Passat B5 ili Laguna 2?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Passat B5 ili Laguna 2?

Evo da ti prosirim listu audi A4 1.8 benzin+plin,skoda octavia 1.8 ili 1.9tdi,opel vectra 1.8 16v ili 2.0dti p.s.ako nemas dovoljno za audija uzmi skodu,a pasat i laguna po mom skromnom misljenju ne mogu da se porede(iako ce mnogi sad da polude) bez obzira sto su ista klasa(znaci vw)

Comment

• gti16v
      CBC Senator XXL
      • 05.08.2007
      • 343
      • BGD
      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Evo ja cu prvi da "poludim". Po cemu je to Octavia bolja od Passata? Udobnija? Veca? Komfornija? Bolja zavrsna obrada? Da nema slucajno vise mesta na zadnjoj klupi?

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

GTi smanji brzinu...nije skoda bolja od passata,to je za sve one koji bi zeleli da kupe passata,a ne mogu da priuste ili nemaju garazu(a osnova vozila,motori i menjaci su isti)...ja sam poredio pasata i lagunu i rekao da je pasat dosta bolje vozilo(citaj malo izmedju redova)...a sad da me branis kad nagrnu lagunisti

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Usporavam . Ja protumacio da savetujes coveku Octaviu, jer Passat i Laguna ne mogu da se porede (sa Octaviom) Slabo kapiram u poslednje vreme

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

osnova za passat i octaviu nije ista. ostaviaj je isto sto i G4 samo sto ima gepek.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Desi Zverko kućo,srecna ti Nova i predstojeci Bozicni praznici...ja mislio da je isto...dobro je dok ima ljudi da ispravljaju

Comment

• caki_vonteego
                CBC Početnik
                • 05.01.2010
                • 2
                • Leskovac

Ja bih ti za taj novac savetovao da pogledash nekog Oplea tipa Astra G ili Vectra B....naravno u dizel verzij ali samo ona jaca od 2.0 DTI ili 2.0 DTL....prva je jaca sa 101 konjskom nagom a druga sa 82 konjskih snaga...pricam ti iz iskustva jer vec 6 godina bez ijednog problema vozim Astru G 2.0 DTL preshao 160.000 bukvalno bez ijedne male greshke.....a ono shto je najbitnije automobili nisu na ceni a kvlitet je i vishe nego korektan...dakle nudi sve za taj novac...i oprea je korektna kako u Astri tako i u Vectri.....nemash brige oko elektronike i ostalih kako ih forumashi nazivaju "decijih bolesti"....a shto se tice Lagune to je dobar auto cak shto vishe prelep i ja nameravam d aga kupim u skorijem vremenu ali samo modele nakon 2004-godine....pogledaj na sajtu auto Hollidey imash neke Lagune povoljne za 6.000 2004 godishte.....pozz

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Ljudi, koja je realna potrošnja pasata 5 iz 2000 godine 1.9 tdi od 115 konja?
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• caki_vonteego
                    CBC Početnik
                    • 05.01.2010
                    • 2
                    • Leskovac

Gradska 7. 7.5....otvoreno 5. 5.5....u principu svi dizeli te zapremine i konjaze troshe isto...plus-minus od pola litre gore dole.....ima ga moj drug pa prema njegovim podacima ti pricam!

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

Power:
                      85 kW / 116 PS
                      Fuel Type:
                      Diesel
                      Fuel consumption combined:
                      ca 5.5 l/100km

Fuel consumption (urban):
                      ca 7.1 l/100km

Fuel consumption (extra-urban):
                      ca 4.5 l/100km

CO2-Emissions combined:
                      ca 149 g/km
                      First Registration:
                      04/2000

LINK
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• IlijaGM
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2008
                        • 313
                        • Gornji Milanovac

Druze jesi li razmishljao o opel vektri B,mozesh da nadjesh za te pare mladji primerak od pasata,a negde slicno pa i ishto godishte kako i lagunu
                        Originally posted by zoranbg
                        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Vectra B je dosta losiji auto od Passata B5. Vozio sam je godinu dana i iz nje direktno presao u Passata, Passat po meni vredi svaki evro vise tj. 2000e vise ako su isto godiste.
                          Robusniji, kvaliteta samog auta, zvucne izolacije, stabilnosti(iako neki navode da je Vectra stabilnija u krivinama od Passata ja se nisam uverio u isto), limarija-pocinkovana komplet karoserija i farba su dosta bolji na Passatu,i na kraju Vectra je kvarljiva roba. Ne toliko da ce ostaviti na putu, ali uvek se pojavi neka sitnica.
                          B5 1.9 TDI PD 116KS trosi malo vise od npr. 1.9TDI 90KS, racnaj prosek oko 6.5l a ostrije voznje i 7l.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                            CBC Senator
                            • 26.09.2008
                            • 291
                            • Srbija
                            • Cetvorotockas

Aj malo i ja da podelim svoja iskustva.

Da krenem od C5. Drugar je nekoliko godina imao. Pored C5 imao je i BMW 5 i mercedesa ( ne znam tacno koji su motori ) ali kaze da je C5 skuplji za odrzavanje cak i od BMW-a.

Laguna dizel - problemi sa diznama ( jako skupe cak i polovne a sumnjivo kvaliteta ), crkava turbina na oko 60 000 km. Crkla u Nemackoj na testu na 60 000 pa na 120 000 a sta mislis kako ce biti u Srbiji. Prijatelj je hteo da kupi seo probao i auto ne ide nikako = crkla turbaljka. Posle toga je seo u oktaviu i nju je kupio. Sto se tice plastike i svega sem udobnosti dosta losiji auto od passata.

LAGUNA - Firmini vozaci voze oktaviu, kad sam ga video kako ISKRIVLJENO sede u sedistu jer ne mogu da nadju udoban polozaj resilo mi sve dileme da li da kupujem oktaviju. Doduse to je oktavia pravljena do 2003. a brat vozi oktaviu 2007. god. 1,6 12V benzinac. Mnogo je udobnija od predhodne i do sada na predjenih 60 000 km drugi put mora da zameni kvaku na vozackim vratima i prvi put na suvozacevim. Sem toga sve perfektno.

PASSAT B5 - Malo je to para za dobrog passata. Za te pare mozes da nadjes vektru sa 200 000km 2000.god. i po meni ne u nekom stanju. Ako nadjes DOOOBRO ga pregledati. Proveri kompresiju motora i izduvne gasove i ako je to u redu uzimaj. Jedino sto mozes da se zeznes je da ga kupis sa OGROMNOM kilometrazom a kod nas su svi oko 200 000 km sto je naravno vracena kilometraza. Racunaj da zapadnjak prelazi MINIMUM 30 000 km godisnje. Ako je auto vozen recimo 10 god to je 300 000 MINIMUM.
                            Extra su dizelasi ali da uzimam za sebe iskljucivo bih uzeo 1.8T od 150ks jer je to najverovatnije najbolji motor koji je VW ikada napravio. Kod njega mozes da ocekujes investiciju za kvacilo i lamelu ali to kad sredis...

VEKTRA - samo u varijanti B. Dizelasima crkava "nesto" oko bosh pumpe na oko 200 000km. Popravka kosta 500 evra. Vlasnici tih dizelasa kazu da je to slab motor i da tek 2,2 vredi uzimati. Mada je i on losijih performansi od VW motora. Cesti problemi su sa prelivnim crevima i gumicama na diznama (racunaj gumice da menjas jednom godisnje). Ako hoces opela preporucujem 1,8 16V. Duuuugacak menjac obecava da motor nije "poderan".

U sustini u nezgodnoj si dilemi zbog kolicine novca. Neko pre rece audi - to je najbolje sto se novcem moze kupiti ali on je skup i tesko i jos jednom tesko da ces naci dobar komad sa toliko para. Ja bih isao na vektru benzinca ali ako nju neces idi na passata. Ne bih razmisljao ni o cemu drugom.

Proslog meseca sam kupio vektru b 2001. god. 1,8 16V jer nisam imao jos 3 000 evra za passata b5.5 1,8T 20V takodje 2001. god. i veoma prijatno sam iznenandjen svime, CDX oprema je u pitanju tako da to je najbolje od vektre sto mozes da dobijes. Manji je ali udobniji je od passata.

Nadam se da sam ti pomogao

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Ja sam na temu konkretno izjavio šta sam imao, samo da se malo nadovežem na prethodni post...

To sa crkavanjem "nečega oko Bosch pumpe" kod Vectre B diesel... Zet je u Nemačkoj vozio taj auto oko 3 godine, kupio ga sa 90000 km od prvog vlasnika tamo, auto servisiran redovno upravo u servisu gde zet radi. Nedavno je auto prodat jer zet prelazi ogromne kilometraže i njemu su 3-4 godine "plafon" što se tiče automobila, jer ga proda dok još uvek može da izvuče nešto iz njega... Elem, nebitno. Problem koji je pomenut je počeo da mu se javlja kad su pre dve godine došli na odmor, sipao je gorivo čim su prešli našu granicu (epic fail ) i kako mi je rekao kad su stigli ovamo: "kao da je od tog momenta neko zamenio motor u Vektri, i umesto 2,0 stavio onaj 1,7". Znači odmah je primetio pad snage, auto je slabije vukao, a potrošnja po bordu mu je dok je vozio po Srbiji tih nekih mesec dana konstanto bila veća za 15-ak %, bez obzira na režim vožnje. Nakon mesec dana po povratku mu je crklo ne "nešta" nego sama Bosch pumpa i još nešta usput, ne sećam se tačno... Uglavnom ceh je bio ne 500 nego blizu 2000 evra Jbg nema tu reparacije, otpadi, turski delovi... Ako hoćeš da prodješ sledeći tehnički samo originalni delovi i ugradnja, da ne pričam to što zbog potreba najmanje što mu treba je da auto crkne negde usred Evrope kad krene na odmor... A radni sat nemačkih servisera je okrutan... Tako da, naravno kod nas bi to bilo daleko jeftinije, ali to nije poenta. Poenta je da je auto do momenta kad je došao ovde imao oko 220000 km na satu, ali je radio kao sat i nikakvih problema sa njim nije bilo. Za mesec dana provedenih ovde auto je prešao oko 2000 km (obilazio čovek rodbinu, tazbinu u tako to... kez), što mu dodje oko 2 potrošena rezervoara "domaćeg" diesela. I posle mesec dana - havarija. Zet kaže da nakon povratka u švabiju taj auto više nije bio isti, i misli da je to sipanje ovdašnjeg diesela 99 % krivac za havariju koja mu se desila samo mesec dana nakon odmora. E sad, verovatno bi se to desilo svakako i sa nemačkim dieselom, ali možda za 30, 50 ili 100 k km. Možda i ne bi... Ali samo navodim priču da svi koji voze pomenuti model budu vrlo oprezni gde i šta sipaju.

A što je najgore od svega, cene goriva su skoro pa identične kod nas i u Nemačkoj. Standard, jbg...
                              http://www.bmw.tv

Comment

• IlijaGM
                                CBC Senator XXL
                                • 02.12.2008
                                • 313
                                • Gornji Milanovac

Originally posted by MirkoDamnjanovic
                                Aj malo i ja da podelim svoja iskustva.

VEKTRA - samo u varijanti B. Dizelasima crkava "nesto" oko bosh pumpe na oko 200 000km. Popravka kosta 500 evra. Vlasnici tih dizelasa kazu da je to slab motor i da tek 2,2 vredi uzimati. Mada je i on losijih performansi od VW motora. Cesti problemi su sa prelivnim crevima i gumicama na diznama (racunaj gumice da menjas jednom godisnje). Ako hoces opela preporucujem 1,8 16V. Duuuugacak menjac obecava da motor nije "poderan".

Ja licno vozim 2.0 DTI,i mogu reci da dobro ide,zadovoljan sam,preshao je malo preko 190 000km,e sve odlicno radi.Moj kum vozi astru G 2.0 DTL preshla je preko 270 000km,imao je kvar sa bosh pumpom,ali to je otishla samo elektronika na njoj,inace je bila ispravna,to su mu popravili i evo josh je vozi i ako na satu ima preko 270 000km.
                                Originally posted by zoranbg
                                nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

Working...
                                X