toliko, nema tu da se upisuje nesto drugo

a sto se teme tice, zelim ti samo da menjas ulje i da nista drugo nemas potrebu da cackas, jer egzotika ume jako da zasvrbi
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

Ne znam, cuo sam da imaju obicaj da tih 1.3 litara iz Wankela racunaju kao 2.6 iz klasicnog klipnog motora... I don't know, zato pitam, posto je to glasina iz mase
            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by X9
              al hebiga,imam nesto sto nema svako,pa makar to bilo qrac na chelu
              To se lako da rešiti opearacijom, egzotike se teško rešava
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

Ne znam, cuo sam da imaju obicaj da tih 1.3 litara iz Wankela racunaju kao 2.6 iz klasicnog klipnog motora... I don't know, zato pitam, posto je to glasina iz mase
                imaju neki obicaj i da bace bombu
                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.3/152034
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.3/142551

druze, pozovi ove ljude koji prodaju ili su prodali rx8.
                  mozda imaju neke informacije koje ce ti biti interesantne.

ja bih to uradio.

srecno!

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Ova siva sa @mrki-jevog linka se nalazi u Nisu vec par meseci.Ne znam zasto je vec resio da je proda

Comment

• doctorF
                      CBC Početnik
                      • 30.07.2009
                      • 7
                      • Cuprija

Hvala Mrki,vec sam otvarao te oglase... Mislim ova u Nisu mozda i vredi taj novac,a ova druga je presla duplo vise a covek je ceni 18500e.. Inace uBg-u ima na prodaju jedna Mazda Rx-8,cena je pristojnija (14500e)...
                      A ja licno auto u Srbiji nikada ne bih kupio,niti cu kupiti.. Bolje da ga uzmem u Nemackoj ili Svajcarskoj (ili bilo gde u Evropi),barem cu znati gde je vozen auto,kako je vozen,i kako i gde servisiran,pa makar i platio 500-1000 e vise.. Mada u slucaju Mazde rx-8 sigurno cu jeftinije proci u odnosu na cene ovih oglasa..

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

Jedno pitanje, delom off:

Cuo sam, da kad se auto sa takvim motorom registruje ovde, ne upisuje se u saobracajnu kubikaza od 1300 ccm, vec 2600? Jel to istina, i zbog cega?
                        Koliko znam ovo je tacno. Navodno je ta kubikaza ekvivalent 4otaktnom motoru, ili tako nesto...

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

terba se raspitati, mada je glupo

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Evo zvao ove i pitao, znaci servis mozes samo u Profilu, oni imaju jedini sve sto treba od alata, pitao sam i za garanciju, i sve ono sto je X9 napisao za motor vazi i ovde znaci nikakav problem nije, jedino sto naravno nemaju na lageru delove, pa ako ti se nesto desi mora da se narucuje. Za redovne servise nije problem ima sve sto treba.

Comment

• doctorF
                              CBC Početnik
                              • 30.07.2009
                              • 7
                              • Cuprija

Hvala puno na informaciji JNC,ovo mi je bas znacilo... Da bar ne moram da idem van zemlje

Comment

• Lanee
                                CBC Senator XXL
                                • 30.11.2006
                                • 488
                                • Beograd

a josh ako grunesh i turbo

jest da je chista jeres ali boze moj i grdje mashine su imale turbo

Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                                To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

Working...
                                X