Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Sta kupiti za 4000E?

Almera je po meni best buy za taj novac....

A i nije problem odrzavanje, narocito u Beogradu.... Ima dosta servisa, sto ovlascenih sto neovlascenih.... A i ja znam jednog na Rakovici, bukvalno je covek doktor za Nissane
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Next
      CBC Član
      • 11.12.2006
      • 48
      • Beograd

Re: Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

A posto sam ja sa Cukarice...divota . Jedino to za plin me malo koleba kod Almere...Cunjam dalje po oglasima, ovih dana cu i da pogledam najinteresantnije...Ako jos neko ima neki predlog, neka se ne ustrucava. Legenda mi je prilicno pomogao, respect!
      Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• Next
        CBC Član
        • 11.12.2006
        • 48
        • Beograd

Imam još jedno pitanje . Naleteo sam na Xaru 1.6 u full opremi, kupljena kod nas 2001, presla izuzetno malo, poslednje 3 godine nije vozena.
        Da li to stajanje moze da prouzrokuje neke "ozbiljnije" posledice?

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Ne bi trebalo nista ozbiljnije da se desi,ako je paljena barem svakih 15 dana...verovatno ima korozije u motoru,ulje je razgradjeno,pa bi trebalo isprati motor sa nekim kvalitetnijim sredstvom i nasuti novo...zameniti ulje u kocnicama i menjacu,razraditi kociona klesta,videti kakva je situacija sa akumulatorom,zameniti kompletno sve filtere i antifriz...onda barem prvih hiljadu km voziti umereno i polako...u sustini ne bi trebalo nista da se desi

Comment

• Next
            CBC Član
            • 11.12.2006
            • 48
            • Beograd

Cisto sumnjam da je paljena (posto covek ima jos dva automobila pored tog), ali treba da odem danas ili u ponedeljak da je pogledam pa cu se raspitati.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Ne bi trebalo da je problem sto stoji ako je bar ponekada paljena ali ne moj da te chudi ako su gume lose i lezajevi otisli zbog nevozenja.
              Imas neke predloge na p.p. mada mislim da ti je po meni almera odlican izbor ali se tesko nadje dobar primerak sto je u stvari problem i za vecinu kola al jebga polako naletece nesto.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

bezi od toga..
                JA sam kupio auto koji je stajao 1,5 godina i u medjuvremenu dva puta upaljen ali nije pomeran.
                Ulje se pretvorilo slicno bitumenu,....posle 10 000 km,promenjeno i ispucalo pola stvari koje su od gume,delovi vesanja spone i ostale gumice.
                propisao na svakom dihtungu i semeringu,zadnje kocnice i cilindri propisali opruge spekle,amortizer propisao...i da ti nepricam dalje .. pneumatici dobili fazon kockasti kako su stajali,promenjeni i ako imali dobru saru ..diskovi se isrivili...itd itd..
                poce oda truli na podu i sajtni gde ga je dodirivala trava.
                Hoces jos ? da ti pricam
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Aj zoki ne plasi coveka I ja sam isti taj tvoj scenario doziveo ali sa matorim autom koji je stajao jedva godinu ipo dana.
                  Imajte u vidu da svi ovi automobil na placevima stoje jako dugo,neki i vise od godinu.Ono sto je za ocekivati sigurno jesu deformisane gume i pod obavezno opsezan servis kao sto rece legenda.Ne verujem da je ta xsara stajala na livadi tri godine i da nije bas ni jednom upaljena.
                  U svakom slucaju treba dobro proveriti.
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Next
                    CBC Član
                    • 11.12.2006
                    • 48
                    • Beograd

Pneumatici jesu deformisani, to je ono što znam...Ništa, kod majstora pa neka ga ispita, nema druge .

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Ovo sto je legenda napisao za Almeru nema veze sa realnim stanjem, ne znam nijednu koja ima flash lube, u pitnju su 1.8 n16,model i n15 sa 1.6l motorom, flash lube se ne trosi jedan litar na 10k km nego pola i tih pola kosta 600 dinara.
                      Od svega sto si tu nabrojao Almera je najbolji izdor sto se tice pouzdanosti, moj kum vozi sa motorom od 1.8 i za nekih 100k km(od toga 80k km na plinu bez flash luba) zamenio smao jednu bobinu i nista vise( redovni servisi se podrazumevaju), druga sa ovakvim motorom kao na oglasu gore znaci 1.5 isto samo menja covek ulja i jedino sto je imao pride je izduvna( ali i to ja smatram redovnim odrzavanjem), on nema plina, i da ne nabrajam imam u vrlo bliskm okruzenju jos 3 almere i sa nijednom nije bilo nikakvih problema, auto za svaku preporuku.

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

@JNC Druze nemoj prejudicirati stvari...ja sam prvi za kupovinu japanskog vozila i ako ces iskreno,mene licno honda odusevljava,a jamahini motori su mi zakon...pre par godina sam imao u ponudi almeru 1.6(oznaku tacnu ne znam)...zvao sam servisera nissana(mislim da je Vasic bio u pitanju)i covek mi je iskreno rekao da taj model almere ima lanac i lancanik i da zamena kosta sa radom 800e...takodje mi je rekao da postoje i zamenski delovi ali on to u ludilu nece da stavi(tako da sam ja odustao od tog vozila)...za obaveznu ugradnju flash lube aditiva,u almeru 1.5 90ks,licno mi je odgovorio do niko drugi nego Doroslovac Zoran...a za cenu flash lubeta od 20e i svakih desetak hiljad kilometara dobio sam odgovor od IvanaT...ako oni grese gresim i ja...

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by legenda
                          ...pre par godina sam imao u ponudi almeru 1.6(oznaku tacnu ne znam)...zvao sam servisera nissana(mislim da je Vasic bio u pitanju)i covek mi je iskreno rekao da taj model almere ima lanac i lancanik i da zamena kosta sa radom 800e...takodje mi je rekao da postoje i zamenski delovi ali on to u ludilu nece da stavi(tako da sam ja odustao od tog vozila
                          Jedino sto ti nije rekao da se na almeri ta intrevencija radi na nekoh 300-350k km. Imamo sam tu almeru 1.6 i npr prednje plocice iz prve ugradnje su menjane na neki 110k km itd. Inace, svi nissani su na lancu, od micre do skyline-a.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

@Sri Kuco,ne mogu ja da gatam koliko je presao...ako pukne lanac rekao je da mora da se radi full generalna...ja sa plocicama lucas ne mogu vise od 30-35000 da predjem...110.000 je za respect,ali koliko kostaju te originalne

Comment

• Next
                              CBC Član
                              • 11.12.2006
                              • 48
                              • Beograd

Sve je to relativno...meni je vecina ljudi na forumu rekla da bezim od Rovera kada sam ga kupovao, nisam poslusao njih vec srce i....posle sam placao tu cenu .
                              Pritom, ako bi sabrao kvarove od dva moja prijatelja koja voze isti model (za isti period-2 godine), dosao bi do duplo manje cifre od one koju sam ja dao .
                              Tako da verujem da bi me snasao i taj lanac na Alemeri i zato sam sve dalji od tog vozila.

Citajuci forum, posebno ovu temu, dolazim do zakljucka da je najbolje da sada za prvo vreme (posto sam ostao bez kola) kupim auto iz b segmenta, koji malo trosi i jeftin je za odrzavanje, pa kad skupim oko 6 soma, da kupim auto "ko covek".

Ponuda za Xaru stoji, pogledacu je svakako. Medjutim, juce mi je drugar javio da njegov poznanik prodaje Punta 3 (1.2, 60ks) 2004 godiste sa sekvent plinom, klimom, ABS-om itd. za 3600 e, hitno mu je. Ja prvo reko necu punta, medjutim, kada razmislim, posto 85% vozim po gradu, mogu da zrtvujem onih 15% zarad jeftine voznje i odrzavanja. Mozda ovo pricam pod utiskom , ne znam da li sam u pravu, al kontam i da cu tog punta za godinu-dve prodati mnogo lakse nego Almeri ili Xaru...

Ne znam...nisam pametan .

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by legenda
                                ,ali koliko kostaju te originalne
                                80ak evra
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X