Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TokyoDrifter
    CBC Član
    • 23.08.2008
    • 39
    • Novi Sad

Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Pozdrav svima

Kao sto pise u naslovu, polozih pre dva meseca pa sad grdne muke oko kupovine, gde sta kako

Ova dva meseca sam gledao domaca kola i shvatio da mi se puno bolje isplati uvesti ih od privatnog lica iz Nemacke. Mislim nasi auto placevi uvezu kola iz inostranstva za sitne pare nalickaju ih i prodaju ko Svetog Petra kajganu. Sto to ne bih sam odradio onda

Treba mi auto sportskog izgleda da mogu da ga budzim malo i igram se(vatam picke itd ) i da nije skup za odrzavanje.Budzet do 8 000e(sve ukupno sa troskovima uvoza itd). Mnogi mi pricaju kao pocetnik si uzmi nesto slabije itd, ali ne stojim bas najbolje sa parama, i ovo mi je jedinstvena prilika da kupim auto(dobio sam kesha za 18ti rodj) tako da nemam prostora za gradacije da sad kupim nesto slabije pa za par godina jace itd. Znaci sto sad kupim to mi je za dugo dugo... A nisam nalozen, znam da sam pocetnik, vozim propisno by the book tako da mislim da nece biti problema oko toga

Ovde bih stavljao neke predloge da cujem vasa misljenja, a i voleo bih da mi vi date neke predloge ako imate.Evo sta danas gledam ceo dan, malo je skuplji ali posebno sam naklonjen Japancima i jako mi se svidja(slike su na dnu poruke):

Toyota Celica S

Sports car/Coupe, Used vehicle
    Price Gross:
    7,000 EUR

Mileage: 100,000 km
    Construction Year: 1999
    Power: 105 kW / 143 PS
    Fuel Type: Petrol
    Emissions Sticker: 4 (Green)
    First Registration: 11/1999

Preveo sam opis sa Nemackog na Engleski:
    The engine has only 100tsd. KM & gelaufen warranty still remaining! The car has an ATM with 100.000km chassis. On the engine, there is still a residual guarantee of 5 months. This warranty is a parts warranty. Account is of course available. 1 month ago were renewed following additional parts: brakes (front & back) of all filters and fluids exchanged! Clutch spark. 17 "Original Aluminum rims are free to let me have the car tech. Always looked after and maintained (regular oil changes, etc. ..) He is in a very general condition (technically & visually). Due to his age, he has obviously smaller paint (roof : bird, small dent, weathering, left fender: scratches by Parkrempler light (see photos)). These optical defects can, however, with little effort by a specialized company eliminating Lackdoktor!
    Sta mislite o kolima? Meni se jako svidjaju cini mi se da su dobro odrzavana, cak i garancija na neke delove jos traje, privatni vlasnik Nemac mislim da su skroz ok

Imam jedno pitanje:
    -Deda i ujak su mi invalidi, deda vojni a ujak greskom lekara, pa jel bih mogao na njih da uvezem i sta bih dobio od olaksica time?

Hvala unapred svima puno!!

Evo slika:

• sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Tebi treba neki pregledniji auto sa jedno 100 ks dok ne naucis da vozis, a ne celica. Znaci corolla, almera, civic.....
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TokyoDrifter
      CBC Član
      • 23.08.2008
      • 39
      • Novi Sad

Znao sam da ce neko to da kaze, ali kao sto rekoh jednostavno sto sad kupim to mi je. Znaci nema toga dok ne naucis da vozis pa ces kupiti drugi. Nisam glup, fino vozim, naucicu s vremenom i da vozim celicu, ko da je to spejs satl jbt U auto skoli sam vozio punta, njega sam nastrebao, a ova dva meseca sam vozio hondu civic na posao i sa posla. Navikne se covek na kola s vremenom, sta sad, necu ga terati brzo i izivljavati se dok ne ustrebam dobro, vozicu u svom selu gde je laksi saobracaj posto zivim van grada i tako.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

pitanje je dali je ovo euro 3..

a i lepo ti kaze, bolje kupi nesto za pocetak sto ces da vozikas, steknes rutinu, upoznas se oko odrzavanja, shvatis svoje potrebe(2,3,4,5 vrata) itd..

lako ces prodati pa ponovo nesto kupiti ali ako ovo skrsis neces moci ni posteno da ga popravis..

ne kazu ti zato sto si klinac ili ne znas da vozis pa je to prejako nego jednostavno sam odnos prema gasu je drugaciji kad steknes rutinu na slabijem automobilu jer tebi tek sada pocinje prava auto skola.

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

a šta misliš o golfu 4 1.8t. nije tolika exotika kao celica s ali zato što gubiš na jednoj strani dobijaš na drugoj. odnosno 1.8t ima fabrički 150ks i za relativno male pare možeš da ga digneš na veću snagu. druga stvar pošto je to golf jeftiniji je za održavanje od celice i lako ćeš naći delove koji će tvoj auto načiniti jedinstvenim (ako te to zanima).

golf 1.8t

jeste da ne izgleda atraktivno kao celica ali sa nekim sitnim detaljima mogao bi da ga napraviš da se izdvaja iz mase ostalih golfova. a i cena je dosta niža od budžeta.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• AlexRS
            CBC Senator
            • 27.10.2007
            • 234
            • Borca

A od kada je Celica jeftina za odrzavanje? Pusti te price nisam napaljen, vozim skolski i td. Kad proradi adrenalin zdravo razmisljanja pada u vodu, poslusaj iskusnije i starije i uzmi nesto do 100 konja sasvim je dovoljno za pocetak nesto tipa Golfa, Stila, Alfe 147 dakle nesto kratko i lako za voznju...

Comment

• TokyoDrifter
              CBC Član
              • 23.08.2008
              • 39
              • Novi Sad

@JAPANX: Jeste euro 3. Hmm u pravu si skroz, razumem sve. Ok razmislicu onda jos, mozda da uzmem nesto jako jeftino pa da vozim do sledece godine a onda kupim neka lepa kolica, videcu.

Jel moze neko da mi odg na ono pitanje tj objasni kako sad ide ovo oko uvoza za invalide? Trazio sam na forumu nisam nasao nista konkretno.

@Jevtic: Razmisljao sam o Golfu 4, al imam neku odbojnost prema golfovima ne znam zasto Mozda zato sto ga masa njih vozi, mada sto kazes ima puno mesta za stajling da ga ucinim jedinstvenim, ne znam razmislicu jos, uzecu ga u opciju. Hvala na predlogu

@AlexRS: Pazi, prvo sto sam ja hteo da uzmem i sto sam gledao su neki od tih hatchbackova tipa stylo, seat ibiza, golf 4, alfa 147 itd... I onda sam polako nalazio mane za svaki od njih i za takva auta generalno, za alfu svi kazu da je smrt za odrzavanje i tesko naci dobru jer Italijani ne stede a svakakve se uvoze itd, za seata ibizu mi kazu da je dobar motor jer je od Golfa ali da je zbog ostalih delova ko igracka itd... I onda mi prijatelj koji je obozavaoc Japanera isprica svasta lepo o njima pa i sam postanem ljubitelj kad sam video kakvih modela ima. I tu sam cuo price kako su Japanci milina za odrzavanje i slabo se kvare. I onda sam poceo da se interesujem za Celicu jer su jako jeftine do 5 000e sve a izgledaju mi ekstra atraktivno i svi kazu da su super za odrzavanje, citao sam par tema ovde na cbc gde su ljudi koji ih imaju napisali iskustva.
              A onda sam video i tu S varijantu koja mi puno bolje izgleda, i nasao sam ovaj oglas na mobile.de koji mi se cini dosta dobar i eto... Tako nekako je teklo moje razmisljanje

Sta mislite o Fiat Stilu? Jeftin je, 2002 godiste 1.9JTD je oko 5000e, al nisam cuo bas najlepse o njemu

Sta mi se jos svidelo dosta Hyndai Coupe, isti mi je kao Celica, slican izgled slicna cena, samo sto nije Japanac Celica i Hyndai Coupe su mi jako lepa i atraktivna kola za jeftine pare, i cujem da su i kvalitetna, i najjradije bih takvo nesto uzeo. Jel ima jos nesto negativno oko tih kola sem toga sto su "prejaka za mene pocetnika"?

Comment

• TokyoDrifter
                CBC Član
                • 23.08.2008
                • 39
                • Novi Sad

Evo u ovoj temi je covek kupio Celicu S prosle godine i sve pohvale za izbor je dobio i zadovoljan je skroz, sad ne znam jel jos uvek tako

viewtopic.php?f=15&t=26734

Sta ti je kad se covek zaljubi u auto na prvi pogled

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Originally posted by TokyoDrifter
                  Jel moze neko da mi odg na ono pitanje tj objasni kako sad ide ovo oko uvoza za invalide? Trazio sam na forumu nisam nasao nista konkretno.
                  viewtopic.php?f=7&t=34255&start=0&hilit=registraci ja+invalid

Verujem da ima jos slicnih tema... kad budes imao vremena, prosnjuraj detaljnije po forumu

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

za pocetnika je i 100ks mnogo !!!

sve je to krasno sto ti vozis lagano i po knjizi ali nemas rutinu. desice se neka situacija gde neces znati da odreagujes i sta si onda uradio....bacio 8K u djubre. kupi neki krsh bre i teraj jedno godinu dve pa posle gledaj silike i turbake. ima vremena, tek si seo za volan. i da znas, 'cka se ne vata na kola nego na nesto drugo

iscimaj ADAu da ti nadje nekog finog puntica ili korsu. nabaci neke felnice, muziku i nista ti vise ne treba. ne stvarno, zasto bi sad dao 8k za auto koji tek treba da grebkas, cukas i lupkas. nemoj mi samo reci da ti to ne radis i da to tebi ne moze da se desi jer znam da je drugacije. mnogo iskusniji cukaju kola a ne pocetnici.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by TokyoDrifter
                      sta sad, necu ga terati brzo i izivljavati se dok ne ustrebam dobro, vozicu u svom selu gde je laksi saobracaj posto zivim van grada i tako.
                      bas bih voleo da vidim tu osobu koja ce celicu voziti polako. to je pravljeno da se vozi brzo, mami na to. da je drugacije, bilo bi gomila celica sa tixi tablom.
                      jos kazes u selu, nema saobracaja. zanimljivo, manje saobracaja uvek vuce da se vozi brzo, a vovodina lepa, prava, jedino je malo zajeb sto posle 3k m pravca imas lakat krivinu. Ne bi bilo lepo da bude, "preticao kombajn u selu i zavrsio u kukuruzu".

ali, tvoj izbor, uzmi ti ako zelis i evo, sti, ali ti se prica zbog tebe da to nije pametno.

celica je kao i svaka toyota pouzdana, ali zbog manjih serija i specificnosti izrade sportskih auta dosta delova ima cene par puta vece od corolle ili aven****.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

Za 8000 imas dosta dobar izbor auta, pogotovo kako je cena na trzistu pocela da pada... Ali ipak, pridruzio bih se ekipi ljudi koja upozorava da je bolje da se kupi neki malo slabiji auto dok se ne steknu rutina i navika, jer sam i sam bio u takvoj situaciji pre par godina....

Za te pare mozes da ganjas i neki Reno (ostatak ekipe nemojte mi zameriti posto sam i sam Renault driver ), mozes cak da ganjas i Clio III 2-3 godine starosti sa dizel motorom koji trosi kao upaljac a i ide solidno, a uz to je i auto lep, bar po meni ... Mozes da ganjas i Megane II, jeste da je dizajn malo cudan, ali mozes za te pare da nadjes auto gotovo u fullu, i to sa dosta jakim motorom.... Mislim, mogu do ujutru da navodim sta mozes da uzmes sve, ali za pocetnika mozda je bolje da ogranicis budzet do tipa 5-6 soma i da kupis neki solidan auto, a ostatak kesa ostavis da ti se nadje za servise, neki sitan sminkeraj tipa felne itd.... Takav auto ti je npr Astra G ....

I da, vise sam za to da se picke vataju na smek nego na auto
                        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

Ma samo nemoj da zaboraviš da nisi sam na putu.

Samokontrola, tj. deo mozga zadužen za istu se potpuno razvija u proseku tek do 23-24 godine, shodno tome veći je i udeo qrčevitosti u proceni u tim godinama.

Dok stigneš da stasaš za sportski auto, prodaćeš prvi auto pa nećeš ništa ni izgubiti (imaćeš iskustvo više, gledaj tako)

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Meni je prvi auto bio Yugo 45 najogoljeniji mogući i nije mi smetalo kod pičetine ...

Lako je kupiti auto, mnogo je teže sipati gorivo i održavati ga kako valja ...

Uzmi sebi neki manji auto koji se lepo vozi i uživaj i njemu i novcu koji ti ostane.
                            Imaj na umu da si izgubio pare samim činom kupovine jer je auto već izgubio vrednost. A tu su i veliki servis, gume i verovatno još ponešto što moraš da poradiš na njemu ...

U svakog polovnjaka koji sam kupio sam uložio bar 500-800EUR u startu. U poslednjeg sam turio 2000EUR u prvih nedelju dana da bih mogao da ga vozim (veliki servis, gume, plin, muzika, alarm...). Tako je s polovnjacima i na to budi spreman.

Manjih automobila ima gomila i to povoljnih, tebi na izbor. Slatka je to dilema ...
                            Od mališana bih uzeo Punta, mnogo se lepo vozi, praktičan i jednostavan, lak za održavanje. Ima i Sport varijanta, paleta motora je poprilična a uvek se lako i proda...

Mene je Punto mk. 1 s motorom 1.2 55KS služio tako lepo da je to bila milina ... Plindža i teraj ... prešao je kod mene 120K km i prodat sa 200K km na satu, kompresija je bila na fabričkom nivou u trenutku prodaje. I još se vozi, cenim da sad ima blizu 400K km ...

Tebi treba auto da se voziš mnogo i polako a pri tom jeftino, a ne da jurcaš i luduješ po selima ...

Razmisli šta ti je bitnije: da uvek imaš para za gorivo (mala potrošnja, jeftino održavanje) i da uvek možeš da se voziš bilo kad i bilo gde ili da auto voziš samo Nedeljom pre podne da selo vidi da i ti imaš kola ?!
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Ma sinak uzmi šta ti se vozi, jednom se živi. Nek je i 300 ks, baš te briga. Ako nemaš mozga, neće te ni 20 godina iskustva spasiti od nedaj bože...

Samo bi skrenuo pažnju na ovo što je je prolupator rekao. Dobro sve izmeri možeš li da izguraš. Kad malo omatoriš, još možeš da kažeš da ti se nigde ne ide, da te poveze kolega neki ili prosto da se prošetaš/ideš busom. Kada si mlad, živi se brzo i nemoj ni slučajno da dođeš u situaciju "nemam goriva, pa ću da sedim kući na fejzbuku"...

Comment

Working...
                              X