Hocu Smarta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Hocu Smarta

Ja sam gledao Smarta ali posle razgovora sa drugaricom od devojke (koja ga vozi 3-4 godine), shvatih da to i nije bas tako jeftin prevoz. Svaki vamredan servis je papren, svaki deo...
    Jesi razmisljao o C1/Aygo/107? Vozio sam 2 meseca Aygo po Grckoj i mogu reci da autic ide lepo za svoju kubikazu, trosi jako malo a verujem i da odrzavanje nije skupo...
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Originally posted by JAPANX
      rezervni tocak?? pa taj auto jedva ima motor i sasiju
      he ima samo klin za vucu koji je vesto skriven ispod suvozacevog tapacira. Ubili smo se dok smo ga pronasli.

Taj auto ima tridon celiju koja osigurava putnike u slucaju udesa. Posto je namenjen gradskoj voznji, sigurniji je od 99% automobila koji su i duplo veci od njega.

C1 i derivati su skupi bezobrazno novi, a polovni su ...

Ko hoce Smarta, on je posebna kategorija. Pogresno je misljenje da je to jeftin automobil. Medjutim uz malo znanja, internet i volju moze se i u sopstvenoj reziji sredjivati a to znaci moze biti i jeftin u eksploataciji.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• m.trivic
        CBC Član
        • 06.09.2008
        • 88
        • Beograd

Meni je lično smart uvek izledao kao "polu-auto". Na našim prostorima je taj auto pomalo egzotika, iako izgleda jednostavnije od trabanta u praksi se i nije pokazao baš tako.
        Kao što rekoše ostali, servisi poprilično skupi, komfor i prostranost kabine kao i prtljažnog prostora mogu predstavljati problem,
        i sve to zarad nešto niže potrošnje koje ćeš pre ili kasnije platiti kroz skupe servise.
        Istina je da je punto plastičan i dosadan auto, zato kao alternativu možda možeš uzeti u razmatranje Škodu fabiu 1.2 sa trocilindričnim motorom.
        Pouzdan i zahvalan auto koji te uz redovno održavanje (koje nije skupo) neće izdati ili ostaviti na putu. Kvalitet izdrade je na sasvim dobrom nivou, komfor sasvim dobar, uz odgovarajući i pravilno ugradjen sistem za gas možeš imati zaista nisku potrošnju po gradu (u proseku 7-8litara), a na otvorenom putu i nešto manje.
        Od malih gradskih autića pogledaj još i Toyotu yaris i Nissan micru, takodje mali potrošači, o pouzdanosti ne treba trošiti reči, ali samo pod uslovom da je auto dobro održavan.

Comment

• aleksabgd
          CBC Član
          • 04.12.2009
          • 84
          • beograd

Osnovni adut Smart-a je duzina vozila od 2.50m/stari model/ i to je ono sto njega izdvaja .To zna svako ko zivi u gradu gde ima velikih problema sa parkiranjem,konkretno u Beogradu imas 50% vece sanse da nadjes parking sa takvim vozilom.Sto se prostora unutra SMART ima vise nego dovoljno prostora za vozaca i suvozaca ,sto se gepeka tice mogu da stanu dve torbe i to je to -sasvim dovoljno za taj koncept automobila.Motori su kvalitetni /dizeli su dugotrajniji od benzinskih/,menjaci dobri/kod benzinaca su pouzdaniji nego kod dizela/.Sto se tice odrzavanja jeste malo skuplje mada kad se sagleda cena registracije, potrosnja ipak je to rentabilan automobil.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Sto se tice parkiranja,delimicno si u pravu ..(ja se "zabadam" po Nemanjinoj ulici u BG) i znam kako to izgleda.
            Ali da ti kazem..tamo gde nemoze da se parkira Corsa B ..tesko da moze bilo sta drugo..jer ti onda pricas o nekim polu-parking mestima,a takve situacije su vrlo retke,i obicno je negde ,gde parkiranje i nije dozvoljeno.
            Prednost malog auta je u ovome: izparkira se naprimer Corsa koja je bila knap parkirana,naidje Astra i naravno nemoze tu da se parkira..i onda naidje Punto i parkira se jer je slicnih gabarita.
            ali da ne-offiram. SMart je simpatican i ima taj JET-SET shmek u pozitivnom smislu..ali je i skup.ipak je to mercedes.

meni je bas simpatican Citroen C2 , ima isto taj shmek pomalo,malo je i avangardan,deluje kao neobican mali auto.
            uzmes od 1.0 ccm benzinac ili 1.4 HDI . dovoljno mali za grad,ali mozes i na more sa njim bez problema.
            napr: http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... c2_14_hdi/

U svakom slucaju srecna kupovina
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Dva smarta staju na 1 parking mesto. Smart se moze parkirati poprecno. Izgleda cudno ali je efikasno i svugde dozvoljeno...

Onaj koji uzima Smart-a nece nikada gledati C2, C1, Skodu... Prica da u kabini nema mesta je SMESNA. Ima mesta za vozaca i suvozaca vise nego u Fabiji. Gepek, koji gepek? Nema gepeka...

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

kako mislis 2 staju ?
                jedan iza drugoga?
                jedan pored drugoga nemogu.
                U svakom slucaju je pogodniji za parkiranje..on je u gabaritima kao Peglica naprimer.Ali kazem opet treba neki prostor..pa nije skuter
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Jedan pored drugoga... Tako se i reklamiraju, tako mogu i da se parkiraju bez problema...

http://farm4.static.flickr.com/3562/328 ... e67836.jpg

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Meni je sipmaticno i sto postoje "kit" varijante gde dobijes sve plastike na automobilu u drugoj boji i samo ih zamenis. Naravno stubovi i noseci vidljivi elementi karoserije ostaju u fabbrickoj boji, ali veliki deo se menja. Tako da nabavis dva kompleta i teraj. Svaki dan druga boja, ili malo izkombinujes od ta dva kompleta
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• aleksabgd
                      CBC Član
                      • 04.12.2009
                      • 84
                      • beograd

Od aprila posle godine Smart vozila mogu da se servisiraju u Mercedesu u Beogradu tako da je i snabdevanje rezervnim delovima pokriveno.Sto se tice polovnih delova i tu se situacija popravlja tako da se mogu naci preko oglasa kod nas.Na internetu postoji stvarno dosta sajtova i foruma za Smart vozila tako da ko se razume u mehaniku masu stvari moze sam da odradi.Sto se tice parkiranja tu je Smart nenadmasan jer ko se voza beogradskim ulicama zna o cemu pricam.Evo primera
                      -ulica Kralja Petra poprecno parkiranje bez problema
                      -ulica 27 marta rastojanje izmedju drveta i ivice trotoara Smart staje bez problema ,tramvaj nesmetano prolazi
                      -da nespominjem Novi Beograd unutar blokova...
                      itd itd
                      jednostavno zivot ti je olaksan i negubis vreme kruzeci u potrazi za parking mestom.

Comment

• Alekre
                        CBC Senator XXL
                        • 12.09.2005
                        • 780
                        • Smederevo

Pronasao sam komsiju iz Hrvatske koji je Smartom otisao na more:

I dalje nisam nasao nesto sto bi me odvratilo od kupovine istog, bar ne dok ne proverim koje su cene delova.
                        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Ako uzmes dobar primerak, nemoj brinuti o cenama. Prvi kvar na smartu koji sam ja vozio desio se na oko 180.000km. Auto je Rent a Car pa ti vidi.
                          Ostalo je bilo kozmetika, i redovno odrzavanje...
                          Sto se tice odmora s njime, moj drugar sa devojkom Beograd - Zlatibor - Bari - Italia (more) - Bari - Budva - Zlatibor - Beograd. Sve stvari za njih dvoje, kreditna kartica (za ono sto nije stalo od stvari) i uzivanje. Smart benzinac 2008 godiste...

Comment

• dris
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2008
                            • 172
                            • Novi Sad

Au crni alekre, pa zar sa lade na smart, cccc

sala mala

jesi li razmisljao o peugeot 106 sa 1.1 motorom, ne deluju spektakularno ali rade posao. Ujak je pre recimo 2 godine pazario i prilicno je zadovoljan, kaze da je potrosnja oko 6 litara a on prilicno ubija kilometrazu (do posla 35 km)

da znam da je tema smart, sorry za off.
                            evo jednog link za potrosnju koju unose vozaci, po modelima : http://www.spritmonitor.de/en/

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

E bre, za pare koje daje za smarta moze da vozi Lagunu, Mondeo, C5 i slicne Veeelike automobile.

Smart je klasa za sebe, ne moze se porediti ni sa cime. ako hoce smarta, dajte savete gde da nabavi dobrog jefitnog i da se lepo vozi.

Ideja sa engleskom je odlicna obzirom da su volani na levoj strani. Nema prebacivanja. 2500 eura je cena tamo ili ovde da se dotera?

Ovo bi i mene moglo zanimati, trebalo bi nam malo auto za firmu. Imamo neke dzakove cementa da vucemo do kupaca pa ko velim...

P.S. ipak serivisramo racunare... ovo za cement je sala...

Comment

• aleksabgd
                                CBC Član
                                • 04.12.2009
                                • 84
                                • beograd

U Engleskoj 80% Smartova ima volan sa desne strane a i cene nisu jeftinije nego u Nemackoj.Na sajtu Autotrader.co.uk se moze steci uvid u ponudu vozila u Velikoj Britaniji pa koga zanima...Kod nas cene nisu visoke jer nepostoji velika potraznja za ovim vozilima medjutim problem je sto je ponuda mala tako da je vrlo tesko naci dobar primerak -mada nije nemoguce

Comment

Working...
                                X