Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

covek koji je dobio 8000 evra za 18 rodjendan ne verujem da ce imati problem sa gorivom

mislim, koliko vas je dobilo preko 500 evra

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

ona celica sa pocetka, ako kosta 7000, onda je fond od 8000 malo i za dazbine oko uvoza i za veliki servis...
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Boga mi....ja se secam da sam za svoj 18-ti dobio nekih 300-400eur sve ukupno i to sam morao da dam matorcima jer smo ziveli kao podstanari! E to je tek tragedija... A prvi auto je bio dedin Yugo 55, ocuvan i kad se opere lep (bar meni). I sada mi ponekad nedostaje kad treba negde da se uguram i sl.
        Salu na stranu, licno nisam iskusan kao gospoda koja su pisala iznad mene ali svakako iskusniji od tebe. Samokontrola, savest i odgovornost u voznji su velike stvari pogotovo danas gde moras da pazis i za ostale nesavesne vozace, a o sebi samom je vec poznata prica. I kako nije bilo tako davno kad sam ja polozio (2002god.) mogu ti potvrditi da je svako bio u pravu ko je rekao da je za pocetnika i 100ks mnogo i da treba krenuti od prostijeg i slabijeg auta pa tako prelaziti iz nize u visu klasu. Svako ume da kresne, ubaci u pvu i krene, na pravcu stisne gas i vozi Misko ali....kad se zagovna, kad dodjes u neku kriticnu stuaciju e tu na snagu stupa iskustvo, znanje koje se kroz praksu talozilo i individualne sposobnosti, a pritom se sve desava u delicu sekunde.
        Necu vise da pametujem...ali sam morao bar nesto da kucnem iz razloga sto sam indirektno poznavao ljude koji su razmisljali slicno tebi. Ponavljam 'poznavao', a nisu bili losi momci samo su bili neiskusni kao i svi mi ali toliko tvrdoglavi da nisu prihvatali tudje savete.

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

ja sam vozio očev dzip i mislim da je auto na kome trebas da stvarno naucis da vozis upravo dzip! prvo sto si siguran,drugo sto je prilicno jak,ali tezina ti ne da da vuce tako brzo,mogao je on da ide i 170,ali sigurnost,preglednost,nemas brige za ove rupe na nasim putevima,muzike i stvarcica u njega moz da stane koliko oces,drustva takodje,sad je problem registracija,ali preregistrujes na teretni i eto ispod 20000din je,a svakako potrosnja njegova do 2.5-3.0 dizel je kao sportista 2.0 benz,stoga ti predlazem da vidis tako nesto,posto spominjes invalida,moze i na njega da registujes ako imas nekog.

prvih 2meseca sam se trudio sto vise da se ne glupiram u voznji i upoznam auto,ali sam i dosta kilometara prelazio,nedeljno po 500km,i onda prva godina voznje je najludja,bezobzirna,sad sam smireniji,stalozeniji,nikad ne bi radio neke stvari kao onda pre 2ipo godine.
          moj predlog je, dakle ,neki dzip mesta za one stvari koliko oces,sigurnost,ivicnjaci i rupe ti ne prave problem,da bi dobro izgledao samo stakla zatamnis i felne nabacis,a sad ih kod nas ima dobrih za male pare zbog registracije,ali ga registrujes na teretni i to je to.
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• TokyoDrifter
            CBC Član
            • 23.08.2008
            • 39
            • Novi Sad

@Marcus: Hvala za link, jbt to je jedini koji nisam otvorio od onih sto sam nasao u searchu jer sam kontao da je to samo oko registracije a meni treba carina i porez za uvoz

Pazite ovako, ja nisam dobio 8 000e za rodjendan, meni u porodici samo cale radi ito grbaci na gradjevini. Nego skupljam od malena, sve pare koje dobijem od rodjaka sam stavljao u kasu za kola.Uvek sam stedeo, i sin jedinac sam tako da nisam puno trosio u porodici. Za rodjendan sam dobio oko 1000e i sam sam skupio jos par soma, i planiram da uzmem kredit

Popricao sam sa ujakom i on kaze da nema potrebe da se plasim oko toga da cu ga slupati cukati itd, kaze on je svoj prvi auto cuvao kao oci u glavi nije dao da se naslone na njega a ne da ga cukne. I nije imao nikakvu nezgodu nikad Na njega se ugledam a takav sam i ja. Tako da se ne bojim toga. Kazem vam, vozim hondu civic na posao i sa posla u NS a zivim u Futogu, znaci dosta prelazim svaki dan s njom, a ima preko 100ks i njen vlasnik sedi pored mene i ******** me tera me da gazim po gasu i opet se ne dam, vozim fino po propisu. Imao sam cak i jedan incident jedna ****** izletela ispred mene i lepo sam reagovao.

Razumem vas ja skroz za to da nemam iskustva u tim opasnim situacijama, al kako ste vi stekli iskustvo?? Pa tako sto ste terali pa vam se desavalo svasta pa ste ucili, ako se cuvam i vozim kao cica od sto godina nikad necu nauciti A ne vidim u cemu je fora sa tim sto auto ima puno konja pa cu ga ja terati brze, vozio sam punta 1.2 i sad ovu hondu civic i teram skroz isto, kad dodje do 60km/h ubacim u 4tu i vozim 60-65 i to mi je maksimum. Kad preticem i na semaforu nekad vozim brze al odma spustam posle toga i eto. Kazu mi da imam dobar osecaj za voznju svi su zadovoljni sa mnom, al naravno necu sad zbog toga da se kurcim ili ne znam sta.

@sri98: Pa da ali em su losi putevi em sto kazes lakat krivine, nemam gde da vozim brzo, jedino pored atara na kraju Futoga gde zive duse nema sem kombajna, al obuzdacu se nema frke

Ja bih voleo bolji auto cisto zbog prestiza ljudi, a ne da ga vozim ko na relliju. Iako mi je porodica srednjeg staleza, ceo zivot skupljam za auto i voleo bih da kupim nesto dobro. Drugovi daju iste pare za punte i citroene renaulte i gluposti ko sto bih ja dao za ovu celicu, a auto je sto puta atraktivniji i bolji

A za picke sam se ********o ljudi sta vam je Nije mi kurcenje u krvi, povucen sam dosta moze se reci

Originally posted by prolupator
            Lako je kupiti auto, mnogo je teže sipati gorivo i održavati ga kako valja ...

Uzmi sebi neki manji auto koji se lepo vozi i uživaj i njemu i novcu koji ti ostane.
            Imaj na umu da si izgubio pare samim činom kupovine jer je auto već izgubio vrednost. A tu su i veliki servis, gume i verovatno još ponešto što moraš da poradiš na njemu ...

U svakog polovnjaka koji sam kupio sam uložio bar 500-800EUR u startu. U poslednjeg sam turio 2000EUR u prvih nedelju dana da bih mogao da ga vozim (veliki servis, gume, plin, muzika, alarm...). Tako je s polovnjacima i na to budi spreman.
            e ovo me vec brine Stvarno te starije celice su vec izgubile vrednost dosta. Ali ova novija S mislim da nije i nece toliko puno izgubiti. A ako nadjem neku ocuvanu u Svabiji gde su i bolji putevi i sve i ne stede za ulje itd mislim da nece biti problema puno oko servisa, a i toyote su kvalitetna kola! Sta vi mislite?

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

pa rekli su ti sta misle
              auto sa slike je extra i ja bi ga vozio sad odma ,iako sam duplo stariji od tebe i imam porodicu i bla bal....
              atraktivnost, brzina ima cenu u gorivu skupljim delovima ,teshkoj prodaji i tako. ali imas atraktivan auto za svoju dushu a i za "ljuljanje " pored kukuruza ..da se nelazemo.
              ja sam bio malo stariji od tebe 1990 godine , i svi koji su posli samnom na auto pijac su pokusavali da me nagovore da kupim golfa 1 ili skoro novog yuga ..ali ja sam kupio fiat 131 mirafjori. i nisam se nikad pokajao..mada sam dosta izgubio na njemu u vrednosti za 5 godina i strashno brzo je istrulio ..ali zato sam u PRAVO vreme imao odgovarajutji auto
              bio je pozadi lak a zadnja vucha 100ks pa je bilo zabancije sa njim ..ali nikakva vetja chukanja nisam imao.a imao sam dozvolu samo 2 godine.
              a tvoja prica je samo tvoja .. ti razmisli pa se odluchi.
              kako god da odluchish odluka je tvoja.... "od izvora dva putitja" , nikad ne saznash kako bi bilo kad se krene drugim..
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

U Fiat-Lancia klubu Srbija, ima jedan Stilo 2,4 Abarth na prodaju... Naduvan je do daske, baš sam ga sinoć provozao malo, dečko ga prodaje jer je uzeo veći i skuplji auto... ako te zanima mogu da te povežem s njim iskreno da imam taj keš uzeo bih upravo taj auto Ceni ga 6000, ima puno opreme, kožna sedišta, tamna stakla, alu felne, ful-koža-klima (kako ide ona pesma ). Održavanje ovog auta je istina skuplje nego kof običnog Stila, ali je i dalje FIat, ima puno servisa i opet je jeftiniji za održavanje od nekih drugih marki

Lepo izgleda baš onako kako tebi treba - sportski i besno, a održavan u inostranstvu... ako želiš, pitaću ga da okači neke slike ili da vas povežem da se čujete

Ako ti se to pak ne sviđa, lično sa tim parama bih tražio nekog Audija. Na primer nedavno je jedan poznanik uzeo u Belgiji A3 1,9TDI 2003 čini mi se sa troja vrata, crn sa belim kožnim sedištima i abnormalno puno opreme... platio ga je tamo 6200eur što znači da ga je na našim tablama izašao nešto malo jače od 8000... tako da cenim da neki možda stariji godinu-dve, sa možda manje opreme može da se uklopi u tvojih 8000... a taj auto se zna kako izgleda mislim da je izlisno davati komentare
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Kvalitet Toyote je OK, ali ništa spektakularno, kvari se i ona, ne sumnjaj ...

Stojim iza svake reči koju si citirao ... ko ti kaže drugačije - laže te.
                  Fazon je u tome što se za Celicu neki delovi teže i skuplje nalaze, a i čekaju se. Ukoliko ti se dogodi bezazleno ćukanje na far ili štopaljku ćeš se načekati i koštaće te, o haubi ili krilu da ne govorimo. Takav auto ćeš teže prodati i dobićeš manju cenu od očekivane.

Na tvom mestu bih uzeo Punta HGT 1.8 recimo ...
                  E, sad, ja auto gledam razumom - što više za što manje, zato i vozim i30 1.6d u najjadnijoj opremi. To je moj optimum.
                  Zapravno, najradije bih uzeo neku lepu malu benzinjaru FWD sa 1.6 motorom i 100-120KS, plin i teraj ... Lepa registraciona grupa, podnošljivi troškovi...

Pitaj koje gume vozi Celica i onda pitaj koliko košta komplet 17-ica recimo, za razliku od 15-ica ...
                  Manji auto se lakše i parkira što je veeelika prednost. Kad već nećeš iskoristiti sve što Celica pruža - zašto da je plaćaš ?!
                  Za tu Celicu ti je potreban i kasko (za ne daj Bože) pa ti vidi koliko to izlazi ... nisam siguran da želiš da radiš samo za auto ?!

Promenio sam 10ak automobila do sad i nadavao se para za iste ... govorim iz iskustva... 4-5 sam i polomio pa znam i koliko to boli ...

Auto je skupa igračka ... jako skupa ...

Savet: Pruži se koliko možeš i uzmi auto u skladu s potrebama i budžetom koji si spreman da izdvajaš mesečno...
                  Svaki noviji ili bolji auto će te koštati minimum 300e mesečno (gorivo, amortizacija, održavanje, troškovi...) što na godišnjem nivou izađe preko 3500EUR a to su i letovanje i zimovanje na eksluzivnim lokacijama po želji pa ti vidi ... Bolje da uzmeš nešto što će te koštati 200EUR mesečno, recimo, pa ostavljaj 100EUR mesečno sa strane i vidi na kraju godine šta imaš i šta ćeš s tim ...

Mene realno auto košta cca 1000EUR mesečno, ali ja prelazim 4-5K km za taj period (rata, gorivo, amortizacija, održavanje...)
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TokyoDrifter
                    CBC Član
                    • 23.08.2008
                    • 39
                    • Novi Sad

Originally posted by zoranbg
                    pa rekli su ti sta misle
                    auto sa slike je extra i ja bi ga vozio sad odma ,iako sam duplo stariji od tebe i imam porodicu i bla bal....
                    atraktivnost, brzina ima cenu u gorivu skupljim delovima ,teshkoj prodaji i tako. ali imas atraktivan auto za svoju dushu a i za "ljuljanje " pored kukuruza ..da se nelazemo.
                    ja sam bio malo stariji od tebe 1990 godine , i svi koji su posli samnom na auto pijac su pokusavali da me nagovore da kupim golfa 1 ili skoro novog yuga ..ali ja sam kupio fiat 131 mirafjori. i nisam se nikad pokajao..mada sam dosta izgubio na njemu u vrednosti za 5 godina i strashno brzo je istrulio ..ali zato sam u PRAVO vreme imao odgovarajutji auto
                    bio je pozadi lak a zadnja vucha 100ks pa je bilo zabancije sa njim ..ali nikakva vetja chukanja nisam imao.a imao sam dozvolu samo 2 godine.
                    a tvoja prica je samo tvoja .. ti razmisli pa se odluchi.
                    kako god da odluchish odluka je tvoja.... "od izvora dva putitja" , nikad ne saznash kako bi bilo kad se krene drugim..
                    I ja tako razmisljam! Mogu ja kupiti fiat punta i voziti da se kaze da imam auto i da vozim i da me sluzi do skole i nazad, al nisam ja porodican covek, mlad sam i ove godine treba najlepse da prozivim.

Al sve su to samo moje nade oko kupovine nekih besnih kola, a veliki problem je sto i moji roditelji razmisljaju kao vi, tako da ne verujem da ce od mojih nada biti ista

@DovlaK: Kazes da je taj Stylo 2.4 kubikaza, jbg to mi je previse onda za registraciju. Da nije 2.4 razmislio bih o njemu!
                    E vidis to sam razmisljao da uzmem, Audi A3 ! Ne znam ni zasto sam odustao od te ideje Razmislicu!

@prolupator: Ufff mogu ti reci da si me dobro uplasio sad! Hvala ti na svim informacijama uzecu ih zaozbilj! Nisam bas tako gledao na "imati kola" sa te finansijske strane, 300e svakog meseca itd Mada ja sam djak jos jednu godinu, a onda me ceka faks dobrih 5 godina, sto znaci da ja narednih 6 godina necu imati na sta da trosim pare koje zaradim sem na kola, a za faks ce roditelji i rodbina

A da vas pitam za Hyndai Coupe, sta mislite o njemu? U Svabiji ima preteranih za 5000e a auto mi je isto atraktivan kao i Celica, samo nije toliko jak. Kako on stoji sa troskovima delova servisa itd? On nije Japanac nazalost, al kazu da je isto kvalitetan.

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Ovaj o kome ti pričam je nedavno registrovan, registracija je koštala 43 000rsd ili 45 000rsd nisam sad zapamtio + je on uplatio full inostrani kasko. Tako da, kad pogledaš da je za Punta 1,9d registracija nepunih 30 000 onda i ovih 45 000 i nije puno... a i Stilo je 2000eur jeftiniji od tvog budžeta tako da te 2000 možeš ostaviti za registraciju narednih 5 godina

A za A3 zaista svaka preporuka, često vozim tog poznanika (pošto honorarno radim kod njega kao vozač) u tom Audiju i zaista je tata-mata. Ono što se meni ne sviđa je taj tip-tronic menjač koji on ima. Mislim menjač je verovatno najbolji automatik koji sam vozio, ali samo meni lično se ne sviđaju automatici uopšte, a inače za nekog ko voli automatik, zaista najtoplija preporuka.

E da... nisam rekao najvažniju stvar u celoj priči... NIPOŠTO se nemoj zaletati pri ovoj kupovini. Nemoj da dozvoliš sebi da dođeš u situaciju ''uzću bilo šta'' zato što si dugo tražio auto... ja sam tako umalo kupio novog Juga jer nisam mogao da nađem dobog polovnjaka za te pare koje sam imao i tačno bih se sad kajao iz dubine duše da sam to uradio...
                      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

dečko uzmi ti a3 ili golf u verziji 1.8 turbo i nećeš se sigurno pokajati. a čak i da ti se ne dopadnu uvek možeš da ih prodaš za iste ili slične pare.

a3 .18t em se uklapa u budžet em ekstra oprema em atraktivan.
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Osh da se mangupiras. evo pravi auto za to a ne stilo abart.

viewtopic.php?f=360&t=43391

no, salu na stranu. tvoje pare i ti znas sta ces sa njima.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• AlexRS
                            CBC Senator
                            • 27.10.2007
                            • 234
                            • Borca

Pa kad ste poceli sa konkretnim ponudama evo ti onda moja 156 2.5v6 ako hoces da budes pravi smeker ali sa stilom 192 konja nacipujes na 200+ i divljaj do mile volje, crvena kozurica koja ribica ce tome da odoli....
                            http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 24v/166462

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Kako je krenulo, ovde ce svako ziv se pojaviti sa nekom ponudom, i od ovog topica napraviti male oglase
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Alekre
                                CBC Senator XXL
                                • 12.09.2005
                                • 780
                                • Smederevo

Iz tvojih planova za kupovinu skontao sam da zelis nesto brzo atraktivno da bi zadivio drustvo i ribe... Ne moze niko ovde na forumu na ubedi da ce tebi skale biti mirne dok vozis. Toliko je sranja na putevima, bilo ljudi ili stvari da takav stav ne vodi ka dobrom. Kada sednes u onaj 325i, nece biti Zverka i Prolupatora da te tapsu po ramenu da o'ladis i sranja se tako brzo desavaju da nisi ni svestan toga. Dakle vec imas o cemu da razmisljas pred spavanje da bi mogao i ''sutra'' da razmisljas i zivis. Pored toga, treba da spremis dosta za troskove eksploatacije sto su ti ljudi uostalom i napomenuli Moj savet ti je da kupis sasvim obican auto koji nece da te porobi. Punto je sasvim okej, Jetta, Primera... Ako bas hoces atraktivnost i paznju preporucujem:
                                http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... R1_/170820

Gotovo sigurno ce svako/svaka da se okrene za tobom, ide 300km/h, dozivljaj jedanput. Sve to za samo 5,500 evra, pa kako ti Bog da.
                                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

Working...
                                X