Hocu Smarta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Re: Hocu Smarta

ja bih da sam na tvom mestu batalio smarta,i gledao nekog puntapandu ili seicenta ako ti je panda ruzna,jeftino auto,jeftini delovi...
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Pa za tu pandu i Punta moram da izdvojim bar 2000. Jesu to okej automobilcici ali te pare nikada ne bih dao zato sto su ''suplji''.
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Samo gledaj da uzmes neki noviji, verziju koja ima maticu za ispustanje ulja - kod ranijih verzija, tipa pre 2007-8, za promenu ulja vadi se motor napolje, ili se koristi pumpa za promenu ulja koju imas eventualno u ovlastenom servisu.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Bravo 206 ovo je zaista pravi savet. Jako bitan rekao bih, a ne "ma koji ce ti djavo to kupi ovo" itd a covek vec doneo odluku samo hoce savete oko konkretnog modela.
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Originally posted by 206
            Samo gledaj da uzmes neki noviji, verziju koja ima maticu za ispustanje ulja - kod ranijih verzija, tipa pre 2007-8, za promenu ulja vadi se motor napolje, ili se koristi pumpa za promenu ulja koju imas eventualno u ovlastenom servisu.
            Ja sam vozio ovaj dizel godiste je 2005 ima klasican sistem za zamenu ulja . Bilo je tu jos zezalica, tipa brava na vozacevim vratima ponekad nije htela da se otvori. Ovi noviji sto ti kazes taj problem imaju resen jer je brava okrenuta za 90 stepeni. E da i kilometar sat je imao problem, to sam kasnije video da je cesto kod smarta. Kilometar sajla je po davanju kontakta udarala (uh tesko opisati) i culo se kliktanje.
            Resenje ovih sitnica je u ovlascenom mercedesu bilo jaaaaaaaaaako skupo resavali smo te stvari uz internet...
            Kontakt brava je interesantno smestena izmedju sedista (ko stara peglica). Motor je na zadnjoj osovini. Ovaj dizel onako i zatrese po paljenju ko peglica. Menjac ima automatski rezim i onaj cuveni + - sistem. Naravno bezmisleno je i pokusati da se vozi sa promenom brzina jer je jako spor u saltanju i treba se navici.
            https://t.me/pump_upp

Comment

• aleksabgd
              CBC Član
              • 04.12.2009
              • 84
              • beograd

Kod zamene ulja se nevadi motor napolje,jedini problem moze da bude pronalazenje filtera / uloska/ za ulje ali i to se moze naci u Mercedesu u Beogradu.Kod benzinske varijante od 600cm koju ja posedujem ulje se vadi pomocu pumpe za izvlacenje ulja koju ima vecina servisa u Srbiji.Konkretno moj Smart je presao 156000km i do sada nisam imao problem i sve se svodilo na redovno odrzavanje.Jedini malo veci trosak su gume koje nisu bas standardnih dimenzija tako da sam ove zime dve zadnje Continental gume platio 220 evra

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Mozda je na CDI-ju drugacije, ne znam, znam da je drugar imao Smarta i da se konstantno zezao s tim.

@aleksa
                Rekoh ili vadjenje motora ili ta pumpa. Opet teza zafrkancija nego odvrtanje cepa...
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Pa ovaj CDI je u sustini CDI iz E klase presecen na pola, pa su mu ostala samo tri cilindra. Meni je uvek tako izgledalo...

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Ja cu da se vratim samo na tvoje pitanje s pocetka a to je za koliko se moze dovuci iz inostranstva. Ono sto sam ja video u 15 minuta spartanja po sajtovima je da su ti cene godista 2003- od 2500e pa na gore sto sa cenom dovoza, troskova carine, poreza registracije izadje i na 3500-4000e. Za te pare mozda mozes i ovde da nadjes prilicno dobar primerak i ne maltretiras se na nevidjeno il vec, a plus mozes i da probas ako vec nisi do sad. Za mene je to isto veliki preduslov, jer ok, svidja ti se, zelis ga, a da li si ga nekad vozio? Mozda ti se nece svideti uopste kako se vozi, ponasa na putu i sl..

U svakom slucaju srecno sa kupovinom, jednom budes mlad, ispuni svoje snove ako imas mogucnosti, i baci pogled kako izgleda kabrio verzija . Moze da bude bolja varijanta, ide leto, i iz licnog iskustva mnogo je dobar trip putovati bilo gde sa otvorenim krovom
                    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

E da to se mora probati. Zrtvujes 50tak eura i imas ga na 2 dana. Ako ga uzmes na vise dana mozda i koji euro manje. Izvozas ga probas, parkiras, provozas devojcicu. Ako se sve uklopi onda juris dobar primerak...

Comment

• Alekre
                        CBC Senator XXL
                        • 12.09.2005
                        • 780
                        • Smederevo

Moram da vas razocaram, posle nesto detaljnijeg razmatranja Smarta shvatio sam da to nije auto kakav zelim. Naime, potrosnja benzinca je 6 litara po gradu, kosta dosta u startu, odrzavanje je skuplje od vecine drugih automobila. Pre svega sam trazio auto koji je jeftin, tj. ne bije mnogo po dzepu ali Smart jednostavno bije i kosta mnogo za ono sto nudi. To je pre svega fensi autic, statusni simbol, a tek onda nesto stvarno ekonomicno. Tako da, otpada. Mali je opasan, ume da zavara.
                        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• aleksabgd
                          CBC Član
                          • 04.12.2009
                          • 84
                          • beograd

Kao sto rece Djukic Smart je klasa za sebe i specifican je sam po sebi.Naravno svako ima neku svoju racunicu i procenjuje na svoj nacin ali uvek je dobro procitati iskustva drugih ,na kraju krajeva zato smo ovde.Smart ni Mercedesu nije doneo ocekivanu zaradu tj prodaja nije isla tako kako su ocekivali iako su prepoznali potrebu za takvim vozilom i zauzeli lidersko mesto u tom segmentu vozila. Sto se tice kvaliteta izrade i pouzdanosti - mislim da je na dosta visokom nivou. Sto se cene odrzavanja tice ,sigurno da je u nasim uslovima visoka jer ipak je to Mercedesov proizvod.Delovi za Smarta su uglavnom originalni i koliko ja znam na nasem trzistu nema turskih,kineskih ...falsifikata.Kod kupovine polovnog automobila sve je lutrija tako da ako se gleda sa finansijske strane Smart sigurno nije najbolja kupovina mada ako se uzme dobar primerak nije ni neki veliki trosak

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Mislim da je izlisno razmisljati o Smartu kao o jedinom automobilu. Da imam para, mozda bih ga uzeo u obzir kao drugi auto, ali i tada bih verovatno kupio motor.

Drugar je kupio novog For four i to je vec druga prica, veoma gotivan autic.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• cvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 11.06.2006
                              • 1008
                              • Beograd,Banovo brdo

Alekre prijatelju da se ne lazemo , pa pored toga sto si hteo ekonomicnost i jeftinocu odrzavanja hteo si i nesto fensi tj. da bude drugacije od drugih a da bude u segmentu manjih kola. " Kante" kao sto su maruti,106 i sl. si odbacivao zbog "supljine". Jednostavno razlicitost i ekonomicnost ne idu zajedno slozices se. nadji ti dobrog clia sto novijeg ( napravi ga da bude drugaciji ) sa 1.5dci motorom i ima da trosi ko upaljac a i odrzavanje nece biti preskupo
                              Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Dci lep auto malo trosi, oce po nekad da mu rikne turbina, ali nije strasno tu do 1000 eura. E sad ako si ti te srece da ti rikne i jos koja dizna pa i tu moras da se izujes... Jbg valjda nisi te srece a?

Jeftin auto je auto sa sredine 90tih. Nabavna cena je mala, odrzavanje je smesno jeftino, nema CR dizela, nema preskupih servisa. Ima u 90% slucajeva ABS i airbag-ove, pocinkovan lim. Nadjes pristojan i lepo ze izvozas. Namerno nekazem koji, nije ni bitno dal je fiat, pezo, citroen...

Smart sa cetvoro vrata je propao kao model. Jbg, vozim auto koji je skup, a nema nista specijalno da ponudi.

Comment

Working...
                                X