Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

Corsa 1.7dti 16v je japanski isuzu motor,bukvalno nepoderiv ako ga nadjes u koliko toliko pristojnom stanju...nema plivajuci zamajac i jeftinija je od clia za odrzavanje...njen jedini problem je elektronika pumpe visokog pritiska,mada je i njoj spala cena(polovna sa 1god.garancije 150e)... nije common rail motor...clio 1.5dci posle 2004-te je resio probleme sa turbinom i diznama,ali je osetljiviji na lose gorivo od corse i skuplji za odrzavanje...moja preporuka corsa

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Mala ispravka za clia,ujedno i iskustvo vlasnika sa istim.

viewtopic.php?f=358&t=49355&hilit
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Next
        CBC Član
        • 11.12.2006
        • 48
        • Beograd

Originally posted by legenda
        Corsa 1.7dti 16v je japanski isuzu motor,bukvalno nepoderiv ako ga nadjes u koliko toliko pristojnom stanju...nema plivajuci zamajac i jeftinija je od clia za odrzavanje...njen jedini problem je elektronika pumpe visokog pritiska,mada je i njoj spala cena(polovna sa 1god.garancije 150e)... nije common rail motor...clio 1.5dci posle 2004-te je resio probleme sa turbinom i diznama,ali je osetljiviji na lose gorivo od corse i skuplji za odrzavanje...moja preporuka corsa
        Da, taj isuzu motor se dobro pokazao + jako lepo "ide" . S njim imam iskustva...
        Ovaj 1.3 je Fiatov motor ako se ne varam? Kako on podnosi vece kilometraze, koliko kostaju eventualni kvarovi za njega. Ako je na 1.7 najosetljiviji kvar 150e, to nije strasno.

Originally posted by Vlada_nbgd
        Mala ispravka za clia,ujedno i iskustvo vlasnika sa istim.
        viewtopic.php?f=358&t=49355&hilit
        Posle ove procitane teme, coveku zaista da ne padne napamet da se petlja sa Cliom...hvala za link.

Posto ce u ponudi (ako sam dobro razumeo) ove nedelje biti 4 Corse od cega sigurno 1 benzinac, da li neko eventualno zna za losa iskustva sa istim (1.2 i 1.4)?
        1.2 mi se iskreno ne svidja kako ide, ali ako bude bio u "besprekornom" stanju, sta je tu je .
        Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

1.3 multijet sam vozio,ima izrazenu turbo rupu do negde 2000rpm...preko toga ide bas lepo...ako hoces brze da ga vozis moras slicno benzincu...vrti se na 4000 pa cak i vise bez problema...gledao sam neke testove kazu da je projektovan da predje 250.000km,a verovatno moze i vise...plivajuci zamajac+set kvacila sa radom negde oko 40-45 000din...ima lanac i lancanik,zamena oko 220e...toliko znam vise ne znam

Comment

• Next
            CBC Član
            • 11.12.2006
            • 48
            • Beograd

Dovoljno za neku orjentaciju. Bio sam kod poznanika, treba da mu stignu dve Corse 1.3cdti do petka. Dao mi je dobru cenu, videcemo sta kaze majstor.
            U medjuvremenu sam pronasao izuzetno zanimljiv autic koji cu takodje pogledati, ako nista iz radoznalosti. Nadam se da cu ove nedelje zavrsiti ovu agoniju .

Naime, na pretrazi nisam uspeo nista da nadjem vezano za Hyundai Getza, a da je u pitanju motor 1.6 od 105ks (benzin). Performanse su mu sjajne, neki lik prodaje tog Getza sa BRC plinom (ne zna da li je sekvent) sa jako lepom opremom za 4.300 evra (na ime kupca). Ono sto moram videti je kakav je plin tj. da li bi mogao da ga atestiram i ono sto mi je najveca nepoznanica jeste servis tj. gde bi ga vozio na "pregled" ukoliko procenim da je sve ok? Zna li neko gobrog majstora za hyundai, koliko su delovi i kakav je ovaj motor?

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 8_16v_gas/
              Moze li neko nesto vise da mi kaze o ovim vozilima...cene odrzavanja,dostupnost delova,ciji su ovo motori

Comment

• babić
                CBC Početnik
                • 12.06.2010
                • 2
                • Backa Topola

Zdravo.
                Ne bih da otvaram novu temu jer je otprilike ista suma u pitanju.
                Nemam iskustva sa automobilima pa bi mi trebao neki savet. Pošto je nas petoro u porodici gledao sam neku Opel Astru karavan.
                Ne znam da li da uzmem dizelaša ili benzinca.
                Jedan od problema je taj što ne poznajem ni jednog automehaničara pa nemam s kim ići i gledati automobile po autoplacevima i zbog toga bi mi odgovaralo kada bi se mogao sa prodavcem (privatni oglas ili autoplac) dogovoriti da odemo do zvaničnog servisa na pregled automobila.

Neki od modela koji su meni zapali za oko su ovi:

Na šta bih trebao obratiti pažnju, da li ovi dizelaši imaju neke veće mane?
                Meni se ova plava Astra najviše svidela, ali ne znam kakav je ovaj 2.0 TDI motor i da ima nekih ozbiljnijih zamerki na isti.
                Odgovara mi i to što je napisano da je moguća provera auta u zvaničnom servisu.

Hvala u napred na pomoći.

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Astru gledaj da uzmes sa manuelnom klimom jer digitalna se cesto kvari...postoji prica da nije opelovih digitalnih klima majstori ne bi imali sta da rade...2.0 dti su nemacki dizel motori starije konstrukcije i uglavnom mogu da predju ogromne kilometraze...imaju malo grublji i bucniji rad...nemaju zupcasti kais vec lanac i lancanik koji se kontrolise na 300.000km...do 2000rpm imaju turbo rupu a posle toga sabijaju u sediste...po gradu 8-9l,a na otvorenom 6-7.5l...pumpa visokog pritiska im je mana i prekontrolisi je prilikom kupovine
                  Moj savet bi isao za benzinca + tng...ova 1.8 sa brc-om mi izgleda dobro...1.7 dti mislim da ce biti malcice slaba,mada taj isuzu japanac moze da se chipuje nekih 20-tak ks

Comment

• Paranoid
                    CBC Senator XXL
                    • 13.01.2009
                    • 622
                    • Beograd
                    • Fiat 131 1300

Za te pare moze da se kupi jos recimo ford focus(karavan) , lancia lybra isto ...koja mislim da je bolji automobil,a isto vazi i za reno lagunu sad jedino zavisi oko cena odrzavanja i delova,verovatno je nesto skuplje za dva pomenuta automobila,jer su iz viseg segmenta.Razmislite malo o ovome imate i dosta tema na forumu vezano za sve pomenute automobile pa mozete lepo da se informisete i donesete pravu odluku.
                    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• babić
                      CBC Početnik
                      • 12.06.2010
                      • 2
                      • Backa Topola

Hvala na odgovorima!
                      Pratio sam ja i ranije forum ali sam pozaboravljao šta je kod kojeg auta mana, ne sećam se u kojim temama sam pročitao interesantne informacije. Mislio sam na i na Fiat Stila i ovde su pisali da je 1.6 16v benzinac dobra kupovina kupovina. Ne znam kako se taj motor ponaša kod karavana i da li može da "nosi" tu masu + još kada sednu odrasli. Valjda su bobine problem (ako se dobro sećam). Ima ih 4 pa se trebaju menjati ali srećom ne crkavaju sve od jednom. Ispravite me ako grešim. 1.8 ima lošu elektroniku pa zna često praviti probleme.
                      Razmišljao sam i o Laguni, ali nisam našao 1.8 bezinca, jer je taj model bio hvaljen kroz teme u ovom podforumu. U 2.0 ne može gas. One dizel su izakane i znam da su pisali da je problem plivajući zamajac i da je to skupa popravka.
                      Gledam neki auto koji nije preterano skup za održavanje.
                      Ford Focus sam gledao i dizelaše i benzince, ali zaboravio sam razlike kod Fordovih dizelaša tj. između TDCI i TDDI (valjda sam pogodio skraćenice) i koji je lakši za održavanje.
                      Lanciu nisam našao u mojoj blizini pa je nisam ni zagledao.

Ova Astra benzinac mi je interesantna ali ova plava ima bogatiju opremu, ali ako je digitalna klima problem i ako se često kvari onda bih to preskočio. Džaba platim popravku ako će opet brzo morati u servis.

Comment

• Azrael
                        CBC Senator
                        • 29.06.2006
                        • 278
                        • Kragujevac

Ja bih u razmatranje uzeo i Fiat Mareu karavan, jer za novac koji se prodaju ove Astrice imas da uzmes 2002. godiste i da ti ostane za servis i registraciju. Imas ih u varijantama 1.6 16v, 20 20v i 1.9 jtd. Benzinci dobro podnose plin, a kod 1.9 jtd problem moze da bude plivajuci zamajac, ali ni to vise nije tako skupa popravka kao sto je bila...

Comment

• Next
                          CBC Član
                          • 11.12.2006
                          • 48
                          • Beograd

Ja samo da obavestim sve da sam na kraju pazario auto . Sjajno nadovezivanje na temu, jer upravo momak razmislja o...Astri .
                          Dakle, pazario sam Opel Astru 1.7 DTI, 2001 godiste, direktan uvoz iz Nemacke. Posle sigurno 15 pogledanih automobila, ovo je bio drugi koji je bio korektan, tako da se nisam mnogo razmisljao. Godinu dana sam (se) vozio Opel Corsu s tim motorom, odlicno se pokazao, tako da se na kraju nisam puno dvoumio. Apsurdno jeste, preko kojih sam automobila krenuo (od Almere do Punta pa preko Corse ), ali posle dva meseca intenzivnog gledanja kola - to je to!

Hvala jos jednom svima na savetima, vase smernice su mi dosta pomogle!

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Neka ti je sa srecom kupovina,da se sit navozas...koja je cena ako nije tajna

Comment

• Next
                              CBC Član
                              • 11.12.2006
                              • 48
                              • Beograd

Hvala legendo . 4400e kada sa registracijom.

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Stvarno lepo izgleda,a nisi ga mnogo ni platio...hoce li biti neke fotkice u automobili clanova

Comment

Working...
                                X