Sta od ovoga za ukupno 7000E

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Sta od ovoga za ukupno 7000E

Evo, ipak sam se odlucio za auto o kome skoro nista ne znam. Zaista dobra ponuda za relativno male pare na prvi pogled a za drugi pogled tu ste vi
    Naime, nasao sam finu Lancia Lybru sa pristojnom kilometrazom od 110000km ali u zaista finom stanju. Malo je starija nego sto sam mislio da kupujem ali opet - bitnije mi je stanje nego kilometraza ili godiste. Ima 1.9JTD motor, za koji sam cuo da je navodno slab za 1,5t tezak auto ali po meni i nije. Prvi je vlasnik, kupljena je u Srbiji 2002. godine i od tada je servisirana u Delti sto se izgleda moze i proveriti u Delta servisu. Ima sedista od neke brusene koze i to je jedino sto mi se ne svidja jer ne volim kozu u kolima. Inace je karavan, metalik sivkasto-braon, ima ozvucenje sa MNOGO lepim zvukom koji podrazumeva kasetofon(???) i cd sarzer u gepeku. Ima digitalnu klimu u dve zone, ABS, ESP, sve podizace prozora, el. retrovizore, alu felne...ma sve sto mi treba a i vise. Covek kaze da se od full opreme razlikuje po tome sto nema grejace sedista i bi-xenon farove. Nisam je vozio, jer to cuvam za gledanje sa nekim strucnim pa me zanima da li je udobna. Kolika je potrosnja za nju u gradu, na otvorenom i na autoputu pri nekih 150km/h? Sta treba gledati kod ovog auta, tj. sta su mu mane? Inace, auto ceni 6000E za kes i ja placam prenos vlasnistva a registrovan je jos oko 6-7 meseci.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Mislim da je to korektna ponuda . inace ne moj da se zanosis toliko sa tom pricom da je 1,9 jtd slab za tu karoseriju!! Kad budes probao sve ce ti biti jasno. Vozio sam istu par puta i auto je MECAVA odgovorno tvrdim. Drugar je vozio 2 godine i jos uvek ne moze da prezali prodaju iste.
      I on je isto imao kasetofon zamisli nema cd a ima mnogo sto sta sto i ne treba. Potrosnja je na puru za more NS-Herceg Novi bila 4,8l Posto je vozio pun auto i sa decom brzina je u proseku prema njegovoj prici bila 80-90 km/h sto je extra potrosnja a za auto put ne znam tj mogu da ga pitam ako zelis , znam samo da je auto przio do besvesti ali mi nikad nije rekao uuu ala trosi. Moje misljenje je da na auto putu pri 150 ne trosi vise od 7l sto je ok potrosnja.
      U svakom slucaju pozdravljam kupovinu Libre i navijam za istu neces se pokajati pogotovo sto znas istoriju autia, i brale da se razumemo sa tom kilometrazom neces naci auto iz uvoza ili tesko !!Ajde srecno i javi, pa da zalijemo.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Ovako kako ti kazes, meni se cini da je to jako dobra prilika, mada, obavezo da proveris u Delti servisnu istoriju. Ako je ta kilometraza stvarna, to je za JTD smesno, ali treba proveriti neke stvari poput EGR ventila, turbine, protokomera...itd. Lepo odes u neki sevis da prikace na dijagnostiku. Probaj da li auto trese prilikom polaska, da li je kvacilo mnogo tvrdo.
        Takodje, treba videti u kakvom je stanju trap, izduv, gume...

Ako trazi 6k, znaci da ce da spusti jos, cenkaj se koliko mozes. Tesko se danas prodaju kola, spustice sigurno.

Inace, Lybra je vrlo kvalitetan i udoban auto, odusevices se. Samo je ta prevrnuta koza malo zahtevnija za odrzavanje, ali Boze moj, lepota se placa.

Ozvucenje je verovatno Bose, pa ima tako dobar zvuk.

Trenutno ti je 115 ks sasvim dovoljno, a pretpostavljam da ubrzo nece biti. Resenje je u chipovanju koje vise nije skupo kao ranije, odnosno, za male pare mozes da izvuces jos 30-tak konja bez nekog preteranog rizika po motor. Normalno, ako nisi divljak..

Meni je kod Lybre jedini problem taj limuzinkasti fazon, odnosno, prednji deo mi nikako ne lezi.
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• LaMar
          CBC Veteran
          • 01.03.2006
          • 140
          • Beograd

Pa najvise me privlaci bas jer joj mogu proveriti istoriju. Jednom prilikom sam vozio 1.9 JTD u Stilu ali je bio nesto slabiji, mislim oko 90KS, i nije me bas zabezeknuo a Stilo je dosta laksi. Trebaju mi upravo ti detalji sta proveriti tipa EGR i slicno... Ako je ta potrosnja za nju zaista na putu onda nemam nikakvih zamerki. Prepuna je opreme ali ima kasetofon naravno ima i CD pa nije strasno, vise je smesno. Ako na zadnju klupu presvucenu prevrnutom kozom pustim moje kucice bas cu se usreciti ali...dosta je dobra ponuda. Nisam primetio da ima multifunkcionalni volan i to mi je takodje smesno kada vidim koliko ima opreme ali ipak ima ESP sto je MNOGO vaznije.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

Jos jedan put : nista ne brini za potrosnju i povlacenje ili ti jacinu-snagu motora , bices prijatno iznenadjen !!
            Proveravaj i kupuj to !

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

Ne mora da brine ali te potrosnje od 7l na 150kmh i 4.5l sigurno nece dobiti.

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Ja trenutno sa mojim Opelom trosim 10 litra benzina po Beogradu mada zivim u centru. Cim izadjem van to opadne na 7-8. Ako ova Lybra moze da trosi manje dizela a nudi sve ovo sto nudi, i pri tome je pouzdana i bezbedna - kupujem. E sad, opet treba da proverim legalnost, servise, ponasanje na putu... ako sve bude u redu 99% je kupujem. Racunao sam za 2.4JTD motor i registracija bi bila 38000RSD a to mi je malo mnogo, ipak se zadrzavam ispod te famozne granice od 2000ccm.

Comment

• Wooodoo
                  CBC Senator
                  • 01.10.2005
                  • 214
                  • Beograd

Originally posted by LaMar
                  Evo, ipak sam se odlucio za auto o kome skoro nista ne znam. Zaista dobra ponuda za relativno male pare na prvi pogled a za drugi pogled tu ste vi
                  Naime, nasao sam finu Lancia Lybru sa pristojnom kilometrazom od 110000km ali u zaista finom stanju. Malo je starija nego sto sam mislio da kupujem ali opet - bitnije mi je stanje nego kilometraza ili godiste. Ima 1.9JTD motor, za koji sam cuo da je navodno slab za 1,5t tezak auto ali po meni i nije. Prvi je vlasnik, kupljena je u Srbiji 2002. godine i od tada je servisirana u Delti sto se izgleda moze i proveriti u Delta servisu. Ima sedista od neke brusene koze i to je jedino sto mi se ne svidja jer ne volim kozu u kolima. Inace je karavan, metalik sivkasto-braon, ima ozvucenje sa MNOGO lepim zvukom koji podrazumeva kasetofon(???) i cd sarzer u gepeku. Ima digitalnu klimu u dve zone, ABS, ESP, sve podizace prozora, el. retrovizore, alu felne...ma sve sto mi treba a i vise. Covek kaze da se od full opreme razlikuje po tome sto nema grejace sedista i bi-xenon farove. Nisam je vozio, jer to cuvam za gledanje sa nekim strucnim pa me zanima da li je udobna. Kolika je potrosnja za nju u gradu, na otvorenom i na autoputu pri nekih 150km/h? Sta treba gledati kod ovog auta, tj. sta su mu mane? Inace, auto ceni 6000E za kes i ja placam prenos vlasnistva a registrovan je jos oko 6-7 meseci.
                  Meni samo nije jasno ko ti je rekao da je taj motor slab za 1.300 kg koliko ima Lybra!? Pod uslovom da ima 115ks. To da je auto od prvog vlasnika mi je malo sumnjivo jer koliko znam Lybre se nove nisu prodavale u Delti, mozda je prvi vlasnik u Srbiji. Ako je auto stvarno odrzavan u Delti najbolje je da ih posetis, sa uzetim brojem sasije pre toga, jer kod njih onda postoji servisna istorija, a ako budu raspolozeni mogu da ti provere servisnu istoriju dok je auto bio u Ita ili odakle je vec uvezen. Ta koza verovatno nije prava koza nego alkantra, lici na prevrnutu kozu. Mora da se pazi ali ne sad nesto preterano. Postoje sprejevi za odrzavanje. Meni je auto do CG trosio 4.7 l/100km, a prosecna potrosnja za poslednjih 9000 km je na ovoj slici.

Ta verovatno nema ni navigaciju sa telefonom, ali je dobro sto ima ESP a moguce je da ima i ASR. Udobnost je vrhunska, videces kad je budes probao. Preporuka je da ako je kupis zatvoris EGR ventil, ako kupis Lybru preko PP-a cu ti poslati br. odlicnog servisera.
                  http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• LaMar
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2006
                    • 140
                    • Beograd

Cemu sluzi i zasto zatvoriti taj EGR? Ne bih da nesto budzim sto nije po fabricki tako islo ali ako ima prednosti molim te obrazlozi mi.
                    Obavezno cu proveriti u Delti ako oni uopste daju takve informacije, mada mogu zamoliti vlasnika da njemu izvade ispred mene. Auto ima nase table a pogledacu u dozvoli kada je prva reg ovde.Takodje, ona provera legalnosti u AMSS, jel to gledaju da li je trazen i u inostranstvu ili samo u Srbiji? Da li daju neki papir kao garancija na proveru legalnosti ili je to bez obavezivanja?

A za navigaciju, ma imam svoju pa ako i nema ne pravim problem. Kapiram da kada ima onakvu konzolu sigurno ima i bluetooth pa mi ni telefon ne treba ali i da nema, vajda ima dzek za kacenje tako necega. Inace covek je dugo godina radio na relaciji Italija-Srbija, cak mu je i auto unutra (koznola) na italijanskom jeziku.
                    Takodje, da li proverom laptopom mogu saznati kolika je prava kilometraza ili samo da li je menjana?

Comment

• kamango
                      CBC Senator
                      • 31.05.2009
                      • 205
                      • KS-BG

cak mu je i auto unutra (koznola) na italijanskom jeziku.
                      Pa to znaci da je uvezen iz Italije...

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Imas dosta tema o zatvaranju EGR ventila, nije to nikaka filozofija. Radi se o tome da se EGR od naseg vrhunskog evrodizela veoma brzo zaprlja, a posle moras da ga cistis. Ovako, zatvoris ga i povratni gasovi se ne vracaju u motor nego izlaze napolje kroz izduv. Cista ekologija je u pitanju. Meni je ovo drugi JTD sa zatvorenim EGR i nikakvih problema nisam imao. Nego, nije ti sad EGR prva briga.

Na ovom sajtu mozes da vidis da li je za autom u Italiji pokrenuta potraga.

http://coordinamento.mininterno.it/serv ... he_ing.htm

U Delti mogu da ti daju informacije sta je radjeno kod njih, ali ako je tamo neko dobre volje, mogu i da udju u servisnu istoriju dok je bio u Italiji, ali samo u garantnom roku. To je dobra stvar da bi otprilike provalio koliko je godisnje prelazio.
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• LaMar
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2006
                          • 140
                          • Beograd

Iskreno verujem da taj auto kao i svaki drugi ima meni na vise jezika. Mozda covek bolje zna italijanski nego engleski, moj otac mnogo bolje zna nemacki i zato mu je telefon na nemackom.
                          Uostalom to se lako proveri. Sta je sa tim EGRom i AMSS proverom?

Comment

• Wooodoo
                            CBC Senator
                            • 01.10.2005
                            • 214
                            • Beograd

Pa da, on verovatno jeste prvi vlasnik samo sto je auto kupio u Italiji, osim ako nije slozio pricu da bude ubedljiv. Dobro je sto je verovatno dosta vozen auto putevima i na njihovo gorivo, opet kazem ako je prica tacna. Mislim da bi trebali u Delti da ti daju podatke i bez vlasnika.
                            EGR ventil sluzi da kada je motor hladan dobar deo izduvnih gasova (garez, ulje...) vrati kroz usisnu granu u motor na sagorevanje iz dva razloga, da se manje zagadjuje okolina i da bi se motor brze zagrejao. Kada se motor zagreje ventil je zatvoren ili par procenata otvoren Dakle, na radnoj temperaturi mu je funkcija nikakva. Kada se zbog naseg goriva zaglavi na otvoren, motor nece da vuce, dimi, cak se desava da tesko pali ili da uopste nece da upali. Kada se ventil fizicki zatvori on je i dalje elektronski aktivan cisto da ne bi prijavljivao grsku na kompu. Ciscenje ne pomaze jer je veoma kratkotrajno i interval ciscenja je svaki put sve kraci, jedino resenje je zatvaranje ili kupovina novog. Posto je EGR jedan od glavnih krivaca za niz drugih problema koji mogu da se jave zatvaranjem se ti problemi eliminisu. Najbitnije od svega je to sto neki tipovi automobila ne trpe zatvaranje EGR-a cak ne rade kako treba, nece da vuku. Za razliku od njih sa Fiatovim JTD motorima tih problema nema, prvi EGR na Fiatu je moj majstor zatvorio pre 60.000 km i auto i dalje savrseno radi.
                            Ima vise jezika u meniju, znam da moja ima u ponudi 5-6 jezika.
                            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• LaMar
                              CBC Veteran
                              • 01.03.2006
                              • 140
                              • Beograd

Hvala, lepo je to znati jer ako ga je i ovaj zapusio a ja to vidim mogu mozda da se pravim lud i malo spustim cenu.
                              Nakon razmisljanja sam shvatio da imam para za nju, prenos vlasnistva i odmah veliki servis za svaki slucaj. U ponedeljak cu je pogledati detaljno pa se mozda sa njom i vratim kuci

Sumiram sakupljene informacije i ovako idem da je vidim:
                              -vodim limara/farbara sa sobom da vidimo da li je udarena;
                              -nosim laptop sa sobom koji cu uzeti od dijagnosticara, objasnice mi gde da ga nakacim i sta da radim da bih iscitao sve podatke (inace za 50E moze se iznajmiti racunar sto mi mnogo znaci), onda zovem dijagnosticara i on ce mi reci na osnovu dijagnoze da li ima kvarova i verovatnu kilometrazu na osnovu kilometraze kada su prijavljene greske u proslosti;
                              -probam auto po gradu ali i na otovrenom.
                              Ako je sve ovo OK, kesiram pare i idem sa osmehom na licu ako bilo sta od ovoga pravi problem okrecem se i idem u nadi da cu naici na jos neki primerak ovih kola.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Ajde neka je sa srecom i ocekujemo da popodne cujemo jel zalivamo ili ne

Comment

Working...
                                X