Solidan auto za nategnut budzet, pomagajte :)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dacha
    CBC Senator XXL
    • 23.06.2007
    • 356
    • Beograd, NBG
    • Xsara II 2.0i

Solidan auto za nategnut budzet, pomagajte :)

Doslo je vreme da svoju veliku ljubav prelude zamenim za nesto ekonomicnije i mladje pa mi treba savet, nemam budzet za neku hondu koju bih zeleo tako da sam otvoren za sve predloge.

Kriterijumi su mi sledeci, pozeljno je da bude limuzina (ali ne i obavezno), benzinac sa tendencijom na TNG ukoliko nema ugradjen (dizeli me ne zanimaju), da ne bude stariji od 2000. godista, pozeljna i klima.
    Budzet kojim raspolazem je do 4.000e mozda mogu da nategnem i nesto malko jace ako bas vredi ali bih ipak i da mi ostanu pare za servis.

Trenutno zam zaglavio oko Hyndai-a Accent-a i Daewoo Lanosa jer se uglavnom uklapaju u kriterijume a ne zato sto mi se svidjaju, ne znam nista o pomenutim markama/modelima, ali ovaj auto i ne trazim da mi se svidja vec da me sluzi, pa kad budem nekad u boljoj finansijskoj situaciji vraticu se Japancima a do tada moram u necemu da se vozim ;]

Pretezno gradska voznja je u pitanju sa povremenim izletima na autoputeve, a moj gabarit je 193cm/90kg ;]

Imate li neki bolji predlog, sugestiju, bilo sta sto moze biti od pomoci....

Hvala unapred.
    The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Solidan auto za nategnut budzet, pomagajte

Fiat bravo,brava 1.2 16v, 1.6 16v moze u solidnom stanju da se nadje za 3500-4000...fiat stilo 3v da se malo nategnes mozda ti se i posreci...hyundai elantra 1.6 16v...peugeot 406 1.8 16v karavan 2000,reno megan 1.4,1.6...

Comment

• dacha
      CBC Senator XXL
      • 23.06.2007
      • 356
      • Beograd, NBG
      • Xsara II 2.0i

hvala na predlozima razmotricu i to ali opet imam problem s obzirom da nisam neki ekspert za automobile i sve sto znam o njima naucio sam na ovom forumu, tako da mi je tesko da znam sta je pouzdanije (sa pretpostavkom da je auto u ok stanju, svakako planiram da ga vozim negde u servis da ga pregleda neko neutralan pre kupovine), jeftinije za odrzavanje i slicno pa bi mi dobro dosao i neki kratak argument ili info za predlozen model/marku.

zaboravio sam da napisem u prvom postu da sam pod onim ekonomicnije mislio na motor zapremine do 1.6, a karavani mi nisu opcija.

edit: sad sam malo gledao u pravcu fiat brave, definitivno je i to opcija, a vidim da ima tu i tamo seat ibiza, samo problem je sto vise gledam imam samo sve vecu dilemu jer ne znam na osnovu cega da odlucim tj. da koliko toliko suzim izbor s obzirom da im ne znam prednosti i mane a izgled i snaga mi nisu presudni u odluci
      The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

suzuki swift 1.3, hyundai accent 1.3, smart..

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Stila zaboravi za 4000e mozes da uzmes samo neki lesh i da se ceses sve vreme. Accent ce sluziti svrsi ali ce te toliko nervirati da ja ne mogu da ti objasnim posto je unutra ljuta ljuta plastika. Uzmi u obzir Pug 306 ima za te pare 2000god kao puska da bude. a ako vec oces limuzinu onda Daewoo leganza ali su one uglavnom 2.0 ova je recimo sa plindzom http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ganza_cdx/
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• djape1977
            CBC Senator XXL
            • 08.03.2008
            • 401
            • bg
            • fiat 132 i lada 2103

fiat marea 1.6 16v limunzina. opusteno ces naci za 4.000e, malo je redja od karavana ali i jeftinija. odlican motor, kvalitetna limarija, razumna potrosnja, euro 2 pa ti ni TNG uredjaj nije skup

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Znam da vecina ne voli francuze, al isto tako retko ko voli i italijane

Evo jedna lista sto tebi treba, a u pitanju je Renault megan 1... Motori su 1.4 i 1.6... a lep auto, samo iskreno ne znam kakav je mehanicki...

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... Tra%C5%BEi

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Marcus uze mi rec iz usta

Uzmes taj 1.6 16v... Udoban, lepo ide auto skroz... Servisi nisu skupi, racunaj da je redovan servis oko 100 eura... Veliki servis dodje oko 300 eura.... Potrosnja mu je nekih 7-8 litara....
                Ja imam taj oko godinu dana, do sada prezadovoljan.... Nisam imao problema velikih, jednom mi je slabije palio zbog zaprljanog senzora radilice - skinuo, ocistio i opet radi sve kako treba
                Za 4000 mozes da kupis solidan, za plafon 4500 eura mozes da uzmes neki napucan opremom...

Ako te jos sta interesuje dacho, pitaj ovako ili mi posalji pm
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Za navedeni budzet se moze itekako doci do solidnog auta, ali uzevsi u obzir tvoje zahteve a i gabarite izbor zaista postaje jako suzen.

Zbog ovog poslednjeg sto sam pomenuo (tvoja visina od 193 cm, 90 kg), mislim da bi trebalo da izbegavas sve ispod C segmenta, dakle sve Fieste, Corse, Clia i resto iz te kategorije ti jednostavno ne bi odgovaralo, iako bi za taj budzet mogao da uzmes sasvim solidan auto upravo iz tih segmenata (A i B).

Od ovog sto preostaje, dakle C segment i veci, "u igri" je jako puno u najmanju ruku problematicnih modela na trzistu pa treba biti vrlo oprezan. Mnogi automobili (od kojih su neki vec pomenuti ranije u ovom postu) koji se uklapaju u budzet se nisu proslavili sto se pouzdanosti tice. U tom pogledu upravo je najveca ponuda takvih modela u tom cenovnom rangu, tako da iz te "standardne ponude" ja na tvom mestu ne bih trazio svoj buduci auto.

Ja sam "prelistao" malo po auto-oglasima na internetu i evo ti par modela/primeraka koje bih recimo na tvom mestu ozbiljno uzeo u obzir:

Code:
                  http://www.polovniautomobili.com/oglas218332/hyundai_elantra_16_gl/
                  Code:
                  http://www.mojauto.rs/polovni-auto/425908
                  Dakle, radi se o Hyundai Elantri, ova druga ima bolju opremu (cak i kožu) ali je ona iz prvog oglasa kupljena u Srbiji i odrzavana u ovlascenom servisu, auto je sa servisnom knjizicom i to se dakle sve da proveriti. Cenovno su malo iznad budzeta ali nije fiksna cena tako da mislim da bi se tu prica nekako mogla sklopiti Oba su sa klimom, oba u naizgled solidnom stanju. Simptomaticni problem kod ovog automobila je ne bas dobar kvalitet farbe, tacnije receno njenog zastitnog sloja, tako da nije retkost da im se na odredjenim mestima "ljusti" boja, uglavnom po branicima i oko "polumeseca". Jedini mehanicki kvar koji je ucestaliji od proseka je vezan za kvacilo ali nista sto treba potencijalnog kupca da "otera" od ovog auta. Mimo toga, motori su im solidni, elektrika daleko pouzdanija nego kod nekih evropskih proizvodjaca, mehanicki vrlo malo problema. Redovno servisirani i ocuvani primerci ovog modela su zaista iz kategorije "best buy" jer daju dosta za ulozeno. Na NCAP crash testu Elantra je dobila 3 zvezdice za bezbednost, sto je recimo u to vreme bio sasvim solidan rezultat. Servisna mreza po Srbiji je mislim dobra, a cene odrzavanja ne bi trebalo da su prevelike. Medjutim ne treba ni ocekivati neke velike probleme, ovo su automobili iz doba kad je Hyundai vec dobrano hvatao korak sa evropskom i japanskom konkurencijom sto se kvaliteta i pouzdanosti tice.

Isto tako, mogao bi da porazmislis i o na primer ovome:

Code:
                  http://www.polovniautomobili.com/oglas216378/hyundai_sonata_20_16v_gls/
                  Code:
                  http://www.polovniautomobili.com/oglas222979/hyundai_sonata_gls_20_16v_-_plin/
                  Dakle auto iz iste "kuce" samo je u pitanju model Sonata, umesto 1,6 ima 2,0 motor ali i odlicnu opremu. Auto iz prvog oglasa je navodno takodje odrzavan u ovlascenom servisu, i dolazi sa servisnom knjizicom. Odradjen je i veliki servis, tako da si neko vreme tu pokriven... Naravno, sve ovo se da proveriti u doticnom servisu, tako da su ti ovo daleko bolje i sigurnije opcije nego kupovina nekog juce uvezenog automobila "na slepo" sa ko zna kakvom istorijom. Ova druga Sonata ima i plin, a cenovno je vrlo povoljna.

Da sam u ovom trenutku ja, sto bi rekli ovi preko bare, "u tvojim cipelama" ja bih recimo ozbiljno porazmislio o onoj prvoj Elantri. U poredjenju sa nekim ovde pomenutim modelima, za iste pare dobijas auto ne samo iz viseg segmenta, komforniji i bolje opremljen, nego i auto proizvodjaca koji se upravo u protekloj deceniji kroz svoje automobile dokazivao jedino i samo kvalitetom, tako da je danas rame uz rame sa vecinom evropskih i japanskih proizvodjaca.

U svakom slucaju srecno u izboru!
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Lampredi TC
                    CBC Član
                    • 09.11.2009
                    • 55
                    • srbija
                    • Alfa 156

Za te pare mozes da kupis Lanciu Ypsilon 1.2 b.Deli mehaniku sa punto 2,ima manju cenu a bolji auto od Punta
                    Pozzz

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Over je u pravu za Sonatu, imao je moj komsija, lepo ga je sluzila.

Vozio sam se jednom prilikom u taksiju Kia Shumi. Malo sam popricao sa taksistom i covek mi bas nahvalio ovaj auto, a meni ostalo u secanju da je bio prilicno udoban, tih i da se fino ponasao u voznji.

Npr.

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _shuma_15/
                      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Jesa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2008
                        • 344
                        • Beograd
                        • Honda Civic 1.4 LS

Matorane, pogledaj ti lepo neku Hondu Civic `99-`00
                        ili Accord oko `98 god.

Uklapas se u budget.
                        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

kod mene ima dosta sluzbenih Hyundaia koji su solidno nadziveli vw, alfe, fiate i pezoe sa redjim posetama servisima, tako da podrzavam sto je over napisao.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

na npr onaj zeleni accent kome su dusu uzeli

Comment

• ostres
                              CBC Senator XXL
                              • 01.06.2008
                              • 305
                              • Zemun

Sto se tice evropljana za te pare moze da se nadje solidna Lancia Kappa. Prednost u ovom slucaju su dostupni i povoljni delovi i brojni servisi. A auto je aaaaaaaaaaaaa vr' brate.
                              Sto se tice Koreje Leganza je ubedljivo najlepsa i najprakticnija sto se tice prostora i unutra i u gepeku. Medjutim kad iz lude sednes u nju imaces osecaj da se vozis u camcu. Jednostavno taj auto bez ozbiljnih zahvata na vesanju (ovde mislim na komplet opruge i amortizere) jednostavno ne moze da se vozi ni malo zustrije. Ja sam razmisljao o njoj ali sam zbog toga odustao. Mada sa druge strane ako amorti nisu menjani a pricamo o autu starom 9-10god to svakako i dolazi da se radi pa ti vidi.
                              Sonata je mnogo povozitiji auto, lezi jako lepo a sa 2l motorom je vec i solidno startna. Naravno jos je bolje sa V6 varijantom ali to je kod nas sada skup sport zbog poreza. Mozda je i nesto kvalitetnija od Leganze ali to je pod znakom pitanja sada a mnogo vaznija je ocuvanost konkretnog polovnjaka.
                              Najbolja varijanta je KIA Magentis, prostranija i po meni lepsa od Sonate a sto se bitnih stvari tice potpuno ista stvar, ali je ona jako retka kod nas i tesko da ces uspeti da je nadjes. Eventualno ti ostaje varijanta uvoza posto ih ima euro3 od 2000 god. ali tesko da ces to izvesti sa 4000 evra.
                              Live together, die alone.

Comment

Working...
                              X